Home  Life  Film & DVD  dvd-besprekingen
  
The Tudors (seizoen 2)

DVD_BDTheTudorsS2 tv-serie:    / extra's:     / duur: 10 x 45 min. / gezien op blu-ray, ook te koop op dvd / Showtime-Sony

The Tudors is het sterk gepimpte verhaal van de woeligste periode in het Britse koningshuis: die met de zes vrouwen van Henry VIII in de 16de eeuw. De Amerikaanse zender Showtime past er alle moderne tv-trucjes op toe en blaast zo het stof van het kostuumgenre af. Je krijgt het hele plaatje én alle kleine kantjes. Persoonlijke, politieke en seksuele intriges aan het hof werden zelden zo somptueus in beeld gebracht. Voor elke belangrijke historische beslissing is er wel een veelzeggend detail, zoals de discussie over het hoge loon van beul die Anna Boleyn moet komen onthoofden. (Er wordt trouwens beslist dat Boleyns piepjonge dochter, de latere koningin Elizabeth, daarvoor mag opdraaien.)

Jonathan Rhys Meyers speelt de hoofdrol als een gefrustreerde gangsta-rapper: één en al seks en charisma, en toch zijn goesting niet krijgen. In dit tweede seizoen moet hij zijn koningin buitenwerken en een nieuwe kerk stichten om all the way te kunnen gaan met Boleyn. Maar hij kan het lonken natuurlijk niet laten, en veteraan Peter O'Toole zet als paus Paulus III in Rome zijn deel van de intriges in gang.

In het derde seizoen van The Tudors zal zangeres Joss Stone Henry's vierde echtgenote vertolken. Rock-'n-roll! (tdc)

Reacties

hoi ik ben al maanden aan t zoeken na the tudors2 met ondertitel maar kan m nergens krijgen weten jullie waar ik m kan kopen? gr jose sasen uit limburg

 jose op 25 juni 2009 om 18:29

José, je bent misschien iets te vroeg beginnen zoeken. De versie met Nederlandstalige ondertitels is pas uit sinds 5 juni. Je zou de box nu wel moeten vinden in de betere dvd-winkels. En anders kan je 'm zeker bestellen. Veel kijkplezier!

 Tim De Cock op 26 juni 2009 om 23:06

Laat een reactie achter