Home  Life  Film & DVD  dvd-besprekingen
  
Pinocchio

DVD_BDPinocchio film:    / extra's:     / dubbel-dvd of dubbel-bd met extra dvd / Disney

De houten pop die zo graag een jongetje wou zijn, is verpakt in een Platinum Edition die zo graag compleet zou zijn. Het is Disney zelfs bijna gelukt, dat laatste, want als je de 'hybride' blu-rayversie koopt, vind je naast twee bd-schijfjes ook een gewone dvd in het pakket. Met daarop een filmkopie voor in de wagen, of gewoon voor thuis als je nog niet meteen een blu-rayspeler in huis wilt halen maar wel al aan de toekomst denkt.

Ook nieuw is Disney View, een optie waarbij de zwarte balken links en rechts in het scherm – Pinocchio is immers niet in een 'breed' maar een 4:3-achtig beeldformaat getekend – gevuld worden met tekeningen van Toby Bluth. Die tekeningen zijn noodgedwongen onopvallend en sluiten goed aan bij de sfeer van de scène, maar zijn daardoor dus ook niet echt essentieel te noemen. Wel leuk als je een zwartfobie hebt, natuurlijk.

Bij het bonusmateriaal vinden we verder de gebruikelijke mix van bezigheidstherapie voor kinderen en items bedoeld voor animatiefanaten - een lastige spreidstand waar Walt Disney Studios Home Entertainment zich krampachtig aan blijft houden bij elke heruitgave van zijn klassiekers, ook al is het resultaat vaak mossel nog vis. Met een weliswaar enigszins beate 'making of', een triviatrack en in-beeld-commentaar van filmhistorici slaat de balans ditmaal naar de goede kant over. Met één heel belangrijke 'maar': het commentaar wordt niet ondertiteld, maar wel vreselijk slecht gedubd. In Noord-Nederlands dan nog, terwijl je op de achtergrond het oorspronkelijke Engelstalige commentaar én de klank van de film zelf blijft horen. Echt niet om aan te horen, dus. Een lelijke smet op een anders wel piekfijne uitgave. (tdc)

Reacties

Laat een reactie achter