Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

3 & 6 april Euroscoop Ken Loach film: 'It's a free world'

Ken_loach_cinebel Ken Loach

Ken Loach (1936), de bekende Engelse regisseur, de spreekwoordelijke olifant in de porseleinen  kast, doet het weer. Met de film 'It's a free world' roert hij in de potten der uitbuiters die zich verrijken op kap van weerloze en onmondige Oost-Europeanen en illegalen. Geen hoge pief met hoge hoed en met dollars uitpuilende zakken die de hoofdrol wegkaapt, maar arbeidster Angie die de smaak en de weg naar het makkelijk geldgewin gevonden heeft.

Affiche_its_a_free_world Angie ronselt Oost-Europeanen en illegalen voor haar uitzendkantoor   

Nadat ze ontslagen werd door haar handtastelijke werkgever, hoofd van een arbeidsbureau, besluit Angie met vriendin Rose een eigen uitzendkantoor op te richten. Eerst proberen ze binnen de wettelijke lijntjes te kleuren maar komen er al snel achter dat het op een andere en lucratievere manier ook kan: Oost-Europeanen en illegalen uitpersen en daarna buitenzetten bij het grof vuil. Vriendin Rose haakt af wanneer Angie het te gortig maakt.

Of hoe een slachtoffer dader wordt...

Ken_loach_1936_wiki Loach, controversieel door z'n sterk sociaal geëngageerde films

Loach, een controversieel man, geen sant in eigen land en tevens uitgespuwd in de VS door de hogere klasse door z'n sterk sociaal geëngageerde films, wordt wel gesmaakt door progressieven aller landen. Een 'wake-up, stand-up film' die de onwetenden een geweten probeert te schoppen. Wiens ogen nog halfopen waren bij het binnentreden van de filmzaal komt met een wakkere blik terug naar buiten, tenzij hij of zij in slaap gedonderd is in de fluwelen cinemazetel na een dagje stressen aan de band of werkzetel. It's a free world noemen ze dat. Voor een fractie geldt die redenering wel. En Loach verantwoordde z'n film en daardoor Angie's gedrag als volgt:"tegen de kapitalistische logica die haar afschuwelijke dingen laat doen.”

Regie: Ken Loach, UK/FR 2007; 95 minuten
Datum: donderdag 3 april (20u15) + zondag 6 april (11u)
Plaats:
Euroscoop Genk - C-mine 1 - Winterslag
Prijs: € 6,00 - € 5,50 (studenten/senioren)

Kijk op www.projectorcinema.be voor meer filminfo!

17/04: Grijp je kans en bezoek de 'verboden' plekjes van Bokrijk!

Evenementenfoto "Bokrijkfigurant" die op een zo reeël mogelijke manier het leven van decenia terug doet herleven

Wil je even onthaasten en wegdraaien van het alledaagse ritme, de routine en het stressy leven dan is het Domein van Bokrijk the place to be. Nu meer dan ooit trouwens want Bokrijk viert dit jaar haar 50 jaar bestaan. Het ganse jaar door kan je terecht om het domein binnenste buiten te keren in een evenementenaanbod om u tegen te zeggen (Klik hier om het programma te downloaden)

Van 22 maart tot en met 30 september 2008 komt het Openluchtmuseum tot leven: kerkklokken, de windmolen, mijnheer pastoor, de boer en de boerin en de champetter zijn figuranten die anno 2008 de dienst uitmaken op het domein maar die het leven van talloze decenia terug op een zo reeël mogelijke manier doen herleven. Om het fijne te weten, de mechanismen die spelen, krijg je op 17 april de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van het Openluchtmuseum. Tijdens de reguliere bezoekuren zijn er plekjes waar je als gewone bezoeker niet mag komen maar op 17 april kan dit wel. De zolder van het woonhuis van Voeren, de preekstoel in de sacristie, de eerste verdieping van de molen en een bezoek aan de kostuumafdeling en het depot zullen hierna voor jou geen geheimen meer verbergen.

Een uniek aanbod dat een Bokrijkliefhebber niet naast zich kan neerleggen. Let wel: er is maar inschrijfgelegenheid voor maximum 25 personen en reservatie is verplicht! Wie eerst...

Voor info en reservatie: dienst toerisme Genk toerisme@genk.be  of tel. 089/ 65 44 49 
Plaats afspraak: om 19.00 uur aan het infocentrum van Bokrijk
Duur: 2 uren
Prijs: € 4,50 per persoon (gidsbegeleiding is inbegrepen)

Klik voor info Openluchtmuseum Bokrijk , Bokrijklaan 3600 Genk
Tel: 089 65 44 49 - Fax: 089 65 34 82
Foto: Domein Bokrijk

Heeft u zelfgemaakte foto's van het Domein van Bokrijk en u wilt ze met ons delen? Laat maar komen!

1/04 Zwartbergs Seniorenfeest: reeds meer dan 300 inschrijvingen!

Seniorenbal01 Zwartbergs Seniorenfeest met buurtmaaltijd en animatie

Buurtontmoetingshuis De Bol organiseert op dinsdag 1 april een heus Zwartbergs Seniorenfeest en dit in samenwerking met verschillende verenigingen uit Zwartberg. In het kader van het project "We gaan uit de Bol" gaat het buurtontmoetingslokaal van Zwartberg letterlijk en figuurlijk uit de bol. Het feest gaat door in zaal Onder de kerk op de Torenlaan.

Dit project wordt gesteund door de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij. Dat er voldoende potentieel aanwezig is om het project op de rails te zetten en er zo een succes van te maken bewijzen de cijfers over het aantal senioren in Zwartberg Noord. Het is daar dat het meest aantal senioren van Genk geteld worden. Ruim een derde van het aantal bewoners is senior en maar liefst 113 van hen zijn 80 jaar of ouder.

Volwaardige seniorenwerking

Dat het initiatief gesmaakt wordt door de 50 plussers is te meten aan het groot aantal inschrijvingen. Reeds meer dan 300 Zwartbergse senioren willen een geanimeerde namiddag met een lekkere maaltijd niet afslaan. Het is trouwens de eerste maal dat dit op zo'n grote schaal voor hen georganiseerd wordt. Niet dat er een gebrek is aan activiteiten, maar niet iedereen vindt er z'n weg naartoe. Om aan dit euvel iets te veranderen wil De Bol streven naar een volwaardige seniorenwerking waar reeds lopende en toekomstige activiteiten elkaar complementair kunnen aanvullen. Op het seniorenfeest zal hieraan trouwens aandacht besteed worden.

Huifkar, borrels en warme chocomelk

In januari werd een eerste activiteit, van de vier die op het programma staan, georganiseerd. Vrijwilligers van het buurthuis gingen toen in de noordcité van Zwartberg, huis aan huis, met een huifkar vol borrels en warme chocomelk nieuwjaarswensen brengen. De vier geplande activiteiten hebben dan ook als doel de werking van buurthuis De Bol bekend te maken aan de wijkbewoners.

Dat Buurthuis De Bol niet in het luchtledige werkt en de zekere ambitie heeft om in de toekomst meer te betekenen voor de Zwartbergse senioren moet niet gezegd. Op 5 mei wordt het seniorenfeest geëvalueerd in zaal De Bol, Lucien Londotstraat 3, om 20u. en worden er nieuwe voorstellen besproken om een volwaardige seniorenwerking uit te bouwen. Iedereen die met frisse ideeën rondloopt is welkom

Het seniorenfeest begint om 12u.15 met een buurtmaaltijd. Om 13u.30 kan men lekker swingen en uit de bol gaan en dit door de aanwezigheid van Paesa Nello (discobar) en Costelli Giuseppe (accordeon) die instaan voor de muzikale omlijsting. Het einde is voorzien om 17u. Prijs bedraagt 3,5 euro voor de buurtmaaltijd met animatie. Wie alleen komt voor de animatie mag gratis binnen.

Plaats: zaal Onder de kerk, Torenlaan

Voor meer info: Marjan De prins, Buurtwerkster Zwartberg vzw Stebo
Zaveldriesstraat 31, tel. 089/84.44.42
Email: marjan.deprins@stebo.be
Web: www.stebo.be

Foto

Wilt u graag een activiteit aankondigen? Laat het me weten!

Maarten (10 jaar): "spurten om veilig op school te geraken "

Fietscampagne1Surf naar www.nieuwsblad.be/fietspad

0111_2 0101_3 Auto's zoeven hier voorbij als komen ze van het Circuit van Zolder. De eerste verkeersdrempels liggen pas nabij de school.   

Maarten Gregoire is 10 jaar en zit in het 5de leerjaar in de Basisschool Driehoeven in de Gieterijstraat te Zwartberg. Maarten woont in dezelfde straat als waar z'n school gelegen is en dit zo'n kleine 400 meter verder. Een bofkont zul je misschien denken, zo dicht bij huis naar school, maar niets is minder waar. Maarten woont in een straat waar 50 km/u de limiet is, maar de auto's zoeven voorbij als komen ze net van het Circuit van Zolder. Eénmaal de autobestuurders de school naderen krijgen ze enkele verkeersdrempels voorgeschoteld en moeten ze willens nillens vaart minderen willen ze hun bumpers niet verliezen.

00710081 Maarten op de suggestiestrook

Maarten rijdt sinds een drietal jaren met de fiets naar school. Een fietspad is er niet, maar er zijn suggestiestroken. Suggestiestroken zijn stroken die suggereren een fietsstrook te zijn maar dat niet zijn. Auto's en bromfietsers kunnen op deze stroken, naargelang de situatie zich noopt, gewoon rijden. Voor de zwakke weggebruiker, Maarten in dit geval, een wat beangstigend gegeven.

0091Maarten: "spurten om zo snel mogelijk op school te zijn"

Maarten vertelt: "wanneer het regent brengt mijn mama mij naar school  met de auto en anders ga ik met de fiets. Ik rij graag met de fiets naar school omdat  het niet zo ver is. Wanneer mijn school verder zou liggen dan denk ik niet dat ik de fiets neem, want het is niet echt veilig.

0121 Maarten:"goed uitkijken op het korte stukje dat ik moet rijden"

Zelfs nu moet ik goed uitkijken op het korte stukje dat ik moet rijden. Ik haast me, eigenlijk spurt ik om zo snel mogelijk op school te geraken want hoe sneller ik daar ben, hoe minder kans dat ze mij omver rijden", zegt Maarten. "Wat zou je willen dat er verandert?" vraag ik aan Maarten. "Dat de auto's veel langzamer rijden zodat ik dan op m'n gemak naar school kan rijden", zegt hij spontaan. Een slimme jongen, die Maarten.

Foto's: papa Bart

Heeft u ervaringen met goede of slechte fietspaden in Genk? Laat het ons weten door te surfen naar www.nieuwsblad.be/fietspad !

Oproep: help mee aan het grootste Fietspadenrapport ooit!

Fietscampagne1Help mee aan het grootste Fietspadenrapport ooit!

In de maand april zal Het Nieuwsblad uitpakken met het grootste Fietspadenrapport van Vlaanderen.  Er zijn al duizenden reacties binnengekomen. Maar om een zo volledig mogelijk rapport te maken blijven we sprokkelen naar reacties van onze lezers. We zijn op zoek naar zowel positieve als negatieve ervaringen. Ben jij een fietser die zich dagelijks ergert aan bepaalde fietsstroken in onze stad en hier verandering in wilt zien? Of ben je een fietser die regelmatig kilometers aflegt op fietspaden die uitermate top zijn om op te rijden? Dan willen we dat graag weten.

Alle reacties en foto's en/of filmpjes zijn welkom. Met deze info vangen we twee vliegen in één klap: enerzijds kunnen we de beleidsmakers van onze stad wijzen op de slechte staat van fietspaden en anderzijds wijzen we andere fietsers op de uitstekende staat van bepaalde fietspaden-en routes!

Een leuk fietsfilmpje

Ben jij een bezorgde ouder die z'n kroost liever met de auto naar school brengt, uit schrik voor hun veiligheid? Ben je ooit ten val gebracht door een onveilig fietspad? Of rij je, volgens jouw ervaring, op hét ideale fietspad van Genk? Laat het ons weten, zij het in een tekstje, zij het met een foto of een filmpje!

Surf daarom naar: www.nieuwsblad.be/fietspad  waar je reeds verschillende reacties van Genkenaren kunt lezen!

Foto van de week: baby Cristina

Babyontheblog_gr_31

Cristina_ziekenhuis1Cristina, geboren op 19 februari 2008

Wat kan er mooier zijn dan een baby'tje van amper 5 weken oud? Vingertjes en teentjes die je nauwelijks durft aanraken, broos en roze, zo lief, zo onschuldig. En toch, allemaal hebben we die fase doorlopen, allemaal waren we ooit zo lief en om op te eten. 

Cristina zag het levenslicht op 19 februari en woog bij haar geboorte 3,150 kg en was ze 48,5 cm groot. Vandaag weegt ze bijna 4 kg en staat de lengtemeter reeds op 53 cm! Cristina's trotse ouders zijn Diana Zangari en Luciano Corsini. Diana: "ze is erg vinnig en alert en drinkt borstvoeding alsof ze uitgehongerd wordt! Ze is ontzettend lief en herkent de stem van Luciano en mij al erg goed. Ik ben benieuwd naar wat voor iemand ze zal worden." Diana vervolgt: "Luciano en ik hopen dat Cristina zich later inzet voor anderen." In ieder geval een nobele gedachtewens. Diana en Luciano, gefeliciteerd met jullie wondermooie baby!

Foto: gezin Corsini-Zangari

Heeft u ook mooie foto's van uw gezin of pasgeborene? Contacteer me en ik zet ze in een blog!

27/03 & 30/03 Euroscoop: 'Michael Clayton'

Poster_michael_claytonPoster 'Michael Clayton'

'Michael Clayton', met als ondertitel 'the truth can be adjusted' vertaald als: de waarheid kan aangepast/omgeschakeld worden, is een onafhankelijke produktie, geregiseerd en geschreven door de Amerikaan Tony Gilroy. Deze is beter gekend als de scenarist achter de drie 'Bourne films' met name 'The Bourne Identity' (2002), 'The Bourne Supremacy' (2004) en 'The Bourne Ultimatum' (2007).

Clooney_moviemotionnl George Clooney als Michael Clayton

Michael Clayton werd met maar liefst zeven oscarnominaties vereerd en won uiteindelijk een oscar voor de beste vrouwelijke bijrol voor actrice Tilda Swinton (1960) als Karen Crowder. Grote trekpleister is evenwel George Clooney (1961). Clooney hebben we in de jaren 90 vooral leren kennen als Dr. Douglas Ross in de enorm populaire ziekenhuisserie E.R. In 2006  kreeg hij een Oscar voor beste mannelijke bijrol in de film Syriana en in 1997 en 2006 werd hij zelfs door People Magazine uitgeroepen tot "Sexiest Man Alive".

Tilda_swinton_2 Tilda Swinton kreeg een oscar voor de beste vrouwelijke bijrol

In de rol van Michael Clayton zien we George Clooney als voormalig openbaar aanklager die voor een groot New-Yorks advocatenkantoor werkt. Al wat verbrand, duister en corrupt is komt in zijn handen terecht waarop hij alles netjes opkuist. Dat er daarbij lichtjes omgegaan wordt met wetten en regels is voor hem bijzaak. Tot die ene zaak die Michael Clayton noopt tot het maken van keuzes die beslissend zijn én voor z'n carrière én voor z'n leven. Deze drama-thriller is in de feiten een aanklacht tegen de 'alles voor het geld, wat het ook moge kosten' maatschappij en tegen de corruptie in de Amerikaanse bedrijfswereld. Een zowel 'opvoedende' als veroordelende film. Een aanrader! 

Trailer Michael Clayton

Officiële website: Michael Clayton

Regie & scenario: Tony Gilroy, USA 2007; 119 minuten
Met: George Clooney (Michael Clayton), Tom Wilkinson (Arthur Edens), Tilda Swinton (Karen Crowder (Oscar!), Sydney Pollack (Marty Bach) e.a.
Datum: donderdag 27 maart (20u15) + zondag 30 maart (11 uur)
Plaats: Euroscoop Genk - C-mine 1 - Winterslag
Prijs: € 6,00 - € 5,50 (studenten/senioren)
Kijk op www.projectorcinema.be voor meer filminfo!

Heeft u een filmtip? Contacteer me!

15 april tot 15 mei: Doe mee en tel een maand lang je stappen!

Bewegen, is het nu wandelen in de vrije natuur of met je hond dagelijks het hoekje omdraaien, het werkt niet alleen ontspannend maar het komt ook je gezondheid ten goede. Maar dat niet iedere Genkenaar 'staplustig' is blijkt uit een onderzoek en nog meer geldt dit voor gezinnen met opgroeiende kinderen. Daarom lanceert de stad Genk in samenwerking met het OCMW en Genk Preventief Gezond een campagne om de Genkenaren in beweging te brengen.

Stappenteller De stappenteller

De stappenteller zal hierbij als hulpmiddel gebruikt worden en je helpen om te komen tot het dagelijks afleggen van 10.000 stappen. Ongetwijfeld hebben we reeds van de stappenteller gehoord, zij het via de media in allerlei gezondheidsrubrieken en programma's of misschien wel van kennissen die zichzelf zo'n apparaat aangeschaft hebben. Zoals de naam het doet vermoeden is de stappenteller een apparaatje dat je aantal stappen telt. Maar ook verzorgt de teller de registratie van je andere activiteiten: wat rommelen in de keuken, stofzuigen of andere huishoudelijke taken, trappen afleggen, tuinieren...

Stappenteller_aan Al je bewegingsmomenten worden nauwgezet bijgehouden. En het apparaat is makkelijk te bevestigen en hindert niet bij je activiteiten. Om je heup, in je tas of in je broekzak? Geen probleem: het telt al je stappen.

Wil je mee doen aan de campagne dan kan je je inschrijven vóór 10 april  via: 089 65 43 83 of 089 65 43 72 of het email-adres: sociaal.welzijn@genk.be

Op zondag 13 april kan je dan je stappenteller afhalen op een happening in het Sportcentrum. Wanneer je dan niet kunt mag je langslopen op de dienst Sociaal Welzijn. De stappenteller wordt op 18 mei tijdens een sportieve familieactiviteit terug ingeleverd.

Evenwel is er een voorwaarde om mee te doen aan de campagne: je engageert je om tussen 15 april en 15 mei nauwkeurig al je stapresultaten bij te houden en wekelijks door te sturen naar de provincie Limburg.

Het Genkse stadspersoneel geeft het goede voorbeeld en stapt letterlijk mee in de campagne!

Meer info: Dienst Sociaal Welzijn – 089 65 43 83

Reeds 770 mensen schreven zich in voor het initiatief. Het programma voor zondag 13  april kan je hier bekijken

Foto's: www.adgezondheidshop.nl

Ook een activiteit te melden? Laat het me zeker weten!

VROLIJK PASEN!

Bij deze wil ik de lezers van Het Nieuwsblad en de lezers van deze blog een vrolijk Pasen toewensen!  

Uw webcorrespondente, 

Belgin Özgünes

Vrolijk_pasen_2 Paaseieren              VROLIJK PASEN

Foto's: Peter Vanloffelt - Wikipedia

27 & 28 & 29 juni Genk on stage: eerste namen bekend!

UdoGos_color Udo, één van de zovele binnenlandse kleppers op het programma (Foto: Udo)      (Logo Genk on stage)

De lente is in het land, volgens de kalender dan toch, het paasweekend een feit en de eerste namen voor Genk on stage 2008 bekend. De Kreuners, Udo, Kate Ryan, de Paranoiacs, Red Zebra, Absynthe Minded, The Subs en Level 42 zijn de eerste toppers die Genk on stage kon strikken voor haar 6de editie.  Met zo'n affiche in het vooruitzicht kan zelfs een -20 celcius je niet deren. Dat Genk on stage op 27, 28 en 29 juni plaatsvindt zal wellicht een enorme opluchting zijn voor de studenten wiers examens dan reeds geleden zijn. Hopelijk vieren ze én een goed eindrapport én het begin van een welverdiende vakantie. En niet onbelangrijk: het driedaagse muziekfestival is weer zoals van oudsher volledig gratis! Met de bekendmaking van de eerste rits van binnen- en buitenlandse artiesten voor 2008 en de toppers van de voorbije 5 jaren, kan men Genk on stage met gepaste trots naast de grote muziekfestivals van Vlaanderen neerpoten.

Logo_de_kreuners De Kreuners, een gevestigde waarde in muziekland, op Genk on stage (Foto: De Kreuners) 

Op zaterdag 28 juni sluit Level 42 het Headlinerspodium (hoofdpodium) af en De Kreuners, die dit jaar 30 kaarsjes mogen uitblazen, zorgen op zondagavond 29 juni voor het sluitstuk op datzelfde podium om 22u.30 Moet er nog zand zijn? Het stadszicht mag dan tegen de zomerperiode grondig veranderd zijn, toch blijft het concept van Genk on stage hetzelfde: vijf podia verspreid in het stadscentrum. Evenwel zal het Headlinerspodium naar het fonkelnieuwe stadsplein verhuizen en het Mainstreampodium naar de Fruitmarkt. Nu Genk stad toch opnieuw aangekleed wordt zal ook Genk on stage hetzelfde lot ondergaan: Tom Hautekiet, huisontwerper van onder andere Rock Werchter, geeft Genk on stage een grafische make-over.

Een voorsmaakje: een fragment van Udo uit 2007 met "Ik mis je zo" van Will Tura in het programma "Zo is er maar een"

Wanneer de zon eind juni drie dagen van de partij zal zijn beloofd het een GEWELDIG weekend te worden, om het op z'n Eddy Wally's uit te drukken.

Hou in elk geval de website van Genk on stage in het vizier om de laatste nieuwtjes te vernemen. Voor contact en info : Genk on stage, Tel: 089 65 44 55 genkonstage@genk.be

Website: Udo - De Kreuners - Kate Ryan

Heeft u foto's of prettige herinneringen aan vorige Genk on stage festivals? Laat het me weten! 

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!