Home  Regio  destelbergen  destelbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Destelbergen?
Laat het weten aan: Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Omloop Het Nieuwsblad zoeft Destelbergen voorbij

DSC_5350

Terwijl wij nog naarstig zaten te tikken over de start van de Omloop Het Nieuwsblad op het Sint-Pietersplein kregen we al de eerste foto's binnen van de doortocht in Destelbergen aan de brug aan de Stapsteenweg/Damvalleistraat. Wie de renners gemist heeft, kan hier even meegenieten van de foto's van Adriën De Jaegher.

DSC_5348 

DSC_5366

DSC_5370

Airplane: 'Zeven zotte mannen die zich amuseren op een podium...

... Ik denk dat je ons zo het best kan omschrijven', zegt zanger Roel Spelkens. 'Wij maken muziek voor het plezier. We hebben niet de ambitie om hoge ogen te gooien, maar willen het publiek, en onszelf, een leuke avond bezorgen.

Airplane2 Airplane is een groep uit het Brusselse (Evere, Schaarbeek, Haren) en bestaat uit 7 muzikanten. 'Ik zing en speel klarinet', zegt Spelkens.'Daarnaast hebben we nog twee gitaristen, een saxofonist, bassist, drummer en één iemand speelt trombone.'

'We proberen dolkomische ska te brengen. Als je ons met een band moet vergelijken dan zeg ik: Manu Chao meets Reel Big Fish meets ambiance'. Kortom, leute staat centraal.

Muzikaal laten ze zich inspireren door Madness, Greenday, Bloc Party, Manu Chao, Less Than Jake, Ska-P, The Loco's,... Een voorsmaakje? Klik hier voor hun MySpacepagina.

Het jongste bandlid is 20, de oudste 26. 'We zijn een jonge bende, maar niet meer piepjong en hebben al heel wat optredens achter de rug. We brengen eigen nummers en die monden tijdens een optreden vaak uit in pure fun.'

Wie wil feesten is dus zaterdag aan het juiste adres op Minirock. Ook vandaag mogen we van de organisatie nog eens duotickets weggeven. De winnaar van gisteren is Charlotte Depaepe. De wedstrijdvraag van vandaag is de volgende: In welke zaal gaat Minirock door? Een weggever dus...

Mail het antwoord naar destelbergen@nieuwsblad.be en vermeld in het onderwerpveld 'MINIROCK'. Het lot bepaalt wie wint, wij maken vanavond nog bekend wie gewonnen heeft.

Inkom: 4 euro, aan de kassa: 5 euro. Tickets kan je verkrijgen bij de leiding, in café De Matroos, in jeugdhuis Den Draai, Nico's Drinkmarket (Lochristi) en VDK Destelbergen.

Na Antwerpen laat Way het ook in Destelbergen daveren

Op zaterdag 28 februari geeft chiro Destelbergen er een lap op in de Kerkham 3F. Die avond kan je in het jeugd-en gemeenschapscentrum terecht voor Minirock. T.e.m. vrijdag stellen we elke dag een groep voor.

Way Way is een Antwerpse band en bestaat uit vier muzikanten. Tim en Michael beroeren de snaren van hun gitaar. Daan speelt bas en Roel geeft op drum de maat aan.

Ze spelen al drie jaar samen en werden vorig jaar finalist in Humo's Rock Rally. 'Uiteraard hebben we ambitie,' zegt zanger/gitarist Michael Brosens. 'Anders doe je ook niet mee aan de Rock Rally.'

'Onze deelname en finaleplaats heeft veel deuren geopend en we krijgen nu regelmatig aanvragen om op te treden. We willen nu vooral veel live spelen en ervaring opdoen. Beter worden.'

Niet dat ze leven van hun muziek, 'Verre van', zegt Michael, 'maar we willen wel iets bereiken. Onlangs hebben we onze eerste single opgenomen: 'My Imagination' en die nemen we ook mee naar Minirock. Kwestie van hem een beetje bekend te maken.'

Muzikaal kan je ons vergelijken met klassiek Britpop zoals de Stone Roses, Oasis, The Charlatans, maar ook de nieuwe Britse bands zoals Arctic Monkeys, Milburn weten ons te inspireren', aldus Michael.

'We brengen geen covers, maar spelen onze eigen nummers en dat doen we heel overtuigd.' 

Kom hen zien op zaterdag 28 februari vanaf 19u. Inkom: 4 euro, aan de kassa: 5 euro. Tickets kan je verkrijgen bij de leiding, in café De Matroos, in jeugdhuis Den Draai, Nico's Drinkmarket (Lochristi) en VDK Destelbergen.

Ook vandaag mogen we weer tickets uitdelen. Daarvoor dient u het antwoord te weten op de volgende vraag: Way nam onlangs zijn eerste single op. Wat is de naam van de nieuwe single?

Mail het antwoord naar destelbergen@nieuwsblad.be en vermeld in het onderwerpveld 'MINIROCK'. Het lot bepaalt wie wint, wij maken morgen dan bekend wie gewonnen heeft. Ook vrijdag geven we nog duotickets weg

Winnaar dag 2 Minirock

Het juiste antwoord op onze tweede wedstrijdvraag voor de duotickets Minirock op zaterdag 28 februari 2009 is: Music of Destel Mountains (= MOd.M). Amber Dermout is de winnaar van onze wedstrijd op woensdag.

In de loop van de dag presenteren we u de derde groep 'Way' die optreedt tijdens Minirock. We stellen dan meteen ook de derde wedstrijdvraag. Hou deze blog in de gaten!

In onderstaande alvast een filmpje van 'Way' op Humo's Rock Rally waar ze de finale haalden:

Infovergadering over de Scheldemug

De stad Gent wil de buurtbewoners van de wijk rond de Zeeschelde grondig informeren over de mug die hun zomers nu al twee jaar lang heeft vergald.

Op 2 maart zullen de omwonenden van de Schelde in Gentbrugge, Sint-Amandsberg en het Scheldeoord uitleg krijgen van onderzoekers van onder meer het Instituut voor Tropische Geneeskunde en van dokter Lapeere, een dermatologe van het UZ Gent.

Aangezien de Scheldemug niet stopt aan de grenzen van de Stad Gent, zijn de inwoners van de naburige gemeenten die ook last hebben van de Scheldemug evengoed welkom op de bijeenkomst.

De infovergadering gaat door op maandag 2 maart om 20 uur in de polyvalente zaal van de stedelijke integratiedienst - Wolterslaan 16 in GENT.

MOd.M op Minirock: 'Beste groep treedt eerst op'

Op zaterdag 28 februari geeft chiro Destelbergen er een lap op in de Kerkham 3F. Die avond kan je in het jeugd-en gemeenschapscentrum terecht voor Minirock. T.e.m. vrijdag stellen we elke dag een groep voor.

Modm'MOd.M' is een jonge bende en bestaat uit Louis Lagacie (bas), Sander Dekeere (drum) en Simon Bultynck (zang/gitaar).

'We zijn allemaal 16 jaar en zitten in het vijfde middelbaar op het Sint-Janscollege', zegt Simon Bultynck.

'In het tweede middelbaar zijn we met de groep begonnen. Toen nog met een andere drummer, maar nu spelen we al ruim twee jaar in dezelfde bezetting'

MOd.M staat voor 'Music of Destel Mountains'. 'Dat is Engels voor Destelbergen', lacht Simon. 'Alle bandleden wonen ook in Destelbergen'.

'Onze muziek kan je het best omschrijven als alternatief, experimentele rock,' zegt Simon. Wat bij ons niet onmiddellijk een belletje doet rinkelen, maar ongetwijfeld zullen we dat beter begrijpen als we hen zaterdag live aan het werk zien. Hun single 'Big Head' kan u alvast hier beluisteren.

'We brengen alleen eigen nummers. Zelf geschreven, in het Engels, althans dat proberen we toch', lacht Simon. 'Ons laatste nummer lijkt een beetje op de muziek van Arsenal, maar het is moeilijk om ons met andere bands te vergelijken, we hebben een eigen stijl.'

MOd.M heeft al een paar keer opgetreden op kleine feestjes en op het vrij podium van het Sint Janscollege, maar dit wordt hun eerste echte 'grote' optreden. 'Waarom het publiek zeker op tijd aanwezig moet zijn (ze tredens als eerste op)? Omdat het beste in het begin komt natuurlijk.'

Allen daarheen, zaterdag 28 februari vanaf 19u. Inkom: 4 euro, aan de kassa: 5 euro. Tickets kan je verkrijgen bij de leiding, in café De Matroos, in jeugdhuis Den Draai, Nico's Drinkmarket (Lochristi) en VDK Destelbergen.

Pieter Saey is de winnaar van de duotickets. Het juiste antwoord was: Radio Bemba Sound System. De vraag voor vandaag is de volgende: 'Voor wat staat MOd.M?' Niet moeilijk als je net het artikel gelezen hebt...

Mail het antwoord naar destelbergen@nieuwsblad.be en vermeld in het onderwerpveld 'MINIROCK'. Het lot bepaalt wie wint, wij maken morgen dan bekend wie gewonnen heeft. Ook de andere dagen geven we nog duotickets weg.  

Gemeentebestuur zoekt jobstudenten

Het gemeentebestuur van Destelbergen wil tijdens de paasvakantie (van 6 tot 19 april) drie jobstudenten tewerkstellen bij de groendienst gedurende twee weken. Je moet minimum 18 jaar oud zijn of dat dit jaar worden en je mag dit jaar nog geen vakantiejob uitgeoefend hebben bij een andere werkgever.

 Kandidaturen moeten voor 15 maart bij de personeelsdienst ingediend worden.

Het gemeentebestuur heeft ook tijdens de zomervakantiemaanden (juli, augustus, september) plaats bij de groendienst voor 12 jobstudenten. De studenten worden telkens gedurende een volledige maand tewerkgesteld.

Daarvoor moet de kandidatuur ingediend worden vóór 30 april bij de personeelsdienst. Studenten land- of tuinbouw krijgen voorrang. Meer info bij de personeelsdienst op 09/ 218 92 41.

Harmonie Heusden is al volop aan het repeteren

Harmonie4 

Het gemeentelijk harmonieorkest plant voor 2009 heel wat muzikale optredens in de gemeente en ook daarbuiten. Het evenement waar iedereen naar uitkijkt, weliswaar nog ver weg, maar u kan het nu al inschrijven in uw agenda, is het dubbelconcert op 23 en 24 oktober in de kerken van Destelbergen en Heusden. 

Het wordt onderhoudende muziek uit de hele wereld. Ook plaatselijke componisten worden daarbij niet vergeten. De koude, natte wintermaanden boden een uitstekende gelegenheid de muziek bij deze concerten in een aangename sfeer van de zaal Ten Berg onder de knie te krijgen.

Dirigente Astrid Verstruyft zorgt voor een vernieuwend elan en de muzikanten geven elke week het beste van zichzelf, zoals u ook op de bovenstaande foto kan zien.

Minirock: Benny's Big Band wil vooral een feestje bouwen

Op zaterdag 28 februari geeft chiro Destelbergen er een lap op in de Kerkham 3F. Die avond kan je in het jeugd-en gemeenschapscentrum terecht voor Minirock. T.e.m. vrijdag stellen we elke dag een groep voor.

Bigbandbenny 'Benny's Big Band' bijt de spits af. Zoals de naam al doet vermoeden, is het geen groepje van drie muzikanten, maar een 'grote' band.

'We zijn in totaal met tien', zegt gitarist Maarten De Lange. 'Allen afkomstig uit de streek. Het merendeel komt uit Sint-Amandsberg en een aantal andere leden zijn van Oostakker en Lochristi.'

De muzikanten zijn tussen de 17 en 19 jaar oud. Benny's Big Band speelt voornamelijk ska. 'Eigenlijk brengen we gewoon dansbare muziek. We willen het publiek aan het feesten brengen.'

'We brengen geen eigen nummers, al zijn we die wel naarstig aan het schrijven, maar covers', aldus Maarten. De groep heeft twee zangeressen, maar zij zijn niet de enigen die zich bewijzen in de microfoon. In totaal zingen er maar liefst zeven bandleden mee.

De groep laat zich muzikaal inspireren door Manu Chao, Ska-P (een Spaanse ska-punkbank), Bob Marley, A Brand, maar ook techno-invloeden zijn niet ver weg. Benieuwd welke vonken dat geeft. Ons beloofden ze alvast dat ze zaterdag een feestje zullen brouwen.

Inkom: 4 euro, aan de kassa: 5 euro. Tickets kan je verkrijgen bij de leiding, in café De Matroos, in jeugdhuis Den Draai, Nico's Drinkmarket (Lochristi) en VDK Destelbergen. De optredens gaan door in het jeugdcentrum van Destelbergen in de Kerkham 3. De deuren gaan open vanaf 19 uur.  

Destelbergen Blogt mag elke dag twee tickets weggeven. Daarvoor hoeft u gewoon onze eenvoudige wedstrijdvraag te beantwoorden. 'Muzikaal laat Benny's Big Band zich inspireren door o.a. Manu Chao. In 2002 brachten zij een live-album uit. Hoe noemt dat album?

Mail het antwoord naar destelbergen@nieuwsblad.be en vermeld in het onderwerpveld 'MINIROCK'. Het lot bepaalt wie wint, wij maken morgen dan bekend wie gewonnen heeft. Ook de andere dagen geven we nog duotickets weg.  

Heusdense ouders verbolgen over verhuis muziekschool

DSC04134 

Zestig jaar geleden werd de gemeentelijke muziekschool in Heusden opgericht. Vandaag wordt er lesgegeven op negen verschillende locaties. De gemeente wil de muziekschool nu centraliseren in het nieuwe dienstencentrum in Destelbergen vanaf 1 september. De ouders van de kinderen uit Heusden reageren onthutst en startten vorige week een petitie.

Het volledige artikel (met de standpunten van de ouders, van de schepen van Cultuur André De Groote en N-VA oppositieraadslid Wim Raman) kan u vandaag in de krant lezen. De ouders schreven ook een brief, die kan u op deze link terugvinden.

Initiatiefnemer Marjan Vandonink betreurt daarnaast dat er nog weinig ruimte is voor cultuur in de gemeente Heusden. 'Ik begrijp niet dat er geen enkele plaats is in Heusden waar de kinderen terechtkunnen om muzieklessen te volgen. Alles wordt hier verbouwd tot appartementen. Dit wordt een slapend dorp.'

Ook ouder Griet Van den Broecke vindt het jammer dat de muziekschool moet verhuizen. 'Nu kunnen de leerlingen zelfstandig naar school gaan. Als de muziekschool in Destelbergen gevestigd is, zal dat niet langer het geval zijn.

Marjan Vandonink somde ook nog een praktisch probleem op: 'Sommige kinderen hebben bijzonder zware instrumenten. Je kan toch niet verlangen dat zij die met de fiets meezeulen naar Destelbergen.'

De ouders betreuren het ook dat ze vooraf niet gecontacteerd werden en het nieuws moesten vernemen per brief. Op geen enkel moment was er volgens hen inspraak.

Oudere berichten:
> In 'Ter Ramen' eet je voortaan bij Pieter en Caroline
> Pius X verjaagt de energriezels
> Oogst zelf je groenten op het Wijveld
> Put in de Reinaertweg is bijna dicht
> Dagbeeld: de nieuwe huisstijl, nu ook in uw straat
> Vrouw gecarjackt aan het shoppingcenter in Gent
> Haal je gratis drinkwaterkaraf af!
> Resultaten verkeerscontrole
> Kinderdagverblijf 'De Steijgertjes' opent binnenkort zijn deuren
> The Winnetous supporteren voor AA Gent
> Opening nieuw dienstencentrum is een succes
> Auto rijdt bromfietser aan
> Brand op lijnbus
> Kijk al even binnen in het nieuwe dienstencentrum
> Raad van State schorst vergunning villabouwproject in Melkwegel
> Roger Lybeer is 25 jaar gemeenteraadslid
> Chiro organiseert azaleaslag
> Mini Euromillionsclub wint 45.000 euro
> Slechte wegen in Destelbergen
> Ch@m organiseert Ierse zangavond

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008

Destelbergen Blogt  • Ann Braeckman blogt over Destelbergen.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Destelbergen en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

Zoeken

Nieuws uit destelbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!