Home  Regio  destelbergen  destelbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Destelbergen?
Laat het weten aan: Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Omloop Het Nieuwsblad zoeft Destelbergen voorbij

DSC_5350

Terwijl wij nog naarstig zaten te tikken over de start van de Omloop Het Nieuwsblad op het Sint-Pietersplein kregen we al de eerste foto's binnen van de doortocht in Destelbergen aan de brug aan de Stapsteenweg/Damvalleistraat. Wie de renners gemist heeft, kan hier even meegenieten van de foto's van Adriën De Jaegher.

DSC_5348 

DSC_5366

DSC_5370

Dagbeeld: de nieuwe huisstijl, nu ook in uw straat

DSC03890 

'Destelbergen, dicht bij bij alles' is de slogan van de nieuwe huisstijl van de gemeente. Daarover kon u eerder al een bericht lezen op deze blog. Nu komt de huisstijl ook bij u in de straat, straks ook in uw brievenbus en nog veel meer. Schrik dus niet als u het vertrouwde logo niet meer ziet, Destelbergen wordt de komende jaren een beetje kleurrijker.

Ijspret in Destelbergen

2009_0111ijspret0200

Vandaag is het waarschijnlijk gedaan met de ijspret, maar zondag genoot men nog volop in Destelbergen van de vrieskou. Adriën De Jaegher stuurde ons enkele prachtige ijsfoto's door.

Met zijn foto's toonde hij ook aan dat de jongens van chiro Destelbergen eigenlijk stoere mannen zijn, want ook gisteren trotseerden ze in korte broek de kou. Voor meer foto's, zie ondermeer hoe inventief men met een plastic bak kan zijn, klik op lees verder.

2009_0111ijspret0175   

Lees verder

Dagbeeld: harmonie in kerstsfeer

Kerstmarkt_1

Strikt genomen zijn we een dagje te laat, maar dit beeld wouden we u niet onthouden. Zelf konden we door te veel opdrachten de afgelopen dagen niet aanwezig zijn op de kerstmarkten in Destelbergen en Heusden, maar kijk, we genieten kort even mee bij het aanschouwen van deze foto van de KOG Harmonie van Heusden op de kerstmarkt zaterdag.

foto: Roeland Van Hecke

Dagbeeld: scouts Destelbergen verkopen chrysanten

Dsc02672

... komen we net uit het gemeentehuis van Laarne na een gouden bruiloft en wie lopen we daar tegen het lijf? De jongensscouts van Destelbergen (en nu zien we opeens ook een meisje op de foto staan, hoe kan dat?).

Zij verkopen vandaag van 9 tot 18u in Lochristi, Heusden, Laarne en Oostakker chrysanten om hun kas te spijzen. Voor 5 euro hebt u weer een goede daad gedaan en fleurt uw tuin een beetje op, dus mocht u hen ook in Destelbergen tegenkomen, haal die portemonnee alvast maar boven.

Dagbeeld: een groene vluchtheuvel

Dsc02453

Dsc02455Sinds maandagavond heeft de vluchtheuvel voor de gemeenteschool een groen kleur. 'Het is geen actie van de school', zegt directeur Marleen Verniers, 'want ik was zelf ook verrast toen de heuvel opeens groen geschilderd was. Dat is allemaal heel snel gegaan.'

De groene vluchtheuvel kadert volgens Verniers hoogstwaarschijnlijk in de actie klimaatwijken waar de gemeente Destelbergen aan deelneemt. Op het gemeentehuis konden we deze avond niemand meer bereiken, maar morgen weten we ongetwijfeld meer. Dit beeld wouden we u echter niet onthouden.

Aan de school en in de buurt van andere scholen zagen we ook een aantal blauwe informatieborden (zie foto links) over de actie.

Meer daarover kan u in een vroeger artikel op deze blog lezen.

Derde leerjaar A gebruikt trage weg

Dsc02154

Het toeval wil dat we deze namiddag botsten op juf Ingrid De Beul en haar derde klas die net terugkwamen van het zwembad Rozebroeken. 'Wij gebruiken al jaren de trage weg, zelfs toen hij nog niet heraangelegd was. En als het drassig was, gingen we ook te voet, dan deden we gewoon onze laarzen aan', lacht juf Ingrid.

Directeur Caroline Criel van de Pius X school is tevreden met de heraanleg. 'Vroegen moesten we na de zomer soms met de zeis naar de trage weg, maar we hopen dat hij nu goed onderhouden wordt. De bus gebruiken we al jaren niet meer, dat zal een misverstand zijn.'

Beervelde versus Destelbergen

Adriën De Jaegher stuurde ons 2 foto's door die in dezelfde straat genomen werden. Blijkbaar is de grens in de Haenhoutstraat tussen Beervelde en Destelbergen toch wel zeer opvallend zichtbaar. Aan de ene kant zie je duidelijk het naambord Beervelde (eerste foto) en aan de andere kant is het echt zoeken naar de gemeente Destelbergen (tweede foto). 'Misschien mag in Destelbergen ook eens een bosmaaier gebruikt worden en niet alleen voor de trage wegen?', suggereerde Adriën.

Lochristi

Destelbergen

Dagbeeld: jaarmarkt

Adriën De Jaegher was gisteren op de jaarmarkt in Destelbergen en nam een merkwaardige foto van de parkeerplaats van de burgemeester. Een studentengrap?

Dagbeeld1

Een grap was het niet, je kon er wel degelijk een ritje met 2 ezels maken, het papiertje hing er enkel een beetje ongelukkig...

Dagbeeld2

Dagbeeld: bier hier?

Dsc01229

Uw reporter houdt de ogen steeds wijd open en legt ook merkwaardige dingen vast op foto. Zo zagen we deze avond in het Reinaertpark een verloren gereden tapinstallatie. Zo zonder bier is er toch veel minder plezier aan! Ongetwijfeld zal daar komend weekend verandering in gebracht worden tijdens de Highland Games, althans dat hopen wij toch...

Oudere berichten:
> In 'Ter Ramen' eet je voortaan bij Pieter en Caroline
> Pius X verjaagt de energriezels
> Oogst zelf je groenten op het Wijveld
> Put in de Reinaertweg is bijna dicht
> Dagbeeld: de nieuwe huisstijl, nu ook in uw straat
> Vrouw gecarjackt aan het shoppingcenter in Gent
> Haal je gratis drinkwaterkaraf af!
> Resultaten verkeerscontrole
> Kinderdagverblijf 'De Steijgertjes' opent binnenkort zijn deuren
> The Winnetous supporteren voor AA Gent
> Opening nieuw dienstencentrum is een succes
> Auto rijdt bromfietser aan
> Brand op lijnbus
> Kijk al even binnen in het nieuwe dienstencentrum
> Raad van State schorst vergunning villabouwproject in Melkwegel
> Roger Lybeer is 25 jaar gemeenteraadslid
> Chiro organiseert azaleaslag
> Mini Euromillionsclub wint 45.000 euro
> Slechte wegen in Destelbergen
> Ch@m organiseert Ierse zangavond

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008

Destelbergen Blogt  • Ann Braeckman blogt over Destelbergen.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Destelbergen en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

Zoeken

Nieuws uit destelbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!