Home  Regio  destelbergen  destelbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Destelbergen?
Laat het weten aan: Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Vier nieuwe interventievoertuigen voor de politie

Combi_1 

Dinsdag stelde het politiecollege vier nieuwe interventievoertuigen ter beschikking van de politiezone Regio Rhode & Schelde (Destelbergen, Melle, Merelbeke, Oosterzele). De voertuigen zullen een nieuwe thuis vinden bij de interventiedienst van de politiezone.

Er werd, net zoals in juni 2004, gekozen voor de Volkswagen Transporter wegens de veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid van dit voertuig. In het kader van een leasingovereenkomst kan de politiezone Regio Rhode & Schelde gedurende vier jaar over deze voertuigen beschikken.

Op het einde van deze termijn zal elk voertuig minimaal 180.000 km afgelegd hebben. In tegenstelling tot de vorige generatie interventievoertuigen van de politiezone, werden de nieuwe wagens voorzien van een automatische transmissie, in plaats van de traditionele, manuele variant.

Burgemeester Johan Van Durme, voorzitter van het Politiecollege stelt: 'Aangezien de bestuurlijke overheid van de politiediensten verlangt dat zij tussen de interventies door patrouilles uitvoeren, gaven wij voorkeur aan dergelijk schakelsysteem. Dit met oog op het rijcomfort van de bestuurder. Onze politiemensen brengen minimum 8 uur per dag door aan boord van het voertuig. Een minimum aan comfort is meer dan welkom.'

Tevens werden in het licht van dit rijcomfort ergonomische zetels, een manuele airco en parkeersensoren (achteraan) voorzien.

Vrouw gecarjackt aan het shoppingcenter in Gent

Een 65-jarige vrouw uit Destelbergen is nog altijd zwaar onder de indruk van de carjacking waarvan ze dinsdagochtend het slachtoffer werd.

‘Mijn vrouw was op de parking van het shoppingcenter aan de Dendermondsesteenweg, bij de Dampoort, haar koopwaar aan het inladen toen een man haar de sleutels vroeg van de wagen. Omdat het leek alsof hij met een vuurwapen dreigde, overhandigde zij de sleutels. Hij kroop achter het stuur en had nog het lef om het raampje open te draaien en te zeggen dat ze moest blijven staan tot hij weg was. Mijn vrouw was zo van slag dat ze niet eens zag in welke richting hij reed’, zegt haar man.

Veel info over de dader kon ze niet geven. Wellicht ging het om een Vlaming. De gestolen wagen is een zilvergrijze Mercedes-break uit 1991 met de nummerplaat XWD 196.

tekst: Geert Neyt

Resultaten verkeerscontrole

De verkeersdienst van de politiezone Regio Rhode & Schelde hield het voorbije weekend een grootschalige verkeerscontrole.

In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 februari controleerde de politie voertuigen en bestuurders in o.a. Merelbeke (Hundelgemsesteenweg), Destelbergen (Dendermondesteenweg), Melle (Heusdenbaan en Geraardbergsesteenweg) en Oosterzele (Wettersesteenweg).

Van de 72 bestuurders die onderworpen werden aan een ademtest bleken er 9 te veel gedronken te hebben. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

Naast de opgestelde processen-verbaal in het kader van het rijden onder invloed werd er tevens geverbaliseerd in het kader van niet-verzekering van voertuigen en het niet kunnen vertonen van het rijbewijs en/of identiteitskaart.

Auto rijdt bromfietser aan

Op de Dendermondsesteenweg ter hoogte van de Admiraalstraat is zaterdagmiddag een bromfietser aangereden. Een wagen reed in de richting van Gent en wou rechtsaf slaan naar de Admiraalstraat. In dezelfde richting reed op dat moment een bromfietser.

De auto raakte de bromfietser. De 16-jarige bromfietsbestuurder uit Destelbergen liep lichte verwondingen op aan de knie, maar besloot zelf een dokter te raadplegen.

Brand op lijnbus

Vrijdagnamiddag rond 13u15 brak een brandje uit op een voertuig van de Lijn. Op dat moment reed de bus op de R4, ter hoogte van de afrit in Heusden. De bus was niet in dienst, wel voerde men een testrit uit.

'Het zag er allemaal spectaculairder uit dan het was', vertelt Isabelle Colbrandt van De Lijn. 'De brand is veroorzaakt door een darmpje dat losgeschoten is in de buurt van de motor. De brandweer en politie kwamen ter plaatse, maar de brand was al geblust door twee technici die het voertuig bestuurden.

De bus liep weinig schade op en werd door De Lijn getakeld naar de busstelplaats in Gentbrugge.

Foto morgen in De Gentenaar

Man rijdt voetganger aan

Donderdagnamiddag omstreeks 14u30 is aan het kruispunt van de Sint-Pietershofstraat met de Dendermondsesteenweg een voetganger aangereden. Een 82-jarige man kwam uit de Sint-Pietershofstraat, sloeg rechtsaf in de richting van Gent net op het moment dat een voetganger op het zebrapad de straat overstak. 

De voetganger liep lichte verwondingen op en werd overgebracht naar het AZ Sint-Lucas. 

Ongeval aan Louis Delhaize

Zondagmiddag omstreeks 13u gebeurde een ongeval in het dorp van Destelbergen aan de Louis Delhaize. Een 62-jarige man verliet de parking van de winkel en draaide linksaf in de richting van de R4. De man kwam in aanrijding met een Ford K die in de richting van Gent reed.

Zowel de 62-jarige man uit Destelbergen, als de 18-jarige bestuurster van de Ford K werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het verkeer ondervond weinig hinder van het ongeval.

Nieuwe electriciteitspaal

Vrijdagmiddag ontving de politie een melding dat een electriciteitspaal op de Dendermondsesteenweg ter hoogte van de woning met huisnummer 913 dreigde af te knakken.

Hoogstwaarschijnlijk reed er de vorige nacht iemand tegen, maar kon hij daara nog verder rijden', aldus Geert Van Hoecke van de politiezone Rhode & Schelde. De politie, brandweer van Gent en Eandis kwamen snel ter plaatse.

De paal werd verwijderd en vervangen door een nieuwe. Omwille van de werken was er de ganse namiddag lichte hinder voor het verkeer dat slechts op 1 rijstrook kon rijden.

Resultaten verkeerscontrole

De verkeersdienst van de politiezone Regio Rhode & Schelde hield het voorbije weekend een grootschalige verkeerscontrole. In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari controleerde de politie voertuigen en bestuurders in o.a. Merelbeke (Hundelgemsesteenweg), Destelbergen (Dendermondesteenweg) en Melle (Heusdenbaan en Geraardbergsesteenweg).

Van de 60 bestuurders die onderworpen werden aan een ademtest bleken er 6 te veel gedronken te hebben. Naast de opgestelde processen-verbaal in het kader van het rijden onder invloed werd er tevens geverbaliseerd in het kader van niet-verzekering van voertuigen en het ontbreken van een geldig keuringsbewijs. Bovendien werd er ook één proces-verbaal opgemaakt voor drugbezit.

Auto van de weg in de Wellingstraat

Woensdagochtend omstreeks 8u45 gebeurde een auto-ongeval in de Wellingstraat in Heusden ter hoogte van de woning met huisnummer 50. De 25-jarige bestuurster reed in de richting van Heusden, raakte met haar Renault Clio even van de weg en verloor daarop de controle over het stuur.

Daardoor botste ze tegen een verlichtingspaal aan de linkerkant van de weg. De vrouw werd overgebracht naar het UZ Gent, maar verkeert niet in levensgevaar.

Oudere berichten:
> In 'Ter Ramen' eet je voortaan bij Pieter en Caroline
> Pius X verjaagt de energriezels
> Oogst zelf je groenten op het Wijveld
> Put in de Reinaertweg is bijna dicht
> Dagbeeld: de nieuwe huisstijl, nu ook in uw straat
> Vrouw gecarjackt aan het shoppingcenter in Gent
> Haal je gratis drinkwaterkaraf af!
> Resultaten verkeerscontrole
> Kinderdagverblijf 'De Steijgertjes' opent binnenkort zijn deuren
> The Winnetous supporteren voor AA Gent
> Opening nieuw dienstencentrum is een succes
> Auto rijdt bromfietser aan
> Brand op lijnbus
> Kijk al even binnen in het nieuwe dienstencentrum
> Raad van State schorst vergunning villabouwproject in Melkwegel
> Roger Lybeer is 25 jaar gemeenteraadslid
> Chiro organiseert azaleaslag
> Mini Euromillionsclub wint 45.000 euro
> Slechte wegen in Destelbergen
> Ch@m organiseert Ierse zangavond

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008

Destelbergen Blogt  • Ann Braeckman blogt over Destelbergen.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Destelbergen en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

Zoeken

Nieuws uit destelbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!