Home  Life  Film & DVD  dvd-besprekingen
  
The Boat That Rocked

DVD_BDBoatRocked film:     / extra's:     / gezien op blu-ray, ook op dvd / Universal

De jaren 60 waren swingend! Dat wil de geschiedschrijving ons laten geloven. Hing het van de toenmalige Britse regering af, dan werd er alleen geswingd op jazz en klassieke muziek. Rockmuziek was des duivels. Maar dat was buiten de piraatzenders gerekend die vanop de Noordzee dag en nacht rock-‘n-roll uitzonden, tot vreugde van de jeugd en de werkmens.

Déze rockboat, niet weinig geïnspireerd op het legendarische Radio Caroline, is bevolkt met diverse figuren. Ze hebben één gemeenschappelijke eigenschap: de liefde voor muziek. Oké, en voor drugs, drank en vrouwen. De trailer is ronduit fantastisch, de film is daarna gewoon goed en grappig. Geweldige sixtiesmuziek wel, en heel kleurrijke personages vertolkt door goed volk als Philip Seymour Hoffman, Rhys Ifans en Kenneth Branagh als verwoede piratenjager (hij wordt trouwens geassisteerd door -- dat kan geen toeval zijn -- de piratenjager uit Pirates of the Caribbean).

Extra’s: héél veel weggelaten scènes, zowat drie kwartier, met een woordje uitleg van schrijver en regisseur Richard Curtis, de éminence grise van de Britse comedy. De man heeft geloofsbrieven te over (Four Weddings and a Funeral, Notting Hill, Blackadder, Mr. Bean) maar ondanks zijn reputatie zakt The Boat That Rocked af en toe toch onder de waterlijn. (cb)

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.