Home  Life  Film & DVD  dvd-besprekingen
  
Tropic Thunder

DVD_BDTropicThunder film:     / extra's:     / blu-ray of dvd / Dreamworks-Paramount

Vier navelstarende acteurs draaien een Vietnamfilm en belanden op Blair Witch-wijze in de echte jungle, met echte drugsbandieten. Ziedaar Tropic Thunder, een satire op het Hollywoodwereldje die net als In De Gloria bij elke visie een beetje beter wordt. Aanvankelijk is het allemaal nogal verwarrend met die vele personages en rare sprongen, maar geef het wat tijd: uiteindelijk krijgt deze combinatie van slapstick-schetenlol met subtiele karakterhumor je wel dubbelgeplooid.

Ben Stiller schreef, regisseerde en speelde de hoofdrol in deze komedie, waarvoor al chapeau, maar hij haalt ook het beste uit zijn mede-acteurs. Zélfs uit de gevreesde Matthew McConaughey, die hier zijn leukste rol speelt sinds.. wel, laten we eerlijk zijn: sinds zijn geboorte. Robert Downey Jr. is natuurlijk fantastisch als Australische Method-acteur die zijn pigment laat verdonkeren om een zwarte sergeant te spelen - hij kreeg voor deze rol zelfs een Oscarnominatie, hot damn! - maar dé reden waarom u Tropic Thunder niet mag missen, is Tom Cruise. Jawel, Zijne Scientologische Hoogheid heeft een hilarische cameo die hij wat ons betreft tot zijn beste prestaties mag rekenen. Dat Cruise nagenoeg onherkenbaar is, helpt natuurlijk wel een beetje.

Extra: twee audiocommentaren, enkele verwijderde scènes die nog overbleven nadat deze director's cut was samengesteld, improvisaties tussen Ben Stiller en Robert Downey Jr. en een trucklading echte en grappige nepdocumentaires die de personae van de 'acteurs' nog wat uitdiepen. (tdc)

Het is niet de eerste keer dat Meneer Katie Holmes onverwacht uit de hoek komt. Voor een andere kant van de Cruisemeister, pluk je deze films uit het rek:

1 Austin Powers in Goldmember (): Tom Cruise is Austin Powers zelf in Austinpussy, de film-binnen-de-film waarin ook John Travolta, Kevin Spacey en Gwyneth Paltrow even aantreden. Groovy!

2 Magnolia (): Tom Cruise houdt als Frank T.J. Mackey dubieuze seminaries waarbij hij mannen inpepert dat het hun volste recht is zich als male chauvinist pigs te gedragen. Zijn zelfhulpsysteem heet Seduce and Destroy. Sleutelzin: 'Respect the cock! Tame the cunt!'

3 Lions For Lambs (): Tom Cruise is aalglad, charismatisch en rad van tong (oké, dat is op zich niks nieuws) als Republikeinse senator die erin slaagt een positieve draai te geven aan élke gevaarlijke vergissing van de Bush-administratie in een woordenduel met Meryl Streep.

Reacties

Laat een reactie achter