Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Oud op Nieuw: van feestbussen tot taxi veilig naar huis

884385_firework_3 In de overgang van Oud op Nieuw zijn er duizenden mensen die een stapje in de wereld zetten. Om de feestneuzen veilig naar hun bestemmingen te brengen zijn er verschillende initiatieven voorzien op 31 december en 1 januari en dit in heel Vlaanderen. 

Een van de initiatiefnemers is busmaatschappij De Lijn die reeds voor de 20e keer tijdens oudejaarsnacht feestvierders uit heel Vlaanderen veilig naar hun bestemming rijdt. Daarvoor hebben ze 400 buschauffeurs oftewel 400 BOB's opgetrommeld.

In sommige gemeenten en steden worden feestvierders gratis met feestbussen rondgereden en worden de kosten gedragen door de lokale overheid.  Voor de provincie Limburg geldt het speciale tarief van 2,50 euro voor een oudejaarsnachtbiljet. Met dit biljet kan u de ganse nacht, van halte tot halte, hoe vaak u ook opstapt, overal naartoe gebracht worden. Het biljet geldt dus voor de volledige eerste dag van januari. En kan reeds bij de chauffeurs gekocht worden op 31 december vanaf 18u. Voor reizigers met een abonnement is de dienst gratis. De gewone kaarten en biljetten zijn niet geldig.

Wie informatie wenst over de eindejaarsdienstregelingen van De Lijn kan de ganse nacht bellen op het nummer 070-220-200  (rekening houden met lange wachttijden). U kan vooraf ook terecht bij de lijnwinkels of de website van De lijn : De Lijn met haar Dienstregelingen

Voor diegenen die zich willen laten naar huis rijden door de Responsible Young Drivers (RYD) kunnen terecht op het nummer 0900-00.200 of op Responsible Young Drivers

Handig zou zijn nu reeds een aantal nummers te noteren van taxibedrijven, zodat u meer kans maakt op een vrije taxi.

Wie zich buiten Limburg begeeft tijdens Oud op Nieuw en met de trein wilt reizen, houdt best rekening met de prikacties van de Onafhankelijke Spoorvakbond (OVS). In Brussel kan u evenwel rekenen op 3 gratis metrolijnen (tot 6u.) en bussen (tot 5u.), ingezet door de MIVB.

Ik wens jullie allemaal veel feestplezier en veilig en wel terug thuis!

Project voor kinderen met overgewicht: 'ik heb een maat-je'

Opvoedingswinkel_2Donderdagavond, een appartement in de Stationsstraat, hartje Genk. Ik ben ingegaan op een uitnodiging van Greet Joris (42) en Marie-Claire Tilliard (65) en hun dochter en kleindochter Saartje (9) uit Genk. Ook Annie Vangakis (46) en dochter Jessica Nagy (13) uit Houthalen kruipen knus mee in de zetel. Met een lekkere coctail in de handen vertellen ze me over een project dat nu reeds een drie-tal maanden centraal staat in hun leven. Alle vijf zijn ze in oktober 2007 ingestapt in een reeds bestaand project van de Opvoedingswinkel te Genk: 'ik heb een maat-je'.
Zowel Jessica als Saartje lopen school in Genk.

Het project 'ik heb een maat-je' heeft als doel het begeleiden van kinderen tussen 8 en 12 jaar met overgewicht. Dit samen met hun ouders of opvoeders die met het overgewicht van hun kinderen te maken krijgen. Het deelnemen aan het project gebeurt op geheel vrijwillige basis en van de ouders en opvoeders wordt een actief engagement verwacht. Zij zijn immers diegenen die het kind letterlijk voeden en opvoeden. Bij opvoeders worden diegenen meegerekend die, buiten de ouders, een belangrijke plaats innemen in het leven van het kind. Zij het grootouders, zij het andere familieleden.
De opvoedingswinkel werkt nauw samen met het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk. Een opvoedingsconsulente van de opvoedingswinkel begeleidt samen met een kinderarts, een kinesiste en een diëtiste van het ZOL, de kinderen en hun ouders in 10 trainingssessies. Er is ook een tolk voorzien voor anderstalige kinderen en hun ouders.

Inzicht in het eet-en bewegingspatroon

Bedoeling van het project is inzicht krijgen in het eet-en bewegingspatroon van het deelnemende kind en tips mee te geven voor een andere manier van eten en bewegen. Het is geenszins de bedoeling om met kijvende vinger naar de kinderen en ouders te zwaaien.
Voordat een kind instapt in het project ondergaat het een volledige medische controle bij de kinderarts. Ook krijgt het kind van de diëtiste een vragenlijst mee waarin het noteert wanneer en wat het eet. Wordt er gegeten tijdens het tv-kijken? Beoefent het kind een sport? Wordt het gepest op school?  Vragen die moeten beantwoord om zodoende een zicht te krijgen in de aangeleerde eet-en bewegingsgewoontes en de achtergrond van het kind.

De groep is belangrijk

Om de veertien dagen, telkenmale op een woensdagmiddag tussen 15 en 17 uur worden de kinderen en hun opvoeders verwacht in het ziekenhuis. Daar worden ze ingedeeld in groepen, de deelnemende kinderen in één groep en de ouders in de andere. In de groep van de ouders en van de kinderen wordt er teruggeblikt op de voorbije veertien dagen. Mogelijke problemen worden er gezamenlijk besproken en aangepakt. De kinderen zullen in groep, met begeleiding van de diëtiste, gewogen worden. De groep is een zeer belangrijk gegeven in het project. De resultaten van de weging worden niet individueel bekend gemaakt maar als groep. Er wordt niet gezegd dat een kind een toename heeft van gewicht, maar de groep wordt beoordeeld. Bij afname of stabiliteit van het gewicht wordt de groep beloond, bij toename wordt er gekeken naar de oorzaak.

Eet-en bewegingsdagboek

De kinderen krijgen ook een weekschema mee naar huis met hierin een voorstel van te volgen menu's, door de diëtiste opgesteld. Ook houden de kinderen een eetdagboek bij.
Regelmatig worden er wandelingen of turnoefeningen ingelast om het bewegen te promoten bij de kinderen en dit onder begeleiding van een kinesiste. Ze krijgen tevens een bewegingsdagboek mee naar huis waarin hun sportieve momenten worden opgeschreven.
Zo zal Saartje samen met haar mama Greet binnenkort gaan fitnessen in Genk. Saartje kijkt er iedere veertien dagen naar uit om naar de sessie te gaan.
Ook Jessica is begaan met het project en zijn doelstellingen want haar eerstkomende spreekbeurt zal handelen over gezonde voeding.

Op 19 maart 2008, na de 10de en laatste sessie, loopt het project voor deze groep ten einde, maar eenmaal terug thuis zal de aangeleerde theorie en praktijk blijvend worden omgezet door de kinderen en hun ouders. De opvoedingswinkel staat dan ook klaar voor eventuele nazorg.

In februari 2008 stapt er weer een andere groep in het project voor weer een reeks van 10 sessies.

info@opvoedingswinkel.be

Opvoedingswinkel

Vanaf 1 januari Europese norm voor brievenbussen

Foto_brievenbus Een nieuwe Europese reglementering voor brievenbussen dient zich aan op 1 januari 2008. Er gelden nieuwe minimumeisen voor brievenbussen die vanaf 1 januari 2008 geïnstalleerd worden. De eigenaars van brievenbussen die vandaag niet voldoen aan de nieuwe minimumeisen zullen niet op de vingers getikt worden. De verandering geldt alleen voor de aankoop van nieuwe brievenbussen vanaf 1 januari. 

Minimumopening en hoogte

De minimumopening van een brievenbus wordt met een centimeter verbreedt en komt nu op 23 centimeter te staan. De hoogte van drie centimeter van de gleuf blijft gelijk.

Hoe hoog uw brievenbus staat is ook belangrijk:  de gleuf moet zich tussen 70 en 170 centimeter boven de grond bevinden.   

Leesbaarheid en bereikbaarheid

Ook de plaatsing van het huisnummer valt onder een nieuwe bepaling. Wanneer het huisnummer niet leesbaar is vanop de plaats waar de brievenbus zich bevindt, dient het duidelijk leesbaar vermeld te worden op of nabij de brievenbus. De stad Genk heeft reeds enkele jaren geleden een 'benummeringsactie' ondernomen en de Genkse bevolking kreeg een geplastificieerd huisnummer in de bus. Bij beschadiging of bij de aanschaf van een nieuwe brievenbus kan u steeds een nieuwe sticker met huisnummer aanvragen op het gemeentehuis. 

De bepalingen voor de goede bereikbaarheid van de brievenbus blijven onveranderd. Het stapelen van huisvuil en het parkeren van auto's of andere storende objekten voor de brievenbus zijn niet toegelaten.

Voor meer info 

Prinses Mathilde komt naar Genk op 15 januari

Koninklijke_familie_4

Op dinsdag 15 januari komt Prinses Mathilde naar Genk op uitnodiging van de Opvoedingswinkel, gelegen in de Grotestraat. Volgens de recentste informatie zal haar bezoek in de voormiddag plaatsvinden. 

Van Prinses Mathilde is bekend dat het algemeen welzijn van kinderen haar nauw aan het hart ligt. De prinses - die in april van haar vierde kindje moet bevallen - komt zich dan ook verdiepen in de projecten die momenteel lopen bij de opvoedingswinkel. Eén van deze projecten, genaamd : 'ik heb een maat-je', werd opgestart voor kinderen met overgewicht. Een ander project in de koker, uniek in België, zal draaien rond taalachterstand. Dit project zal  in de loop van 2008 gelanceerd worden en baanbrekend werk verrichten. Later meer hierover.

website opvoedingswinkel

Officiële website van de Belgische Monarchie

Pop-en Rockgroep Blizz@rt: Genk zendt haar zonen uit

Een kille, mistige woensdagavond brengt me, met wat omwegen, naar de Daalheideweg in Zonhoven. Ik rij een verharde zijweg in en strandt op hetgeen ik zocht: zaal Elstra. 'Elstra' is de vervorming van de vroegere straatnaam Elstreweg.  913889_concert_3

Punk, eerste liefde

Er wacht me een afspraak met Genkenaar Roger Grossard (45), vader van twee tienerjongens. Roger, slager van beroep, werd geboren in het reeds lang vergane oud-Ziekenhuis op de Weg naar As en is getogen in de Groenven in Boxberg. Nu woont Roger in Waterschei. Genker kan niet. Roger is bassist bij de 6-koppige Zonhovense Pop-en Rockband Blizz@rt. Hij was 10 jaar bassist en zanger bij de bekende coverband De Spikes. Sinds september 2007 sloot hij zich aan bij Blizz@rt. Roger is reeds vanaf z'n 16de met muziek bezig. Punk was z'n eerste grote liefde, met haarsnit en de hele ijzerwinkel erbij. Johnny Rotten van The Sex Pistols was één van z'n grote voorbeelden. Maar heavy-metal en hard-rock is de muziek die als rode draad door z'n leven loopt.
Roger speelde in het verleden in een 5-tal rockbands, zijnde Westfalen, Shoan, Ice of Fire, 3 Ain't Bad en Black Mountain. Naast Blizz@art speelt Roger vandaag nog in een andere groep, Red Vodoo. Duidelijk een man met 'musical skills'. Sinds twee jaar geeft Roger z'n opgedane muziekervaring door aan z'n neef, Davy Rossius en begeleidt deze met z'n coverband Break Down. Bass_2

Repetitiekot
    
Blizz@rt werd 7 jaar geleden opgericht en houdt in zaal Elstra z'n wekelijkse repeteermomenten.  Bij het binnenkomen staat cafébazin Yvonne Steyls (68) achter de toog. Yvonne, in een vorig leven nog woonachtig in de Vennestraat in Genk, baat reeds 21 jaar dit café met zaaltje uit. Het is niet alleen het "repetitiekot" van Blizz@rt, maar tevens herbergt het café twee moto-en twee wielertoeristenclubs en een kaartclub. Ook een biljart-en tafelvoetbalclub vinden hier onderdak.
Algauw maak ik kennis met de andere bandleden. Jos Degens, gitarist, (Zonhoven), Chris Caerlen, drummer (afkomstig Boxbergenaar en nu uitgeweken), Geebelen Bert, saxofonist (Maasmechelen), Gert Mellemans, toetsenman en 2de stem (afkomstig uit Winterslag en uitgeweken) en last but not least, frontman en zanger, Frank Bielen (Zonhoven). De instrumenten worden uitgepakt en geïnstalleerd en de groep geeft me een staaltje van hun kunnen. Dat het besmettelijk werkt werd me plots duidelijk want ik kreeg ineens enorme zin om me erin te smijten.   
Naast Pop en Rock speelt de band ook nog bluesrepertoires en covers tijdens haar optredens.

Wie de groep live wil zien kan dit op zaterdagavond 5 januari 2008. Er is een optreden voorzien in café 't Middelpunt te Heusden-Zolder, Koolmijnlaan 442. Inkom is gratis.

Ook op de wekelijkse repetities ben je welkom.

Contactpersoon: Frank Bielen 0477/23.41.90  Webstek Blizz@rt

Email: blizzart@pandora.be

Heeft u een muzikale knobbel of bezoekt u regelmatig een concert? Laat me uw verhaal optekenen!

   

30 december, de laatste koopzondag van 2007

Wie op de zondagen 16 en 23 december niet aan het winkelen geraakt is, heeft op zondag 30 december nog een laatste kans. De handelaars en shoppings, alsook de winkels op het stadsplein zijn geopend.

De stad Genk heeft tevens een unieke kerstactie hieraan gekoppeld: wanneer je jouw cadeautjes laat inpakken in de inpakchalets, kan je je aankoop terugwinnen. De inpakchalets zijn te vinden tussen shopping 1 en shopping 2 en op het nieuwe stadsplein. 

voor meer info                                                                           

Bekijk hier de Top 2000 in video

Bekijk hier de Top 2000 in video

Muziekliefhebbers gaan smullen:  bekijk hier de Top 2000 hits van 2007! Het speciale eraan is dat er door een922326_singer_illustration_3 ijverig iemand voor elke hit een bijhorende videoclip gezocht werd op YouTube

Oud op Nieuw kan nu reeds ingezet worden. Lets party!

De top 10 hier beneden:

1   Queen - Bohemian rhapsody
2   Boudewijn de Groot - Avond
3   Eagles - Hotel California
4   Deep Purple - Child in time
5   Led Zeppelin - Stairway to heaven
6   Coldplay - Clocks
7   Animals - The house of the rising sun
8   U2 - One
9   Alan Parsons Project - Old and wise
10 Meat Loaf - Paradise by the dashboard light

Video'clips van YouTube

Heeft u zelf een leuke clip? Er is plaats vrij op deze blog!

Uitnodiging Genker Nieuwjaarsreceptie 2008

Nieuwjaarsreceptie Wanneer het voorbije jaar wegtikt en het nieuwe jaar wordt ingezet met knallend vuurwerk en uitbundig vierende mensen, kondigen zich ook de nieuwjaarsrecepties aan.

Terug-en vooruitblik

Ondernemingen, kleine zelfstandigen, verenigingen,overheidsinstellingen en politieke partijen weten hoe belangrijk een nieuwjaarsreceptie kan zijn. Het verzamelen van personeelsleden is hét moment om even stil te staan bij het voorbije werkjaar. Voor een terugblik met geslaagde en minder geslaagde realisaties. Ook een vooruitblik, met goede voornemens en het uitzetten van krijtlijnen voor het komende werkjaar, zal niet ontbreken.

Maar saai, met ellenlange speeches en belerende preken, mag het nooit zijn, want mensen willen luchtige en ontspannende momenten doorbrengen. Hun feestmoment. Met een natje en een droogje en een ruime gelegenheid voor het bijpraten. Het mogen geen verplichte werkuren worden, maar een onderonsje met alles op nul.

Zondag 6 januari Genker Nieuwjaarsreceptie    

Traditiegetrouw zal ook het Genkse stadsbestuur het nieuwe jaar inzetten met een heuse Genker Nieuwjaarsreceptie. 2008 wordt verwelkomt in een feestelijke tent aan de ingang van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) op zondag 6 januari tussen 12 en 17 uur en dit met een hapje en een drankje en een rondleiding in het kinderdagverblijf AD Wombat en het Radiotherapiecentrum. Ook zal de nodige animatie niet ontbreken, en dit voor jong en oud. De locatie, het ZOL, werd voor deze nieuwjaarsreceptie spéciaal uitgekozen, daar de lang verwachtte, nieuwe ziekenhuisparking uit de stelling gezet wordt.

Programma:

14 uur: nieuwjaarswensen

12-17 uur:  animatie en rondleiding

Wanneer u het nieuwjaarsevenement op 6 januari niet kunt meemaken, heeft u alsnog de mogelijkheid om het live mee te volgen via het internet door te surfen naar www.tvingenk.be

 
Wilt u graag uw nieuwjaarsreceptie in beeld brengen? Laat het me weten!

Gezellige feestdagen en een gezond 2008!

Clip_image002

Ik wens de lezers van Het Nieuwsblad en van deze blog gezellige feestdagen en een goed en gezond 2008 toe!

Uw webcorrespondente, Belgin Özgünes

 

In beeld: v.z.w. Koninklijke Edele Handboog Waterschei

Imgp00391 Deze zondagmiddag 14u. Een dag voor kerstavond werd ik uitgenodigd op de 'Boerkensschieting' van de handboogclub, de v.z.w. Koninklijke Edele Handboog Waterschei. Ik had nooit gedacht dat zo diep op het einde van het jaar, in volle kerstperiode, nog activiteiten van dergelijk allure gepland werden. Waarschijnlijk zag ik vandaag iedereen winkel in, winkel uit, nog extra inkopen doen voor de feestdis. Maar niets van dit alles, de Boerkensschieting hoort traditioneel bij de kerstactiviteit van de club. Ik word door voorzitter Jaak Stulens en secretaris Theo Brasseur ontvangen in het feestelijk aangekleede achterzaaltje van ontmoetings-en verbruikslokaal "De Kring" op de Onderwijslaan. Een 25 tal-leden zitten gezellig aan tafeltjes terwijl de Boerkensschieting reeds op gang geschoten is.

Bij het binnentreden kreeg ik even de indruk in de middeleeuwen terecht gekomen te zijn. Twee liggende wippen, eentje voor de Boerkensschieting en de andere voor de pakjesschieting, zijn omringd door een doorzichtige omheining. Dit voor de veiligheid van de neerzittende toeschouwers. In de winterperiode is de club te vinden iedere zondag in hun lokaal vanaf 16u.30 en dan worden alleen de liggende wippen gebruikt. Bedoeling is om een plastieken of houten blokje, waar een gevederd pijltje aan vasthangt, weg te schieten. Elk gelukt schot brengt punten op. De punten die vandaag behaald worden tellen mee voor het clubkampioenschap.  De pakjesschieting is louter voor de fun en de winnaars gaan met pakjes aan de haal. In de zomerperiode vanaf april tot september is het buiten te doen. Imgp00651

De Edele Handboog werd opgericht in 1924 onder impuls van de mijnen, meerbepaald door ingenieurs die het voortouw namen. Tot in de jaren '60 konden alleen maar mijnwerkers tot de club toetreden en vanaf dan werd deze maatregel veranderd in het openstellen naar iedereen toe. Iedere club krijgt wel eens te maken met een mindere  periode en ook de Edele Handboog werd hierin niet gespaard. Op een bepaald  moment in de jaren '60 telde de club maar een 6-tal leden meer. Maar de teller staat momen teel op 38.                                                            

Jongeren gezocht

De club telt zowel mannen als vrouwen en kinderen onder haar leden. Het jongste lid is acht en werd reeds op z'n vijf jaar aangesloten. De oudste is 82. Het is een echte familievereniging, van generatie op generatie. En nog maar de enige handboogclub van Genk. Via een affichecampagne tracht de club aan een jonger publiek te raken. Jongeren komen wel eens proberen, maar haken af wanneer ze moeten kiezen tussen handboogschieten en een klassieke sport, zoals tennis of voetbal. Op 14 juli, Waterschei kermis, zal de bevolking letterlijk kennis kunnen maken in Het Park met deze sport. Dan mogen ze tijdens een opendeurdag oefenen op de liggende wip. De club zal ook deelnemen aan een tweedaagse in Camerlo op 21 en 22 juni 2008, ingericht door Schuttersgilde Sint-Renardus. De club is aangesloten bij het Genker Verbond, waarbij een 6-tal karabijnschietclubs zijn aangesloten. Ook de Edele Handboog neemt deel aan activiteiten van het Genker Verbond. Maar na het clubkampioenschap komt toch de Koningsschieting als de belangrijkste uit de bus.

De boog moet niet altijd gespannen staan

Theo Brasseur, maakt me wegwijs in de verschillende termen die van oudsher gebruikt worden. Ook krijg ik een Compound-en Katrolhandboog in handen om eens mee te maken hoe het aanvoelt. Geen sport voor broekventjes, maar gelukkig is er voor elk lid wel een boog op maat te vinden. Theo, bijna 30 jaar Ford-arbeider, verwoordt z'n 8 jaar lidmaatschap bij de club als volgt: "iedere zondag hier komen schieten zorgt voor mij voor een noodzakelijke omschakeling. Het maakt niet uit of ik nu twee blokjes afschiet of drie, als ik er maar eentje raak is het al goed. Het spreekwoord: 'de boog moet niet altijd gespannen staan' is voor mij van toepassing, zegt Theo laconiek. 

De aangename kennismaking met deze vaak vergeten sport en traditie, hunkert naar meer aandacht. Bij het naar buiten gaan keek ik eens links en rechts en hoopte stiekem op het voorbij rijden van een ridder op een wit paard. Helaas.            

Info: Stulens Jaak (foto 1): 0472/918754, Brasseur Theo (Foto 2): 0498/737192 (foto's Edele Handboog)

http://users.telenet.be/archery      

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!