Home  Regio  destelbergen  destelbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Destelbergen?
Laat het weten aan: Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

De Damvallei in beeld

Zaterdag werd de Damvallei door 19 km nieuwe wandelpaden opengesteld voor het publiek. Wie even geen tijd heeft om dit prachtige natuurgebied te bezoeken, kan alvast genieten van onderstaande foto's. U ziet een aantal beelden van de nieuwe wandelpaden, de medewerkers van Natuurpunt, als van de fauna en flora zelf.

Voor meer foto's, klik op lees verder. We geven nog even mee dat als u op de foto klikt, deze groter wordt.

Dsc02645

Dv_turfput

Dsc02642

Dv_laagveen

Dsc02651

Lees verder

De Damvallei: 1935

Damvallei_met_gezin

Natuurpunt Damvallei schreef een nieuw boek: 'De Damvallei, een b(l)oeiend verhaal'. Het beschrijft één van de mooiste natuurgebieden in het Gentse en het geeft een beeld van een natuurgebied in herstel en ontwikkeling. 

Zoals eerder beloofd, zal Destelbergen Blogt de komende weken regelmatig een foto publiceren uit het boek. Vandaag presenteren we u een oude familiefoto uit 1935 voor het pas geopende café-restaurant 'Damvallei'.

De foto toont ook waarom de oorspronkelijke naam voor het gebied 'Damslootvallei' vervangen werd door Damvallei. Toen eigenaar Louis Mortier de naam voor zijn ontspanningsoord bedacht, heeft hij de plaatsnaam verkort zodat die nog op zijn gevel kon geplaatst worden.

Na enkele jaren werd met de Damvallei niet alleen zijn etablissement bedoeld, maar de ganse buurt van cafés, restaurants, zwem-en roeiplaatsen. Tot eind de jaren '60 was dit gebied het ontspanningsoord voor Gent en omstreken. Vandaag omslaat het begrip 'De Damvallei' het gehele natuurgebied.

Lezers van Destelbergen Blogt kunnen nu al een exemplaar van het boek voor zich opzij laten leggen door minstens 18 euro te storten op het rekeningnummer van Natuurpunt Damvallei (001-2484986-19). Voeg ook de mededeling toe: 'een bloeiend verhaal'. Wie het boek na 18 oktober bestelt, betaalt 20 euro

Familieportret: Vervaet, Vervaa(r)t en Van der Vaet

Veelvervaets_2

Met 383 waren ze, afstammelingen  van de familienaam Vervaet, Vervaa(rt) of Van der Vaet, in het provinciaal domein Puyenbroeck, om er te kijken naar het resultaat van het vele werk van de familievereniging: een tentoonstelling van de stamboom per tak, bidprentjes, rouwbrieven, een gebakje en een drankje. De familieleden wonen her en der in Oost-Vlaanderen, waaronder ook velen in Destelbergen. 

En natuurlijk kon de bijeenkomst niet worden afgesloten zonder een groepsfoto. Die opname verliep een beetje chaotisch, er was een gammele lift waar de fotograaf met een ladder moest opklimmen en even kantelde die ladder bijna.

Maar soit: uiteindelijk lukte het toch, en als u op de foto klikt, krijgt u hem nog groter te zien, en kan u beginnen zoeken of u iemand herkent. U begrijpt dat we de journalistieke gewoonte om te vermelden wie er van links naar rechts op de foto staat, hier niet echt kunnen volgen.

Info over de familievereniging op hun website.

Foto van de week: gezellige drukte op wijkschool Haenhout

Wijkschool

Afgelopen zondag organiseerde de wijkschool Haenhout voor de dertiende keer een fietssneukelzoektocht. Er waren meer dan 200 deelnemers die genoten van het heerlijk fietsweertje. Voor meer foto's van Adriën De Jaegher, klik op lees verder

Lees verder

Heusden: vroeger en nu

Een tijdje terug vonden we een oude postkaart terug van het dorsplein van Heusden. Het plein ligt er vredig bij, geen geparkeerde wagens te bespeuren, noch verkeer op de straten zelf. Dat was gisteren wel anders toen we een gelijkaardige foto probeerden te nemen en er altijd wel één of andere wagen voorbij de lens passeerde.

Heusdendorp

Dsc01520 

Foto van de week: Sealife

Een tijdje terug won bloglezeres Margriet Leysen 4 tickets voor Sealife met de wedstrijd van Destelbergen Blogt. Margriet genoot van het uitstapje en legde dit alles op fototoestel vast. Een kleine impressie, voor meer, klik op lees verder:

Sealifewin1

Sealifewin4

Lees verder

Kopie versus origineel

Dsc01357

Op de foto boven ziet u het bloementapijt zoals het publiek het op de Grote Markt van Brussel mocht aanschouwen. Op de foto onder ziet u het originele tapijt. En neen, dit is geen slecht genomen foto, het tapijt is echt zo vaal van kleur. Of hoe een kopie soms mooier kan zijn dan het origineel en enkele honderduizenden begoniabloemen een heel andere kijk kunnen geven aan de dingen.

Dsc01333

Foto van de week: Affichemat

Gespot in taverne Britannia in Heusden. Een grote affichemat (+/- 1 op 2 meter) met daarop het programma voor Heusdenkermis. En dat het een affiche is, daar veegde deze dame haar voeten aan.

Dsc01091

Tijdloos in Bergenkruis

Bergenkruis_2

Lut_7643

Religieuze plaatsen ademen vaak een tijdloze atmosfeer uit. Het tikken van de klok lijkt er geen vat op te hebben. Zo ook met bedevaartsoord Bergenkruis. Fotografe Lut contrasteerde vervlogen tijden met het huidige uitzicht, om te zien dat er eigenlijk niets veranderd is.

Oude postkaarten van Destelbergen

Arms_of_destelbergenHet verleden, we kunnen het enkel nog laten herleven in nostalgisch gemijmer. Of we kunnen nieuwsgierig zijn naar vervlogen tijden die we zelf nooit beleefden. Want de restanten van wat ooit was, die worden alsmaar vager.

De tijd trager doen tikken, dat kunnen we niet. We kunnen er wel voor zorgen dat we wat meer greep krijgen op voorbije tijden. Dat doet u door hier te klikken. Dan komt u op een site met talloze oude afbeeldingen van oude postkaarten. Wandel door de straten van Destelbergen zoals het bijna een eeuw geleden was. De liefhebbers kunnen zich de authentieke exemplaren ook aanschaffen.

En als u hiermee klaar bent, kijk dan gerust nog eens wat verder rond op de site, want zowat elke Belgische gemeente is vertegenwoordigd.

Oudere berichten:
> In 'Ter Ramen' eet je voortaan bij Pieter en Caroline
> Pius X verjaagt de energriezels
> Oogst zelf je groenten op het Wijveld
> Put in de Reinaertweg is bijna dicht
> Dagbeeld: de nieuwe huisstijl, nu ook in uw straat
> Vrouw gecarjackt aan het shoppingcenter in Gent
> Haal je gratis drinkwaterkaraf af!
> Resultaten verkeerscontrole
> Kinderdagverblijf 'De Steijgertjes' opent binnenkort zijn deuren
> The Winnetous supporteren voor AA Gent
> Opening nieuw dienstencentrum is een succes
> Auto rijdt bromfietser aan
> Brand op lijnbus
> Kijk al even binnen in het nieuwe dienstencentrum
> Raad van State schorst vergunning villabouwproject in Melkwegel
> Roger Lybeer is 25 jaar gemeenteraadslid
> Chiro organiseert azaleaslag
> Mini Euromillionsclub wint 45.000 euro
> Slechte wegen in Destelbergen
> Ch@m organiseert Ierse zangavond

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008

Destelbergen Blogt  • Ann Braeckman blogt over Destelbergen.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Destelbergen en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

Zoeken

Nieuws uit destelbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!