Home  Life  Film & DVD  dvd-besprekingen
  
Italian Stallion

Dvd_italianstallion film (1970): 2 / extra's: geen / Paradiso

'Het acteerdebuut van Sylvester Stallone!' Een beter excuus om ongegeneerd een erotische film te bekijken krijg je maar zelden aangereikt, dus mochten we Italian Stallion niet aan ons laten voorbijgaan. Filmhistorisch gezien (*) is vooral de openingsscène relevant: Stallone loopt door een besneeuwd stadspark, beklimt een speelrek en steekt zijn twee vuisten omhoog in triomf. Komt het u ook bekend voor? Inderdaad: dit is de embryonale versie van Rocky's trademark scene: de looptraining die eindigt met een overwinningsgebaar bovenaan de trap van het Philadelphia Museum of Art.

En verder? Tja, veel soft bloot dat vooral op de lachspieren werkt. Italian Stallion - de echte titel is The Party at Kitty and Stud's - is geen porno, dus wordt er gewriemeld dat het een aard heeft. Eerst tussen 'Stud' (Stallone dus) en wulpse Kitty, dan tussen een paar vrouwen (terwijl Stallone zijn eigen torso bewondert in de spiegel). Als tussenspel laat Stallone plots zijn linkerhand afkluiven door Kitty (**) en rost hij haar vervolgens af met een riem, waarna een vrolijk huiskamerfeestje losbarst met zes personen en een vervormde spiegel. De instructies voor laatste kwartier gingen vermoedelijk niet verder dan 'kleren uit en rol maar een beetje over elkaar'. Tegen dan valt het gewriemel helemaal niet meer te ontcijferen - de wazige videokwaliteit van het beeld groeit hier uit tot the poor man's flou artistique.

Typisch prille seventies, zullen we maar zeggen. Wel fijn van Sly dat hij niet te beroerd is zijn jeugdzonden (***) te delen met het grote publiek. Italian Stallion is alvast grappiger dan om het even welke film uit zijn verdere carrière. (tdc)

(*) Dit is een ernstige rubriek.

(**) Waarschijnlijk als subliminale illustratie van het feit dat hij 'om op te eten' is.

(***) Hij was 24, maar dat is 14 naar zijn maatstaven. En hij kreeg er maar 200 dollar voor.

Reacties

Laat een reactie achter