Home  Life  Film & DVD  dvd-besprekingen
  
Generation Kill

DVD_GenerationKill miniserie:     / extra's:     / duur: 7 x 65 min. / box met 4 dvd's / HBO-Warner

'Mariniers zijn de pitbulls van de VS. Ze behandelen ons slecht, gunnen ons niks, en laten ons af en toe eens los om iemand aan te vallen.'

Mariniers kunnen het duidelijk ook goed zeggen in deze fantastische serie over de Irakinvasie in 2003. Het realisme is ongezien: al na één aflevering van Generation Kill heb je het gevoel dat je erbij was, na de laatste heb je alles gedeeld met het First Recon Battalion: de verveling, de kameraadschap, de humor, de adrenalinekicks, de onmacht én de ontnuchtering. Als bleke binnenmens kunnen wij uiteraard niet oordelen over de waarheidsgetrouwheid, maar als in de cast echte ex-mariniers zitten die de invasie zelf meemaakten, zullen er alvast geen grote bokken geschoten worden -- hoogstens een netjes geparkeerde auto.  

Generation Kill is een oorlogsserie zoals u er nog nooit een zag, van dezelfde mensen die de politieserie een nieuw gezicht gaven met het al even briljante The Wire. Deze absolute must wordt op dvd nog opgewaardeerd door uitstekende commentaartracks en documentaires.  (tdc)

Reacties

Laat een reactie achter