Home  Life  Film & DVD  dvd-besprekingen
  
The Black Dahlia

Dvd_black_dahlia film: 7 / extra’s: 2 / dubbel-dvd / DFW

Eindelijk nog eens een grote Brian De Palma? Helaas, nét niet. Sfeer en intrige heeft The Black Dahlia anders wel te over, vooral dankzij de vreemde ménage van Scarlett Johansson met Josh Hartnett en Aaron Eckhart, twee bevriende detectives (tevens ex-boksers) die in het naoorlogse L.A. de gruwelmoord op een starlet onderzoeken. Hartnett en Eckhart zijn uitstekend gecast als de stoere, uiterlijk onbewogen venten die zo typisch zijn voor het film noir-genre en van Johansson herhalen we graag wat we ergens bij een collega hebben gelezen: dit soort sensuele rol kan ze zelfs liggend, in haar slaap, vertolken.

De eerste helft van The Black Dahlia is echt een 8/10-film, ook al omdat de uitgebreide intrige heel precies en overzichtelijk uiteen wordt gezet. Het loopt pas mis in het laatste halfuur, wanneer de plot van thrillerauteur James Ellroy - trouwens gebaseerd op een echte moordzaak - zo veel groteske bochten gaat nemen dat zelfs een kinky Hilary Swank de meubels niet kan redden. Doodjammer, want tot dan is dit echt wel een goede film.

Koopadvies: wacht tot de single disc verschijnt over enkele maanden, want de extra’s van deze dubbele 'steelbook special edition' zijn weer eens waardeloos: een heel korte making-of, een zakje quotes van acteurs en regisseur, en we zijn rond. (tdc)

P.S. In de krant gaf ik deze film 6/10, maar blijkbaar was ik toen in een heel strenge bui. 7/10 is veel correcter, als ik zo eens overloop welke films ik als score 6 heb gegeven. Mijn excuses!

Reacties

Laat een reactie achter