Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Vanaf 1 januari Europese norm voor brievenbussen

Foto_brievenbus Een nieuwe Europese reglementering voor brievenbussen dient zich aan op 1 januari 2008. Er gelden nieuwe minimumeisen voor brievenbussen die vanaf 1 januari 2008 geïnstalleerd worden. De eigenaars van brievenbussen die vandaag niet voldoen aan de nieuwe minimumeisen zullen niet op de vingers getikt worden. De verandering geldt alleen voor de aankoop van nieuwe brievenbussen vanaf 1 januari. 

Minimumopening en hoogte

De minimumopening van een brievenbus wordt met een centimeter verbreedt en komt nu op 23 centimeter te staan. De hoogte van drie centimeter van de gleuf blijft gelijk.

Hoe hoog uw brievenbus staat is ook belangrijk:  de gleuf moet zich tussen 70 en 170 centimeter boven de grond bevinden.   

Leesbaarheid en bereikbaarheid

Ook de plaatsing van het huisnummer valt onder een nieuwe bepaling. Wanneer het huisnummer niet leesbaar is vanop de plaats waar de brievenbus zich bevindt, dient het duidelijk leesbaar vermeld te worden op of nabij de brievenbus. De stad Genk heeft reeds enkele jaren geleden een 'benummeringsactie' ondernomen en de Genkse bevolking kreeg een geplastificieerd huisnummer in de bus. Bij beschadiging of bij de aanschaf van een nieuwe brievenbus kan u steeds een nieuwe sticker met huisnummer aanvragen op het gemeentehuis. 

De bepalingen voor de goede bereikbaarheid van de brievenbus blijven onveranderd. Het stapelen van huisvuil en het parkeren van auto's of andere storende objekten voor de brievenbus zijn niet toegelaten.

Voor meer info 

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e54fb7a5c98833 Listed below are links to weblogs that reference Vanaf 1 januari Europese norm voor brievenbussen:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!