Home  Life  Film & DVD  dvd-besprekingen
  
Donkey Punch

DVD_DonkeyPunch film:      / extra's: geen / dvd / Indies

Weet ú wat een donkey punch is? Nee? Dan kan deze film u iets leren: een levensgevaarlijke nekslag tijdens seks 'op zijn hondjes', uitgevoerd door de penetrerende partner. Stel dat iemand zoiets echt doet! Op een boot! Bij iemand die hij eigenlijk niet kent! Zou dat geen goede film opleveren? Dat moeten de makers van Donkey Punch gedacht hebben. Helaas werd het geen goede film, maar een slecht geacteerd, saai en voorspelbaar partijtje bloedvergieten. U hoeft al niet meer te kijken om te weten wat een donkey punch is, want ik heb het u net verteld. (WWO)

(dienstmededeling: u gaat meer sterretjes zien)

Opgelet: vanaf dit punt in onze dvd-blog hanteren we een vijfsterrensysteem om films te quoteren, net als in de krant. Bij oudere recensies op deze blog kunt u in regel één (zwarte) ster toevoegen om de quotering te updaten naar het nieuwe systeem. Dit is de legende:

  Uitzonderlijk

   Zeer goed

  Goed

   Matig

  Zwak tot slecht

   Abominabel

For the record ook even aanstippen dat we de extra's op dvd's en blu-ray's quoteren naar kwaliteit, niet kwantiteit. Trailers, scène-indelingen en andere prullaria rekenen we niet mee als bonusmateriaal.

't Is maar dat u het weet. 

Trick'r Treat

DVD_TrickRTreat film:     / extra's:     / dvd / Warner

Jamie Lee Curtis nóg eens zien schreeuwen in de klassieker Halloween? Dat is een mogelijkheid. Een waardig alternatief is dit 79 minuten durend potje griezelen van de makers van Superman Returns en X-Men. De film bestaat uit een handvol verhalen die netjes in elkaar overlopen en tot de laatste minuut een behoorlijk akelig niveau halen. Kindjes spelen een hoofdrol, maar noteer dat er veel ruimte is gelaten voor hormonale avontuurtjes met Roodkapjes en anders wulpse deernen. Aanrader is het chocolade brakende dikkerdje. In de extra's meer over Halloween en de stunt met de schoolbus. (tdl)

Let The Right One In

DVD_LetTheRightOneIn film:     / extra's:     / gezien op dvd, ook op blu-ray / Living Colour

Oskar is twaalf, wordt gepest op school en zou zijn pesters wel kunnen vermoorden. Alleen durft hij nog niet eens terug te slaan. Zijn nieuwe buurmeisje Eli is 'al heel lang ongeveer twaalf', gaat niet naar school en vermoordt af en toe iemand. Omdat ze moet: ze is een vampier. Oskar begrijpt dat wel, hij ziet haar graag. Een ietwat bijzonder buurmeisje dat hunkert naar een beetje warmte vergeef je veel. Vooral als je zelf liefde tekort komt.

Vampieren als casanova's en femme fatales hadden we al gezien, maar als kinderliefje? Het blijkt een gouden vondst, die hier aangrijpend mooi is uitgewerkt. Je begrijpt Oskar wel: Eli ís in de eerste plaats een schatje. Dat ze ook een bloedzuigend monster is, neem je haar nauwelijks kwalijk. Daar kan ze niets aan doen en ze lijdt er net zo erg onder. Of ze slaagt er toch zeer goed in die indruk te wekken. Ontroerende horror. (wwo)

Quarantaine

DVD_Quarantaine film:     / extra's:     / dvd / Sony

Een jonge journaliste draait een nachtje mee met de brandweer van LA, in de hoop dat er wat te beleven valt, 'liefst niet té spectaculair'. Wat later zit ze vast in een hermetisch afgesloten appartementsgebouw waar een zombievirus de bewoners één voor één herleidt tot een bijtgraag hoopje snot en bloed. Het wordt de reportage van haar leven. Klinkt bekend? Quarantaine is dan ook een remake van het Spaanse [Rec]. Minder sterk, maar wel spectaculairder en met als toegift een blik achter de schermen — oef, het was allemaal maar nep. (wwo)

Mirrors

DVD_Mirrors film:     / extra's: geen / gezien op dvd, ook te koop op blu-ray / 20th Century Fox

Wie is er bang van spiegels? U misschien, na deze film. Kiefer Sutherland speelt Ben Carson, nachtwaker in een uitgebrand warenhuis dat volhangt met kwaadwillige spiegels. Het begint met weerspiegelde details die niet helemaal kloppen — kijkt je spiegelbeeld wel weg wanneer jij weg kijkt? — en het wordt al snel een bloedbad, dat enkel stopt als Carson doet wat de spiegels willen. Vergezocht verhaal met allerlei losse eindjes? Natuurlijk! Slechte visual effects? Onvermijdelijk! Cliché-einde? Yep. Maar spannend! (wwo)

Dance of the Dead

DVD_DanceDead film:     / extra's: geen / dvd / Splendid Film

Het hoogtepunt in het leven van elke Amerikaanse tiener is de high school prom, als je een date hebt tenminste. Maar net die avond vindt een heel stel zombies (opgewekt door nucleaire straling, of wat dacht u) het nodig om op zoek te gaan naar mensenvlees. Wie blijft er dan over om de mensheid te redden van de ondergang? Juist, de nerds en de losers. Je krijgt dus nerds vs. zombies, een behoorlijk potje knokken, een handvol grappen en een degelijke soundtrack. Maar na een tijdje onderdruk je toch een geeuw of twee. Ondanks de afwisseling van goeie grappen en rondspattend bloed zijn er te veel momenten waarop de vaart uit de film verdwijnt. (pij)

(dienstmededeling: Wie zijn onze recensenten?)

Mocht u soms denken 'Zoveel films en series krijgt die Tim De Cock toch nooit allemaal zelf gezien?': gelijk heeft u. Ik beheer wel deze blog maar doe geregeld een beroep op collega-redacteurs van andere afdelingen. Soms zijn zij trouwens ook beter thuis in bepaalde genres. Je kunt ons herkennen aan de hand van de initialen onder de recensies; Dit zijn wij:

(jbe) Jeroen Bernaer

(cb) Carine Bloemmen

(tdl) Tom de Leur

(edk) Eric De Keyzer

(jdr) Jo De Ruyck

(sdv) Sabine De Vos

(mdw) Mariena Dewulf

(pij) Pieter Janssens

(arg) Annelies Rutten

(wwo) Wouter Woussen

Was getekend: (tdc) Tim De Cock

Midnight Meat Train

DVD_MidnightMeatTrain film:   / extra's: geen / dvd / A-Film

Een nieuwsgierige fotograaf op zoek naar een duister onderwerp voor zijn nieuwe tentonstelling ontdekt tijdens een late metrorit in New York een bloederig complot.
Late metroritten zijn eng, bloederige complotten zijn eng en ex-voetballer/acteur Vinnie Jones ziet er eng uit in een slagerspak. Dit moet wel een enge film zijn, zou je denken. Helaas is er geen bal aan. De film zit zo slordig in elkaar, de plot is zo warrig, de personages zo ongeloofwaardig dat je eigenlijk nauwelijks van een film kunt spreken. (wwo)

Vacancy 2: The first cut

DVD_Vacancy2 film:     / extra's:     / Sony

De zwangere Jessica, haar verloofde Caleb en diens maat Taner checken in bij het Meadow View Hotel. De twee geschifte broers die de tent open houden, hebben wel heel rare ideeën over roomservice. Als hun helper op het idee komt een snuff movie te draaien, barst een beangstigend kat-en-muisspelletje los met hun gasten. Vooral de sterke acteerprestaties van Agnes Brucker en Trevor Wright maken van deze prent een beklijvende thriller. Na afloop zal u nooit nog in een hotel slapen zonder eerst de kamer te controleren op camera's. De extra's mogen er zijn. (pij)

Oudere berichten:
> Tyson
> Tell Me You Love Me (complete serie)
> Lost (seizoen 5)
> The Killing (reeks 1)
> The Hangover
> Brüno
> Nieuwe en klassieke Britse comedy
> Che (Part 1 & 2)
> I Love You, Man
> Anywhere But Home (Four Christmases)
> Het Geheim van het Pirateneiland
> The Singing Detective
> Terminator Salvation
> Ponyo
> Harry Potter and the Half-Blood Prince
> Appaloosa
> Mad Men (seizoen 2)
> (dienstmededeling: u gaat meer sterretjes zien)
> Star Trek
> The Big Bang Theory (seizoen 1)