Home  Regio  destelbergen  destelbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Destelbergen?
Laat het weten aan: Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Let op waar je parkeert tijdens 'Omloop het Nieuwsblad'

Op zaterdag 28 februari doorkruist de wielerwedstrijd “Omloop Het Nieuwsblad” Destelbergen. De renners komen vanuit Melle in de Veerdreef. Van daaruit gaat het via Heusdendorp, Tramstraat, Meersstraat, Stapsteenweg, Damvalleistraat, Dendermondesteenweg, Damstraat en Haenhoutstraat naar Lochristi.

Naar aanleiding van deze wielerwedstrijd worden een aantal verkeersmaatregelen van kracht. Op 28 februari vanaf 10.00 u. geldt er een stilstaan- en parkeerverbod in de Tramstraat, Stapsteenweg, Damvalleistraat, Damstraat en Haenhoutstraat.

Dit verbod wordt met de nodige verkeersborden aangeduid. Het verbod blijft van kracht tot na de doortocht van de wedstrijd, verwacht rond 12.00 u.

Put in de Reinaertweg is bijna dicht

DSC03888 

Wij volgen het op de voet beste lezer, en vandaag zagen we dat het dichten van de put in de Reinaertweg alweer vooruitgang heeft geboekt.

'Dinsdagochtend is men begonnen met het diepzuigen', zegt schepen van Openbare Werken Georges Heerman. 'Dat duurt in principe tot volgende week maandag, afhankelijk van de hoeveelheid water die er weg moet. Daarna start men met het droogleggen en het dichten van de put zelf.'

'Afgelopen maandag hebben we nog samengezeten met de betrokkenen in het dossier: de aannemer, Aquafin, .... Nog steeds is niet volledig uitgeklaard wie zal instaan voor het betalen van de kosten, want het probleem is: wie veroorzaakte de put? Wij (= de gemeente) alleszins niet. Het positieve is dat men nu toch al gestart is met de werken. De put ligt er al sinds juli 2007, maar we hebben er alles aan gedaan om het probleem op te lossen', aldus Heerman.

Het eind der werken is voorzien voor eind februari, dit jaar welteverstaan....

Slechte wegen in Destelbergen

DSC03716  

Vandaag verscheen in Het Nieuwsblad een dubbele pagina over slechte wegen in Oost-Vlaanderen. Voor Destelbergen werden twee wegen opgesomd:

Wellingstraat: 'Aan de zijkant is de straat helemaal verbrokkeld en gescheurd. Geregeld wordt de weg, met een hoog aantal ongevallen, tussentijds hersteld, maar enkel een volledig nieuwe asfaltlaag is de oplossing.'

Brugdreef: 'De rijweg is bezaaid met putten.'

Op bovenstaande foto ziet u de put in de Reinaertweg zoals die er vandaag bijligt. Op de gemeenteraad van 23 oktober werd een vraag gesteld over de put en kwam de melding dat het herstel niet lang meer zou duren.

We zien nu dat er toch blijkbaar het één en 't ander aan het bewegen is, u ziet ongetwijfeld ook de rupskraan, hopelijk is het probleem weldra verholpen.

Heeft u nog weet van slechte wegen in Destelbergen of Heusden en kan u dat eventueel illustreren met een foto, laat ons dan bericht op destelbergen@nieuwsblad.be of klik op reageer.

Rioleringsopmetingen in Destelbergen

In december startte GlobeZenit met het opmeten van de rioleringsinfrastructuur in de gemeente. Hierbij zullen alle inspectieputten, pompstations, overstorten, . ... zowel boven- als ondergronds opgemeten worden.

Het doel is te komen tot een databank waarin alle gegevens met betrekking tot het gemeentelijk rioleringsstelsel opgenomen zijn. Deze databank dient dan als basis voor verdere studies. De organisatie en controle op de opmeting gebeurt door de TMVW.

De raming van de kostprijs voor de metingen bedraagt 140.010 euro. De totale uitvoeringstermijn der werken is 40 weken.

In 2007 waren er 84 verkeersongevallen in Destelbergen

Ongeval_5Gisteren werden de ongevallencijfers over 2007 in België bekend gemaakt. Destelbergen blijkt op dat vlak nog niet zo slecht te scoren.

Volgens de statistieken van 2007 vielen er in onze gemeente vier dodelijke ongevallen te noteren. In totaal werden 84 ongevallen met gewonden geregistreerd. Dit leverde 109 gekwetste personen op, waarvan 5 ernstig en 99 lichtgewond.

Wij vergeleken de cijfers met een aantal andere Oost-Vlaamse gemeenten die ongeveer dezelfde omvang van Destelbergen hebben, en hieruit blijkt dat Destelbergen het niet zo slecht doet. Zele telt net iets meer inwoners dan Destelbergen en had meer ongevallen (103). Daar vielen 2 dodelijke slachtoffers en 132 gewonden.

In buurgemeente Lochristi waren er 108 ongevallen. Dit leverde 152 gekwetste personen op, waarvan 12 ernstig en 140 licht. Er waren geen dodelijke slachtoffers. In Merelbeke dan weer vielen er heel wat slachtoffers in het verkeer. In totaal 161, met 3 dodelijke slachtoffers en 188 gewonden.

Wie de ganse lijst eens wil bekijken kan terecht op deze overzichtspagina. De cijfers worden vandaag ook in Het Nieuwsblad/De Gentenaar besproken.

Een zwart zebrapad?

Dsc02197

Een alerte Heusdenaar heeft het misschien wel al gemerkt, maar er is sinds kort een zebrapad minder in Heusdendorp.

Dsc02200Niet ver van slagerij Versijpt en de ING-bank werd het zebrapad zwart geschilderd, alsook de gele strepen op het voetpad. Uit navraag blijkt dat het zebrapad werd verwijderd omdat er een probleem van laden en lossen was in de straat.

Heel wat leveranciers parkeerden vlak voor de handelszaken en daardoor soms ook op het zebrapad.

Om boetes in de toekomst te vermijden (want niet zo lang geleden kreeg een leverancier bij slagerij Versijpt een boete van 150 euro wegens fout-parkeren), heeft men het zebrapad nu verwijderd. Je kan er dus ook niet langer fout op parkeren.

Volgens Geert Van Hoecke, persverantwoordelijke van de politiezone Rhode & Schelde, kwam een verkeersdeskundige ter plaatse en stelde hij vast dat er voldoende andere zebrapaden in de buurt waren om veilig over te steken. Het zebrapad mocht dus verwijderd worden.

Aanvankelijk dacht slager Versijpt dat men ook niet langer mocht laden en lossen voor de deur, maar dat blijkt niet het geval te zijn. 'Men mag wel degelijk laden en lossen, maar niet parkeren in de straat. Daartoe werden ook de parkeerborden geplaatst', aldus Van Hoecke.

Parkeren moet u dus doen op Heusdenplein, laden en lossen mag u wel in de straat.

Verkeersinfo Heusdenkoers

KeisseNaar aloude gewoonte wordt tijdens Heusdenkermis 'De Klassieker der Kermiskoersen' georganiseerd. Heusdenkoers gaat door op dinsdag 12 augustus en omdat er vorig jaar een toeschouwer op het parcours liep en wielrenner Iljo Keisse daardoor ten val kwam, zijn er een aantal bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen.

- Er wordt nadarafsluiting geplaatst van aan het OCMW-complex, over Heusdendorp tot aan de rotonde in de Steenvoordestraat.

- Verder geldt een parkeerverbod in de Veerdreef, de Kouterlaan en de Wellingstraat om de doorgang voor interventies en hulpdiensten vrij te houden langs het parcours. De politie laat weten dat foutparkeerders zonder pardon en zonder verwittigen worden weggetakeld.

Neem gewoon de fiets, dat is niet alleen gezond, je raakt ook het dichtst tot bij het parcours!

Nog even ter info: de wedstrijd doet de volgende straten aan: Heusdendorp, Steenvoordestraat, Bosheidestraat, Magerstraat, Leenstraat, Loveldstraat, Laarnebaan en Tramstraat.

Wat met het geld van de parkeerboetes?

Waar wordt het geld van de parkeerboetes in Destelbergen voor gebruikt? Leest u gerust verder, dan komt u het (een beetje) te weten.

Vorig jaar werden op vraag van N-VA de inkomsten van de verkeersboetes in Destelbergen uit de begroting gehaald en in een verkeersfonds gestoken. Het doel hiervan was deze fondsen te gebruiken voor preventieve initiatieven met betrekking tot verkeersveiligheid en voor de aanleg en het onderhoud van fietspaden. N-VA fractieleider Wim Raman vroeg in de laatste gemeenteraad een overzicht van de intussen genomen acties rond verkeersveiligheid en de kostprijs ervan.

In de praktijk is er het voorbije jaar enkel nog maar een beperkte aanzet gerealiseerd tot het initiatief rond verkeersveilige toegangswegen naar de scholen. ‘De kas met verkeersboetes dikt intussen rustig verder aan. Merkwaardig, als blijkt dat het schepencollege het overbodig vindt of geen geld heeft om verkeerskussens aan te leggen ter hoogte van de Chiro-terreinen in de Percuterende, waar de gemiddelde snelheid naar 50 km/u wordt opgetrokken. Dit kussens waren zelfs nota bene een idee van de politie, gesteund door de verkeerscommissie. We zullen het dus niet nalaten verdere initiatieven voor een verkeersveiliger omgeving voor te stellen en te blijven herhalen via de verkeerscommissie. Concreet denken we ondermeer aan nieuwe fietsenpaden en een beter onderhoud ervan.’, aldus de N-VA.

Werken in Heusden

WerkenheusdenOp 1 en 3 juli herstelt de Vlaamse overheid de rotonde Meersstraat-Tramstraat-Laarnebaan in Heusden. Het wegdek wordt er opnieuw geasfalteerd. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, worden de werken zoveel mogelijk ‘s nachts uitgevoerd: tijdens de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 juli en tijdens de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 juli, telkens van 19u tot 6u. De signalisatie wordt aangebracht vanaf 18u.

Er wordt een plaatselijke omleiding voorzien, begeleid door aanwijzingsborden aan de rotonde, aan het kruispunt van de Heusdenbaan met de N9 en aan de Laarnebaan bij de oprit van de R4.

Voorafgaand wordt het fietspad van de rotonde hersteld. Van maandag 30 juni tot maandag 7 juli is hierdoor aan de rotonde de Meersstraat richting Destelbergen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de bypass aan de frituur en zal hiervan weinig hinder ondervinden.

Verkeerscontroles

PolitieMoest u zich afvragen waarom op de website van politiezone Rhode & Schelde geen verkeerscontroles aangekondigd staan voor de komende maanden: men werkt momenteel aan een volledig nieuwe en up-to-date website, die weldra online zou komen.

Ondertussen geven wij u al mee waar en wanneer u komende weken eens naar het vogeltje mag kijken: in de week van 1 tot 6 juli in de Cardonstraat, in de week van 28 juli tot 3 augustus op de N445 en in de week van 4 tot 10 augustus in Kerkham.

Oudere berichten:
> In 'Ter Ramen' eet je voortaan bij Pieter en Caroline
> Pius X verjaagt de energriezels
> Oogst zelf je groenten op het Wijveld
> Put in de Reinaertweg is bijna dicht
> Dagbeeld: de nieuwe huisstijl, nu ook in uw straat
> Vrouw gecarjackt aan het shoppingcenter in Gent
> Haal je gratis drinkwaterkaraf af!
> Resultaten verkeerscontrole
> Kinderdagverblijf 'De Steijgertjes' opent binnenkort zijn deuren
> The Winnetous supporteren voor AA Gent
> Opening nieuw dienstencentrum is een succes
> Auto rijdt bromfietser aan
> Brand op lijnbus
> Kijk al even binnen in het nieuwe dienstencentrum
> Raad van State schorst vergunning villabouwproject in Melkwegel
> Roger Lybeer is 25 jaar gemeenteraadslid
> Chiro organiseert azaleaslag
> Mini Euromillionsclub wint 45.000 euro
> Slechte wegen in Destelbergen
> Ch@m organiseert Ierse zangavond

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008

Destelbergen Blogt  • Ann Braeckman blogt over Destelbergen.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Destelbergen en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

Zoeken

Nieuws uit destelbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!