Home  Life  Film & DVD  dvd-besprekingen
  
The Da Vinci Code

Dvd_davincicode film: 6 / extra's: 6 / cadeaudoos met 2 dvd's / Sony

Het is simpel: geen énkele film kan zo’n gigantische hype rechtvaardigen. Dus gaan we de Code hier niet kraken. Op zich bekeken, is dit heus geen draak van een film. Eerder een vaardig gemaakt, niet bijster spannend thrillertje dat routineus de cijfertjes van de plot met elkaar verbindt. Plaatjes bij het boek, zeg maar, met weinig geïnspireerde vertolkingen, maar al bij al best onderhoudend. De 25 minuten langere dvd-versie komt meer coherent over dan de bioscoopversie, maar de toegevoegde details zijn niet essentieel te noemen.

Je kan de langere versie huren zonder extra's en da's geen slecht idee, want de documentaires op disc 2 (goed voor zowat twee uur) spelen net als de film op veilig. Onthullen of verrassen doen ze in ieder geval niet. Tenzij u wil vernemen dat het "echt wel heel speciaal is" om de nacht bij de Mona Lisa in het Louvre door te brengen. Of dat een bijna onzichtbaar luchtverfrissertje in een auto de vorm heeft van de engel Gabriël. Geeuw.

Dvd_davincipack De dubbel-dvd komt pas volgende maand zo in de winkel. Je kan hem nu wel al kopen, maar alleen als onderdeel van een openklappende cadeauset met twee boekjes erbij: productieaantekeningen (de gebruikelijke promoteksten dus) en een replica van Robert Langdons notitieboekje. Dat laatste is goed gemaakt en aardig voor de fans, maar wat doe je ermee als je het eenmaal doorbladerd hebt? (tdc)

Reacties

Laat een reactie achter