Home  Regio  destelbergen  destelbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Destelbergen?
Laat het weten aan: Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Leon Pede wacht nog steeds op zijn geld na diefstal

Het afgelopen jaar heeft uw krant, De Gentenaar of het Nieuwsblad, samen met u in enkele spraakmakende rapporten problemen bij de overheid aangekaart. We schreven over veilige en onveilige fietspaden, brachten het verenigingsleven in kaart, maakten een lijst op van de machtigste mensen in uw gemeente, wierpen een blik op de criminaliteit in uw buurt en nog veel meer.

Morgen kan u daar meer over lezen in De Gentenaar. Vandaag laten we lezer Leon Pede uit de Walbosdreef aan het woord. Hij contacteerde ons een tijdje terug in verband met een diefstal in zijn woning in 2006.

'In februari 2006 werd er bij mij ingebroken. De dief ging met heel wat geld, juwelen en merkkledij van mijn vrouw aan de haal. Al vrij snel werd de dader gevat en in juli 2006 werd ze veroordeeld tot het betalen van de schade', zegt Pede.

Pede is blij dat dader snel werd opgepakt, maar is onthutst over de afloop van het dossier. 'Ik heb voor iets meer dan 1.500 euro schade, maar tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds geen cent gezien.'

'Ik ben een tijdje terug naar het huis van Justitie geweest. Ze waren daar weliswaar zeer vriendelijk, maar verwezen me door naar Slachtofferhulp. Ook die konden me niet helpen en verwezen me door naar het hof van beroep. Zo ging ik dus van het kastje naar de muur en ondertussen heb ik mijn geld nog steeds niet.'

Het gaat Pede niet om het geld, maar om het principe. 'Het is niet dat ik honger lijd, verre van, maar het kan toch niet dat je als slachtoffer zo lang op je geld moet wachten. De dader wordt gevat en toch krijg je niets. Haar advocaat Piet Van Eeckhaut zegt dat ze geen geld heeft en daarom niet kan betalen, maar hoe kan zij zich zo'n topadvocaat permitteren? Dat begrijp ik niet', aldus Pede.

'Wat voor nut heeft het dan als de dader wordt opgepakt?, vraagt Pede zich af. 'Er moet dringend meer aandacht voor dit soort problemen komen', beklemtoont Pede. 'Ik begrijp niet hoe dit kan in onze maatschappij.'

Wagen rijdt tegen verlichtingspaal

Op de brug over de R4 in de Wellingstraat botste dinsdagnamiddag omstreeks kwart na twee een auto tegen een verlichtingspaal. De bestuurder kwam uit Melle en reed in de richting van Heusden.

De 53-jarige bestuurster van de Opel Corsa liep lichte verwondingen op en werd overgebracht naar het UZ Gent. De brandweer van Gent kwam ter plaatse en het voertuig werd getakeld.

Update gaslek in appartement in de Belgiëlaan

Het gaslek waarover we u eerder bericht gaven, blijkt iets ingewikkelder in elkaar te zitten dan aanvankelijk door ons werd geschreven.

Na telefonisch contact met de geurenlijn, werd het lek door Eandis op dinsdag 23 december vastgesteld. Op dat moment werden de meters van Belgiëlaan 14 en 16 verzegeld en hadden deze bewoners dus geen verwarming en warm water meer. Op vrijdag 26 december werd dit gaslek hersteld door een installateur en door Eandis.

Op zaterdag 27 december hing er echter opnieuw een gasgeur in het gebouw en werd de brandweer ingelicht. Ook Eandis kwam langs en zij hebben de meters van 14 en 16 opnieuw verzegeld, maar het lek werd toen nog niet gerepareerd.

Het gebouw werd niet geëvacueerd, wel zochten de bewoners van Belgiëlaan 14 een andere slaapplaats omdat het te koud werd in hun appartement.

Het lek werd in de vooravond van 30 december hersteld.

Eenbeekeinde viert nieuwjaar

Feesten

De Koninklijke Gebuurtekring Eenbeekeinde II organiseert een nieuwjaarsreceptie op zondag 4 januari 2009 van 11.00 tot 14.00 uur in de feesttent in de Pasteurstraat. Iedereen is van harte welkom voor een hapje en drankje en te klinken op het nieuwe jaar.

Kerkwegel wordt Kerkhofwegel

Regiobutton_gr_gemeenteraad

In Destelbergen bestaan er twee openbare wegen met de benaming 'Kerkwegel', daarom was het noodzakelijk om de benaming bij één wegel te wijzigen. In de Kerkwegel in Destelbergen zijn er geen woningen aanwezig en sluit de wegel aan bij de gemeentelijke begraafplaats. Omwille van die redenen besliste de gemeenteraad om daar de naam te wijzigen in 'Kerkhofwegel'.

Sfeervolle kerstnacht met de chiro

Dsc03329

Naar jaarlijkse traditie organiseerde de chiro van Destelbergen een kerstdrink na de nachtmis aan het kerkplein. Een paar liters jenever, bier en een aantal vuurtjes zorgden voor een aangename sfeer. Kerstdag werd alvast gezellig ingezet.

Dsc03330

VB dient klacht in bij de provinciegouverneur

Gemeenteraadslid Goubert (VB) is al een tijdje verbolgen over het beleid van het gemeentebestuur inzake de bevlagging van openbare gebouwen. 'Het gemeentebestuur van Destelbergen weigert om op de officiële feestdagen de bevlagging van alle openbare gebouwen van de gemeente te laten gebeuren zoals decretaal is bepaald', zegt Goubert.

'Op onze vraag, tijdens de gemeenteraadszitting van 22 november 2007, om de terzake geldende decreten toe te passen en onder meer op 11 juli de leeuwenvlag uit te hangen antwoordde burgemeester De Pauw (VLD) dat hij deze verplichting enkel voor hoofdgebouwen van openbare gebouwen hanteert.'

Omdat er op 11 juli 2008 opnieuw geen leeuwenvlag hing aan een aantal openbare gebouwen van de gemeente vroeg Goubert tijdens de gemeenteraadszitting van 23 oktober 2008 naar de reden waarom deze vlaggen ontbraken.

Hierop antwoordde de burgemeester dat de uitleg reeds eerder werd gegeven. 'Omdat beleefde vragen niet hielpen diende de Vlaams Belang-fractie daarom op 22 december 2008 een klacht in bij de provinciegouverneur met de vraag om het gemeentebestuur van Destelbergen te verplichten om de terzake geldende decreten en omzendbrieven toe te passen', zegt Goubert.

Feestkomité Haenhout viert nieuwjaar

Feesten

Het Feestkomité Haenhout nodigt iedereen uit op 1 januari 2009 van 11u tot 12u naar zijn 17e nieuwjaarsreceptie. De receptie gaat door in de ontvangstzaal van Ganda Ham aan de Corma.

Politieraad komt samen en deelt aantal oorkondes uit

Op woensdag 17 december was er politieraad van de politiezone Rhode & Schelde. Burgemeester Johan Van Durme overhandigde een ‘oorkonde voor opmerkelijke daden van beroepsbekwaamheid’ aan een aantal personeelsleden. Hoofdinspecteur Dirk Van De Rostyne en inspecteur Johan De Smet - beiden lid van de lokale recherchedienst - werden gelauwerd omwille van hun knap speurwerk in een zaak die uitmondde in het oplossen van meer dan 22 feiten waaronder diefstallen, oplichting, valsheid in geschrifte, ...

Het dossier leidde tot de voorleiding van vier verdachten waarvan de twee hoofdverdachten nog steeds zijn aangehouden (een veearts uit Affligem en een man uit Aalst). De totale waarde van de gestolen goederen wordt geschat op ongeveer € 125.000 en het overgrote deel van de buit kon intussen reeds terugbezorgd worden aan de benadeelden.

Ook de inspecteurs Tim Daeze en Claude Vandendorpe van de interventiedienst kregen felicitaties. Dank zij hun opmerkzaamheid konden zij op 11 december 2008 een verdachte vatten die net een diefstal had gepleegd van een kluis in de Universiteit Gent, afdeling veerartsenijschool Merelbeke.

Daarnaast werden een aantal belangrijkste beslissingen genomen:

  • Er worden 105 telescopische wapenstokken aangekocht ter vervanging van de oude matrakken. Deze beslissing werd genomen in het kader van de nieuwe wetgeving betreffende de bewapening van alle operationele leden van de geïntegreerde politie. Voor de aankoop van de wapenstokken met bijhorende houder werd € 10.500 excl. BTW voorzien.

Lees verder

Stroompanne en geen kabel bij enkele bewoners van Dendermondse steenweg

Ongevaldestelbergen Een trekker met opligger van de firma Transwest uit Oostkamp is vandaag omstreeks 12.45 uur op de Dendermondse steenweg van de weg geraakt en aan de overzijde in een weide terechtgekomen. Daarbij werd ook een elektriciteitspaal volledig vernield.

De feiten gebeurden ter hoogte van nummer 357 in de buurt van de afslag naar Heusden. Volgens de politie van de zone Rhode-Schelde moest de vrachtwagenbestuurder, die uit de richting kwam van Gent, uitwijken voor een tegenligger. Hij raakte zo de controle over zijn stuur kwijt en ging aan het slingeren.

‘Uiteindelijk zwenkte het gevaarte over het baanvak en ploegde zichzelf tot in een weide. Daarbij werd een elektriciteitspaal losgerukt. De paal zat helemaal rond de cabine geplooid maar de chauffeur, een dertiger, kwam er met lichte verwondingen van af.'

Door de afgerukte leidingen zaten enkele straten ook de hele namiddag zonder stroomtoevoer. Op dit moment is er nog steeds geen kabeltelevisie.

Eandis en de Gentse brandweer kwamen ter plekke om mensen weg te houden van de gevaarlijk loshangende kabels. De politie zoekt nog naar de tegenligger, een donkerkleurige jeep. Die zou tegen zeer hoge snelheid een ander voertuig ingehaald hebben op het ogenblik dat de vrachtwagen uit de tegenovergestelde richting kwam aangereden.

tekst: geert neyt

Oudere berichten:
> In 'Ter Ramen' eet je voortaan bij Pieter en Caroline
> Pius X verjaagt de energriezels
> Oogst zelf je groenten op het Wijveld
> Put in de Reinaertweg is bijna dicht
> Dagbeeld: de nieuwe huisstijl, nu ook in uw straat
> Vrouw gecarjackt aan het shoppingcenter in Gent
> Haal je gratis drinkwaterkaraf af!
> Resultaten verkeerscontrole
> Kinderdagverblijf 'De Steijgertjes' opent binnenkort zijn deuren
> The Winnetous supporteren voor AA Gent
> Opening nieuw dienstencentrum is een succes
> Auto rijdt bromfietser aan
> Brand op lijnbus
> Kijk al even binnen in het nieuwe dienstencentrum
> Raad van State schorst vergunning villabouwproject in Melkwegel
> Roger Lybeer is 25 jaar gemeenteraadslid
> Chiro organiseert azaleaslag
> Mini Euromillionsclub wint 45.000 euro
> Slechte wegen in Destelbergen
> Ch@m organiseert Ierse zangavond

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008

Destelbergen Blogt  • Ann Braeckman blogt over Destelbergen.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Destelbergen en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

Zoeken

Nieuws uit destelbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!