Home  Life  Film & DVD  dvd-besprekingen
  
Sterren en kometen

DVD_SterrenKometen tv-show:     / extra's: geen / box met 3 dvd's / duur: ca. 5 uur / VTM-Lampedaire Uitgevers

Hij vloog in de cel op de bruiloft van Filip en Mathilde en maakte van Jacques Vermeire een raamprostituee. Jarenlang was Luk Alloo met Sterren en kometen de luis in de pels van onze BV's. De hoogtepunten zijn nu verzameld in een dvd-box. Dit zijn er alvast vijf.

1 Jo De Meyere en zijn fluit - Alloo zoekt acteur Jo De Meyere op in zijn woonplaats Merelbeke. Tijdens een wandeling die tussen ernst en onzin balanceert, haalt De Meyere zijn blokfluit boven en speelt hij een lied voor een ongeïnteresseerd publiek van koeien. De Meyere laat alle remmen los wanneer Alloo hem uitdaagt om nog één keer de stem van Boer Speeltie na te doen, het personage uit het legendarische luisterspel op Radio 2.

2 De liberalen en de smurf - Alloo trekt verkleed als smurf naar een congres van de liberalen. Karel De Gucht ondergaat met tegenzin een gesprek, Patrick Dewael probeert te ontsnappen en slaagt daar niet in. Op de achtergrond kijkt een piepjonge Jean-Jacques De Gucht verbaasd toe. De groene gezichten van de blauwe kopstukken zijn goud waard.

3 Will Tura en 'Sorry' - Alloo reconstrueert in een hotelkamer een videoclip voor het nieuwe liedje van Will Tura. Bij de tekst 'de laatste sporen' worden treinsporen op het bed gelegd, bij 'er is geen morgen meer' haalt Alloo de krant De Morgen boven en 'sorry schrijf je op de spiegel' mag Tura zélf uitbeelden met lippenstift.

4 Paul Jambers en de overval - Alloo overvalt tv-maker Paul Jambers die een herenhuis verlaat. Jambers schrikt zich wild en is niet gediend met de techniek: 'Vreemd. Mensen zo betrappen. Dat zou ík nooit doen. Laat me nog even alleen nadenken.' Waarop Jambers wegwandelt.

5 Paul Jambers en de plaatjes - Alloo vergezelt Jambers die op een chic feest muziek gaat spelen. Terwijl Paul met het dure mengpaneel staat te knoeien, komt schrijfster Kristien Hemmerechts zich met de muziek bemoeien. Ze haalt Sweet Dreams van The Eurythmics uit de stapel, waarop Jambers waarschuwt 'dat ze dat niet moet opzetten omdat hij gék is van die plaat'. Waarop Sweet Dreams door de luidsprekers galmt en Paul Jambers ter plaatse een nieuwe dans uitvindt. (tdl)

Reacties

Laat een reactie achter