Home  Regio  geel  geel blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Geel?
Laat het weten aan:
Gert Verhesen of Marc Peeters
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

sp.a gaat voor een betere mobiliteit

Imagessp.a organiseerde zaterdag 15 november een congres over mobiliteit in de Kempen. Het congres had plaats in de BEMT in Geel. sp.a lanceerde daar een ambitieus mobiliteitsplan om de Kempen tegen 2015 mobieler, verkeersveiliger en leefbaarder te maken.

In het plan zitten o.a. voorstellen rond het openbaar vervoer, het vrachtvervoer en het stimuleren van het fietsverkeer. Volgens David Geerts, ondervoorzitter sp.a Antwerpen, is dit congres een vertrekpunt. 'Om de lokale mobiliteit in de Kempen beter te maken is een bovenlokale aanpak noodzakelijk. Daarom is dit congres vandaag zo belangrijk. We doen een heel aantal concrete voorstellen die de Kempen mobieler moeten maken. sp.a gaat nu lokaal én in het parlement acties ondernemen om de voorstellen te realiseren', aldus David Geerts.

Ook Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt staat achter de voorstellen van het mobiliteitsplan. Ze zou al zorgen voor meer snelbussen vanuit de Kempen naar Antwerpen via de vrije busbaan E313/E34, voor automatische controles op vrachtvervoer en voor de ontwikkeling van fietspunten aan de NMBS-stations.

Flashreplacement_theme04Openbaar vervoer

sp.a ijvert voor meer treinen vanuit de Kempen en meer zorg voor de pendelaars op die treinen. Minder mobiele reizigers zouden voortaan ook in het station in Geel moeten kunnen opstappen. Daarnaast denkt men ook aan een extra trein op de lijn Neerpelt-Lier.

Rijden en (vracht) vervoeren

De Kempen mag géén hinderland zijn. E313 moet veiliger en men moet streven naar duurzaam vrachtverkeer en autodelen. Dit kan door o.a. langere op- en afritten, controles op overlading, tussenafstand en inhaalverbod van vrachtwagens, betere fietspaden naar en op de industrieterreinen en meer en betere uitgeruste carpoolparkings.

Fietsverkeer

Men moet tevens investeren in fietssnelwegen, fietsboulevards rond scholen tijdens de schooluren en het installeren van fietspunten in vier NMBS-stations, waaronder het station in Geel.

Voor meer informatie over het sp.a mobiliteitsplan kan je Els Verhaegen contacteren via  els.verhaegen@s-p-a.be.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010535fdd239970c Listed below are links to weblogs that reference sp.a gaat voor een betere mobiliteit:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Geel blogt  • Gert Verhesen en Marc Peeters bloggen over Geel.

    Gert Verhesen (°1963), geboren en getogen te Geel, gehuwd en vader van een zeer creatieve zoon. Vindt het nog steeds gezellig om te vertoeven in Geel en kan vooral genieten van een goed boek, een lekker glas wijn en af en toe eens uitgebreid gaan eten. Is zot van fotografie en zijn ultieme droom bestaat er nog altijd uit om zelf een boek te schrijven.

    Marc Peeters (°1965) bracht zijn jeugd door in Olen maar woont ondertussen al 15 jaar in Herentals. Gestart in 1987 als plaatselijk correspondent voor diverse bladen maakte hij in 1995 van zijn hobby zijn beroep. Na 4 jaar bij de commerciële zender koos hij in 1999 voor uw favoriete krant. Sportbeoefening blijft beperkt tot het eindredacteurschap van Badminton Magazine, het officieel orgaan van de Vlaamse Badminton Liga. Marc is bijna 10 jaar getrouwd met Miranda en vader van Jeroen (7) en Lore, die in augustus 2007 werd geboren. In zijn schaarse vrije tijd pikt hij graag een restaurantbezoekje mee.

Zoeken

Nieuws uit geel

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!