Home  Regio  destelbergen  destelbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Destelbergen?
Laat het weten aan: Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Veel volk op zomerconcert van de KOG Harmonie

Dsc01383In een feëriek decor in de tuinen van de hovingen Braun bracht de Koninklijke Oude Gemeenteharmonie van Heusden zondagavond een gevarieerd concert met nummers zoals 'Rock Fever', 'Pata Pata', You needed me', ...

Het prachtige weer zorgde voor een mooie publieke opkomst en naar schatting zo'n 200 aanwezigen genoten van het concert. 'De opkomst ligt hoger dan andere jaren, maar daar zal het weer ongetwijfeld een rol in spelen', vertelde secretaris Hervé Stevens. 

Op de foto links ziet u de nieuwe dirigente Astrid Verstuyft aan het werk. Zij volgde op 10 augustus Johnny Eeckhaut op die na 10 jaar afscheid nam van het harmonieorkest. Astrid is de dochter van Roger Verstuyft, de vader van het Heusdens muzikaal leven in de naoorlogse periode van 1945 tot 1986.

Wie het orkest graag even aan het werk hoort, kan de twee onderstaande fragmenten beluisteren uit het concert van zondagavond. Het eerste fragment is 'Rock Fever'. Het tweede 'Windkracht 10'

Voor meer foto's, klik op lees verder.

Lees verder

't is weer voorbij die mooie zomer

Vakantievoorbij

Ook uw reporter geniet vandaag van de zomerse zon, toch presenteren we u graag vijf tips om de laatste vakantiedag leuk door te brengen in Destelbergen of elders...

1) Geniet van de zomerse golven in de surfclub van Heusden

2) Ga vanavond naar het zomerconcert van de Koninklijke Oude Gemeenteharmonie in Heusden. Start om 18u in de D'Haenestraat 71.

3) Breng een bezoekje aan het Reinaertpark in Destelbergen, wie weet vindt u er nog wel een verdwaalde Highlander

4) Wie met Destelbergen Blogt in de afgelopen weken Sealife-tickets won heeft vandaag nog 1 dag om een gratis bezoekje te brengen aan de wonderen der Noordzee

5) Geen tickets gewonnen? Geen paniek, de zee en het strand zijn gratis. Ach ja, drink ook iets in een plaatselijk caféetje of eet mosselen in een restaurant. Naar het schijnt was het dit jaar een mindere zomer (horen we dat niet alle jaren), dus je zou de middenstanders veel plezier doen...

Morgen zijn we er terug: met beelden van het KOGH-concert in Heusden en met verslagjes en foto's van de eerste schooldag. We bezoeken drie scholen, hopelijk zien we niet te veel traantjes...

Een socio-economische schets van Destelbergen

DestelbergenfotoOnlangs publiceerde de provincie Oost-Vlaanderen een sociaal-economische situatieschets van Oost-Vlaanderen. Uit de cijfers blijkt dat Lochristi, Lokeren en Sint-Gillis-Waas de gemeenten zijn met de jongste bevolking. Zottegem, Brakel en Horebeke tellen dan weer heel wat oude bewoners.

Maar hoe zit het in Destelbergen? Wij namen het rapport bij de hand en presenteren u enkele cijfers.

Op 1 januari 2007 telde Destelbergen 17.239 inwoners. Het gemiddeld inkomen bedroeg 16.638 euro per inwoner. Daarmee staat Destelbergen op de derde plaats in Oost-Vlaanderen. In De Pinte (€18.497) en in Sint-Martens Latem (€19.820) verdient men nog net iets meer. Ronse staat op de laatste plaats met een gemiddeld inkomen van 12.241 euro.

In Destelbergen is de werkzaamheidsgraad (= het percentage werkenden ten opzichte van de totale bevolking) 31,7. Dat wil zeggen dat bijna 1/3 van de inwoners in Destelbergen aan het werk is. Twee derde is dus nog aan het studeren, zoekt werk of geniet van zijn pensioen. Gent telt heel wat jonge inwoners en daar is de werkzaamheidsgraad 65,7. In Lierde is er sprake van 14,9 en blijkbaar genieten daar dus heel wat ouderen van hun verdiende rust.

De werkloosheidscoëfficiënt in Destelbergen bedraagt 3,6%. Dit betekent dat er vrij weinig mensen in de leeftijdsgroep 20-64 jaar werkzoekend is in onze gemeente. Dat cijfer is vrij laag en Destelbergen is daarmee een goede middenmoter in Oost-Vlaanderen. In de ons omringende gemeente Lochristi is de coëfficiënt 2,7, in Laarne 2,9 en in Gent 7,9.

Destelbergen mag vrij tevreden zijn met deze cijfers. Haar bewoners zijn actief en verdienen goed hun boterham.

Wie het rapport graag in detail leest, klik hier.

Fata Morgana passeerde op een drafje in Destelbergen

FataDeze ochtend, omstreeks 9u30, passeerde de filmploeg van Fata Morgana nog eens in Destelbergen. Nu zondag moet Kortrijk vijf opdrachten van Sergio vervullen.

Eén van die opdrachten is een vlam laten vertrekken in Eisden en op alle Fata Morgana-lokaties van de afgelopen jaren een vuur ontsteken. In Kortrijk zelf zal de vlam feestelijk onthaald worden en moeten minstens 200 sleutelfiguren aanwezig zijn.

Hilde Verduyn uit Kortrijk is al de ganse week op stap doorheen Vlaanderen en kwam dus vandaag even langs aan het gemeentehuis in Destelbergen waar zij opgewacht werd door de sleutelfiguren van Fata Morgana uit 2005. De vlam is ondertussen al weer gedoofd, maar wie weet ziet u wel flarden van uw gemeente zondag op één.

Afspraak op zondag 31 augustus - één - 20u30

Dienstencentrum Reinaert organiseert infonamiddag

Kuisenpoetsdienst_01_2 Op donderdag 11 september om 14u organiseert Dienstencentrum Reinaert een infonamiddag over 'Thuis- en Poetsdienst aan huis.

De thuis-en poetsdienst aan huis bestaat al 25 jaar en in 2004 heeft men de werking kunnen uitbreiden met een dienstencheque-onderneming die tot op de dag van vandaag nog steeds in volle groei is.

Tijdens de voordracht wil het dienstencentrum de werking van de dienst duidelijk schetsen en een antwoord geven op een aantal praktische vragen zoals: wie kan beroep doen op de dienst, hoeveel kost het,  waar en hoe doe ik mijn aanvraag, ...

Sinds 1 mei 2008 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in het hele dienstenchequeverhaal die het dienstencentrum ook zal toelichten. De spreker is de verantwoordelijke van de thuisdienst: Kristel Philippaerts.

Donderdag 11 september - aanvang om 14u - Dienstencentrum Reinaert - Kerkham 2 in Destelbergen

Dagbeeld: jaarmarkt

Adriën De Jaegher was gisteren op de jaarmarkt in Destelbergen en nam een merkwaardige foto van de parkeerplaats van de burgemeester. Een studentengrap?

Dagbeeld1

Een grap was het niet, je kon er wel degelijk een ritje met 2 ezels maken, het papiertje hing er enkel een beetje ongelukkig...

Dagbeeld2

SK Heusden VZW Wielertoeristen organiseert Sloebertocht

HeusdenWielerclub SK Heusden bestaat 35 jaar en de laatste activiteit van hun jubileumjaar is de 'Sloebertocht' op zaterdag 13 september. Fietsliefhebbers kunnen kiezen uit heel lange, tot iets kortere tochten langsheen schitterende landschappen.

- 135 km: inschrijven van 7u30 tot 10u30
- 105 km: 7u30-12u30
-   70 km: 8-14u
-   40 km: 8-14u

Voor mountainbikers zijn er eveneens verschillende ritten. Je kan kiezen uit tochten van 50, 35 of 25 km, telkens vertrek tussen 8 en 14u. Voor de kinderen is er een rit van 15 km. Inschrijven tussen 13 en 13u30

De club hoopt dit jaar haar recordaantal inschrijvingen te verbreken. Inschrijven kan ter plaatse, maar voor meer info kan u terecht bij Brigitte Van Wassenhove op 09/252.55.49 of via brigittevanwassenhove@skynet.be

Start en aankomst zijn in sportzaal Kristalbad - Damvalleistraat 31A - 9070 Destelbergen. Kleedkamers, douches en 'bike-wash' zijn voorzien.

K.O.G. Heusden geeft zomerconcert

Verenigingindekijker

HarmonieZondag 31 augustus speelt de Koninklijke Oude Gemeenteharmonie een gratis zomerconcert in de 'Hovingen kasteel Baron en Barones Braun' in Heusden.

De harmonie heeft sinds 10 augustus een nieuwe dirigent: Astrid Verstuyft en zij mag die avond het stokje hanteren. Astrid is momenteel op reis, maar wij kwamen meer te weten over de harmonie van secretaris Hervé Stevens en ondervoorzitter Robert Brossé.

De K.O.G. in Heusden bestaat al 188 jaar en telt 50 muzikanten. Jong en oud en zowel mannen, als vrouwen spelen in de harmonie, die uit blaasinstrumenten en slagwerk bestaat. Robert Brossé speelt de grote trom en is het oudste lid.

Dsc01354_2'Vroeger speelde ik met de ganse familie in de harmonie: 2 zonen en 3 dochters', zegt Robert. Een van die zonen is Dirk Brossé. Vandaag is hij bekend over de hele wereld, maar zijn eerste stappen zette hij dus bij de harmonie in Heusden. 'Hij speelde toen trompet, bij ons heeft hij alles geleerd eigenlijk. Toen hij 9 jaar was, was hij al solist', vertelt de fiere vader. (op de foto rechts)

Hervé Stevens (op de foto links) hoopt dat ze Dirk nog eens kunnen overtuigen om bij de harmonie in Heusden te spelen. 'Misschien wel als we ons 190-jarig bestaan vieren, dat zou toch mooi zijn', droomt hij luidop.

De harmonie speelt 12x/jaar en treedt niet alleen op in Heusden, maar ook in Wachtebeke en zelfs in het mondaine Knokke, waar Robert de voorbije jaren goede contacten legde. Een optreden duurt meestal een uur of anderhalf uur. 'We spelen heel gevarieerd: niet alleen klassieke stukken, maar ook het populaire werk, zoals bijvoorbeeld de muziek van Windkracht 10 of I will survive', vertelt Hervé.

De harmonie haalt haar inkomsten uit een gemeentelijke subsidie, maar vooral toch via de verkoop van lidkaarten. 'We hebben ruim 800 leden en ook door tombolatickets te verkopen halen we geld binnen', zegt Robert.

Normaal gezien ging Hervé op 60-jarige leeftijd stoppen met het secretarisschap van de harmonie, maar de harmonie zag dat anders. 'Ze hebben me verrast op mijn pensioenfeest op de school waar ik lesgaf en hadden ook nog een cadeautje voor me in petto, dus ik ben gebleven. Je kan toch niet vertrekken uit zo'n leuke groep, dus ik doe het nog wel even', lacht hij.

Dirk Brossé is voorlopig de enige bekende muzikant die de Harmonie heeft geproduceerd, maar er kunnen er natuurlijk nog altijd bijkomen. Wie zin heeft om lid te worden van de Harmonie, kan contact opnemen met Hervé Stevens op 09/232 24 77.

De harmonie concerteert op zondag 31 augustus om 18u in de 'Hovingen kasteel Baron en Barones Braun' in de D'Haenestraat 71 in Heusden. Toegang is gratis en een gratis drankje is voorzien.

Voetbalclub VS Destelbergen start met jeugdploegen

Eerste_elftalVoetbalclub VS Destelbergen start vanaf 30 augustus met jeugdploegen. Na 4 seizoenen wordt er terug jeugdcompetitie gespeeld en investeert de club volop in een jeugdbestuur.

De voetbalclub, waarvan het eerste elftal in 4e provinciale speelt, start met de duiveltjes U9 en de miniemen U13 in de jeugdcompetitie. Ook ploegen bij de duiveltjes U6 en de miniemen U13 zitten in de pijplijn.

Voorzitter Eggermont wil nu zo snel mogelijk met jeugdvoorzitter Kathy De Wilde een volledig jeugdbestuur opbouwen zodat de jeugd op eigen benen kan staan. Kathy De Wilde heeft eerder bij RC Gentbrugge de jeugd uitgebouwd en het bestuur heeft er het volle vertrouwen in dat, naast grote buur FC Destelbergen, er in Destelbergen ook ruimte is voor een tweede club waar jeugdcompetitie kan gespeeld worden. Zeker nu de jeugd van WS St-Amandsberg opvang heeft gevonden in Destelbergen is er voldoende potentieel voor meerdere jeugdploegen.

Voorzitter Eggermont is tevreden over de voorbereiding van de eerste ploeg onder de nieuwe trainer Dirk Dupre. Met drie overwinningen en een gelijkspel in de beker van Oost-Vlaanderen is alvast een goede stap gezet voor het komende seizoen. De ambitie is een plaats in de eindronde en indien mogelijk gaat de club voor het kampioenschap en de stap naar derde provinciale. Met een kern van 35 spelers verdeeld over 2 ploegen hoopt men deze droom te realiseren.

Voor het jaartal 1999 (U10) is de club nog op zoek naar een viertal spelers om een volledige ploeg te vormen. Spelers kunnen zich altijd aanmelden bij de club en contact opnemen met Kathy De Wilde (0473/70 12 39) of met Walbertus Durieux (0486/59 13 53). Meer info over VS Destelbergen kan je vinden door hier te klikken.

Foto van de week: Sealife

Een tijdje terug won bloglezeres Margriet Leysen 4 tickets voor Sealife met de wedstrijd van Destelbergen Blogt. Margriet genoot van het uitstapje en legde dit alles op fototoestel vast. Een kleine impressie, voor meer, klik op lees verder:

Sealifewin1

Sealifewin4

Lees verder

Oudere berichten:
> In 'Ter Ramen' eet je voortaan bij Pieter en Caroline
> Pius X verjaagt de energriezels
> Oogst zelf je groenten op het Wijveld
> Put in de Reinaertweg is bijna dicht
> Dagbeeld: de nieuwe huisstijl, nu ook in uw straat
> Vrouw gecarjackt aan het shoppingcenter in Gent
> Haal je gratis drinkwaterkaraf af!
> Resultaten verkeerscontrole
> Kinderdagverblijf 'De Steijgertjes' opent binnenkort zijn deuren
> The Winnetous supporteren voor AA Gent
> Opening nieuw dienstencentrum is een succes
> Auto rijdt bromfietser aan
> Brand op lijnbus
> Kijk al even binnen in het nieuwe dienstencentrum
> Raad van State schorst vergunning villabouwproject in Melkwegel
> Roger Lybeer is 25 jaar gemeenteraadslid
> Chiro organiseert azaleaslag
> Mini Euromillionsclub wint 45.000 euro
> Slechte wegen in Destelbergen
> Ch@m organiseert Ierse zangavond

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008

Destelbergen Blogt  • Ann Braeckman blogt over Destelbergen.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Destelbergen en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

Zoeken

Nieuws uit destelbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!