Home  Regio  destelbergen  destelbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Destelbergen?
Laat het weten aan: Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Mike Lekens is vice Belgisch kampioen karate

BKF_2009_Mike[1] Tijdens het Belgisch Kampioenschap Karate te Schoten heeft Mike Lekens (15) uit Heusden vandaag de zilveren medaille behaald in de discipline kata.

Mike mocht als eerste aantreden in de leeftijdscategorie Kadetten (14-15 jaar) en kwam uit tegen een sterke Joachim De Pauw (vice Belgisch kampioen 2008). Mike won met 1-2 cijfers.

Deze overwinning gaf hem het nodige vertrouwen en in de tweede ronde versloeg hij Julien Delaetre met 3-0.

In de halve finale kwam Mike uit tegen Thomas Bilterijs van Shotokan Herne en die bleek een maatje te klein voor Mike en hij won de wedstrijd met 3-0.

De finale ging tussen Mike en Yvan Rodriguez (4 jaar op rij Belgisch kampioen) was echter te sterk waardoor Mike voldoening moest nemen met de tweede plaats.

Eerder behaalde Mike eind januari de titel van Vlaams Kampioen. Ook met de titel van Oostvlaams kampioen en eerste plaatsen in de Beker van Lochristi en de Beker van Veerle mag hij al pronken.  

bron: Steven De Winne, hoofdlesgever Kenshikan Sint-Amandsberg

The Winnetous supporteren voor AA Gent

Supporter3Op 1 februari 2009 startte de AA Gent supportersclub The Winnetous in praatcafé De Matroos uit Heusden.

Vanuit het clublokaal worden verschillende bussen ingelegd naar de uitwedstrijden van de Buffalo's. De eerste verplaatsing is richting KV Mechelen op 14 februari 2009.

De bus vertrekt aan De Matroos om 18u15. Kostprijs : 10 euro voor leden en 12 euro voor niet leden, exclusief entree.

Kaarten en reservering bus bij Danny D'Haeze (0486787095). De match wordt ook uitgezonden op groot scherm in het café voor de trouwe supporters die liever in de warmte kijken.

De volgende uitwedstrijd is de topper: Club Brugge - AA Gent op zaterdag 15/03/09. Snel reserveren is de boodschap.

Verschillende evenementen zullen in de toekomst georganiseerd worden om de clubkas te spijzen.

Bij lees verder kan je nog enkele trouwe supporters terugvinden.

Lees verder

Mike Lekens is Vlaams kampioen karate

B_v_Veerle_2009_-_351[1] 

Afgelopen weekend heeft Mike Lekens uit Heusden de eerste plaats behaald tijdens de Vlaamse Karate Kampioenschappen te Turnhout. Mike Lekens (15) nam deel aan de discipline Kata in de categorie Kadetten (14 tot 15 jaar).

In de eerste wedstrijd won hij met 3-0 van Jacobs Jenthe (karatclub Voris Schoten) en in de tweede ronde moest ook Puttenaers Kaz van Samoerai Leuven eraan geloven met 3-0.

In de finale kwam Mike uit tegen Evens Brecht van KCAR Wado Overpelt en tevens Vlaams Kampioen van 2008. Brecht had vorig jaar in de finale Mike verslagen met 1-2. Dit jaar was Mike echter sterker dan Brecht en won hij met 2-1.

Aangezien Mike ook de eerste plaats behaalde tijdens het Oost-Vlaamse Kampioenschap, de Beker van Lochristi en de Beker van Veerle, is het nu uitkijken naar het Belgisch Kampioenschap te Schoten op 22 februari.

Voorzitter VS Destelbergen neemt ontslag

Het rommelt bij voetbalclub VS Destelbergen. Vorige week dinsdag had Durieux Walbertus (Wally) zijn ontslag als Gerechtelijke Correspondent van de club gegeven wegens teveel financiële problemen.

Gisteren zat het bestuur met de sponsors samen om de plooien terug glad te strijken en de toekomst van de club te bespreken. Na overleg woensdagnamiddag met Wally besloot deze om zijn ontslag waarschijnlijk in te trekken morgen (donderdag) op een nieuwe bestuursvergadering. 

Op dat overleg woensdagnamiddag maakte voorzitter Marc Eggermont bekend dat hij, samen met zijn echtgenote Kathy De Wilde Kathy, zijn ontslag zal indienen.  

'Ik wil gewoon een duidelijk signaal geven. Een aantal leden denken dat ze onmisbaar zijn in de club. Ze mogen het nu eens bewijzen wat ze waard zijn', aldus Eggermont. '

Hij geeft toe dat de resultaten dit seizoen niet zo best zijn. 'Dat is logisch, als je 2 ploegen bijeen brengt naar 1 ploeg en een nieuwe hoofdtrainer hebt, is het niet gemakkelijk om alles in één tijd goed te brengen.'

'De voorbereidingen waren uitstekend, maar toen de plaatsen bekend werden voor het eerste elftal begon het fout te lopen. De verwachtingen waren anders maar ja, dat is nu eenmaal voetbal.'

Eggermont wenst de club nog veel sterkte en een sportief seizoen toe.

Geen voetbal dit weekend

Voor het weekend van 16 ,17 en 18 januari 2009 heeft het Provinciaal Comité van Oost-Vlaanderen beslist over te gaan tot een algemene afgelasting met uitzondering van de wedstrijden van de eerste ploegen voor heren en dames.

Voor de jeugdtrainingen van maandag 19 januari 2009 bij VS Destelbergen contacteer jullie trainer vanaf 16.00 uur om geen onnodige verplaatsingen te doen naar het terrein.

De voorzitter van VS Destelbergen vraagt om vanaf nu de site van KBVB en van VS Destelbergen steeds te raadplegen als de wedstrijden en/of trainingen doorgaan.

Voor de wedstrijden kan je ook via het telefoonnummer 0900/00081, druk op een toets en daarna 5 voor Oost-Vlaanderen, info verkrijgen. Dan krijg je de mededeling wat betreft de wedstrijden van het komende weekend.

SK Heusden Wielertoeristen organiseert VTT

Nijs

Op zondag 25 januari organiseert SK Heusden VZW - wielertoeristen voor de 11de keer de VTT Husdine in en rond Destelbergen.

Sven Nys zal u er wellicht niet tegen het lijf lopen wegens andere verplichtingen, maar dat mag u natuurlijk niet beletten om zelf deel te nemen en de nodige inspanningen te leveren.

Er is een vrije start tussen 8u30 en 10u30 aan sportzaal KRISTALBAD in de Damvalleistraat en keuze tussen verschillende afstanden: 45 km - 35 km - 25 km, allen op een vlak parcours.

Voor de kinderen is er een kidstour van 25 km.

Kleedkamers, douches, bike-wash en een boterham zijn voorzien.

Meer info: Marc De Schoenmacker op 09/252.55.49 of 0472/920.761 of via email: marcdeschoenmacker@skynet.be

Noteer alvast ook:

  • 07 mei 2009 : Memorial Arlette Van Haecke
  • 28 juni 2009 : Bultjesfietstocht
  • 12 september 2009: Sloebertocht
Resultaten enquête sportkampen

Na de zomersportkampen nam de sportdienst een enquête af bij de deelnemers aan de sportkampen onder de noemer 'uw mening telt'. Het gemeentebestuur ontving 99 enquêtes, wat goed is voor de mening van bijna 18% van de gezinnen met een of meerdere kinderen op sportkamp.

Uit de enquête blijkt dat er enige bezorgdheid is rond de controle bij het afhalen van kinderen. De sportdienst besloot daarop om hiervoor een opvolgingssysteem in te schakelen. Sinds de herfstsportkampen is dit opvolgingssysteem in gebruik.

Daarnaast zal er in de toekomst bij de start van de sportkampen ook een meldingspunt zijn. Dat is een monitor die alle binnenkomende ouders en kinderen ontvangt in de zaal. De kinderen worden bij aankomst op een lijst aangeduid en na het kamp terug afgemeld.

Uit de enquête haalde men ook enkele opmerkingen in verband met het aanbieden van chips en frisdranken tijdens de sportkampen. Bij de volgende zomersportkampen worden afspraken gemaakt met de cafetariabeheerder. Naast frisdrank zal er ook water en sportdrank aangeboden worden. Chips wordt niet meer verkocht.

Aan de opmerkingen rond de opvang kan er helaas niet tegemoet gekomen worden. Er zijn al ruime opvangmogelijkheden van 7.30 uur tot 18.00 uur, verder uitbreiden kan niet.

Dankzij de resultaten van deze enquête kan de sportdienst nu beter inspelen op de noden en vragen en kunnen ze de kwaliteit van de sportkampen blijven bewaken. De sportdienst is de deelnemers dan ook dankbaar voor hun bijdrage.

bron: www.destelbergen.be

Ronde doet ook Destelbergen aan

BoonenVoor het eerst in heel lange tijd zal de Ronde van Vlaanderen door Gent passeren. Dat gebeurt op zondag 5 april 2009. De renners rijden er rond 11u30 (zoals op het programma is voorzien) op het parcours waar de Tourrit in 2007 eindigde (Rooigemlaan, Charles de Kerckhovelaan, ...).

Ook in onze regio zal de doortocht niet ongemerkt voorbijgaan. Niet alleen doet de wielerwedstrijd Heusden aan, ook in Oosterzele, Ledeberg, Merelbeke, Wetteren, Melle, Massemen en Westrem kan je de renners aanschouwen.

Na hun passage in Gent rijden ze via Ledeberg, Merelbeke, Gentbrugge en Melle naar Heusden, waar ze de Veerdreef (rond 11u52) en Heusdendorp passeren en dan via de Steenvoordestraat naar Wetteren rijden.

Wie graag Boonen, Hoste, Steegmans, Cancellara en vele anderen eens in levende lijve wil toejuichen, houdt dit gaatje best nu al in zijn agenda vrij.

VS Destelbergen krijgt toelage

VS Destelbergen is dit jaar begonnen aan zijn vierde seizoen in de KBVB. De club is springlevend en startte begin dit seizoen ook met een jeugdwerking.

Aanvankelijk waren er twee jeugdploegjes van 9 en 13 jaar, maar eind oktober werd dit uitgebreid naar zes jeugdelftallen. Er spelen nu kinderen in de KBVB competitie van 7, 8, 9, 11 jaar en twee ploegen in de leeftijdscategorie 13 jaar. Volgend seizoen wil men nog twee ploegen opstarten.

'Wij hebben al veel investeringen, zoals doeltjes, uitrustingen, trainingsmateriaal, ... gedaan, maar willen ook in de winter behoorlijke trainingen geven en dat ligt momenteel nogal moeilijk bij gebrek aan goede verlichting', zegt voorzitter Marc Eggermont. 'Vorig seizoen is door het stormweer een verlichtingspaal beschadigd en het terreintje aan Heusdenbaan heeft zelfs geen verlichting.'

'Momenteel wordt het groot terrein verlicht met gewone spots. Onlangs hebben wij op eigen krachten de investeringen gedaan in twee tweedehandse verlichtingspalen, maar de lampen erop kunnen wij nog onmogelijk investeren. Verder willen we de verlichting nog uitbreiden. Daarom hebben we steun gevraagd aan het gemeentebestuur.'

Het schepencollege heeft nu beslist om VS een toelage te geven van 4000 euro om zo een deel tegemoet te komen in de investeringen van VS Destelbergen. De sportclub op zijn beurt heeft een budgetplan voor vier jaar opgesteld om de verlichting aan de terreinen uit te breiden. De beslissing van het schepencollege moet wel nog in de gemeenteraad van januari 2009 ter goedkeuring voorgelegd worden.

Ook wordt de berm aan de Kerkham door de technische dienst aangepakt. Deze berm vertoont heel wat putten en is gevaarlijk voor de zwakke weggebruiker.

Steek zelf uw fietstocht in elkaar

Fietsroute_2Collega-journalist Dieter Herregodts heeft een nieuw en sportief speeltje ontdekt en schreef er een tekstje over. Ook voor fietsers in Destelbergen komt het handig van pas.

Fietsers aller landen, goed nieuws. Op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen staat sinds kort een bijzonder leuk en handig speeltje.

Op een digitale kaart kan je er zelf je fietsroute in elkaar steken. Je klikt gewoon op een aantal plaatsen waar je zeker wil passeren en de fietsrouteplanner berekent voor jou een rustig en mooi fietstraject. De applicatie is gebaseerd op het fietsknooppuntennetwerk van de provincie Oost-Vlaanderen.

Wij probeerden het al eens uit en stippelden een fietstocht uit in de groene gordel rondom Gent. Dat was welgeteld anderhalve minuut werk.

Haal er de digitale kaart bij, klik op pakweg Zwijnaarde, Baarle, Vinderhoute, Evergem, Hijfte, Destelbergen, Melle en opnieuw Zwijnaarde en de routeplanner maakt voor jou een fietstocht van 72 kilometer die je langs de mooiste plekjes rondom Gent leidt. Eenmaal je route gemaakt, kan je ze afprinten of downloaden naar je GPS.

Oudere berichten:
> In 'Ter Ramen' eet je voortaan bij Pieter en Caroline
> Pius X verjaagt de energriezels
> Oogst zelf je groenten op het Wijveld
> Put in de Reinaertweg is bijna dicht
> Dagbeeld: de nieuwe huisstijl, nu ook in uw straat
> Vrouw gecarjackt aan het shoppingcenter in Gent
> Haal je gratis drinkwaterkaraf af!
> Resultaten verkeerscontrole
> Kinderdagverblijf 'De Steijgertjes' opent binnenkort zijn deuren
> The Winnetous supporteren voor AA Gent
> Opening nieuw dienstencentrum is een succes
> Auto rijdt bromfietser aan
> Brand op lijnbus
> Kijk al even binnen in het nieuwe dienstencentrum
> Raad van State schorst vergunning villabouwproject in Melkwegel
> Roger Lybeer is 25 jaar gemeenteraadslid
> Chiro organiseert azaleaslag
> Mini Euromillionsclub wint 45.000 euro
> Slechte wegen in Destelbergen
> Ch@m organiseert Ierse zangavond

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008

Destelbergen Blogt  • Ann Braeckman blogt over Destelbergen.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Destelbergen en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

Zoeken

Nieuws uit destelbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!