Home  Life  Film & DVD  dvd-besprekingen
  
CHiPs (seizoen 1)

Dvd_chipscover tv-serie (1977): 4 / extra's: 3 / duur: 22 x 46 min. / Warner

Altijd gedacht dat dit een eighties-serie was maar kijk, dit eerste seizoen van CHiPs dateert al van 1977. De Californische zwaantjes kwamen weliswaar met vertraging in onze huiskamer en reden daarna nog zes jaar rond. Maakt dat ze niet even belangrijk voor de jaren tachtig als Miami Vice en The A-Team? Welaan dan, start die Kawasaki 1000 voor alweer een spannende achtervolging op de hemelsbrede freeway!

Of niet. Want vijf minuten is genoeg om te beseffen waarom we hier als kind aan verslingerd waren: CHiPs is echt wel een kinderserie. En er was toen niks anders op tv. De achtervolgingen zijn de traagste ooit vertoond, de verhalen kan je op een vingernagel kwijt en de humor is van Samson-niveau.

Boodschap voor Karen van K3 en alle meisjes die verliefd waren op Erik Estrada, alias ‘Ponch’: dertig jaar en bijna evenveel kilo later is de man, blijkens de inleidingen bij de afleveringen in deze dvd-box, zijn mooie ogen nog niet kwijt. Zijn waardigheid daarentegen wel, na passages in Mexicaanse soaps en celebrity realityshows als The Surreal Life en Armed & Famous, waarin hij eindelijk een échte politieopleiding kreeg (‘Het was een droom die uitkwam!’).

Overigens werd de andere politieagent - die met het Jommekeskapsel en de schaapachtige glimlach – gespeeld door de toen al uiterst vergeetbare Larry Wilcox. Een jaar vóór CHiPs had de man nog vergeefs gesolliciteerd voor de rol van Nick Nolte in Rich Man, Poor Man. Dame Fortuna neemt en geeft. (tdc)

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.