Home  Life  Film & DVD  dvd-besprekingen
  
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Pl_dvd_pirates2 film: 6 / extra's: 7 / special edition dubbel-dvd / Disney

Zeevruchten en fruitsatés, dat zijn de nieuwe ingrediënten in deze exotische cocktail van actie en over the top-piratenhumor die de eerste Pirates of the Caribbean drie jaar geleden zo genietbaar maakte. De afdronk is ditmaal helaas iets minder bevredigend: je voelt gewoon dat dit verhaal pas geschreven is toen de ellenlange – en, toegegeven, best indrukwekkende – actiescènes al lang waren vastgelegd. De moeizame wording van het scenario komt uitgebreid aan bod in het audiocommentaar van de twee schrijvers en ook in de making of-documentaires op disc 2, wat dan weer interessante stof oplevert.

Op de bonusdisc staat alles samen voor ongeveer 2,5 uur materiaal. Het leeuwendeel van de aandacht gaat naar de preproductie en het eigenlijke filmen, en laat vooral de onbekende medewerkers achter de schermen aan het woord. Leuk, omdat je glimpen krijgt van oersaaie vergaderingen over spannende scènes, en vooral een idee van wat voor mega-onderneming het wel was om deze film tegelijk met het derde, nog te verschijnen deel te draaien op locatie.

Verder nog korte bijdragen over de speciale effecten bij de Kraken en de inktvissenkop van Davy Jones, en ook over wat allemaal géén special effect is, zoals het zwaardgevecht op het rollende molenwiel. Bakvissen en pubers zullen de zwaardlessen van respectievelijk Orlando Bloom en Keira Knightley niet overslaan – jawel, Keira traint in een ultrakort topje – maar Johnny Depp, tja, die komt er nauwelijks aan te pas. Al had hij blijkbaar wel veel te zeggen aan zijn eigen kostuum.

Al bij al een behoorlijke dubbel-dvd, maar voor een film die nu al op 3 staat in de top-100 van filmopbrengsten (nummer 2 is The Return of the King, 1 is na al die jaren nog altijd Titanic) mocht het toch nét iets meer zijn. Hopen maar dat deel drie alles goed maakt. (tdc)

Reacties

IK vind het een goede film ik vind echt tof

 Bram op 10 oktober 2007 om 13:47

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.