Home  Life  Film & DVD  dvd-besprekingen
  
(dienstmededeling: u gaat meer sterretjes zien)

Opgelet: vanaf dit punt in onze dvd-blog hanteren we een vijfsterrensysteem om films te quoteren, net als in de krant. Bij oudere recensies op deze blog kunt u in regel één (zwarte) ster toevoegen om de quotering te updaten naar het nieuwe systeem. Dit is de legende:

  Uitzonderlijk

   Zeer goed

  Goed

   Matig

  Zwak tot slecht

   Abominabel

For the record ook even aanstippen dat we de extra's op dvd's en blu-ray's quoteren naar kwaliteit, niet kwantiteit. Trailers, scène-indelingen en andere prullaria rekenen we niet mee als bonusmateriaal.

't Is maar dat u het weet. 

WarGames: The Dead Code

DVD_WarGamesDeadCode film:     / extra's:      / dvd / MGM-20th Century Fox

Dat het zelden een goed idee is om je jeugd te willen herbezoeken, bewijst dit 'vervolg' op WarGames uit 1983. In John Badhams tienerfilm lokte computerfreak Matthew Broderick ei zo na de Derde Wereldoorlog uit door het spelletje Global Thermonuclear War te spelen met overheidscomputer Joshua. Vijfentwintig jaar later loopt een hackende tiener (Matt Lanter) in een val die de eigengereide supercomputer R.I.P.L.E.Y. (hebt u 'm?) heeft uitgezet voor terroristen. Blijkbaar is het winnen van een online game met all time high scores tegenwoordig al voldoende om door de computer gebrandmerkt te worden als staatsgevaarlijk individu. De onnozele set-up is maar een van de problemen van dit wegwerpthrillertje, dat culmineert in een soort schaakmatch tussen twee computers, waarbij alle personages én de tegen zijn slaap vechtende kijker veroordeeld zijn tot het kijken naar lettertjes die op schermen verschijnen. Spannend hoor. Nee, dit is Eagle-Eye zonder budget en zonder inspiratie. Zelfs de vele referenties aan het origineel zijn voorspelbaar. (tdc)

(dienstmededeling: Wie zijn onze recensenten?)

Mocht u soms denken 'Zoveel films en series krijgt die Tim De Cock toch nooit allemaal zelf gezien?': gelijk heeft u. Ik beheer wel deze blog maar doe geregeld een beroep op collega-redacteurs van andere afdelingen. Soms zijn zij trouwens ook beter thuis in bepaalde genres. Je kunt ons herkennen aan de hand van de initialen onder de recensies; Dit zijn wij:

(jbe) Jeroen Bernaer

(cb) Carine Bloemmen

(tdl) Tom de Leur

(edk) Eric De Keyzer

(jdr) Jo De Ruyck

(sdv) Sabine De Vos

(mdw) Mariena Dewulf

(pij) Pieter Janssens

(arg) Annelies Rutten

(wwo) Wouter Woussen

Was getekend: (tdc) Tim De Cock

Oudere berichten:
> Tyson
> Tell Me You Love Me (complete serie)
> Lost (seizoen 5)
> The Killing (reeks 1)
> The Hangover
> Brüno
> Nieuwe en klassieke Britse comedy
> Che (Part 1 & 2)
> I Love You, Man
> Anywhere But Home (Four Christmases)
> Het Geheim van het Pirateneiland
> The Singing Detective
> Terminator Salvation
> Ponyo
> Harry Potter and the Half-Blood Prince
> Appaloosa
> Mad Men (seizoen 2)
> (dienstmededeling: u gaat meer sterretjes zien)
> Star Trek
> The Big Bang Theory (seizoen 1)