Home  Life  Film & DVD  dvd-besprekingen
  
The L Word (seizoen 3)

Dvd_lword3 tv-serie: 6 / extra's: 3 / duur: 12 x 45 min. / 20th Century Fox

Ha, de truken van de foor. Geen enkele soap is er vrij van, dus ook The L Word niet. In dit derde seizoen was actrice Jennifer Beals zwanger en haar personage Bette niet, dus moest er in elke aflevering iets gevonden worden om haar buikje te verbergen. Omdat ze niet elke keer een boodschappentas of een baby kan dragen, werd Bette een (niet bijster interessante) boeddhistische fase toegeschreven waarbij ze lekker losse kleren mag dragen en veel in kleermakerszit moet mediteren. Het is een leuk detail om op te letten wanneer de verhalen van The L Word weer eens iets te dramatisch worden voor hun eigen goed. Want er gebeurt weer het een en ander met onze favoriete geïdealiseerde lesbiennes. Een van de meisjes haalt bijvoorbeeld het einde van het seizoen niet, en de laatste aflevering heeft nog een pak verrassingen in petto.

Het seizoen begint ook met een verrassing: Dana en Alice, die in het vorige seizoen zo aandoenlijk rond elkaar draaiden, zijn zes maanden later alweer uit elkaar, wat van Alice een pillenslikkende stalkster maakt. Bette heeft het knap lastig met Tina, die plots het manvolk ontdekt, en dat mondt uit in een pijnlijke voogdijstrijd over baby Angelica. Heel goed uitgewerkt is de op-en-neerrelatie tussen Shane en dj Carmen, waarbij de jongensachtige kapster zich probeert te schikken in een monogame relatie. Ze is zelfs even te bewonderen in een jurk - een kleine revolutie in lesboland. Kit, de zus van Bette, mag als eerste de wondere wereld van de menopauze verkennen en én zich verheugen in aandacht van de enige noemenswaardige man in dit seizoen: Angus, de 'nanny' van Angelica.

Wat ons betreft mocht The L Word het iets meer zoeken in kleine, fijne observaties dan in de grote drama's die dit seizoen welig tieren - de L staat soms voor lamenielachen - maar hé, ik ben nu eenmaal een man en heb hier dus volstrekt niks te zeggen. Ik zal maar gewoon dankbaar zijn voor het onderhoudende, welbespraakte gezelschap van deze schoonheden. (tdc)

Reacties

Je weet niet wat je zegt man !

De serie is Super cool !!

We love the lesbians !!! right girls ??

 X op 5 oktober 2007 om 17:41

Deze reactie is geschreven door een fucking hypocriet. Alsof een jurk een revolutie is in lesboland, dan ken je die fucking levensstijl zelfs niet ...
en zeker de serie niet

Sarah Shahi  op 28 december 2008 om 07:29

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.