Home  Regio  destelbergen  destelbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Destelbergen?
Laat het weten aan: Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Patrick Spriet is supporter van de week

Destelbergenbuur

Patrick Spriet (39) uit Heusden is al meer dan 25 jaar supporter van KAA Gent. Al van kleinsaf gaat hij naar de matchen, maar het is pas sinds een jaar of zes dat hij een abonnement heeft. Ook op verplaatsing vuurt hij regelmatig zijn club aan. Deze week is hij supporter van de week in De Gentenaar, maar ook hier laten we u graag meegenieten van zijn voetbalpassie.

Aa gent'Ole Martin Arst is mijn favoriete speler aller tijden. Misschien is dat een beetje een verwonderlijke keuze, maar hij was echt wel top voor de club', aldus Patrick.

'In het seizoen 1999-2000 was hij, samen met Toni Brogno, topscorer in de Belgische competitie en goed voor 30 goals. Dat was toch een prestige voor de club om de topscorer in zijn rangen te hebben.'

'Ik heb ook altijd genoten van de speelstijl van Marc Degryse. Zijn inzicht in het voetbalspel was fenomenaal. Je zag -of ziet- dat niet zo vaak op de Belgische voetbalvelden. Hoe hij met de bal overweg kon, magistraal gewoon.'

Vandaag weet Maric hem wel te bekoren. 'Het is een fantastische speler, een werker op het veld. Ook verdediger Stef Wils vind ik een goede aanwinst. De aankopen tijdens de voorbije winterstop zijn nu al geslaagd.'

'Ik heb nog heel vage herinneringen aan de finale van de Beker van België tegen Standard. Dat was in 1984 en het mooie was: die finale werd wel gewonnen. De bekerfinale van vorig jaar was natuurlijk ook historisch met duizenden supporters en enorm veel ambiance in het stadion, maar helaas: daar pakten we naast de winst.'

Lees verder

Frans en Simona vieren hun diamanten huwelijk

Destelbergenbuur

Op 15 januari waren Frans Huylebroeck (80) en Simona Willems (79) exact 60 jaar getrouwd. Dat werd vandaag gevierd op het gemeentehuis van Destelbergen. Frans en Simona wonen in de Belgiëlaan, maar zijn beiden eigenlijk afkomstig uit respectievelijk Kalken en Laarne. In 1974 verhuisden ze naar Destelbergen en sindsdien zijn ze er bijzonder gelukkig.

Dsc03637_2

Frans en Simona leerden elkaar kennen op een koers in Beervelde op 1 mei 1947. Daarna trokken ze samen naar een bal in Laarne en twee jaar later stapten ze al in het huwelijksbootje. Simona werkte jarenlang in een textielfabriek, maar toen er kinderen kwamen, werd ze huisvrouw. Frans werkte 20 jaar bij brouwerij Bruggeman, werd daarna vertegenwoordiger van Rombouts koffie en eindigde zijn loopbaan bij het maritiem bedrijf CMB.

Uit hun huwelijk sproten drie dochters voort: Annie, Christiane en Agnes, maar die laatste overleed op 31-jarige leeftijd. Frans en Simona hebben ook nog twee kleinzonen: Philip en Stefaan. Hun derde kleinzoon Christophe is ook reeds overleden.

Dsc03632

Frans is in zijn vrije tijd een fervent kaarter en Simona houdt van kruiswoordraadsels oplossen. Op de onderstaande foto ziet u hen nog met hun broer en zus.

Dsc03638 

Mark Multael vertelt over zijn fietstocht naar Compostela

Destelbergenbuur

Op 10 augustus 2008 vertrokken Mark Multael (58) en zijn vrouw Patricia Heye (56) van hun huis in de Malpertuussingel naar Santiago de Compostela, met de fiets! Twee maanden later, op 8 oktober, arriveerden ze terug in België. Een fietservaring rijker en met honderden herinneringen in het achterhoofd.

Marcenpatriacia1

'Vrienden en kennissen vroegen me om mijn verhaal op te schrijven', zegt Mark, 'maar voorlopig blijft het nog bij de blog die ik tijdens de reis maakte. Al kijk ik er wel naar uit om in een boek het volledige verhaal en de vele gesprekken die we onderweg met 'locals' voerden neer te pennen.'

Wij gaan het volledige verslag hier niet brengen, maar geven u toch graag al wat mee van hun ervaringen de afgelopen maanden.

'Het is moeilijk om te zeggen wanneer het idee om te fietsen naar Compostela is ontstaan. We gaan graag en vaak kamperen en nemen dan telkens de fietsen mee. We zijn dus wel avontuurlijk aangelegd, maar er is een groot verschil tussen 'even de fietsen meenemen' en een fietsvakantie ondernemen', zegt Mark.

Menp2

'In de Spaanse les hoorde ik van een medecursist dat hij te voet naar Compostela ging. Toen begon het idee zo wat te groeien en ben ik er vanalles over beginnen lezen. Iedereen zegt dat zo'n pelgrimstocht een unieke ervaring is en ik kreeg meer en meer goesting in de tocht. Ook mijn vrouw kon ik er warm voor maken.'

'De vraag was enkel wanneer we de tocht gingen ondernemen. Toen mijn vader in oktober 2007 een hersenbloeding kreeg, zette me dat aan het denken. Ik kon op TBS gaan, maar was eigenlijk van plan om nog wat langer les te geven. De ziekte van mijn vader deed me uiteindelijk (mede) anders besluiten. We besloten in augustus de tocht aan te vangen, na de geboorte van ons achtste kleinkind.'

Lees verder

Walter Fiers is ereburger van Destelbergen

Destelbergenbuur

Na Octave Landuyt mag Walter Fiers (77) zich voortaan ook ereburger van Destelbergen noemen. Donderdagavond werd hij na de gemeenteraad gehuldigd. Fiers ontving de onderscheiding omdat hij met zijn wetenschappelijke activiteiten de gemeente binnen-en buitenlandse uitstraling heeft bezorgd.

Dsc02915Fiers is voor het grote publiek weliswaar een onbekende, maar binnen de academische wereld geniet hij naam en faam omwille van zijn baanbrekend onderzoek in de strijd tegen kanker. Hij staat ook aan de basis van een hoopvol universeel griepvaccin waardoor je slechts 1x in je leven nog een griepprik zou moet krijgen.

'Kenmerkend is zijn gelijkmatigheid', vertelde André Van de Voorde die het laudatio uitsprak op de huldiging. Hij begon zelf als medewerker bij professor Fiers en ze werden uiteindelijk collega's.

'Walter zal je niet overladen met complimenten als je iets goed gedaan hebt, maar hij zal je ook niet uitkafferen als je een fout maakt. Bovendien heb ik daaruit geleerd dat zelfs als je iets goed doet, je niet gelukzalig moet wachten, maar dat je jezelf steeds moet verbeteren, dan pas ga je vooruit.'

'Walter was ook zeer laagdrempelig. Zijn deur stond steeds open en al moest je soms even zoeken tussen al de publicaties op zijn bureau, hij hielp je steeds wanneer je een vraag had', aldus Van de Voorde.

Walter Fiers heeft de biotechnologie in Vlaanderen op de kaart gezet en dat is een prachtige verdienste, maar dat het niet altijd gemakkelijk was, geeft hij toe. 'Ik heb een tijdje in de VS gewerkt en toen ik in 1965 terugkeerde naar België stelde ik me soms de vraag of dat wel een goede beslissing was.'

Lees verder

Ellen Van Gaveren droomt van voorprogramma Natalia tournee

Destelbergenbuur

Binnenkort start Natalia haar langverwachte 'Singstar Glamorous Tour' en het voorprogramma wordt ingevuld door de winnares van een Donna 'singstarwedstrijd'. Er zijn momenteel nog 6 kandidaten in de running en Ellen Van Gaveren (26) uit Heusden is daar één van. Deze ochtend tussen 8 en 8u20 zingt ze op radio Donna voor een plaats bij de beste drie.

ElleyanaEllen woont al bijna haar ganse leven in Heusden en verhuisde enkel tijdens haar studies even naar Gent. 'Nu ben ik vooral creatief bezig', vertelt ze. 'Ik maak mijn eigen kledij, werk hard aan een nieuwe show en zing natuurlijk veel. Verder volg ik nog afstandsonderwijs, vooral cursussen bedrijfbeheer. Eerder haalde ik al aan de Open Universiteit een managementdiploma.'

Reeds op haar vijfde ging ze naar de muziekschool om er notenleer en dwarsfluit te leren. 'Ik kon sneller noten lezen, dan dat ik kon lezen en schrijven op de school', lacht ze. Tien jaar volgde ze dwarsfluitlessen en tussendoor zong ze ook vaak in coverbandjes. Nu treedt ze vooral solo op.

'Ik nam ooit deel aan Idool, de tweede reeks geloof ik, maar ver ben ik daar niet geraakt. Het is eigenlijk een beetje zoals op de Lotto spelen. Je krijgt maar 1 minuut de kans om je te bewijzen. Je moet dus echt een topdag hebben en hopen dat je de jury in je gelooft', aldus Ellen.

Haar deelname aan Idool was dus niet echt een voltreffer, maar intussen is ze al weer wat ouder en heeft ze meer ervaring.

Lees verder

Nieuweling Quinten Poppe fietst Vlaanderen rond

Destelbergenbuur

Zaterdagavond ging het eerste eetfestijn van nieuweling Quinten Poppe (14) door in een feesttent in de Damvalleistraat. 260 aanwezigen genoten van mosselen of stoverij met friet. Zij steunden daarmee de aankoop van zijn nieuwe fiets.

Quinten_2Quinten Poppe is de zoon van de uitbaters van restaurant 't Buikske Rond. Hij startte dit jaar met fietsen, maar rijdt voorlopig nog met een wielertoeristenfiets. 'Om wedstrijden te rijden, heb je een betere fiets nodig en daarom verzamel ik nu geld', vertelt Quinten.

Quinten beoefende de afgelopen jaren verschillende sporten: voetbal, judo, badminton, zwemmen en basket, maar lijkt nu toch zijn roeping gevonden te hebben.

'Ik supporterde voor Leroy Vermeulen en zag hem vaak aan het werk. Zo kreeg ik de smaak te pakken en daarom ben ik gestart met fietsen, dat leek me heel leuk', aldus Quinten.

Hij rijdt bij de club 'Rijschool A.H.* Gentse Velosport' en traint vaak met een aantal renners uit de streek, waaronder Enzo De Greve uit Wichelen en Gautier Van De Voorde uit Heusden.

'In het begin keek ik er soms tegenop om te trainen, vooral als het slecht weer was, maar nu doe ik heel graag', zegt Quinten.

Lees verder

Joyce Rogge is Mini Miss Ledeberg

Destelbergenbuur

Deze blog heeft binnenkort meer weg van de showbizzsite, want de afgelopen weken verscheen toch wel al heel wat vrouwelijk schoon op deze site. Als we zo verder doen, behalen we op ons één been de titel van de gemeente met de mooiste vrouwen van Vlaanderen. Niet alleen hebben we miss-finalistes, vorig weekend viel er ook een heuse winnares uit de bus, want Joyce Rogge (10) won mini-miss Ledeberg 2008.

MinimissJoyce nam in 2005 al eens deel aan de verkiezing van Mini Miss Ledeberg, maar was toen nog iets te jong om met het kroontje naar huis te gaan en werd eredame. Zondag nam ze voor de tweede keer in haar leven deel aan een verkiezing en behaalde ze dus de titel van Mini Miss.

'Ik vond het de eerste keer heel leuk om mee te doen, maar vorig jaar waren we net te laat om me in te schrijven. Gelukkig waren we dit jaar wel op tijd', zegt Joyce.

In totaal waren er elf deelnemers, waaronder ook een aantal jongens, want eigenlijk heet de verkiezing voluit Mini miss of mister Ledeberg. Er waren verschillende acts, waaronder een openingsdans op de muziek van K3, een voel-en smaakproef, de persoonlijke act, een improvisatiedans op Mega Mindy en op het eind een defilé in pyjama en met knuffelbeer.

'Ik heb wel een beetje geoefend op mijn persoonlijke act. Ik playbackte een nummer van Trust, maar eigenlijk kende ik het al van buiten, dus veel werk was het niet.'

Joyce zit in het vijfde leerjaar en ze houdt enorm veel van paardrijden. 'Later wil ik ook iets met paarden doen, ponykampen geven of zo, daar wil ik actief mee bezig zijn.'

Ze kijkt op naar Miss Moscou 2007 Natasha Reyns. 'Daar heb ik wel bewondering voor, ze is ook heel groot.'

Mama Karen Rogge is heel trots op haar dochter. 'Ze zeggen altijd eigen kind, schoon kind, maar Joyce is echt wel een knappe meid.' Deze week waren er al een aantal aanbiedingen voor fotoshoots, maar Karen wil haar dochter beschermen. 'Er stelde iemand voor dat Joyce op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag zou poseren, maar dat vond ik toch van het goede te veel. Het moet een plezante hobby blijven.'

Joyce heeft de smaak van de missverkiezingen te pakken en wil graag deelnemen aan andere verkiezingen. Wij houden u op de hoogte van haar prestaties. Wie graag meer foto's bekijkt van Joyce, klik hier.

Gino en Marleen vieren 10 jaar Casa del Locos

Destelbergenbuur

Casa del Locos opende exact 10 jaar geleden op 11 september 1998 zijn deuren. 'Eigenlijk hebben we al een eerste keer proefgedraaid op 10 september met familie en vrienden', vertelt Gino Vanden Bossche. 'Ik weet het nog goed', vervolgt echtgenote Marleen Haegeman, 'de tafels en stoelen waren nog niet geleverd. Ze waren al meer dan een week onderweg en we hadden dan maar wat reservestoelen- en tafels geplaatst. Rond half elf ('s avonds) arriveerde de vrachtwagen met het nieuwe materiaal dan toch nog en alle gasten hielpen toen de nieuwe tafels en stoelen binnenverhuizen. Dat waren toestanden.'

Dsc01754

Een horecabedrijf dat het 10 jaar volhoudt, tegenwoordig is dat al bijna een record. Gino (36) en Marleen (38) gingen dan ook niet over 1 nacht ijs. 'Ik werk al sinds mijn 14de in de horeca en genoot ook een horeca-opleiding, dus ik wist waar ik me aan kon verwachten', vertelt Gino. Marleen was ruim 10 jaar secretaresse, maar leerde Gino in de horeca kennen en rolde zo in de sector.

Marleen wist alles van administratie en Gino zou voor de keuken zorgen, nu was het nog zoeken naar een geschikte locatie. Die vonden ze in Destelbergen. Het gebouw werd volledig vernieuwd en werd gezellig ingericht. In de pergola kan je hartje winter nog steeds genieten van de zon. 'Het was een uitdaging om van nul te starten', lacht Gino. 'In het begin hadden we wel wat problemen met de electriciteit en viel het licht vaak uit als je 2 friteuses aanstak. Dat was toen vervelend, maar nu alles opgelost is, kunnen we daar wel mee lachen.'

Aanvankelijk koos men voor een invulling 'café-restaurant', ze wouden geen klassiek café of restaurant, maar een plaats waar iedereen zich thuisvoelde. Door de rookwetgeving evolueerde men echter meer naar een restaurant. 'Die wetgeving maakt het ons niet gemakkelijk', zucht Marleen. 'Vroeger zaten er soms 30 à 40 mensen aan de toog en genoten ze van een drankje. Omdat wij eten serveren, staan we gecategoriseerd als restaurant en mag er niet meer gerookt worden behalve in een aparte ruimte en die is boven. Veel klanten willen echter gewoon aan de bar iets drinken en een sigaret roken en die hebben we nu verloren. Dat is wel jammer. Voor ons zou het beter zijn als er een totaal rookverbod is, dan is iedereen (café, restaurant, taverne) gelijk voor de wet.'

Lees verder

Kim Knippenberg en Miss Ledeberg

Destelbergenbuur

Eerder schreven we al dat Kim Knippenberg uit Destelbergen de finale haalde bij de verkiezing van Miss Ledeberg. Vandaag brengen we u een portret van deze knappe en ambitieuze meid die zondag 7 september naar het Ledebergs kroontje dingt.

Dsc01464_2Kim (20) woont in de Bredenakkerstraat bij haar vader. Ze heeft nog een halfbroertje Aton (9) en is gelukkig in de liefde met haar vriend Wesley. Eind juni studeerde ze af in het 7e jaar thuis- en bejaardenzorg aan Edugo Lochristi. 'Ik volgde stage in het RVT van Melle, deed er daarna een vakantiejob en sinds 1 september werk ik er voltijds. Voorlopig  is het voor 1 maand, maar het ziet er wel naar uit dat ik er langer mag blijven', vertelt Kim.

'Ik koos voor deze opleiding omdat ik heel sociaal ben, ik praat graag met de mensen en ik vind het ook leuk om hen te helpen, de keuze was dan ook snel gemaakt in het vierde middelbaar. Soms is het wel vrij zwaar werk, vooral voor de rug, en er is vaak weekendwerk, maar ik doe het graag, dat is het belangrijkste.'

Het is de eerste maal dat Kim meedoet aan een missverkiezing. 'Een vriendin van me deed vorig jaar mee aan de verkiezing van Miss Moscou (in Gentbrugge) en ik hielp haar toen een beetje. Het beviel me zodanig dat ik dit jaar zelf de stap gewaagd heb om deel te nemen. Ik doe het eigenlijk vooral voor mezelf en het is ervaring die mooi meegenomen is.'

Lees verder

Elck 't Syne met Viviane en Stijn

Destelbergenbuur

Dsc01231Op de Highland Games wordt er komend weekend niet alleen gesport en whiskey geproefd, neen je kan er ook terecht voor de monoloog 'Verdoemd' van het amateurgezelschap Elck 't Syne uit Destelbergen. De monoloog wordt gebracht door Stijn Jaspaert in een regie van Viviane Van De Vijver.

Op de foto ziet u hen op het podium dat Stijn zaterdag zal betreden, maar voor Destelbergen Blogt legden zij graag het repeteerwerk even langs de kant en maakten zij tijd vrij om zichzelf voor te stellen.

Viviane (51) speelt al 20 jaar toneel en ze heeft al vanalles gedaan: comedy, drama, monologen, ... 'Toneel spelen doe ik vooral voor de kick om op het podium te staan, je even in te leven in een andere rol en daar waardering voor te krijgen van het publiek. Daarnaast is het bijzonder leuk om te doen omdat ons gezelschap ook een toffe, hechte groep is.' Stijn (33) beaamt dat. 'Mijn moeder zegt dat ik al m'n ganse leven toneel speel, maar dat klopt niet helemaal. Ik begon op mijn 16de en voor mij is het een uitlaatklep. Anderen leven zich uit in een dancing, maar ik doe dat op het podium. We doen het toch vooral voor ons eigen plezier.'

'Om goed toneel te kunnen spelen, moet je vooral veel inlevingsvermogen hebben. Leeftijd speelt geen rol. Vorig jaar speelde iemand uit onze ploeg Anne Franck en die actrice was nog maar 20 jaar, toch is ze daar wonderwel in geslaagd. Dat is eigenlijk het belangrijkste, je in je rol verplaatsen', zeggen beiden. 'Ach ja, en ook goed kunnen luisteren. Je weet niet altijd hoe je overkomt op toneel en dan is het handig als iemand je raad geeft en ook: dat je die raad in acht neemt. Sommigen denken dat ze een ster zijn op het podium, maar door te luisteren naar iemand anders kan je veel bijleren', aldus Stijn.

Lees verder

Oudere berichten:
> In 'Ter Ramen' eet je voortaan bij Pieter en Caroline
> Pius X verjaagt de energriezels
> Oogst zelf je groenten op het Wijveld
> Put in de Reinaertweg is bijna dicht
> Dagbeeld: de nieuwe huisstijl, nu ook in uw straat
> Vrouw gecarjackt aan het shoppingcenter in Gent
> Haal je gratis drinkwaterkaraf af!
> Resultaten verkeerscontrole
> Kinderdagverblijf 'De Steijgertjes' opent binnenkort zijn deuren
> The Winnetous supporteren voor AA Gent
> Opening nieuw dienstencentrum is een succes
> Auto rijdt bromfietser aan
> Brand op lijnbus
> Kijk al even binnen in het nieuwe dienstencentrum
> Raad van State schorst vergunning villabouwproject in Melkwegel
> Roger Lybeer is 25 jaar gemeenteraadslid
> Chiro organiseert azaleaslag
> Mini Euromillionsclub wint 45.000 euro
> Slechte wegen in Destelbergen
> Ch@m organiseert Ierse zangavond

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008

Destelbergen Blogt  • Ann Braeckman blogt over Destelbergen.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Destelbergen en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

Zoeken

Nieuws uit destelbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!