Home  Regio  destelbergen  destelbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Destelbergen?
Laat het weten aan: Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Theater Dekolte speelt 'Alles uit...behalve het licht'

Het Definitief Kolder Theater (KOLTE) speelt de komende weken zeven voorstellingen van het stuk 'Alles uit...behalve het licht' van Ray Cooney en John Chapman in een regie van Ludwig Ponnet.

De korte inhoud wordt als volgt omschreven:

Gilbert De Bie is verkoper van bont. Zijn vrouw is op vakantie en hij grijpt de gelegenheid aan om een andere vrouw te ontvangen in zijn appartement. Hij wil haar een nertsmantel geven, maar haar man zal daar vragen over stellen. Daarom regelt hij het zo dat zijn collega, die zich met dit soort activiteiten niet bezighoudt, de jas verkoopt aan de man van de maîtresse voor 5000 euro, terwijl hij de overige 20000 euro bijlegt. Zijn plan was goed voorbereid, maar zijn vrouw komt onverwacht eerder terug en de man van z'n maîtresse wil de jas wel kopen, maar voor zijn secretaresse. Als ook de man van de secretaresse opdaagt, wordt het moeilijk alle leugens onder controle te houden.'

Het stuk vertoont alle kenmerken van een lachsucces. Zeer herkenbare types, een stortvloed van komische verwarringen die elkaar in razend tempo ongenadig opvolgen, snedige dialogen, pure slapstick en pikante details. Met andere woorden: een avond gegarandeerd billenkletsen.

De voorstellingen gaan door in zaal Britannia in Heusdendorp op 28 en 29 november, op 5, 6, 11, 12 en 13 december om 20u. Tickets kosten 8 euro adk, 7 euro vvk en 3 euro voor kinderen. Bestellen kan op 09/2310534 tussen 9 en 12u.

Ook bij het VDK agentschap Gentbrugge Arsenaal, het VDK agentschap St Amandsberg Westveld, het VDK agentschap Heusden en in Café Britannia kan je tickets verkrijgen.

Gemeente Laarne zoekt kunstenaar

HeksOmdat wij van tijd tot tijd ook schrijven voor de blog van Laarne, doen wij met plezier ook op deze website een oproep naar kunstenaars in Destelbergen.

Het gemeentebestuur van Laarne wil een heksenkunstwerk plaatsen in de wijk 't Zand. Het kunstwerk mag 25.000 euro kosten en moet de heksengeschiedenis van Laarne blijvend in herinnering houden.

In 2007 was het exact 400 jaar geleden dat er in Laarne zes vermeende heksen werden berecht. Vier van hen belandden uiteindelijk op de brandstapel. Tijdens het grootschalig tiendaags evenement 'HEKSenVUUR' werden deze processen vorig jaar herdacht. Sindsdien is de gemeente in de ban van heksen.

Het gemeentebestuur wil met het plaatsen van een kunstwerk in de wijk 't Zand in de buurt van de Aumansmolen de vermeende heksen blijvend een plek in de geschiedenis en het straatbeeld van de gemeente geven.

Daarom schrijft zij een wedstrijd uit waaraan elke professionele of amateurkunstenaar, die in Vlaanderen woont, mag deelnemen. Een jury zal uiteindelijk beslissen wie het kunstwerk mag ontwerpen.

Niet alleen de schepen van Cultuur, een aantal kunstkenners en de cultuurambtenaar zetelen in de jury. Ook de buurtbewoners beslissen actief mee over de toekenning van het project. De gemeente benadrukt dat inspraak uit de wijk zeer belangrijk is.

Van de kunstenaar wordt dan ook verwacht dat hij zijn oor te luister legt in de buurt. Het kunstwerk mag niet meer dan 25.000 euro kosten. Wie zich wil inschrijven voor de wedstrijd, doet dat voor 30 november bij de gemeentelijke cultuurdienst. Ook een informatiebundel over de geschiedenis van de wijk, de doelstellingen van het project en het wedstrijdreglement zijn daar te bekomen.

Info: Cultuurdienst, Dorpsstraat 2 in 9270 Laarne, 09-365.46.25.

WIN: tickets voor het Festival van Vlaanderen

Festival_2Traditiegetrouw neemt Destelbergen elk jaar deel aan het Festival van Vlaanderen. Ook dit jaar kan je in de gemeente terecht voor een concert van hoog niveau. Op vrijdag 3 oktober treedt het Vlaams Radio Koor op onder leiding van Johan Duijck in de Heilig Kruiskerk in Heusden.

Het koor werd opgericht in 1935 onder de vleugels van de openbare omroep en werd in 1998 onafhankelijk zonder evenwel de band met de VRT volledig op te geven.

Het is in de laatste 10 jaar uitgegroeid tot een ensemble van zeer hoog niveau dat erkenning geniet in het binnen-en buitenland. Het is een symfonisch orkest en op 3 oktober zal het werk brengen van Rheinberger, Brückner, Reger en Fauré. 

Het orkest streeft ernaar om zich op het gebied van de hedendaagse muziek en de filmmuziek te laten opmerken.

Destelbergen Blogt mag van de organisatie 5x2 tickets weggeven voor dit concert. Wil u uw vrouw/man eens verrassen met een gezellig avondje uit, bent u uitgekeken op die flitsende beelden van uw televisie of houdt u gewoon ontzettend veel van muziek, wel, dan hoeft u niet zo gek veel te doen om tickets te winnen.

Mail het antwoord op onze wedstrijdvraag naar dit adres (destelbergen@nieuwsblad.be) en de eerste vijf mails met als onderwerp: 'CONCERT' die het correcte antwoord bevatten, mogen gratis naar het concert.

Onder wiens leiding zal het Vlaams Radio Orkest vrijdag 3 oktober om 20u spelen? 

Wie geen tickets wint, kan er nog steeds bestellen bij de cultuurdienst in het gemeentehuis. Kaarten kosten 12,5 euro voor volwassenen en 10 euro voor jongeren, andersvaliden en 55+. Bestellen kan via 09/218.92.78 of via cultuur@destelbergen.be

Davidsfonds organiseert 'Kunst in Beeld'

Davidsfonds

In het gemeenschapscentrum Pius X gaat op zaterdag 27 en zondag 28 september de tentoonstelling 'Kunst in Beeld' door. Onder het thema 'Helden' worden op meer dan zeventig lokaties in Vlaanderen diverse originele activiteiten georganiseerd. In Destelbergen kan u de lokale helden en kunstenaars ontdekken.

Gelijklopend met de tentoonstelling kunnen de bezoekers zich verdiepen in het aanbod van het 'Groot Boekenpakket' waaruit men kan kiezen voor het lidmaatschap Davidsfonds 2008-2009.

De kunstenaars uit Destelbergen die hun werken tentoonstellen zijn talrijk:

- De Bruycker Tony                                        Beeldende kunst

- De Pue Marlies                                            Keramiek

- De Smet Hugo                                             Schilderkunst

- Dumoulin Jo                                               Tekenen /schilderen

- Geysen Adriaan                                           Glasramen

- Geysen Wim                                                Glasramen

- Hertmans Tine                                             Poëzie

- Lippens Raf                                                 Bouwkunst

- Mevr. Van Langenhove                                 Aquarel /calligrafie

- Tavernier Marijke                                        Beeldende kunst

- Van de Walle Esther                                      Keramiek

- Van Laecke Roland                                       Schilderkunst

- Van Mossevelde Marc                                   Aquarel

- Van Peteghem Paul                                      Etsen

- Vermeir Willy                                                Beeldhouwkunst

Het Davidsfonds wil cultuur naar de mensen brengen en mensen naar cultuur brengen. De tentoonstelling loopt op zaterdag 27 september van 14 tot 18u en zondag 28 september van 10 tot 18u in het gemeenschapscentrum Pius X in de Bredenakkerstraat 31 te Destelbergen.

Een verhaal van 40 jaar muzikant

Frank8 Collegablogger Peter Esprit uit Lochristi had onlangs een gesprek met Frank De Bock van AB NONO.

Frank mag dan wel geen Destelbergenaar zijn, komend weekend zal hij met zijn groep zorgen voor de nodige ambiance op de Dag van de Middenstand in Destelbergen. We brengen u dan ook graag het interview van Peter Esprit met deze muzikale duizendpoot.

Frank De Bock (56) werd geboren in Oudenaarde, bracht zijn jeugd door in Mariakerke en ging na zijn huwelijk in Wachtebeke wonen. Op zijn veertiende richtte hij met wat schoolmakkers uit het Sint-Lievenscollege The Invocation op. 'Met deze groep zijn we vier jaar goed bezig geweest. Op ons repertoire stonden covers van oa. Deep Purple en Led Zeppelin, maar ook eigen werk kwam aan bod. De groep ging echter ter ziele omdat de ouders zich teveel met de zaak gingen bezighouden', herinnert Frank De Bock zich. 'Daarna vormde ik samen met de toetsenist van The Invocation de groep Jam. Wij gingen dan ook letterlijk aan het jammen, wat niet anders kon want we hadden geen zanger(es)'

In 1971 vervoegde Frank De Bock de legendarische groep The Garnets, die midden de jaren '60 door Willy Van Bouchaute werd opgericht. 'The Garnets waren op zoek naar een gitarist. Ik reageerde op een advertentie en na een auditie was de zaak al geklonken. The Garnets _ die in Lochristi hun repetitielokaal hadden _ waren toen in het Gentse een van de meeste bekende groepen en beschikten over een trouwe aanhang. De echte doorbraak kwam er nadat wij als begeleidingsgroep van J. Vincent Edwards mochten fungeren. Begin de jaren '70 was Edwards een van de muziekiconen. Als tegenprestatie ging Edwards nummers schrijven voor The Garnets. 'Daddy's Coming Home' bezorgde ons een eerste hit en met 'Indian Uprising' braken we internationaal door. Het nummer werd Tros Alarmschijf en The Garnets mochten als eerste Belgische groep optreden in Avro's Toppop, in die tijd het toonaangevende muziekprogramma in de lage landen'.

Lees verder

De Matroos start met kermisprogramma

MatroosIn augustus organiseert ook praatcafé De Matroos enkele kermisactiviteiten. David Bayens nam de zaak enige tijd geleden over van zijn ouders, samen met zijn vrouw. Dat kon u hier al lezen.

Op 9 augustus gaat de zaak de exotische tour op met ‘The Matroos goes Hawaï’, vanaf 21u. Hawaïaanse kledij verplicht en cocktails aan goedkope prijzen. De nodige ingrediënten dus om een zwoel feestje te bouwen. Tijdens de wielerwedstrijd op dinsdag 9 augustus en de rommelmarkt op vrijdag 15 augustus zorgt De Matroos voor lekkere versnaperingen.

Op zaterdag 17 augustus organiseert de zaak een eerste familiefietstocht. ‘Die zal zo’n 25 kilometer lang zijn en is bedoeld voor jong en oud. De tocht gaat langs de typische kleine en gezellige weggetjes van Heusden. We proberen het zo aangenaam mogelijk te maken: in het midden een leuke stopplaats om even te bekomen, op het einde van de tocht een gratis consumptie en voor de kindjes een fijne verrassing.’, aldus David.

‘We wouden graag iets leuk uit de grond stampen, en ik denk dat dat hiermee wel gelukt is. We beginnen bescheiden, maar je moet ergens beginnen hé! Ik denk alleszins dat ‘The Matroos goes Hawaï onze blikvanger zal worden.’

Meer info in De Matroos, Magerstraat 13.

Samen lachen op een boot

LachclubOp zoek naar een eigenzinnige bezigheid tijdens de Gentse Feesten? Vaar dan gerust eens mee met de lachboot, een initiatief dat reeds voor het derde jaar op rij wordt georganiseerd door Lachclub Gent-Destelbergen. Terwijl u meevaart, is het de bedoeling met een hele groep collectief te lachen zónder enige aanleiding. Als dat nogal bevreemdend klinkt, klik dan hier eens door naar het portret van Lachclub Gent-Destelbergen dat we eerder maakten. Of u kijkt eens naar het filmpje onderaan.

De lachboot vaart dagelijks uit om 19u30, van 20 tot en met 27 juli. De prijs bedraagt 10 euro. Daarbij is naast de rondvaart ook een Vedett-biertje inbegrepen.

Nieuw dit jaar is de zangboot. U raadt het al: collectief zingen, onder leiding van accordeonist Chris Van Der Schueren. De zangboot vaart uit op 20, 21, 25 en 26 juli, telkens om 21u. U betaalt 12 euro, 2 Vedett-biertjes, zangteksten en Sabam inbegrepen. Vertrekplaats is, voor zowel lach- als zangboot, de steiger van rederij De Gentenaer aan Groentenmarkt/Vleeshuisbrug.

Reservatie op voorhand is noodzakelijk. Dat doet u bij Luc Van Imschoot op 0475 55 21 23. De website van de club vindt u hier.


Feest van de Vlaamse Gemeenschap

Lenny002Het feest van de Vlaamse Gemeenschap wordt ook dit jaar gevierd in Destelbergen. Gratis twee optredens meepikken, dat staat u die dag te doen. Die dag, dat is 11 juli natuurlijk.

Stand-up comedian Philippe Geubels, beter bekend als ‘de man van de Colruyt’, was in 2007 dé revelatie. Het brede publiek leerde hem kennen in de Comedy Casino Cup. Daarna trok hij het hele land rond en schitterde meermaals op televisie. Zeg je ‘kurkdroge humor’, dan denk je meteen aan Philippe Geubels.

Lenny Naakt is de tweede act van de avond. Achter Lenny Naakt gaat Lennaert Maes schuil, beter bekend als frontman van Lenny en de Wespen. Sinds 2004 doet hij het dus ook solo. Hij werd onder andere al winnaar op het Parkstad Cabaretfestival in Heerlen en kreeg de publieksprijs op het festival CabareteSKE in Eindhoven. Een klinkende combinatie van cabaret en kleinkunst die u ongetwijfeld zal kunnen bekoren.

Het evenement start om 20u met een inleiding door schepen van cultuur André De Groote. Dit alles gaat door in het jeugd- en gemeenschapscentrum, Kerkham 3F. Meer info bij de cultuurdienst op 09 218 92 78.

Om u alvast in de sfeer te brengen, een filmpje van Philippe Goebels.

Haenhoutkermis komt er weer aan

Haenhout1Van vrijdag 4 tot en met maandag 6 juli kan u zich uitleven tijdens het kermisweekend van wijk Haenhout. Wie kijkt naar het programma van eender welke Vlaamse wijkkermis, weet dat er nog zekerheden in het leven zijn: een dansavond met discobar of een koffietafel voor de derde leeftijd, het komt steeds terug. Dat is niet anders bij de kermis van wijk Haenhout. En toegegeven, wat zou een wijkkermis zijn zónder?

Toch heeft het feestcomité méér in petto dan de klassiekers. ‘Zondag houden we onder andere ons derde kampioenschap bierschuiven: Met een bierglas van een halve liter over een plank van 20 meter schuiven. In het begin deden we dat nog met echt bier, maar omdat er teveel verspild werd, doen we dat niet meer.’, zegt Frank Willems.

‘Nog op zondag organiseren we demonstratievluchten met radiogestuurde modelhelikopters. Enkele jaren geleden kwam er iemand nieuw in onze wijk wonen die zo’n helikoptertje heeft. Nu, helikoptertje is zacht uitgedrukt, want het gevaarte is anderhalve meter groot. Hij vliegt daarmee in clubverband en stelde voor om met enkele andere leden eens een demonstratie te geven. De traditionele haantjeskaarting is bij ons dan weer een hoeveboter-kaarting: de winnaar krijgt een halve kilo verse hoeveboter mee naar huis.’

Haenhout2 Wanneer ik Frank vraag hoeveel jaar de kermis van wijk Haenhout al georganiseerd wordt, krabt hij zich even in het haar. ‘Ik heb hier in m’n huis een affiche hangen van de kermis in ‘59. Maar dat was zeker ook niet de eerste. Ondertussen is het wel uitgegroeid tot een jaarlijks succes. De wijkkermis in Destelbergen waar het meeste volk naar toe komt, zegt men wel eens.’

De feestelijkheden gaan door in en rond de feestzaal Boone en op het Maurice Boone-plein in de Burgstraat. Op vrijdagavond om 20u worden de winnaars van de fietszoektocht, die nog loopt tot 30 juni, bekendgemaakt. Verder staan er onder andere nog een hespenbarbecue, een vinkenzetting en een optreden van de covergroep Chapter 3 op het programma. Dat is nog lang niet alles, maar het volledige programma opsommen, zou ons té ver drijven. Dat programma kan u wel hier downloaden.

Nieuwe topafdeling bij balletschool An Van den Broeck

706__recital2006Balletschool An Van den Broeck heeft een nieuwe afdeling gecreëerd, een zogenaamde masterclass, om de kwaliteit en het niveau van de school nog te verhogen. De lessen zullen onder andere door internationale leerkrachten gegeven worden. Enkele klinkende namen hierbij zijn Ian Steyn Du Toit, Marjolein Elsink, Nicole Kohler.

Enkel getalenteerde kinderen en jongeren kunnen via een auditie in deze afdeling komen dansen. De eerste selectie vindt plaats op woensdag 25 juni in Fit Out, Dendermondsesteenweg 502. Inschrijven bij Monique Leys op dit e-mailadres. De tweede auditiedag is voorzien op woensdag 27 augustus.

Om in vorm te blijven, worden voor de leerlingen van de masterclass deze zomer gerichte lessen georganiseerd: op 2, 5, 9, 12, 16 en 19 juli en op 6, 9, 13, 16, 20 en 23 augustus. De prijs hiervan bedraagt 96 eurootjes per reeks van zes lessen.

Oudere berichten:
> In 'Ter Ramen' eet je voortaan bij Pieter en Caroline
> Pius X verjaagt de energriezels
> Oogst zelf je groenten op het Wijveld
> Put in de Reinaertweg is bijna dicht
> Dagbeeld: de nieuwe huisstijl, nu ook in uw straat
> Vrouw gecarjackt aan het shoppingcenter in Gent
> Haal je gratis drinkwaterkaraf af!
> Resultaten verkeerscontrole
> Kinderdagverblijf 'De Steijgertjes' opent binnenkort zijn deuren
> The Winnetous supporteren voor AA Gent
> Opening nieuw dienstencentrum is een succes
> Auto rijdt bromfietser aan
> Brand op lijnbus
> Kijk al even binnen in het nieuwe dienstencentrum
> Raad van State schorst vergunning villabouwproject in Melkwegel
> Roger Lybeer is 25 jaar gemeenteraadslid
> Chiro organiseert azaleaslag
> Mini Euromillionsclub wint 45.000 euro
> Slechte wegen in Destelbergen
> Ch@m organiseert Ierse zangavond

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008

Destelbergen Blogt  • Ann Braeckman blogt over Destelbergen.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Destelbergen en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

Zoeken

Nieuws uit destelbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!