Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Niets dan winnaars op THEO-avond

Theo_winnaars 

Theo Het galafeest van de THEO's, de Trofee voor Hedendaags Eekloos Ondernemen, was zondermeer een voltreffer. De Salons Mimosa liepen aardig vol met 350 gasten, die uitkeken naar de winnaars van vier trofeeën, die voor de allereerste keer werden uitgereikt. Marc en Bea Clarebout van de Salons Mimosa zorgden voor een voortreffelijk diner, het gelegenheidsorkest 'De Theo's' met zangeres Sofie Van Moll voor de ambiance, en de vier THEO-laureaten voor het applaus.

Burgemeester Koen Loete, initiatiefnemer van de THEO's, had het in zijn toespraak al gezegd: het is een belangrijke week geworden voor ondernemend Eeklo. Maandagavond keurde de gemeenteraad de realisatie van 40 hectare industrieterrein goed, gisteravond zaten handelaars en industriëlen massaal samen aan tafel om feest te vieren.

Theo_smo_3 En daar was ook alle reden toe, want het podium van de THEO's was een jong en fraai podium. Het begon al met de Starter van het Jaar: Unizo-bestuurder Karel Van Eetvelt mocht de allereerste THEO uit de geschiedenis overhandigen aan Sander Mollet van SMO uit Nieuwendorpe, waar allerlei machines op maat worden ontworpen en vervaardigd. Sander was de eerste ondernemer die het mozaïek van Gino Tondat en een stormachtig applaus mocht in ontvangst nemen.

Theo_witte_zwaan De tweede THEO was voor de fraaiste Etalage van het Jaar. Die prijs werd overhandigd door KMO-manager Nathalie Beelaert, die het THEO-mozaïek aan Yves De Smet van koffiebranderij De Witte Zwaan uit de Boelare mocht geven. Yves betrok ook zijn medewerkster Chris Van Branteghem, die elke keer voor de mooie etalage zorgt, in de hulde.

Theo_smo THEO nummer drie beloonde innovatie en creativiteit en werd overhandigd door Streekplatform-directeur Bart Van Herck. Het werd meteen een dubbelslag voor SMO van Sander Mollet, want die mag plaats voor een tweede THEO-mozaïek in zijn nieuwe bedrijf op Nieuwendorpe voorzien.

Theo_bart_2 En dan was het 'moment suprème' van de avond aangebroken: de THEO voor 'Persoonlijkheid van het Jaar', waarvoor met John Buyck, Bart De Paepe, Michel De Sutter en Martin Pauwels vier kleppers in aanmerking kwamen. Burgemeester Koen Loete mocht de meest gegeerde THEO overhandigen aan de jongste van de vier, Bart De Paepe, zaakvoerder van DEPA die een staande ovatie van de zaal in ontvangst mocht nemen. Bart De Paepe was trouwens ook de favoriet van de lezers van deze blog, zoals bleek uit mijn mini-enquête van vorige week.

Theo_feest Daarna ving het avondfeest aan, waarop bleek dat de Eeklose handelaars en ondernemers niet alleen swingen in hun bedrijf, maar ook op de dansvloer. Iedereen was het erover eens dat deze eerste editie van de THEO's een groot succes was. Een grondige evaluatie moet nu leren of er een vervolg komt, maar geen mens die daar gisteravond/vannacht aan twijfelde...

Theo_feestje2 (met dank aan Michel Moens (hiernaast in een oefening voor de openingsdans van 30 augustus) voor de serieuze foto's en Olivier Scheir voor de fuiffoto's)

Reacties

Feesten was het inderdaad tot in de vroege uurtjes. Het is een prachtig initiatief dat elke ondernemer, genomineerd of niet, gewonnen of niet, alleen maar kan toejuichen. Ik hoop alvast dat dit het startschot geweest is van meer ondernemingsgezinde initiatieven en uiteraard van een tweede editie !

Katleen Roels op 1 mei 2008 om 12:40

Heel goede avond gehad...ons dansbeentjes zijn een beetje moe.iets om nog lang te onthouden...proficiat aan de stad eeklo voor de knappe inrichting van de theo avond.
(nb..openingsdans..wie zegt dat er zal gedanst worden ??)

 PAPARAZI MM op 1 mei 2008 om 12:50

Een schitterende avond met heel veel schitterende mensen!!
Een avond met zoveel ondernemers, jong en oud ,samen op één groot megafeest!! Daar is nog niemand in geslaagd!! Proficiat aan de organisatie en op naar de volgende editie!!

 Lieve De Decker op 1 mei 2008 om 14:16

De positieve reacties waren enorm. Idereen was tevreden en heeft een gezellige avond achter de rug. Ook na al die jaren van weinig beweging staat de Eekloose middenstand en het zakenleven terug in de kijker. Ik reserveer alvast voor volgend jaar.
Christophe Moens

 Christophe Moens op 1 mei 2008 om 18:33

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!