Home  Regio  destelbergen  destelbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Destelbergen?
Laat het weten aan: Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Kermis in wijk Vissershoek

VissershVanaf komende vrijdag 1 augustus gaat het er in wijk Vissershoek terug stevig tegenaan. Het wijkcomité gaat dan van start met haar jaarlijkse kermisprogramma, een evenement dat een week duurt.

Het volledige programma opsommen, dat zou ons te ver leiden. U kan het namelijk hier downloaden. Wel geven we u al enkele hoogtepunten mee.

Op zaterdag 2 augustus mogen de stoelen aan de kant, tijdens het derde schlagerfestival. Marjan Berger en Dennie Damaro uit Nederland, Davy Dilamo uit Italië en Vlaamse ster Laetitia zorgen ervoor dat u met uw heupen zult wiegen zoals u er nog nooit mee gewiegd hebt. DJ Ruud Severs, die vroeger nog voor Radio Atlantis werkte, verzorgt de presentatie. Bovendien is de toegang gratis.

Zondag 3 augustus zet de muzikale trend zich verder, tijdens de ‘Dolle Avond’. Gastoptredens van onder andere Rudy Jones, Ritchi Paris en Sabijn brengen dan de zomer binnen in de feesttent. Sabijn brengt jazz, blues en rock ‘n’ roll, soms zelfs in het Gents. Tijdens de Gentse Feesten was ze al te zien in de Faja Lobi en bij Vuile Mong en de Vieze Gasten.

Op woensdag 6 augustus kan u deelnemen aan de fietszoektocht. Die volgt de Kastelenroute en is zo’n 50 kilometer lang. Bij mooi weer des te meer een aanrader. Inschrijven doet u in café De Nieuwe Autobus, tussen 13u en 16u.

Meer info op de website van wijk Vissershoek. Hieronder vindt u een filmpje van Sabijn.


KFC Heusden: start jeugdseizoen + fietstocht

Panoramakfcheusden

Voetbalploeg KFC Heusden begint weldra met haar nieuw jeugdseizoen. Daarom nodigt de vereniging alle ouders en jeugdspelers uit op een gezellig samenzijn. Dat gaat door in de kantine, komende vrijdag 1 augustus, om 19u30. Die avond worden het jeugdbestuur en de jeugdwerking voor het seizoen 2008-2009 voorgesteld.

Op vrijdag 15 augustus vindt de tweede fietstocht ten voordele van KFC Heusden plaats. Deelnemers kunnen tussen 14u en 16u vertrekken aan het voetbalveld. De afstand bedraagt 25 kilometer. Inschrijven kost 3 euro, consumptie inbegrepen. Er vallen ook prijzen te rapen: een GPS Navigatiesysteem en talrijke waardebonnen.

Meer info op de website van KFC Heusden. Op die site vindt men ook nog andere fascinerende zaken, zoals een krantenbericht over de club uit 1950, dat als volgt begint:

"Een afzonderlijke bijdrage zou kunnen geschreven worden dat FC Heusden in de loop der jaren zich niet laten verleiden heeft tot het aankopen of opstellen van vreemde spelers. Wel integendeel. Het bestuur beschikte in eigen gemeente over voldoende degelijke krachten en het komt ons voor dat, in de nabije toekomst althans, van deze gedragslijn niet zal afgeweken worden. Eigen spelersmateriaal levert immers de beste geest van verstandhouding."

Fietsclub Admiraal op weg naar zonnige zuiden

Wielrenners

Woensdagochtend startten 20 enthousiastelingen van fietsclub Admiraal voor een meerdaagse fietstocht naar het Franse L’Alpe D’Huez. Acht dagritten staan er op het menu, met een totaal van 1362 kilometer. ‘We fietsen stevig door. Dat moet ook, want een dagrit loopt soms op tot 200 kilometer. Toch willen we vooral ook genieten.’, zegt organisator Philippe Van Herreweghe. Vorig jaar ondernam de vereniging reeds een tocht naar de Mont Ventoux.

Huur eens een olifant

HmU organiseert een feestje en heeft zin om het origineel in te kleden? Huur dan eens een olifant. Of een kameel, of enkele ara’s. Familiepark Harry Malter uit de Bosheidestraat in Heusden verhuurt haar dieren namelijk ook aan liefhebbers.

‘Er zijn veel mensen die van dit initiatief gebruik maken: een huwelijksfeest opfleuren, een olifant aankleden met het logo van een bedrijf tijdens een opendeurdag,… Onlangs was onze olifant nog op een verjaardagsfeestje van een vrouw die verzot is op alles wat met deze dieren te maken heeft. Ze schrok zich een bult toen er opeens zo’n kolos voor haar deur stond om bloemen af te geven.’, zegt Harry Malter, oprichter van het gelijknamige park.

De dieren worden ook vaak gevraagd voor traditionele gelegenheden. ’Zo zijn er veel mensen met Arabische roots, bijvoorbeeld Marokkanen, die een feestje authentiek inkleden met zand en berbertenten. Ze huren dan een kameel, omdat die bijdraagt tot de authentieke sfeer. Of Zuid-Amerikanen die om dezelfde redenen ara’s huren, dat hebben we ook al veel meegemaakt.’

Harry Malter heeft nog nooit problemen gehad met de verhuur van zijn dieren. ‘We nemen sowieso enkel dieren mee die niet nerveus zijn. En bovendien komen ze op de eerste plaats: we zorgen dat er niet mee wordt gerotzooid - dat ze enkel liefdevol worden geaaid - en geven ze snoepjes tussendoor. Ze blijven tevens niet te lang ter plaatse. Dieren die slecht behandeld worden, dat ziet niemand graag.’

Wanneer een olifant ergens een acte de présence geeft, is het dier niet vastgebonden. ‘Ik gebruik zelfs geen stok of zweep. Door mijn 50 jaar ervaring heb ik een speciaal contact met dieren. Ik versta hen, en zij verstaan mij. Dat is een soort gave, die zelfs mijn broers, zussen of mijn eigen kinderen niet hebben. Er komt ook feeling aan te pas om de juiste dieren uit te zoeken: ze mogen niet te zelfstandig zijn, eerder een beetje afhankelijk.’

Natuurlijk is ook een bezoek aan het park zeker een aanrader! De toegangsprijs bedraagt 10 euro. Elke woensdag is er een speciale actie: halve prijs voor iedereen. Dan betaalt u dus slechts 5 eurootjes. In die prijs zit alles inbegrepen: ritjes op kamelen en pony’s, circusvoorstelling, speeltuin, treintje, olifant aanraken en voederen,… De ideale familie-uitstap. Meer info op de website van Harry Malter.

Steven Van de Woestyne: gepassioneerd wijnliefhebber

Regio_buurinzicht_gr

StevennathalieDe wijncultuur is voor velen een onbegrepen wereld. Sommigen houden trouw vast aan hun flesje uit de supermarkt, anderen associëren wijnkennis met snobistisch en uit de lucht gegrepen geleuter. Toch is de wijncultuur een diverse en intrigerende wereld, de moeite waard om te ontdekken.

Ik drink graag eens een glas wijn, maar al dat gezever er rond, dat is voor niets nodig. Dat krijg ik inderdaad vaak te horen. Toch is het niet onze bedoeling om iets elitair te maken van onze wijnhandel. We willen mensen enkel begeleiden in hun wijnkeuze en gaan daarvoor op zoek naar de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Onze duurste wijn kost slechts 25 euro, en de meeste soorten blijven zelfs onder de 15 euro. Toch vind je in deze prijscategorie wijn van even goede kwaliteit als bij de duurdere flessen.’, vertelt Steven Van de Woestyne (37).

Enkele maanden geleden richtte Steven wijnhuis Tinto op, in de Blauwe Steenstraat, samen met zijn vrouw Nathalie De Wispelaere. ‘De liefde voor wijn kreeg ik van thuis mee. Mijn vader was ook een enorme liefhebber, zij het minder actief. Genieten van een goed glas wijn, dat stond voor hem centraal. Bij mij was het vroeger meer een passie voor op reis: nieuwe wijn leren kennen, eens een domein bezoeken,…’

Daarna volgde Steven enkele gespecialiseerde cursussen en behaalde hij, na drie jaar studie aan de Université du Vin van Suze la Rousse, de titel van sommelier-conseil; een titel die men enkel in Frankrijk kan behalen. ‘Toch hebben velen een geromantiseerd beeld van het proeven van wijn. Het is een mythe dat je zomaar de juiste château of het correcte jaartal kan raden. Meestal blijft het beperkt tot de streek of een afgelijnde periode. Je moet er een zekere aanleg voor hebben, maar volgens mij hebben de meeste mensen die wel. Iedereen heeft tenslotte een neus en een mond. Het vraagt vooral veel oefening.’

De meeste aandacht gaat nog steeds naar Franse wijnen, wat Steven best kan begrijpen. ‘De diversiteit van Franse wijnen is nog steeds de grootste. Andere streken, zoals bijvoorbeeld Californië, hebben hun producten grotendeels gemodelleerd naar het Franse voorbeeld. Het is wel zo dat in Frankrijk ook de kwaliteit heel divers is: je vindt er dus ook veel van de slechtste wijnen. Ga je daar in het wilde weg wijn kopen, dan heb je veel kans met een grote hoop rotzooi thuis te komen.’

Img_1062_2Steven gebruikt zijn wijnkennis echter nooit moraliserend. ’Als ik bij mensen thuis ga eten, boor ik hun wijnkeuze niet de grond in, ook al is het helemaal niet mijn ding. Als ze mijn mening dan vragen, zal ik gewoon beleefd zeggen dat ik zelf geen fles van die soort zou ontkurken. Maar smaken verschillen enorm. Zo was ik een tijdje geleden op een familie-etentje waar men zoete dessertwijn serveerde bij een visgerecht - een vreselijke combinatie. Verschillende tafelgenoten vonden het echter reuze, dus zo zie je maar. Toch heeft dat misschien ook een beetje te maken met een gebrek aan wijnkennis.’

Komende zaterdag trekken Steven en Nathalie zuidwaarts, waar ze een wijnroute zullen volgen. ’Onze vakantie staat in het teken van onze passie, maar dat is ook nodig, wil je je kennis bijschaven. Ook testen we elkaar soms: de een blinddoekt de ander, laat die een wijn proeven en vraagt om die te kunnen situeren. Op termijn hopen we van ons wijnhuis dan ook een voltijdse bezigheid te maken, want nu hebben we beiden nog een ander hoofdberoep.’

Ook een tip van de kenner willen we u niet onthouden. ‘Mijn favoriete wijn van het moment is Château Combebelle 2006 uit Saint-Chinian in de Languedoc. De wijn wordt gemaakt door een jonge wijnmaakster die zich maar enkele jaren geleden in deze streek vestigde, dus dat belooft nog voor de toekomst. Het is een wijn van slechts 9 euro, om maar te illustreren dat goede wijn niet per sé duur hoeft te zijn.’

Meer info over wijnhuis Tinto op hun website!

Hydrangea stelt haar kijktuin open

Kijktuin_2Hydrangeum, de Belgische Hydrangeavereniging, richt op zondag 10 augustus haar jaarlijkse opendeurdag van haar kijktuin in.

In de kijktuin zijn 155 hydrangea’s en hortensia’s uitgeplant. Tijdens de opendeurdag zijn er gratis rondleidingen en komt de bezoeker alles te weten over hydrangea’s en hortensia’s. Uitzonderlijk kunnen liefhebbers ter plaatse bijzondere (jonge) planten aankopen.

Naast de kijktuin is ook de eigenlijke verzameling van de vzw Hydrangeum open voor het publiek. Die verzameling omvat meer dan 650 verschillende hydrangea’s en is de tweede grootste ter wereld.

De kijktuin bevindt zich in de Spoorwegstraat 25a te 9070 Destelbergen. Er is ruime parkeermogelijkheid. Toegangsprijs is 1 euro. Kinderen jonger dan 14 jaar mogen gratis binnen. Meer info op hun website.

Nieuwe gemeentevacatures

Vacature Het College van Burgemeester en Schepenen heeft enkele nieuwe vacatures bekend gemaakt.

Men is op zoek naar 1 technisch assistent. Concreet is dit de functie van chauffeur. In het bezit zijn van een rijbewijs C en bereid zijn tijdens de proefperiode het rijbewijs CE te behalen, is een vereiste. De kandidaten moeten er zich van bewust zijn dat het fysisch belastend werk is, ook in slechte weeromstandigheden.

Men zoekt ook 1 deeltijds technisch beambte voor de bibliotheek, met een prestatietijd van 14 uur per week. De job bestaat onder andere uit het mee helpen opzetten van tentoonstellingen en het plastificeren en herstellen van materialen.

Beide vacatures zijn zowel voor mannen als vrouwen toegankelijk en zijn gekoppeld aan een toegangsexamen.

Het College van Burgemeester en Schepenen zal ook een wervingsreserve aanleggen voor de functie van technisch beambte bij de groendienst. Kennis van onderhoud van machines, kennis over tuinonderhoud en bereid zijn om fysisch belastend werk in slechte weersomstandigheden uit te voeren, zijn pluspunten.

De kandidaturen moeten per aangetekende brief gericht worden aan het College van burgemeester en schepenen, Dendermondesteenweg 430, 9070 Destelbergen. De brief moet ten laatste op 18 augustus gepost worden.

Meer info bij de personeelsdienst op 09 218 92 41.

De Matroos start met kermisprogramma

MatroosIn augustus organiseert ook praatcafé De Matroos enkele kermisactiviteiten. David Bayens nam de zaak enige tijd geleden over van zijn ouders, samen met zijn vrouw. Dat kon u hier al lezen.

Op 9 augustus gaat de zaak de exotische tour op met ‘The Matroos goes Hawaï’, vanaf 21u. Hawaïaanse kledij verplicht en cocktails aan goedkope prijzen. De nodige ingrediënten dus om een zwoel feestje te bouwen. Tijdens de wielerwedstrijd op dinsdag 9 augustus en de rommelmarkt op vrijdag 15 augustus zorgt De Matroos voor lekkere versnaperingen.

Op zaterdag 17 augustus organiseert de zaak een eerste familiefietstocht. ‘Die zal zo’n 25 kilometer lang zijn en is bedoeld voor jong en oud. De tocht gaat langs de typische kleine en gezellige weggetjes van Heusden. We proberen het zo aangenaam mogelijk te maken: in het midden een leuke stopplaats om even te bekomen, op het einde van de tocht een gratis consumptie en voor de kindjes een fijne verrassing.’, aldus David.

‘We wouden graag iets leuk uit de grond stampen, en ik denk dat dat hiermee wel gelukt is. We beginnen bescheiden, maar je moet ergens beginnen hé! Ik denk alleszins dat ‘The Matroos goes Hawaï onze blikvanger zal worden.’

Meer info in De Matroos, Magerstraat 13.

Wijkkermis Eenbeekeinde: druk en gezellig

Sany0558Een gezellige drukte vanavond, op de wijkkermis van Eenbeekeinde. De hele feesttent was volgelopen om te smullen van de beenhesp en gezellig bij te kletsen met vrienden of familie. Ook het terras buiten bleef door de stralende avondzon niet onaangeroerd, geflankeerd door de wapperende vlaggen van de wijk.

‘We hebben zeker niet te klagen, vooral omdat het weer meezit. Toen we afgelopen woensdag de tent opzetten, goot het pijpenstelen, dus vreesden we dat het een heel weekend zo zou zijn. Iedereen was toen nat tot aan z’n onderbroek. Behalve één persoon, want die had er geen aan. Gisterenavond was eveneens een groot succes, tijdens de optredens van drie vedetten: Danny Fabry, Yves Seghers en lokale ster Laetitia. De mensen stonden bijna letterlijk op de tafels te dansen.’, vertelt Stefan Clauwaert, secretaris van het wijkcomité.

Sany0563Stefan herinnert zich zijn eerste kennismaking met de kermis van het Eenbeekeinde nog goed. ‘Het was op 8 juli ‘95. Ik was die dag net getrouwd, maar onze trouwkaravaan liep helemaal vast omdat het wijkcomité net een wielerwedstrijd had georganiseerd. Het was net 35 graden. Toen heb ik eens goed gevloekt. Maar zoals Bredero zei: Het kan verkeren! En zie, via enkele vrienden ben ik uiteindelijk zelf in het bestuur van het comité terechtgekomen, hoewel ik eigenlijk niet eens in de wijk woon.’

Woensdag wordt alles afgebroken en kort daarna worden al praktische zaken besproken voor de kermis van de volgende zomer. ‘We voeren elk jaar wel enkele veranderingen door, maar houden toch vast aan ons klassiek programma. We hebben dan ook een vast, traditioneel publiek. Dat herkenbare, volkse aspect, dat maakt het juist zo aantrekkelijk. Tijdens het jaar organiseren we nog enkele andere activiteiten. Zo gaan we in september op busreis naar Normandië.’

Ook de komende dagen valt er nog veel te beleven aan het Eenbeekeinde. Op hun website komt u het allemaal te weten.

Vlaanderen Feest een succes

Sany0545Een succes, dat kan je wel zeggen van het evenement ter gelegenheid van het feest van de Vlaamse Gemeenschap, in het jeugd- en gemeenschapscentrum. Meer dan 200 mensen namen, ondanks de zonnige zomeravond, plaats in een stoeltje om zich een kostelijk te amuseren met de fratsen van stand-up comedian Philip 'de man van de Colruyt' Goebels. Dat zijn droge humor het goed deed, stond buiten kijf: lachsalvo's werden de hele tijd afgewisseld met een enthousiast applaudisseren.

Rond deze tijd palmt tweede act Lenny Naakt het podium in. En Lenny, die is beter bekend als frontman van Lenny en de Wespen. Als u snel bent, kan u zijn act nog meepikken.

Sany0547_2 

Oudere berichten:
> In 'Ter Ramen' eet je voortaan bij Pieter en Caroline
> Pius X verjaagt de energriezels
> Oogst zelf je groenten op het Wijveld
> Put in de Reinaertweg is bijna dicht
> Dagbeeld: de nieuwe huisstijl, nu ook in uw straat
> Vrouw gecarjackt aan het shoppingcenter in Gent
> Haal je gratis drinkwaterkaraf af!
> Resultaten verkeerscontrole
> Kinderdagverblijf 'De Steijgertjes' opent binnenkort zijn deuren
> The Winnetous supporteren voor AA Gent
> Opening nieuw dienstencentrum is een succes
> Auto rijdt bromfietser aan
> Brand op lijnbus
> Kijk al even binnen in het nieuwe dienstencentrum
> Raad van State schorst vergunning villabouwproject in Melkwegel
> Roger Lybeer is 25 jaar gemeenteraadslid
> Chiro organiseert azaleaslag
> Mini Euromillionsclub wint 45.000 euro
> Slechte wegen in Destelbergen
> Ch@m organiseert Ierse zangavond

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008

Destelbergen Blogt  • Ann Braeckman blogt over Destelbergen.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Destelbergen en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

Zoeken

Nieuws uit destelbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!