Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Oud op Nieuw: van feestbussen tot taxi veilig naar huis

884385_firework_3 In de overgang van Oud op Nieuw zijn er duizenden mensen die een stapje in de wereld zetten. Om de feestneuzen veilig naar hun bestemmingen te brengen zijn er verschillende initiatieven voorzien op 31 december en 1 januari en dit in heel Vlaanderen. 

Een van de initiatiefnemers is busmaatschappij De Lijn die reeds voor de 20e keer tijdens oudejaarsnacht feestvierders uit heel Vlaanderen veilig naar hun bestemming rijdt. Daarvoor hebben ze 400 buschauffeurs oftewel 400 BOB's opgetrommeld.

In sommige gemeenten en steden worden feestvierders gratis met feestbussen rondgereden en worden de kosten gedragen door de lokale overheid.  Voor de provincie Limburg geldt het speciale tarief van 2,50 euro voor een oudejaarsnachtbiljet. Met dit biljet kan u de ganse nacht, van halte tot halte, hoe vaak u ook opstapt, overal naartoe gebracht worden. Het biljet geldt dus voor de volledige eerste dag van januari. En kan reeds bij de chauffeurs gekocht worden op 31 december vanaf 18u. Voor reizigers met een abonnement is de dienst gratis. De gewone kaarten en biljetten zijn niet geldig.

Wie informatie wenst over de eindejaarsdienstregelingen van De Lijn kan de ganse nacht bellen op het nummer 070-220-200  (rekening houden met lange wachttijden). U kan vooraf ook terecht bij de lijnwinkels of de website van De lijn : De Lijn met haar Dienstregelingen

Voor diegenen die zich willen laten naar huis rijden door de Responsible Young Drivers (RYD) kunnen terecht op het nummer 0900-00.200 of op Responsible Young Drivers

Handig zou zijn nu reeds een aantal nummers te noteren van taxibedrijven, zodat u meer kans maakt op een vrije taxi.

Wie zich buiten Limburg begeeft tijdens Oud op Nieuw en met de trein wilt reizen, houdt best rekening met de prikacties van de Onafhankelijke Spoorvakbond (OVS). In Brussel kan u evenwel rekenen op 3 gratis metrolijnen (tot 6u.) en bussen (tot 5u.), ingezet door de MIVB.

Ik wens jullie allemaal veel feestplezier en veilig en wel terug thuis!

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e54fcc15ff8834 Listed below are links to weblogs that reference Oud op Nieuw: van feestbussen tot taxi veilig naar huis:

ReactiesLaat een reactie achter


Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!