Home  Regio  destelbergen  destelbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Destelbergen?
Laat het weten aan: Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Heusdense ouders verbolgen over verhuis muziekschool

DSC04134 

Zestig jaar geleden werd de gemeentelijke muziekschool in Heusden opgericht. Vandaag wordt er lesgegeven op negen verschillende locaties. De gemeente wil de muziekschool nu centraliseren in het nieuwe dienstencentrum in Destelbergen vanaf 1 september. De ouders van de kinderen uit Heusden reageren onthutst en startten vorige week een petitie.

Het volledige artikel (met de standpunten van de ouders, van de schepen van Cultuur André De Groote en N-VA oppositieraadslid Wim Raman) kan u vandaag in de krant lezen. De ouders schreven ook een brief, die kan u op deze link terugvinden.

Initiatiefnemer Marjan Vandonink betreurt daarnaast dat er nog weinig ruimte is voor cultuur in de gemeente Heusden. 'Ik begrijp niet dat er geen enkele plaats is in Heusden waar de kinderen terechtkunnen om muzieklessen te volgen. Alles wordt hier verbouwd tot appartementen. Dit wordt een slapend dorp.'

Ook ouder Griet Van den Broecke vindt het jammer dat de muziekschool moet verhuizen. 'Nu kunnen de leerlingen zelfstandig naar school gaan. Als de muziekschool in Destelbergen gevestigd is, zal dat niet langer het geval zijn.

Marjan Vandonink somde ook nog een praktisch probleem op: 'Sommige kinderen hebben bijzonder zware instrumenten. Je kan toch niet verlangen dat zij die met de fiets meezeulen naar Destelbergen.'

De ouders betreuren het ook dat ze vooraf niet gecontacteerd werden en het nieuws moesten vernemen per brief. Op geen enkel moment was er volgens hen inspraak.

Schepen Heerman stelt gedichtencd voor

Vier jaar geleden rolde de gedichtenbundel "REALITEIT" van Georges Heerman van de pers. Ondertussen zat hij niet stil en schreef hij vele nieuwe gedichten. Hij ging ook een nieuwe uitdaging aan, nl. boetseren.

Heerman houdt ook van schilderen en wanneer de muze er is gaat hij steeds aan het werk. 'Ik vond dat het nodig was om opnieuw naar buiten te komen en anderen mijn werk te tonen. Het idee om een gedichten-CD te maken werd enkel maanden geleden opgezet en nu is de CD binnenkort tastbaar en hoorbaar', vertelt Heerman.

'De uitgekozen gedichten voeren je mee doorheen de liefde, vreugde, kennis, wijsheid, voorspelling, ... Verder confronteren ze u met het alledaagse intens beleven en verwerken van de 'realiteit', aldus Heerman.

Hij kreeg bij het maken van de gedichtencd ook hulp van een aantal vrienden en bekende namen. Fien Sabbe leest de gedichten voor, Dirk Brosse schreef de muziek en Daniel Blumenthal stond in voor de uitvoering. De cover van de CD werd gemaakt door Octave Landuyt.

Op 23 december 2008 stelt Heerman zijn gedichten-CD "REALITEIT 2" voor in de Papageno Art Gallery om 20u in de Kerkkouterrede.

Gezelligheid troef op het Wiener Kaffee

Dsc03057

Vandaag vielen we muzikaal toch wel van het ene uiterste in het andere. Na de New Beat in The Temple, brachten we deze namiddag een bezoekje aan het Wiener Kaffee met Weense muziek waar vijf verenigingen hun jubileum vierden.

Dsc03061Bij de optredens van het koor 'Pazako' uit Destelbergen en het koor 'Arte Cantare' van Lutgarde Lamote uit Gentbrugge konden we helaas niet aanwezig zijn, wel waren we net op tijd voor de performance van Willy D'Heere en Marie-Jeanne Seynaeve.

De Pius X-zaal was trouwens omgetoverd tot een prachtig decor. Op bovenstaande foto zie je Willy D'Heere, maar let vooral op de achtergrond.

Dat is een uitvergrote foto van het Schönbrunn kasteel dat meestal in verband wordt gebracht met keizerin Sissi. Kwestie van de Weense sfeer nog iets dichterbij te brengen.

Dat het een schitterende en gezellige namiddag was, werd duidelijk toen heel wat mensen meezongen met het lied 'O, Rose Marie' en even later met nog heel wat andere nummers waar we u helaas de titel van moeten onthouden. Iedere keer als D'heere een nummer aankondigde, hoorden we goedkeurend gemompel in de zaal: 'ach ja, oh mooi, ... en elk nummer werd gevolgd door een daverend applaus.

Dat de wijk Eenbeekeinde springlevend is, werd meer dan ooit bewezen met deze succesvolle namiddag. Op naar het volgende feest!

Dsc03063

New Beat is alive and kicking

'Dsc03030

'This is the sound of C'. Bij de eerste tonen van het nummer van de 'Confetti's of beter gezegd 'new Confetti's' ging het publiek in dancing 'The Temple' compleet uit de bol. De new beat party sloeg duidelijk aan en opvallend was dat veel ouderen speciaal waren afgezakt naar de discotheek om van de muziek van 20 jaar geleden te genieten.

In een volledig nieuwe bezetting, met Steve Baute als lookalike van vroegere zanger Peter Renkens en vier jonge meiden Shana (16), Seline (17), Tess (20) en Sofie (20) gaven de 'new confetti's' het beste van zichzelf. Het was een try-out in 'The Temple', maar een revival van de groep is niet uitgesloten

Morgen meer daarover in De Gentenaar en Het Nieuwsblad.

Dsc03047

Dsc03038

Hoort u graag nog eens het nummer 'Sound of C', klik op lees verder.

Lees verder

Zingt Ellen het voorprogramma van Natalia?

Missfashion_071117_1898Natalia trekt in november langs de grootste concertzalen van Vlaanderen voor haar langverwachte Singstar Glamorous Tour, maar wie in haar voorprogramma mocht optreden, is vooralsnog een verrassing. Samen met Donna organiseerde ze daarom een wedstrijd.

Wie wint, mag optreden in dat voorprogramma. Er zijn momenteel nog 6 kandidaten in de running en Ellen Van Gaveren ('Elle Yana', foto links) uit Heusden is daar één van. Dinsdag neemt ze het tussen 8 en 8u20 in een zingduel op tegen een andere kandidate.

In het ochtendprogramma 'David in de Ochtend' op Donna gaat David op zoek naar onontgonnen zangtalent dat het aandurft om zeven weken lang een bomvolle concertzaal op te warmen voor Natalia. De wedstrijd is al aan haar derde week toe en Ellen zit nu in de laatste ronde.

In de week van 29 september tot 3 oktober schuimde David de Vlaamse karaokebars af om de zangkwaliteit van hun bezoekers te testen en kandidaten te selecteren. Kandidaten hadden ook de mogelijkheid om een nummer in te sturen via deze speciale site.

In de week van 6 oktober tot 10 oktober namen elke dag twee kandidaten het tegen elkaar op. De luisteraars en een tweekoppige jury kozen de kandidaten die mochten doorgaan naar de volgende ronde.

In de week van 13 tot 17 oktober vindt er van maandag tot woensdag elke dag een duel plaats tussen twee kandidaten. Eén van de twee mag telkens terugkomen, zodat er drie kandidaten overblijven. Donderdag strijden zij met elkaar om een ticket voor de finale. Vrijdag 17 oktober wordt de finale uitgezonden, waarin duidelijk wordt wie mag optreden in het voorprogramma naar Natalia.

De geluksvogel die de finale van vrijdag 17 oktober wint, staat op 7, 8, 10 en 30 november als voorprogramma van Natalia op het podium van een tot de nok gevulde Lotto Arena in Antwerpen. Hij of zij mag bovendien op 15, 21 en 28 november bewijzen wat hij/zij waard is in Vorst Club in Brussel, de Ethias Arena in Hasselt en Schiervelde in Roeselare.

Hoor Ellen morgen aan het werk op Donna tussen 8 en 8u20 en lees meer over haar binnenkort op deze blog!

Festival Avanti langs de Kastelenroute

Logo_festival_avantiOp zondag 28 september organiseert het Internationale Festival van Vlaanderen Gent een prachtige muzikale fietstocht langs de Kastelenroute in Oost-Vlaanderen.

De fietstocht vormt een lus van 35 km en strekt zich uit over de gemeenten Destelbergen, Melle en Laarne. Onderweg ontdek je tal van muzikale parels op unieke lokaties: in een romantisch kasteeltje, aan een prachtig gerestaureerde hoeve, bij een paardenmelkerij of in zonovergoten serres.

Het festival presenteert niet alleen klassieke muziek gebracht door ‘Kryptos Quartet’ of ‘Simoens Trio’, maar brengt ook vurige flamenco van ‘Carmen Fernandez’ tot verrassende serenades van ‘Mariachi El Sol’. Alle concerten duren ongeveer 30 minuten en worden drie maal herhaald. Aan de hand van een uurrooster kan iedereen zijn eigen route uitstippelen.

Het festival is uitverkocht, maar op heel wat lokaties zijn de openluchtconcerten gratis, zoals bijvoorbeeld aan het sportcentrum Veldmeers in Laarne, de picknickweide aan het Kasteel van Laarne, de surfclub in Heusden, …

Deelnemers genieten dus niet alleen van een mooie fietstocht, maar kunnen ook een aantal concerten meepikken.

Meer info, ondermeer het volledige programma met het uurrooster, op www.festivalgent.be

Veel volk op zomerconcert van de KOG Harmonie

Dsc01383In een feëriek decor in de tuinen van de hovingen Braun bracht de Koninklijke Oude Gemeenteharmonie van Heusden zondagavond een gevarieerd concert met nummers zoals 'Rock Fever', 'Pata Pata', You needed me', ...

Het prachtige weer zorgde voor een mooie publieke opkomst en naar schatting zo'n 200 aanwezigen genoten van het concert. 'De opkomst ligt hoger dan andere jaren, maar daar zal het weer ongetwijfeld een rol in spelen', vertelde secretaris Hervé Stevens. 

Op de foto links ziet u de nieuwe dirigente Astrid Verstuyft aan het werk. Zij volgde op 10 augustus Johnny Eeckhaut op die na 10 jaar afscheid nam van het harmonieorkest. Astrid is de dochter van Roger Verstuyft, de vader van het Heusdens muzikaal leven in de naoorlogse periode van 1945 tot 1986.

Wie het orkest graag even aan het werk hoort, kan de twee onderstaande fragmenten beluisteren uit het concert van zondagavond. Het eerste fragment is 'Rock Fever'. Het tweede 'Windkracht 10'

Voor meer foto's, klik op lees verder.

Lees verder

Oudere berichten:
> In 'Ter Ramen' eet je voortaan bij Pieter en Caroline
> Pius X verjaagt de energriezels
> Oogst zelf je groenten op het Wijveld
> Put in de Reinaertweg is bijna dicht
> Dagbeeld: de nieuwe huisstijl, nu ook in uw straat
> Vrouw gecarjackt aan het shoppingcenter in Gent
> Haal je gratis drinkwaterkaraf af!
> Resultaten verkeerscontrole
> Kinderdagverblijf 'De Steijgertjes' opent binnenkort zijn deuren
> The Winnetous supporteren voor AA Gent
> Opening nieuw dienstencentrum is een succes
> Auto rijdt bromfietser aan
> Brand op lijnbus
> Kijk al even binnen in het nieuwe dienstencentrum
> Raad van State schorst vergunning villabouwproject in Melkwegel
> Roger Lybeer is 25 jaar gemeenteraadslid
> Chiro organiseert azaleaslag
> Mini Euromillionsclub wint 45.000 euro
> Slechte wegen in Destelbergen
> Ch@m organiseert Ierse zangavond

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008

Destelbergen Blogt  • Ann Braeckman blogt over Destelbergen.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Destelbergen en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

Zoeken

Nieuws uit destelbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!