Home  Life  Film & DVD  dvd-besprekingen
  
30 Rock (seizoen 2)

DVD_30RockS2 tv-serie:    / extra's:     / duur: 15 x 30 min. / dvd-box / Universal

'Weet je wat familie voor mij betekent, Lemon? Afkeer, schuldgevoel, woede... Het paaseieren rapen dat uitdraait op een messengevecht.'

Aan het woord is Jack Donaghy, de hondsbrutale, opgeblazen baas van tv-producente Liz Lemon. Twee fantastische personages uit de serie 30 Rock, die zich afspeelt achter de schermen van tv-gigant TGS. Dit is Amerikaanse sitcom op z'n best: brutaal, origineel, vol gekke personages, rare toestanden en vooral zeer snel. Hoofdpersonage Liz Lemon (Tina Fey, zij van de impeccabele Sarah Palin-imitatie) worstelt met haar baas (een schitterende Alec Baldwin in een rol die hij al eens voordeed in Along came Polly), met het feit dat ze op haar 37ste nog niet van straat is (altijd een ramp in Amerikaanse series) en met haar gekke collega's: een oversekste zwarte komiek, een blonde presentatrice, lelijke, onverzorgde, nog thuis wonende nerds en een übernichterige varkensboerenzoon als bode.

Zeer grappig is het feit dat Liz' collega's niet echt gek van haar zijn, dat zij zich als enige normaal voelt, dat ze constant haar principes moet bijstellen en dat gewoonweg iédereen worstelt met trauma's uit zijn jeugd. Zelfs haar macho baas van Ierse afkomst (zie quote).

De serie is niet de allerbekendste sitcom ter wereld maar scoorde een massa Emmynominaties en vergulde er een paar, kreeg ook een Golden Globe en meerdere acteerprijzen. En met zulke prijzen heb je altijd - beroemde - vrienden. In deze tweede reeks draaft er in elke aflevering wel eentje op: Jerry Seinfeld als zichzelf, Steve Buscemi als een beetje een ranzige maar geloofwaardige privédetective, Carrie Fisher als bijna zichzelf (een vergeten comedyschrijfster van weleer), David Schwimmer als een Red Het Milieu-acteur die door het lint gaat en in diezelfde aflevering komt zelfs Al Gore een praatje maken. (cb)

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.