Home  Life  Film & DVD  dvd-besprekingen
  
Entre les murs

DVD_EntreLesMurs film:     / extra's:     / dvd / Twin Pics-Cinéart

Wat Generation Kill doet voor Irak, doet Entre les murs voor de schoolbanken en de leraarskamer. Met zijn quasidocumentaire, realistische aanpak neemt de eerste Franse Gouden Palmwinnaar sinds twintig jaar je niet bij het handje. Nee, in dit relaas van één jaar op een Parijse voorstadschool moet je zélf zo'n beetje het verhaal zoeken. Daardoor sijpelen de gebeurtenissen misschien traag door, maar het effect is er een heel stuk dieper door.

Of je nu op een multiculturele probleemschool zit of niet: iedereen zal de tomeloze energie, de typische schoolhumor en de klasdiscussies wel herkennen. En begrip krijgen voor leraarkrachten zowel als leerlingen, want Laurent Cantet houdt de kerk knap in het midden.

In de extra's zie je hoe Cantet en schrijver/acteur François Bégaudeau de kinderen via improvisaties tot zo'n indrukwekkende naturel konden bewegen. Indrukwekkende film dus van de sterkhouder van de Franse cinema - Cantet maakte eerder Vers le sud, L'emploi du temps en Ressources humaines, stuk voor stuk de moeite om op te vissen uit het videorek. (tdc)

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.