Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Pop-en Rockgroep Blizz@rt: Genk zendt haar zonen uit

Een kille, mistige woensdagavond brengt me, met wat omwegen, naar de Daalheideweg in Zonhoven. Ik rij een verharde zijweg in en strandt op hetgeen ik zocht: zaal Elstra. 'Elstra' is de vervorming van de vroegere straatnaam Elstreweg.  913889_concert_3

Punk, eerste liefde

Er wacht me een afspraak met Genkenaar Roger Grossard (45), vader van twee tienerjongens. Roger, slager van beroep, werd geboren in het reeds lang vergane oud-Ziekenhuis op de Weg naar As en is getogen in de Groenven in Boxberg. Nu woont Roger in Waterschei. Genker kan niet. Roger is bassist bij de 6-koppige Zonhovense Pop-en Rockband Blizz@rt. Hij was 10 jaar bassist en zanger bij de bekende coverband De Spikes. Sinds september 2007 sloot hij zich aan bij Blizz@rt. Roger is reeds vanaf z'n 16de met muziek bezig. Punk was z'n eerste grote liefde, met haarsnit en de hele ijzerwinkel erbij. Johnny Rotten van The Sex Pistols was één van z'n grote voorbeelden. Maar heavy-metal en hard-rock is de muziek die als rode draad door z'n leven loopt.
Roger speelde in het verleden in een 5-tal rockbands, zijnde Westfalen, Shoan, Ice of Fire, 3 Ain't Bad en Black Mountain. Naast Blizz@art speelt Roger vandaag nog in een andere groep, Red Vodoo. Duidelijk een man met 'musical skills'. Sinds twee jaar geeft Roger z'n opgedane muziekervaring door aan z'n neef, Davy Rossius en begeleidt deze met z'n coverband Break Down. Bass_2

Repetitiekot
    
Blizz@rt werd 7 jaar geleden opgericht en houdt in zaal Elstra z'n wekelijkse repeteermomenten.  Bij het binnenkomen staat cafébazin Yvonne Steyls (68) achter de toog. Yvonne, in een vorig leven nog woonachtig in de Vennestraat in Genk, baat reeds 21 jaar dit café met zaaltje uit. Het is niet alleen het "repetitiekot" van Blizz@rt, maar tevens herbergt het café twee moto-en twee wielertoeristenclubs en een kaartclub. Ook een biljart-en tafelvoetbalclub vinden hier onderdak.
Algauw maak ik kennis met de andere bandleden. Jos Degens, gitarist, (Zonhoven), Chris Caerlen, drummer (afkomstig Boxbergenaar en nu uitgeweken), Geebelen Bert, saxofonist (Maasmechelen), Gert Mellemans, toetsenman en 2de stem (afkomstig uit Winterslag en uitgeweken) en last but not least, frontman en zanger, Frank Bielen (Zonhoven). De instrumenten worden uitgepakt en geïnstalleerd en de groep geeft me een staaltje van hun kunnen. Dat het besmettelijk werkt werd me plots duidelijk want ik kreeg ineens enorme zin om me erin te smijten.   
Naast Pop en Rock speelt de band ook nog bluesrepertoires en covers tijdens haar optredens.

Wie de groep live wil zien kan dit op zaterdagavond 5 januari 2008. Er is een optreden voorzien in café 't Middelpunt te Heusden-Zolder, Koolmijnlaan 442. Inkom is gratis.

Ook op de wekelijkse repetities ben je welkom.

Contactpersoon: Frank Bielen 0477/23.41.90  Webstek Blizz@rt

Email: blizzart@pandora.be

Heeft u een muzikale knobbel of bezoekt u regelmatig een concert? Laat me uw verhaal optekenen!

   

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e54fc7778c8834 Listed below are links to weblogs that reference Pop-en Rockgroep Blizz@rt: Genk zendt haar zonen uit:

Reacties

Applausje voor Bieke, je word nog een grote reporter.

Groetjes
Collega -> Annie

annie op 27 december 2007 om 18:06De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!