Home  Regio  destelbergen  destelbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Destelbergen?
Laat het weten aan: Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Airplane: 'Zeven zotte mannen die zich amuseren op een podium...

... Ik denk dat je ons zo het best kan omschrijven', zegt zanger Roel Spelkens. 'Wij maken muziek voor het plezier. We hebben niet de ambitie om hoge ogen te gooien, maar willen het publiek, en onszelf, een leuke avond bezorgen.

Airplane2 Airplane is een groep uit het Brusselse (Evere, Schaarbeek, Haren) en bestaat uit 7 muzikanten. 'Ik zing en speel klarinet', zegt Spelkens.'Daarnaast hebben we nog twee gitaristen, een saxofonist, bassist, drummer en één iemand speelt trombone.'

'We proberen dolkomische ska te brengen. Als je ons met een band moet vergelijken dan zeg ik: Manu Chao meets Reel Big Fish meets ambiance'. Kortom, leute staat centraal.

Muzikaal laten ze zich inspireren door Madness, Greenday, Bloc Party, Manu Chao, Less Than Jake, Ska-P, The Loco's,... Een voorsmaakje? Klik hier voor hun MySpacepagina.

Het jongste bandlid is 20, de oudste 26. 'We zijn een jonge bende, maar niet meer piepjong en hebben al heel wat optredens achter de rug. We brengen eigen nummers en die monden tijdens een optreden vaak uit in pure fun.'

Wie wil feesten is dus zaterdag aan het juiste adres op Minirock. Ook vandaag mogen we van de organisatie nog eens duotickets weggeven. De winnaar van gisteren is Charlotte Depaepe. De wedstrijdvraag van vandaag is de volgende: In welke zaal gaat Minirock door? Een weggever dus...

Mail het antwoord naar destelbergen@nieuwsblad.be en vermeld in het onderwerpveld 'MINIROCK'. Het lot bepaalt wie wint, wij maken vanavond nog bekend wie gewonnen heeft.

Inkom: 4 euro, aan de kassa: 5 euro. Tickets kan je verkrijgen bij de leiding, in café De Matroos, in jeugdhuis Den Draai, Nico's Drinkmarket (Lochristi) en VDK Destelbergen.

Na Antwerpen laat Way het ook in Destelbergen daveren

Op zaterdag 28 februari geeft chiro Destelbergen er een lap op in de Kerkham 3F. Die avond kan je in het jeugd-en gemeenschapscentrum terecht voor Minirock. T.e.m. vrijdag stellen we elke dag een groep voor.

Way Way is een Antwerpse band en bestaat uit vier muzikanten. Tim en Michael beroeren de snaren van hun gitaar. Daan speelt bas en Roel geeft op drum de maat aan.

Ze spelen al drie jaar samen en werden vorig jaar finalist in Humo's Rock Rally. 'Uiteraard hebben we ambitie,' zegt zanger/gitarist Michael Brosens. 'Anders doe je ook niet mee aan de Rock Rally.'

'Onze deelname en finaleplaats heeft veel deuren geopend en we krijgen nu regelmatig aanvragen om op te treden. We willen nu vooral veel live spelen en ervaring opdoen. Beter worden.'

Niet dat ze leven van hun muziek, 'Verre van', zegt Michael, 'maar we willen wel iets bereiken. Onlangs hebben we onze eerste single opgenomen: 'My Imagination' en die nemen we ook mee naar Minirock. Kwestie van hem een beetje bekend te maken.'

Muzikaal kan je ons vergelijken met klassiek Britpop zoals de Stone Roses, Oasis, The Charlatans, maar ook de nieuwe Britse bands zoals Arctic Monkeys, Milburn weten ons te inspireren', aldus Michael.

'We brengen geen covers, maar spelen onze eigen nummers en dat doen we heel overtuigd.' 

Kom hen zien op zaterdag 28 februari vanaf 19u. Inkom: 4 euro, aan de kassa: 5 euro. Tickets kan je verkrijgen bij de leiding, in café De Matroos, in jeugdhuis Den Draai, Nico's Drinkmarket (Lochristi) en VDK Destelbergen.

Ook vandaag mogen we weer tickets uitdelen. Daarvoor dient u het antwoord te weten op de volgende vraag: Way nam onlangs zijn eerste single op. Wat is de naam van de nieuwe single?

Mail het antwoord naar destelbergen@nieuwsblad.be en vermeld in het onderwerpveld 'MINIROCK'. Het lot bepaalt wie wint, wij maken morgen dan bekend wie gewonnen heeft. Ook vrijdag geven we nog duotickets weg

Winnaar dag 2 Minirock

Het juiste antwoord op onze tweede wedstrijdvraag voor de duotickets Minirock op zaterdag 28 februari 2009 is: Music of Destel Mountains (= MOd.M). Amber Dermout is de winnaar van onze wedstrijd op woensdag.

In de loop van de dag presenteren we u de derde groep 'Way' die optreedt tijdens Minirock. We stellen dan meteen ook de derde wedstrijdvraag. Hou deze blog in de gaten!

In onderstaande alvast een filmpje van 'Way' op Humo's Rock Rally waar ze de finale haalden:

MOd.M op Minirock: 'Beste groep treedt eerst op'

Op zaterdag 28 februari geeft chiro Destelbergen er een lap op in de Kerkham 3F. Die avond kan je in het jeugd-en gemeenschapscentrum terecht voor Minirock. T.e.m. vrijdag stellen we elke dag een groep voor.

Modm'MOd.M' is een jonge bende en bestaat uit Louis Lagacie (bas), Sander Dekeere (drum) en Simon Bultynck (zang/gitaar).

'We zijn allemaal 16 jaar en zitten in het vijfde middelbaar op het Sint-Janscollege', zegt Simon Bultynck.

'In het tweede middelbaar zijn we met de groep begonnen. Toen nog met een andere drummer, maar nu spelen we al ruim twee jaar in dezelfde bezetting'

MOd.M staat voor 'Music of Destel Mountains'. 'Dat is Engels voor Destelbergen', lacht Simon. 'Alle bandleden wonen ook in Destelbergen'.

'Onze muziek kan je het best omschrijven als alternatief, experimentele rock,' zegt Simon. Wat bij ons niet onmiddellijk een belletje doet rinkelen, maar ongetwijfeld zullen we dat beter begrijpen als we hen zaterdag live aan het werk zien. Hun single 'Big Head' kan u alvast hier beluisteren.

'We brengen alleen eigen nummers. Zelf geschreven, in het Engels, althans dat proberen we toch', lacht Simon. 'Ons laatste nummer lijkt een beetje op de muziek van Arsenal, maar het is moeilijk om ons met andere bands te vergelijken, we hebben een eigen stijl.'

MOd.M heeft al een paar keer opgetreden op kleine feestjes en op het vrij podium van het Sint Janscollege, maar dit wordt hun eerste echte 'grote' optreden. 'Waarom het publiek zeker op tijd aanwezig moet zijn (ze tredens als eerste op)? Omdat het beste in het begin komt natuurlijk.'

Allen daarheen, zaterdag 28 februari vanaf 19u. Inkom: 4 euro, aan de kassa: 5 euro. Tickets kan je verkrijgen bij de leiding, in café De Matroos, in jeugdhuis Den Draai, Nico's Drinkmarket (Lochristi) en VDK Destelbergen.

Pieter Saey is de winnaar van de duotickets. Het juiste antwoord was: Radio Bemba Sound System. De vraag voor vandaag is de volgende: 'Voor wat staat MOd.M?' Niet moeilijk als je net het artikel gelezen hebt...

Mail het antwoord naar destelbergen@nieuwsblad.be en vermeld in het onderwerpveld 'MINIROCK'. Het lot bepaalt wie wint, wij maken morgen dan bekend wie gewonnen heeft. Ook de andere dagen geven we nog duotickets weg.  

Minirock: Benny's Big Band wil vooral een feestje bouwen

Op zaterdag 28 februari geeft chiro Destelbergen er een lap op in de Kerkham 3F. Die avond kan je in het jeugd-en gemeenschapscentrum terecht voor Minirock. T.e.m. vrijdag stellen we elke dag een groep voor.

Bigbandbenny 'Benny's Big Band' bijt de spits af. Zoals de naam al doet vermoeden, is het geen groepje van drie muzikanten, maar een 'grote' band.

'We zijn in totaal met tien', zegt gitarist Maarten De Lange. 'Allen afkomstig uit de streek. Het merendeel komt uit Sint-Amandsberg en een aantal andere leden zijn van Oostakker en Lochristi.'

De muzikanten zijn tussen de 17 en 19 jaar oud. Benny's Big Band speelt voornamelijk ska. 'Eigenlijk brengen we gewoon dansbare muziek. We willen het publiek aan het feesten brengen.'

'We brengen geen eigen nummers, al zijn we die wel naarstig aan het schrijven, maar covers', aldus Maarten. De groep heeft twee zangeressen, maar zij zijn niet de enigen die zich bewijzen in de microfoon. In totaal zingen er maar liefst zeven bandleden mee.

De groep laat zich muzikaal inspireren door Manu Chao, Ska-P (een Spaanse ska-punkbank), Bob Marley, A Brand, maar ook techno-invloeden zijn niet ver weg. Benieuwd welke vonken dat geeft. Ons beloofden ze alvast dat ze zaterdag een feestje zullen brouwen.

Inkom: 4 euro, aan de kassa: 5 euro. Tickets kan je verkrijgen bij de leiding, in café De Matroos, in jeugdhuis Den Draai, Nico's Drinkmarket (Lochristi) en VDK Destelbergen. De optredens gaan door in het jeugdcentrum van Destelbergen in de Kerkham 3. De deuren gaan open vanaf 19 uur.  

Destelbergen Blogt mag elke dag twee tickets weggeven. Daarvoor hoeft u gewoon onze eenvoudige wedstrijdvraag te beantwoorden. 'Muzikaal laat Benny's Big Band zich inspireren door o.a. Manu Chao. In 2002 brachten zij een live-album uit. Hoe noemt dat album?

Mail het antwoord naar destelbergen@nieuwsblad.be en vermeld in het onderwerpveld 'MINIROCK'. Het lot bepaalt wie wint, wij maken morgen dan bekend wie gewonnen heeft. Ook de andere dagen geven we nog duotickets weg.  

Wedstrijd: Vallen Florine en Laetitia in de prijzen?

Sint

Ook Florine en Laetitia Anciaux kregen zaterdag leuke cadeautjes van de Sint. 'Zoveel mooie cadeautjes maar slechts voor twee dingen hadden ze écht oog: de twee nieuwe PetShop"Vip"- knuffels! Knuffels blijven het bij meisjes toch altijd goed doen hé', mailde Emmanuel Anciaux ons.

Wil u ook graag kans maken op het speelgoed dat we van de Sint ontvingen, stuur dan een mail met een foto van uw lachend kind of kleinkind met zijn of haar sinterklaasspeelgoed naar destelbergen@nieuwsblad.be en wie weet valt u wel in de prijzen. DOEN

Wedstrijd: Lotte krijgt binnenkort misschien wel nog een cadeautje

Dsc034341

Lachende kinderen, kijk, dat zien we graag. Onze eerste Sinterklaasfoto is binnen. U ziet Lotte Grillaert (6) fier poseren met haar cadeautjes.

Wil u ook graag kans maken op het speelgoed dat we van de Sint ontvingen, stuur dan een mail met een foto van uw lachend kind of kleinkind met haar sinterklaasspeelgoed naar destelbergen@nieuwsblad.be en wie weet valt u wel in de prijzen. DOEN!

Destelbergen Blogt mag cadeautjes uitdelen van de Sint

SinterklaasJaja beste lezer, ook wij zijn dit jaar braaf geweest en kregen daarom enkele cadeautjes van Sinterklaas.

Hij kwam afgelopen nacht op bezoek en bracht ons een t-shirtkit waarmee kinderen een eigen t-shirt kunnen maken, cd-roms om papieren vliegtuigjes of dieren mee te knutselen, een multimediadagboek en nog veel meer.

Natuurlijk gaan wij daar niet zelf mee spelen. Neen, we delen het speelgoed uit aan de brave kinderen. Wat moet u doen om te winnen? Niet veel.

Stuur ons een ludieke foto (u kan mailen t.e.m. zondag) waarbij uw kinderen of kleinkinderen stralen van geluk met hun nieuwe speelgoed en marsepein en chocolade. Zorg dat de foto in JPEG-formaat wordt verstuurd naar destelbergen@nieuwsblad.be

Een onschuldige hand zal dan een aantal winnaars uitloten. Die verschijnen met hun foto op deze blog en mogen het cadeautje dan verwachten.

En wees gerust, wij komen niet langs de schouw, maar vallen meestal gewoon met de deur in huis.

Win tickets voor de Axa Belgian Masters (2)

Vandaag mogen we van de organisatoren van het AXA Belgian Masters tornooi 50x2 tickets weggeven voor de halve finales op zaterdag 15 november. Veel hoeft u daar niet voor te doen. Mail naar dit adres en vermeld in het onderwerpenveld duidelijk: De Gentenaar/WedstrijdZATERDAG. Als u wint, wordt u verwittigd door de organisatie en liggen uw tickets aan de kassa.

Jeroen2Nu we uw aandacht gevestigd hebben op dit bericht, stellen we u graag thuisspeler Jeroen Masson (27) even voor. Jeroen vervangt Olivier Rochus tijdens het tornooi en staat momenteel op plaats 305 in de ATP-rangschikking, maar hij droomt van top 100.

Hij is geboren in Sint-Amandsberg en woont sinds een jaar of vier in Destelbergen. 'Ik speel al 8 jaar professioneel tennis. Begin dit jaar stond ik nog ergens op de vijfhonderste plaats in het klassement. De doelstelling was top 200, maar daar ben ik niet in geslaagd', zegt Jeroen.

'In juli stond ik op plaats 300 en ik had niet veel punten te verdedigen, dus het was mogelijk om die top 200 te halen, maar een blessure aan mijn bovenbeen gooide roet in het eten. Daarna was ik mijn vertrouwen kwijt.'

Jeroen speelt vooral tornooien in het buitenland. 'In Belgie zijn er niet veel tornooien waar ik aan kan deelnemen. Jaarlijks speel ik zo'n 25 buitenlandse tornooien en tussendoor train ik.'

Jeroen is weliswaar profspeler, maar geniet niet van de voordelen die spelers uit de top 100 of 200 wel hebben. 'Als ik op verplaatsing ben, heb ik geen trainer, dus meestal train ik alleen. Soms gebeurt het dat ik meereis met Ruben Bemelmans (18 jaar, ATP 243) en Niels Desein (21 jaar, ATP 247). Zij hebben een contract bij de VTV en een trainer die hen bijstaat. Daar maak ik dan ook gebruik van, maar dat valt niet zo heel vaak voor.'

Lees verder

Win tickets voor de Axa Belgian Masters

Axabelgian

In het weekend van 14 tot 16 november wordt voor de derde maal het AXA Belgian Masters tornooi georganiseerd in de Topsporthal Vlaanderen te Gent.

Dit is een unieke aangelegenheid om 6 Belgische tennistoppers aan het werk te zien. Kristof Vliegen, Jeroen Masson, Dick Norman, Xavier Malisse, Steve Darcis en Christophe Rochus nemen deel.

Op de foto ziet u niet alleen organisatoren Dick Norman, zijn vrouw Ilse Van Parys en dochtertje Nanu, ook de tornooitabel is u nu bekend.

Aanvankelijk zou ook Olivier Rochus deelnemen, maar wegens een operatie aan de schouder moest hij afhaken en werd hij vervangen door Jeroen Masson, een speler (27) uit Destelbergen (ATP 306).

Vorig jaar won Olivier Rochus het tornooi en het jaar daarvoor mocht Xavier Malisse de trofee mee naar huis nemen. Voor Dick Norman zijn het de laatste Axa Belgian Masters. Hij speelt daarna uitsluitend nog in het dubbelspel op de ATP Tour.

In samenwerking met Stad Gent wordt er op zaterdag met alle halvefinalisten ook een 'tennis clinic' georganiseerd. Een 60-tal kinderen kunnen die dag samen tennissen met hun helden.

We mogen van de organisatoren 5x2 tickets (waarde 20 euro/stuk) weggeven voor de wedstrijden op vrijdagavond 14 november. Daarbij inbegrepen is ook een 'meet & greet' met Xavier Malisse.

En omdat we met de redactie graag de vrouwen in de bloemetjes zetten (het is tenslotte een mannentornooi) doen we voor deze ene keer een wedstrijd waar enkel vrouwen kans maken om te winnen. Bent u van het mannelijk geslacht, jammer, maar de komende dagen zijn er nog kansen om tickets te winnen.

Om te winnen hoeft u niet veel te doen. Mail naar dit adres en vermeld in het onderwerpenveld duidelijk: De Gentenaar/WedstrijdVRIJDAG. Als u wint, wordt u verwittigd door de organisatie en liggen uw tickets aan de kassa.

Weet je graag meer over het tornooi, dat aan elkaar gepraat wordt door Tom Lenaerts, surf dan even naar hun website.

Oudere berichten:
> In 'Ter Ramen' eet je voortaan bij Pieter en Caroline
> Pius X verjaagt de energriezels
> Oogst zelf je groenten op het Wijveld
> Put in de Reinaertweg is bijna dicht
> Dagbeeld: de nieuwe huisstijl, nu ook in uw straat
> Vrouw gecarjackt aan het shoppingcenter in Gent
> Haal je gratis drinkwaterkaraf af!
> Resultaten verkeerscontrole
> Kinderdagverblijf 'De Steijgertjes' opent binnenkort zijn deuren
> The Winnetous supporteren voor AA Gent
> Opening nieuw dienstencentrum is een succes
> Auto rijdt bromfietser aan
> Brand op lijnbus
> Kijk al even binnen in het nieuwe dienstencentrum
> Raad van State schorst vergunning villabouwproject in Melkwegel
> Roger Lybeer is 25 jaar gemeenteraadslid
> Chiro organiseert azaleaslag
> Mini Euromillionsclub wint 45.000 euro
> Slechte wegen in Destelbergen
> Ch@m organiseert Ierse zangavond

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008

Destelbergen Blogt  • Ann Braeckman blogt over Destelbergen.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Destelbergen en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

Zoeken

Nieuws uit destelbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!