Home  Regio  destelbergen  destelbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Destelbergen?
Laat het weten aan: Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Minirock: Benny's Big Band wil vooral een feestje bouwen

Op zaterdag 28 februari geeft chiro Destelbergen er een lap op in de Kerkham 3F. Die avond kan je in het jeugd-en gemeenschapscentrum terecht voor Minirock. T.e.m. vrijdag stellen we elke dag een groep voor.

Bigbandbenny 'Benny's Big Band' bijt de spits af. Zoals de naam al doet vermoeden, is het geen groepje van drie muzikanten, maar een 'grote' band.

'We zijn in totaal met tien', zegt gitarist Maarten De Lange. 'Allen afkomstig uit de streek. Het merendeel komt uit Sint-Amandsberg en een aantal andere leden zijn van Oostakker en Lochristi.'

De muzikanten zijn tussen de 17 en 19 jaar oud. Benny's Big Band speelt voornamelijk ska. 'Eigenlijk brengen we gewoon dansbare muziek. We willen het publiek aan het feesten brengen.'

'We brengen geen eigen nummers, al zijn we die wel naarstig aan het schrijven, maar covers', aldus Maarten. De groep heeft twee zangeressen, maar zij zijn niet de enigen die zich bewijzen in de microfoon. In totaal zingen er maar liefst zeven bandleden mee.

De groep laat zich muzikaal inspireren door Manu Chao, Ska-P (een Spaanse ska-punkbank), Bob Marley, A Brand, maar ook techno-invloeden zijn niet ver weg. Benieuwd welke vonken dat geeft. Ons beloofden ze alvast dat ze zaterdag een feestje zullen brouwen.

Inkom: 4 euro, aan de kassa: 5 euro. Tickets kan je verkrijgen bij de leiding, in café De Matroos, in jeugdhuis Den Draai, Nico's Drinkmarket (Lochristi) en VDK Destelbergen. De optredens gaan door in het jeugdcentrum van Destelbergen in de Kerkham 3. De deuren gaan open vanaf 19 uur.  

Destelbergen Blogt mag elke dag twee tickets weggeven. Daarvoor hoeft u gewoon onze eenvoudige wedstrijdvraag te beantwoorden. 'Muzikaal laat Benny's Big Band zich inspireren door o.a. Manu Chao. In 2002 brachten zij een live-album uit. Hoe noemt dat album?

Mail het antwoord naar destelbergen@nieuwsblad.be en vermeld in het onderwerpveld 'MINIROCK'. Het lot bepaalt wie wint, wij maken morgen dan bekend wie gewonnen heeft. Ook de andere dagen geven we nog duotickets weg.  

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011168951240970c Listed below are links to weblogs that reference Minirock: Benny's Big Band wil vooral een feestje bouwen:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Destelbergen Blogt  • Ann Braeckman blogt over Destelbergen.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Destelbergen en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

Zoeken

Nieuws uit destelbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!