Home  Regio  destelbergen  destelbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Destelbergen?
Laat het weten aan: Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Infovergadering over de Scheldemug

De stad Gent wil de buurtbewoners van de wijk rond de Zeeschelde grondig informeren over de mug die hun zomers nu al twee jaar lang heeft vergald.

Op 2 maart zullen de omwonenden van de Schelde in Gentbrugge, Sint-Amandsberg en het Scheldeoord uitleg krijgen van onderzoekers van onder meer het Instituut voor Tropische Geneeskunde en van dokter Lapeere, een dermatologe van het UZ Gent.

Aangezien de Scheldemug niet stopt aan de grenzen van de Stad Gent, zijn de inwoners van de naburige gemeenten die ook last hebben van de Scheldemug evengoed welkom op de bijeenkomst.

De infovergadering gaat door op maandag 2 maart om 20 uur in de polyvalente zaal van de stedelijke integratiedienst - Wolterslaan 16 in GENT.

Gemeentebestuur zoekt jobstudenten

Het gemeentebestuur van Destelbergen wil tijdens de paasvakantie (van 6 tot 19 april) drie jobstudenten tewerkstellen bij de groendienst gedurende twee weken. Je moet minimum 18 jaar oud zijn of dat dit jaar worden en je mag dit jaar nog geen vakantiejob uitgeoefend hebben bij een andere werkgever.

 Kandidaturen moeten voor 15 maart bij de personeelsdienst ingediend worden.

Het gemeentebestuur heeft ook tijdens de zomervakantiemaanden (juli, augustus, september) plaats bij de groendienst voor 12 jobstudenten. De studenten worden telkens gedurende een volledige maand tewerkgesteld.

Daarvoor moet de kandidatuur ingediend worden vóór 30 april bij de personeelsdienst. Studenten land- of tuinbouw krijgen voorrang. Meer info bij de personeelsdienst op 09/ 218 92 41.

Oogst zelf je groenten op het Wijveld

Groenten2 Wie graag zelf groenten of fruit wil kweken, maar helaas geen (grote) tuin heeft of over niet veel ervaring beschikt, kan binnenkort terecht in het 'Wijveld'. Dat is een zelfoogstboerderij in de Kwadenplasstraat in Destelbergen.

Er zullen meer dan veertig verschillende groenten worden gekweekt, aangevuld met kleinfruit, kruiden en bloemen. Initatiefnemer is Michiel Van Poucke uit Sint-Amandsberg.

Hij wil de banden tussen boer en consument weer strak aanhalen. Hij kweekt de groenten, de klant mag ze zelf oogsten.

Het principe is gebaseerd op CSA: Community Shared Agriculture. Landbouw gedragen door de gemeenschap. Als consument kies je bewust voor ecologische teelt. Je draagt ook mee verantwoordelijkheid in de voedselketen.

Lees verder

Haal je gratis drinkwaterkaraf af!

Kind_fonteintje_klein Misschien bent u er al van overtuigd dat kraantjeswater een goede dorstlesser is en geniet u dagelijks van het verse drinkwater dat bij u thuis ‘gebotteld’ wordt.

Op 21 maart schenkt TMVW gratis waterkaraffen aan haar klanten ter gelegenheid van Wereldwaterdag.

De karaf past perfect in de deur van uw koelkast, is makkelijk schoon te maken en is vaatwasbestendig. Er is er één voorzien per gezin/ klant, maar u dient wel op voorhand te reserveren. Afhalen in uw gemeente kan op 21 maart, klik hier voor de exacte locatie die vanaf 1 maart bekend wordt.

Chiro organiseert azaleaslag

Azaleaslag[1] Op zaterdag 7 februari organiseert de chiro van Destelbergen een azaleaslag om hun kas te spijzen. Niet dat ze met azalea's gaan beginnen gooien, het principe is eenvoudiger.

Voor 5 euro kan u een azalea kopen en de chiro steunen. Voor de mannen: beschouw het als een voorgeschenkje voor Valentijn om alvast je vrouw, lief, minnares gunstig te stemmen.

Voor de vrouwen: beschouw het als een cadeautje voor uzelf: u verdient het, daar ben ik van overtuigd.

De affiche die u aan uw linkerzijde ziet, zal aan elke auto hangen die rondtoert met azalea's zodat de herkenbaarheid voor de buitenstaanders verzekerd is.

De winst van deze kasactiviteit wordt gebruikt voor kampmateriaal en voor de aankoop van een nieuwe shelter.

Een advies: haal de portemonnee maar boven!

Wil je graag iets ruilen? Ga dan naar de vijfde Heusdense ruildag

Op zaterdag 7 februari gaat voor de vijfde keer de Heusdense ruildag voor verzamelaars door. Sinds vorig jaar wordt de ruildag niet langer georganiseerd in het zaaltje achter café Britannia, maar wel in een grotere zaal van de basisschool in de Steenvoordestraat. 

De zaal is reeds volzet met standhouders en organisator Karel De Caluwé hoopt ook nu weer het recordaantal bezoekers te verbeteren.  

Bezoekers zijn welkom vanaf 8.30 u tot 16.00u en je kan er heel wat voorwerpen ruilen zoals munten, rouwprentjes, postkaarten, postzegels, sigarenbandjes, jokers, oude filmaffiches, oude papieren, militaria, telefoonkaarten, flippo's, postzegels, strips enz...

De Reinaert organiseert voordracht over onderwijs

In dienstencentrum De Reinaert gaat op dinsdag 27 januari om 14u een voordracht door met als thema: 'Het onderwijs vandaag: leren en leermoeilijkheden, ook een zaak van grootouders?'

Grootouders spelen niet uitzonderlijk een grote rol in de opvang van kleinkinderen: beide ouders werken en na school kunnen de kinderen terecht bij oma en opa. Vanaf het eerste leerjaar brengen die kinderen ook schoolwerk mee en komen onvermijdelijk de vragen naar boven.

Is iedereen nog mee met de gang van zaken in het onderwijs? Want er zijn toch een aantal mogelijkheden en onderwijsvormen die vroeger niet bestonden. En hoe zit het nu met huistaken? Mag je helpen en zo ja, hoe doe je dat? Hoe ga je om met kinderen die met leermoeilijkheden te kampen hebben? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens deze voordracht.

Begeleiding: Paul Calmeyn (kinesitherapeut) en Martine De Winter (logopediste.) Inschrijven via Sig is noodzakelijk: tel: 09/ 238 31 25 of Kerkham 1 bus 2 te Destelbergen of secretariaat@sig-net.be  

Inkom € 1,50 ter plaatse te betalen.

Dossier vastgoed in Het Nieuwsblad en De Gentenaar

Banner_vastgoed_blog_ge

Het Nieuwsblad en De Gentenaar pakken deze week uit met een uitgebreid vastgoeddossier. Via een aantal interessante modules kan je zelf berekenen hoeveel je kan lenen, hoeveel je notariskosten zullen bedragen en hoeveel je zal afbetalen. De ganse week lees je meer over de prijs van vastgoed in de gemeente en provincie.

Koop op donderdag 22 januari zeker de krant want dan zit er een provinciale vastgoedbijlage bij. Die dag kan je op www.nieuwsblad.be/vastgoed de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Destelbergen opzoeken.

Heb jij een straf verhaal over kopen en verkopen in Destelbergen? Laat het dan weten op destelbergen@nieuwsblad.be

Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt

Vrijuit_blog

Op zoek naar een lekker restaurant, knusse bioscoop of toffe kledingwinkel in je buurt? Voortaan krijg je een pak lifestyletips in Vrijuit, een gloednieuwe bijlage van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vrijuit steekt elke vrijdag in de krant.

Wil je meer weten? Bekijk het filmpje:

GNBC organiseert voordracht

Op dinsdag 20 januari 2009 om 20 uur vindt de jaarlijkse algemene vergadering van het Groen- en Natuurbeschermingscomité Destelbergen plaats. Meer over deze vereniging kon u hier al lezen.

Na de verwelkoming volgt een spreekbeurt door professor dr. Paul Coucke over 'Ontstaan en evolutie van het Leven'.

Alles gaat door in zaal Domus, Dendermondesteenweg 439. Gratis toegang.

Oudere berichten:
> In 'Ter Ramen' eet je voortaan bij Pieter en Caroline
> Pius X verjaagt de energriezels
> Oogst zelf je groenten op het Wijveld
> Put in de Reinaertweg is bijna dicht
> Dagbeeld: de nieuwe huisstijl, nu ook in uw straat
> Vrouw gecarjackt aan het shoppingcenter in Gent
> Haal je gratis drinkwaterkaraf af!
> Resultaten verkeerscontrole
> Kinderdagverblijf 'De Steijgertjes' opent binnenkort zijn deuren
> The Winnetous supporteren voor AA Gent
> Opening nieuw dienstencentrum is een succes
> Auto rijdt bromfietser aan
> Brand op lijnbus
> Kijk al even binnen in het nieuwe dienstencentrum
> Raad van State schorst vergunning villabouwproject in Melkwegel
> Roger Lybeer is 25 jaar gemeenteraadslid
> Chiro organiseert azaleaslag
> Mini Euromillionsclub wint 45.000 euro
> Slechte wegen in Destelbergen
> Ch@m organiseert Ierse zangavond

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008

Destelbergen Blogt  • Ann Braeckman blogt over Destelbergen.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Destelbergen en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

Zoeken

Nieuws uit destelbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!