Home  Regio  destelbergen  destelbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Destelbergen?
Laat het weten aan: Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Discobus rijdt door Heusden

Kroegentocht%20Heusden[1] Op zaterdag 7 maart wordt voor de eerste keer een kroegentocht met een gratis discobus georganiseerd in Heusden.

De kroegentocht is een organisatie van vier cafés. In elk café speelt een verschillend muziekgenre. De bus vertrekt in café 'De Matroos' waar disco het thema is. Vervolgens stopt hij in 'Het Stekkershof' waar swing door de boxen weerklinkt.

Daarna gaat de rit tot aan 'De Piccasso' waar een ferme oldie kan gedanst worden. De rit wordt verder gezet langs 'De Windroos' waar je de benen kan strekken op een lekkere dance plaat.

Er is gratis busvervoer tussen de deelnemende cafés van 20 uur tot 03 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Harmonie Heusden is al volop aan het repeteren

Harmonie4 

Het gemeentelijk harmonieorkest plant voor 2009 heel wat muzikale optredens in de gemeente en ook daarbuiten. Het evenement waar iedereen naar uitkijkt, weliswaar nog ver weg, maar u kan het nu al inschrijven in uw agenda, is het dubbelconcert op 23 en 24 oktober in de kerken van Destelbergen en Heusden. 

Het wordt onderhoudende muziek uit de hele wereld. Ook plaatselijke componisten worden daarbij niet vergeten. De koude, natte wintermaanden boden een uitstekende gelegenheid de muziek bij deze concerten in een aangename sfeer van de zaal Ten Berg onder de knie te krijgen.

Dirigente Astrid Verstruyft zorgt voor een vernieuwend elan en de muzikanten geven elke week het beste van zichzelf, zoals u ook op de bovenstaande foto kan zien.

Chiro Destelbergen organiseert Minirock

Minrock Op zaterdag 28 februari geeft chiro Destelbergen er een lap op in de Kerkham 3F. Die avond kan je in het jeugd-en gemeenschapscentrum terecht voor Minirock.

Vier groepen: 'Mod.m', 'Benny's Big Band', 'Way' en 'Airplane' geven het beste van zichzelf. Er is een afterparty met 'Tete à Tete' en 'Manfred Mash & Captain Crown'.

Inkom: 4 euro, aan de kassa: 5 euro. Tickets kan je verkrijgen bij de leiding, in café De Matroos, in jeugdhuis Den Draai, Nico's Drinkmarket (Lochristi) en VDK Destelbergen.

De optredens gaan door in het jeugdcentrum van Destelbergen in de Kerkham 3. De deuren gaan open vanaf 19 uur.  

Vanaf volgende week dinsdag worden de groepen op deze blog voorgesteld en maak je kans om tickets te winnen, surf dus regelmatig naar deze site....

Partie Party zingt Biezebaaze in Heusden

Partieparty Kurt Burgelman is terug. De frontman van BiezeBaaze heeft een nieuwe groep: 'Partie Party'. Hun allereerste optreden geven ze in Heusden, meerbepaald in zaal Britannia op 6 maart.

De groep brengt covers van muziek uit de jaren '80 en 90' en ook nummers van BiezeBaaze. Partie Party bestaat uit drie groepsleden.

Kurt zelf, die zingt en gitaar speelt, drummer Guy De Mulder, die ook bij BiezeBaaze zat, en bassist Bart Mareen, die ooit met Muse door Engeland en Amerika toerde.

Nick Fayne verzorgt het voorprogramma, dj Frans Babbelaar de afterparty. Aanvang om 19u.

Kaarten kosten 7 euro (VVK 5 euro) en zijn verkrijgbaar in taverne Britannia, café Pallieter of via 0497/41.00.28.

Ambiance verzekerd, dus allen daarheen zou ik zeggen, al was het maar om de beentjes na de lange wintermaanden nog eens te strekken of om nog eens luidkeels te kunnen meebrullen met LoetseBollekeZoetse...

Opening nieuw dienstencentrum is een succes

DSC03774 

Eerder schreven we al over het nieuwe dienstencentrum 'De Reinaert' in de Kerkham. Het dienstencentrum werd opgericht in 2001 en werd jaar na jaar groter, de locatie echter te klein.

Vandaag werd De Nieuwe Reinaert feestelijk geopend met een tentoonstelling, muziek en dans. Het nieuwe complex werd oververrompeld door de vele bezoekers en de dansvloer was zelfs te klein voor de vele liefhebbers.

Ook Jacques Raymond en Ingriana waren aanwezig en zorgden voor de nodige ambiance. Kijk en geniet mee. Voor het programma van de kennismakingsweek met De Reinaert, klik hier.

DSC03765 

DSC03784

Voor meer foto's, klik op lees verder:

Lees verder

Davidsfonds en VTB organiseren taalquiz

Voor de achtste keer organiseren het Davidsfonds en VTB de Nederlandse taalquiz in de gemeenteschool van Destelbergen. De quiz gaat door op 30 januari 2009 om 20u.

Praktisch:

 • Vorm een groepje van maximum 4 personen ( familie, vrienden, buren…)
 • Deelname kost 2,5 euro per persoon (voor studenten en Scaldischequesbezitters: 1 euro !)
 • Schrijf je in vóór vrijdag 23 januari 2009 bij:

  Arthur De Smet op 09/228 21 95 of via a.de_smet@scarlet.be 
  Lucien Van Laere op 09/328 37 59 of via lucienvanlaere@telenet.be

 • Iedere deelnemer gaat naar huis mét een waardevolle prijs.
 • De quiz behelst negen onderwerpen, gevarieerd, weer een beetje anders en nieuwer dan vorige uitgaven.

Wie inschrijft stelt zijn groep voor door middel van een limerick. Voorbeeld van een limerick:

“Er was eens een uitzonderlijk meisje uit Ukkel. Dat had diep verdriet om een heel grote pukkel. Ik ben dan wel rijk, maar nu sta ik te kijk. Met zo’n ding blijf ik wel eeuwig een sukkel”

Gezelligheid troef op de kerstboomverbranding

Dsc03596

Inderdaad beste lezer, u ziet het goed, de Bon(t)dgirls waren aanwezig op de kerstboomverbranding in Destelbergen. Tevergeefs heb ik nog gezocht naar James Bond himself, maar helaas, die was niet te bespeuren in Destelbergen.

De dames op bovenstaande foto hadden zich dus voor de gelegenheid goed ingeduffeld, en dat was maar goed ook, want al mag het dan wat warmer zijn dan de voorbije dagen, uw reporter had het nog bijzonder koud in dit Siberisch weer.

Voor de tiende keer organiseerden de Verenigde Zelfstandigen van Destelbergen in samenwerking met het gemeentebestuur een kerstboomverbranding achter de bibliotheek. Niet iedereen nam zijn kerstboom mee, velen kwamen immers gewoon langs voor de sfeer en om elkaar een aangenaam 2009 te wensen.

'Een goede gezondheid' en 'al wat ge wilt' waren de meest gehoorde nieuwjaarswensen. Al hoorden we ook: 'den titel voor FCD', 'dat de put in de Reinaertweg eindelijk wordt gedicht' en onze persoonlijke favoriet: 'De Ronde van Vlaanderen voor Tom Boonen'. Kijk dat horen we nu graag...

Dsc03600

Er waren trouwens meer kerstbomen dan andere jaren. 'Dit jaar mochten de mensen immers gewoon hun kerstboom buiten zetten en werd hij opgehaald voor de kerstboomverbranding. Al moeten we dat naar volgend jaar toe misschien nog iets beter bekend maken', zei schepen André De Groote.

Voor meer foto's, klik op lees verder. Al moeten we toegeven dat het er niet veel meer zijn. Ons toestel begaf het namelijk iets te snel. Wat wil je, met al die recepties...

Lees verder

New Beat viert zijn 20ste verjaardag in The Temple

Newbeat'This is a new style of music...' Twintig jaar geleden was er plots New Beat, een muziekstijl die zowat ontstond in de Boccaccio in Destelbergen.

In die tijd zorgde dat voor een aardverschuiving, zeker in België. Die verjaardag mag niet onopgemerkt voorbijgaan dacht opvolger 'The Temple' en vandaar een feestje op zaterdag 29 november.

De party heet 'The sound of B' en zelfs de verlichting van 20 jaar geleden wordt er opnieuw vanonder het stof gehaald.

Er is ook een optreden van 'The Confetti's en de dj's van toen zullen draaien. Zijn al bevestigd: Olivier Pieters, Phil Watts en het Yoko Ono Team. Inkom 10 euro aan de kassa.

Voor de liefhebbers, in onderstaande een New Beat Mix:

Elck 't Syne speelt 'Opa pakt epo'

Toneelclub Elck 't Syne speelt 'Opa pakt epo' van René Gijbels in een regie van Geert Mertens. Het toneelstuk gaat over het volgende:

Opa heeft de dood van zijn vrouw Margriet, na zeven jaar, nog steeds niet verwerkt. Hij woont samen met zijn zoon Theo, diens vrouw Angèle en hun dochter Clairke, onder hetzelfde dak. Angèle en Clairke willen opa het huis uit. Zij hopen daardoor wat meer van hun privacy te kunnen genieten want met Opa steeds in hun nabijheid, lukt dit niet altijd. Omdat Opa ontdekt dat hij niet langer welkom is in zijn eigen huis, gaat hij zijn nood klagen bij zijn goede vriend Tuur. Deze komt met een ideale oplossing… maar is dit wel de juiste ? Onverwachte bezoekers ten huize van opa leiden tot nooit vermeende toestanden. Is er nog ’n oplossing voor Opa na al deze gekke onvoorziene situaties?

Er zijn nog drie speeldata: op vrijdag 28 november 2008 om 20 uur, zaterdag 29 november 2008 om 20 uur en zondag 30 november 2008 om 18 uur. Alles gaat door in het gemeenschapscentrum “Berghine”-Dendermondsesteenweg 439 – 9070 Destelbergen. Reserveren kan via de website.

Vijf verenigingen vieren jubileum met Wiener Kaffee

Het Davidsfonds, de kaartclub van het Eenbeekeinde, OKRA en zangkoor Pazako bestaan 40 jaar. KAV Eenbeekeinde bestaat al 10 jaar langer en viert zijn vijftigste verjaardag. De verenigingen sloegen de handen in elkaar en organiseren op zondag 30 november een Wiener Kaffee.

Dit wordt een gezellige matinee met koffie en taart en met een aantal muzikale optredens van het eigen koor Pazako o.l.v. Pol Callebert, een tweede zangkoor Arte Cantare o.l.v. Lutgarde Lamote, en het zangduo Willy D'Heere en Marie-Jeanne Seynaeve.

Heel de namiddag is opgevat als een mix van Vlaamse volksliederen, typisch Weense operetteliederen en internationale musicals. Alles gaat door in de Pius-X-zaal in de Bredenakkerstraat 31. Deze wordt ingericht als een gezellig Wiener Kaffee met tafels van 8 personen.

Het is de bedoeling dat geïnteresseerden zelf hun gezelschap samenstellen en dan hun tafel bestellen bij Marie-Roos Vanderkimpen, telefonisch te bereiken op 09/228.12.45. Toegang: 10 euro, taart en koffie inbegrepen. Kinderen beneden 13 jaar kunnen binnen tegen halve prijs. Er kan ook worden overgeschreven op rekening 979-3245435-14.

De komende dagen leest u op deze blog meer over de jubilerende verenigingen!

Oudere berichten:
> In 'Ter Ramen' eet je voortaan bij Pieter en Caroline
> Pius X verjaagt de energriezels
> Oogst zelf je groenten op het Wijveld
> Put in de Reinaertweg is bijna dicht
> Dagbeeld: de nieuwe huisstijl, nu ook in uw straat
> Vrouw gecarjackt aan het shoppingcenter in Gent
> Haal je gratis drinkwaterkaraf af!
> Resultaten verkeerscontrole
> Kinderdagverblijf 'De Steijgertjes' opent binnenkort zijn deuren
> The Winnetous supporteren voor AA Gent
> Opening nieuw dienstencentrum is een succes
> Auto rijdt bromfietser aan
> Brand op lijnbus
> Kijk al even binnen in het nieuwe dienstencentrum
> Raad van State schorst vergunning villabouwproject in Melkwegel
> Roger Lybeer is 25 jaar gemeenteraadslid
> Chiro organiseert azaleaslag
> Mini Euromillionsclub wint 45.000 euro
> Slechte wegen in Destelbergen
> Ch@m organiseert Ierse zangavond

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008

Destelbergen Blogt • Ann Braeckman blogt over Destelbergen.

  Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Destelbergen en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

Zoeken

Nieuws uit destelbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!