Home  Regio  destelbergen  destelbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Destelbergen?
Laat het weten aan: Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Slechte wegen in Destelbergen

DSC03716  

Vandaag verscheen in Het Nieuwsblad een dubbele pagina over slechte wegen in Oost-Vlaanderen. Voor Destelbergen werden twee wegen opgesomd:

Wellingstraat: 'Aan de zijkant is de straat helemaal verbrokkeld en gescheurd. Geregeld wordt de weg, met een hoog aantal ongevallen, tussentijds hersteld, maar enkel een volledig nieuwe asfaltlaag is de oplossing.'

Brugdreef: 'De rijweg is bezaaid met putten.'

Op bovenstaande foto ziet u de put in de Reinaertweg zoals die er vandaag bijligt. Op de gemeenteraad van 23 oktober werd een vraag gesteld over de put en kwam de melding dat het herstel niet lang meer zou duren.

We zien nu dat er toch blijkbaar het één en 't ander aan het bewegen is, u ziet ongetwijfeld ook de rupskraan, hopelijk is het probleem weldra verholpen.

Heeft u nog weet van slechte wegen in Destelbergen of Heusden en kan u dat eventueel illustreren met een foto, laat ons dan bericht op destelbergen@nieuwsblad.be of klik op reageer.

Ch@m organiseert Ierse zangavond

Verenigingindekijker_gr

Op zaterdag 7 februari organiseert het Ch@mkoor in samenwerking met zanggroep Odevi en muziekgroep Ventiel in het jeugd- en gemeenschapscentrum in de Kerkham een Ierse zangavond. 

Cham 

In oktober 2003 werd het koor opgericht nadat het koor Cantabile een tweetal jaar voordien gestopt was. Ch@m is een vierstemmig koor en oogt op een breed, toegankelijk repertoire, gaande van het opluisteren van parochie- en feestvieringen tot gospel en Europese liederen.

Ch@m staat sinds een tweetal jaar onder de muzikale leiding van Johannes Dewilde. De Ierse zangavond start met de suite “Full of hope and Love”, een langzaam ontwaken en gedragen liefde, en eindigt met “A-playing music, Unto empty pockets” waarmee ze de rijke Ierse muziektraditie evoceren met Ventiel.

Mise_raifteiri Deze voorstelling wordt gebracht door Ch@m en OdeVi, muzikaal ondersteund door het Gentse muziekgroep Ventiel. Het publiek heeft, door het typische meezingkarakter van vele Ierse liederen, een belangrijke rol in het geheel. 

Ch@m repeteert wekelijks in een drankenzaak op de Dendermondsesteenweg, middenin 'whiskey and beer', misschien vandaar ook de inspiratie om een Ierse zangavond te organiseren.

De avond zelf wordt ook een beetje gezien als sing along-avond: na het optreden van het koor met 4-stemmige Ierse ballads zijn er ook een aantal traditionals en volksliederen waar het publiek zal kunnen meezingen.

Vorige week was het nog in het nieuws dat in heel wat zangkoren in Vlaanderen de meerstemmigheid van de gezangen verloren dreigt te gaan. Weinig mannen voelen zich immers geroepen om in een koor te gaan zingen.

Daardoor is er een tekort aan tenoren. Ook Ch@m kan nog enkele tenoren gebruiken. Voel je je geroepen om als tenor (maar natuurlijk ook als sopraan, alt of bas) aan de slag te gaan bij het koor, contacteer voorzitter Mieke voor meer informatie (09/229.11.97)

Wenst u nu reeds kaarten in voorverkoop (8 euro) aan te kopen voor de Ierse avond "Mise Raiftèiri", stuur dan een mailtje naar anneke_thomas15@hotmail.com

Aan de kassa betaalt u 10 euro.

Man rijdt voetganger aan

Donderdagnamiddag omstreeks 14u30 is aan het kruispunt van de Sint-Pietershofstraat met de Dendermondsesteenweg een voetganger aangereden. Een 82-jarige man kwam uit de Sint-Pietershofstraat, sloeg rechtsaf in de richting van Gent net op het moment dat een voetganger op het zebrapad de straat overstak. 

De voetganger liep lichte verwondingen op en werd overgebracht naar het AZ Sint-Lucas. 

Wil je graag iets ruilen? Ga dan naar de vijfde Heusdense ruildag

Op zaterdag 7 februari gaat voor de vijfde keer de Heusdense ruildag voor verzamelaars door. Sinds vorig jaar wordt de ruildag niet langer georganiseerd in het zaaltje achter café Britannia, maar wel in een grotere zaal van de basisschool in de Steenvoordestraat. 

De zaal is reeds volzet met standhouders en organisator Karel De Caluwé hoopt ook nu weer het recordaantal bezoekers te verbeteren.  

Bezoekers zijn welkom vanaf 8.30 u tot 16.00u en je kan er heel wat voorwerpen ruilen zoals munten, rouwprentjes, postkaarten, postzegels, sigarenbandjes, jokers, oude filmaffiches, oude papieren, militaria, telefoonkaarten, flippo's, postzegels, strips enz...

Angèle en Zoë zijn samen 180 jaar oud!

DSC03660 

90 jaar samen. Voor velen een droom, maar voor weinigen helaas werkelijkheid. De tweeling Zoë en Angèle Schatteman uit Heusden prijst zich dan ook gelukkig. Beiden zijn nog bijzonder kwiek van geest en vertellen morgen over hun bijzondere band in het Nieuwsblad/De Gentenaar.

Mike Lekens is Vlaams kampioen karate

B_v_Veerle_2009_-_351[1] 

Afgelopen weekend heeft Mike Lekens uit Heusden de eerste plaats behaald tijdens de Vlaamse Karate Kampioenschappen te Turnhout. Mike Lekens (15) nam deel aan de discipline Kata in de categorie Kadetten (14 tot 15 jaar).

In de eerste wedstrijd won hij met 3-0 van Jacobs Jenthe (karatclub Voris Schoten) en in de tweede ronde moest ook Puttenaers Kaz van Samoerai Leuven eraan geloven met 3-0.

In de finale kwam Mike uit tegen Evens Brecht van KCAR Wado Overpelt en tevens Vlaams Kampioen van 2008. Brecht had vorig jaar in de finale Mike verslagen met 1-2. Dit jaar was Mike echter sterker dan Brecht en won hij met 2-1.

Aangezien Mike ook de eerste plaats behaalde tijdens het Oost-Vlaamse Kampioenschap, de Beker van Lochristi en de Beker van Veerle, is het nu uitkijken naar het Belgisch Kampioenschap te Schoten op 22 februari.

Bijdrage brandweer schommelt sterk

Regiobutton_gr_gemeenteraad
Op de jongste gemeenteraad werden de bedragen bekendgemaakt die de gemeente moet bijdragen aan de brandweerdienst van Gent. Voor 2005 bedroeg de bijdrage 324.423 euro en voor 2006: 447.103 euro. De burgemeester gaf toe dat dit bedrag jaarlijks soms sterk schommelt. Een analyse van de bijdragen zal meer duidelijkheid brengen over het waarom van deze schommelingen.

Destelbergen heeft een nieuwe huisstijl

Dlb_logo_rgb_standard Donderdagavond werd de nieuwe huisstijl met bijhorend logo voorgesteld van de gemeente Destelbergen. De nieuwe huisstijl moet voor een betere herkenbaarheid zorgen van het gemeentebestuur, maar moet Destelbergen ook een identiteit geven.

Uit het onderzoek van een communicatiebureau bleek dat Destelbergen een gemeente is die vooruit kijkt en zich wenst te blijven profileren als een mooie, groene en veilige gemeente. In Destelbergen is het gezellig, rustig en kwaliteitsvol om te wonen, dichtbij alles, met een groot recreatief en sociaal potentieel.

Onthulling_huisstijl De blauwe gebogen lijn in het logo geeft de Schelde weer die de beide deelgemeenten Destelbergen en Heusden geografisch met elkaar verbindt. Daarnaast wordt met de Schelde de sociale band tussen beide deelgemeenten benadrukt. De groene gebogen lijnen geven uitdrukking aan het groene, charmante, recreatieve, ontspannende karakter van Destelbergen.

Het bruisende karakter van de gemeente wordt weerspiegeld in de dynamiek die in het logo gelegd werd. Met een modern en eigentijds logo presenteert Destelbergen zich tenslotte als visueel aantrekkelijke gemeente. De baseline “Dicht bij alles” versterkt het imago van Destelbergen als gemeente in het hartje van Oost-Vlaanderen waar het aangenaam wonen en verblijven is, en waar alle voorzieningen voor wonen en werken vlot toegankelijk zijn dankzij de invalswegen.

Deze huisstijl wordt uitgewerkt voor alle communicatie-uitingen van de gemeente. Vanaf februari wordt er al gestart met de vervanging van de straatnaambordjes in de nieuwe huisstijl. Eerst in Destelbergen, later dit jaar volgt Heusden. De nieuwe straatnaambordjes werden door de gemeente zelf gemaakt.

Het gemeentebestuur van Destelbergen voert een duurzaam milieubeleid en vraagt grote inspanningen van haar inwoners. Het huisstijlhandboek bevat een aantal voorschriften met betrekking tot de keuze van papier en drukproces.

Voor het papier geeft het gemeentebestuur de voorkeur aan 100% postconsumer recyclagepapier met het Blauwe Engel label. Het Duitse Blauwe Engel label geldt als één van de meest degelijke milieukeurmerken. Het combineert zowel strenge technische eisen als milieu-eisen die aan papier worden opgelegd.

Daarnaast kiest de gemeente voor drukkerijen die een duurzaam milieubeleid voeren. Basisvoorwaarden zijn een FSC-certificaat en het gebruik van milieuvriendelijke inkten op vegetale basis. Naast deze voorschriften bevat het huisstijlhandboek ook allerlei tips die het gemeentepersoneel ertoe moet aanzetten zuinig en efficiënt om te springen met papier.

Voorzitter VS Destelbergen neemt ontslag

Het rommelt bij voetbalclub VS Destelbergen. Vorige week dinsdag had Durieux Walbertus (Wally) zijn ontslag als Gerechtelijke Correspondent van de club gegeven wegens teveel financiële problemen.

Gisteren zat het bestuur met de sponsors samen om de plooien terug glad te strijken en de toekomst van de club te bespreken. Na overleg woensdagnamiddag met Wally besloot deze om zijn ontslag waarschijnlijk in te trekken morgen (donderdag) op een nieuwe bestuursvergadering. 

Op dat overleg woensdagnamiddag maakte voorzitter Marc Eggermont bekend dat hij, samen met zijn echtgenote Kathy De Wilde Kathy, zijn ontslag zal indienen.  

'Ik wil gewoon een duidelijk signaal geven. Een aantal leden denken dat ze onmisbaar zijn in de club. Ze mogen het nu eens bewijzen wat ze waard zijn', aldus Eggermont. '

Hij geeft toe dat de resultaten dit seizoen niet zo best zijn. 'Dat is logisch, als je 2 ploegen bijeen brengt naar 1 ploeg en een nieuwe hoofdtrainer hebt, is het niet gemakkelijk om alles in één tijd goed te brengen.'

'De voorbereidingen waren uitstekend, maar toen de plaatsen bekend werden voor het eerste elftal begon het fout te lopen. De verwachtingen waren anders maar ja, dat is nu eenmaal voetbal.'

Eggermont wenst de club nog veel sterkte en een sportief seizoen toe.

De Reinaert organiseert voordracht over onderwijs

In dienstencentrum De Reinaert gaat op dinsdag 27 januari om 14u een voordracht door met als thema: 'Het onderwijs vandaag: leren en leermoeilijkheden, ook een zaak van grootouders?'

Grootouders spelen niet uitzonderlijk een grote rol in de opvang van kleinkinderen: beide ouders werken en na school kunnen de kinderen terecht bij oma en opa. Vanaf het eerste leerjaar brengen die kinderen ook schoolwerk mee en komen onvermijdelijk de vragen naar boven.

Is iedereen nog mee met de gang van zaken in het onderwijs? Want er zijn toch een aantal mogelijkheden en onderwijsvormen die vroeger niet bestonden. En hoe zit het nu met huistaken? Mag je helpen en zo ja, hoe doe je dat? Hoe ga je om met kinderen die met leermoeilijkheden te kampen hebben? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens deze voordracht.

Begeleiding: Paul Calmeyn (kinesitherapeut) en Martine De Winter (logopediste.) Inschrijven via Sig is noodzakelijk: tel: 09/ 238 31 25 of Kerkham 1 bus 2 te Destelbergen of secretariaat@sig-net.be  

Inkom € 1,50 ter plaatse te betalen.

Oudere berichten:
> In 'Ter Ramen' eet je voortaan bij Pieter en Caroline
> Pius X verjaagt de energriezels
> Oogst zelf je groenten op het Wijveld
> Put in de Reinaertweg is bijna dicht
> Dagbeeld: de nieuwe huisstijl, nu ook in uw straat
> Vrouw gecarjackt aan het shoppingcenter in Gent
> Haal je gratis drinkwaterkaraf af!
> Resultaten verkeerscontrole
> Kinderdagverblijf 'De Steijgertjes' opent binnenkort zijn deuren
> The Winnetous supporteren voor AA Gent
> Opening nieuw dienstencentrum is een succes
> Auto rijdt bromfietser aan
> Brand op lijnbus
> Kijk al even binnen in het nieuwe dienstencentrum
> Raad van State schorst vergunning villabouwproject in Melkwegel
> Roger Lybeer is 25 jaar gemeenteraadslid
> Chiro organiseert azaleaslag
> Mini Euromillionsclub wint 45.000 euro
> Slechte wegen in Destelbergen
> Ch@m organiseert Ierse zangavond

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008

Destelbergen Blogt  • Ann Braeckman blogt over Destelbergen.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Destelbergen en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

Zoeken

Nieuws uit destelbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!