Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

1 & 4 mei Euroscoop: AWAY FROM HER (weg van haar)

Affiche_away_from_herAffiche Away From Her

Moet wat zijn: 40 jaar lang met je partner een relatief onbezorgd leven leiden tot geruisloos de 'vergeetziekte' Alzheimer in je relatie sluipt. Wanneer je partner de samen beleefde situaties en momenten, de gelukkige en minder gelukkige, niet meer kan plaatsen. Of nog erger: je partner herkent je niet meer. 

SarahpolleyActrice, regisseur en scenariste Sara Polley

'Away From Her' is een Canadese dramafilm uit 2006 en geregisseerd door de nog vrij jonge actrice Sara Polley (1979) en brengt het verhaal van een koppel dat door toedoen van Alzheimer zwaar op de proef gesteld wordt. Het scenario is gebasseerd op het korte verhaal The Bear Came Over the Mountain geschreven door Alice Munro.

Fragment uit Away From Her

De schitterende actrice Julie Christie (Fiona Anderson) neemt de rol van de stilaan wegterende echtgenote op zich en Gordon Pinsent (Grant Andersson) vertolkt haar liefhebbende echtgenoot op een erg realistische wijze. Nadat Fiona 'gekke' dingen begint te doen zoals de braadpan in de diepvriezer wegzetten en niet meer op dagdagelijks gebruikte termen kan komen, valt al snel daarna het verdict: Fiona heeft Alzheimer. Ze besluit Grant niet tot last te zijn en laat zich vrijwillig opnemen in een instelling. Deze instelling heeft zo haar eigen regels en eist dat de eerste maand wanneer patienten opgenomen worden deze geen bezoek mogen ontvangen. Grant wacht een ijskoude douche na een maand hunkeren naar Fiona: ze herkent hem niet meer...

Het script van Away From Her werd genomineerd voor een Academy Award en beleefde zijn première tijdens het Internationaal Filmfestival van Toronto.

Neil Youngs' Harvest Moon (klikken) zorgt voor de romantische noot in dit diepmenselijke verhaal van twee liefhebbende en haast ontredderde mensen. 

De ziekte van Alzheimer is een uit het leven gegrepen ziekte. Eentje die ook ons kan treffen, op de een of andere manier.

Officiële website Away From Her

Logo_projectorRegie & scenario : Sarah Polley / Canada / 2006 / 110 minuten 
Datum: donderdag 1 mei (20u15) + zondag 4 mei (11u)
Plaats: Euroscoop Genk - C-mine 1 - Winterslag
Prijs: € 6,00 - € 5,50 (studenten/senioren)

Kijk op www.projectorcinema.be  voor meer filminfo!

3 mei: Bloemenfestival op de Zuidplaats in Zwartberg

Bloemenfestijn Een heus bloemenfestival op de Zuidplaats te Zwartberg

Stebo-Zwartberg zorgt op zaterdag 3 mei, samen met de werkgroep Woonomgeving, voor een heus bloemenfestival met leuke activiteiten. De Zuidplaats zal niet alleen overstelpt worden met bloemen en planten maar er wordt ook een ganse dag voor de nodige animatie gezorgd: een bloemenverkoop vanaf 10u. en een optreden van het Jeugdwelzijnswerk vanaf 11u. Voor de kleinsten staan er vanaf 13u. een speelmobiel met speelkasteel en trampoline klaar. Ongetwijfeld gaan ze hiermee hun hartje kunnen ophalen. Er staat nog meer op het programma vanaf 14 u.: buikdansen, flamenco, ... en is er doorlopend mogelijkheid om de innerlijke mens te verwennen aan de verschillende eetstandjes.   

Voor meer info: werkgroep Woonomgeving
Tel.: 089/84.44.42  Zaveldriesstraat 31
Website Stebo

Foto: www.sxc.hu

Heeft uw vereniging activiteiten op het programma staan? Contacteer me!

Bibliotheek Genk verhuist en lanceert zomeractie!

Verhuis_bibliotheek_wwwsxchuHelp de bibliotheek verhuizen en zorg voor een zomervoorraad leesmateriaal.   

Met de slogan "inpakken & wegwezen: bezorg onze boeken een leuke zomer" lanceert de stadsbibliotheek een leuke zomeractie. En of er een valabele reden is om actie te voeren? Zeer zeker want vanaf 11 juli 2008 sluit de bibliotheek definitief haar deuren op de 2de verdieping van het stadhuis. Liefst 147.035 boeken, 30.211 cd’s en 7.153 dvd’s verhuizen tijdens de zomer naar het reeds lang aangekondigde nieuwe gebouw op het Stadsplein. Om al dit materiaal op een efficiënte en zorgzame manier 'thuis' te brengen heeft men natuurlijk tijd nodig.

Bibliotheek_audio_visule_materialen 20 materialen kunnen vanaf 2 juni geleend worden waaronder 10 materialen uit de audio-visuele afdeling. 

Ter overbrugging van de vrij lange sluitingstijd heeft men daarom een plezierige compensatie voor de bibliotheekbezoeker in petto: vanaf 2 juni start de bibliotheek een speciale actie waardoor leners 20 materialen mogen meenemen in de plaats van 10 en dit met een maximum van 10 materialen uit de audio-visuele afdeling (AVM). Zo krijg je een win-win situatie: de bibliotheek heeft minder te verhuizen én de lezer kan z'n honger stillen tot de nieuwe bibliotheek op maandag 1 september haar splinternieuwe deuren wagenwijd openzet. De 'letterfretters' die meedoen aan deze actie worden beloond met een strandkussentje!

Lezen_tropisch_strand Er kan nog meer moois uit de zomervakantie gehaald worden: diegenen die met leuke vakantiefoto's op de proppen komen, genomen met geleend bibliotheekmateriaal, maken kans op een zomers verrasingspakket. Deze wedstrijd loopt van 2 juni tot 17 augustus 2008.

Ik ken er die nu al ongeduldig zitten te popelen om in te pakken en weg te wezen. Nog even!

Vanaf 1 september 2008 gelden er nieuwe openingsuren voor de bibliotheek:

Van maandag tot vrijdag van 10 uur tot 19 uur
Van zaterdag 10 uur tot 16 uur
Adres: Bibliotheek Genk, Stadsplein 3, 3600 Genk
Telefoonnummer: 089 65 35 35

Voor meer info over de zomeractie: Website: www.bibliotheekgenk.be en e-mail: bibliotheek@genk.be (blijven ongewijzigd).

Foto's: www.sxc.hu

Wilt  u graag uw leuke vakantiefoto's op deze blog terugvinden? Mail me!

5 mei Literaire avond: "Nieuwe Stemmen" & theatergezelschap Union Suspecte

Mustafa Limburger Mustafa Kör, één van de vier "Nieuwe Stemmen" op 5 mei. (Foto: stad Genk)

Het Cultuurcentrum en de Bibliotheek van Genk kennen wat van programeren: een bijzondere literaire avond staat ons namelijk te wachten op maandag 5 mei. Een "Nieuwe Stemmen"- avond met de Frans-Marokkaanse schrijver Abdellah Taia, de Nederlandse schrijver Hassan Bahara, de Vlaamse Rachida Lamrebet en de Limburger Mustafa Kör. U mag de aankondigingstitel 'Nieuwe Stemmen' zeer letterlijk opvatten want nieuw zijn ze wel de vier youngsters van het literaire schrijverswereldje en bovenal hebben de vier een gemeenschappelijke achtergrond: ze zijn van niet-Belgische origine. In hun nog vrij jonge schrijverscarrière zorgden ze reeds voor grote en kleine literaire succesjes. Neem nu de Turks-Maasmechelse auteur Mustafa Kör (1976) die in 2007 doorbrak met z'n debuutroman 'De Lammeren'. Ook schreef hij in januari van dit jaar een gedicht voor de stad Genk ter gelegenheid van de Internationale Gedichtendag klikken.

Abdellah_taa_foto_denis_dailleux Schrijver Abdellah Taia (Foto: Dennis Dailleux) 

Of Abdellah Taia, wiens aanwezigheid een primeur is voor Vlaanderen, de eerste Marokkaan die zich in Marokko outte als homo en daardoor voor heel wat deining zorgde in z'n geboorteland. Z'n laatste boek 'Broederliefde' mag dan ook als 'ezelsstamp'  beschouwd worden.

Baharahassan_2 Hassan_bahara_radioboeken_eu_2 'Een verhaal uit de stad Damsko', debuutroman van Hassan Bahara (f) www.radioboeken.eu

Nog zo'n aanstormend talent is Hassan Bahara (1979) geboren in Zuid-Marokko maar opgegroeid in Amsterdam. Zowel in 2000 als in 2001 won hij onder pseudoniem de El Hizjra literatuurprijs voor jongeren tot 25.  Maar z'n grote doorbraak kwam er met z'n debuutroman 'Een verhaal uit de stad Damsko' (Damsko is de Surinaamse benaming voor Amsterdam) en won meteen de Selexyz debuutprijs.

Rachida_lamrabet_michiel_hendryckxRachida Lamrabet (Foto: Michiel Hendryckx)

And last but not least: Rachida Lamrabet, Vlaams schrijfster én juriste bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. Zij kreeg  positieve kritieken bij haar debuut 'Vrouwland' en won in 2006 de Kif Kif literatuurprijs "Kleur de kunst!" met het verhaal Mercedes 207.

Fragment uit 'Broeders van Liefde' met theatergezelschap Union Suspecte.

Bij zo'n cool schrijversgezelschap hoort natuurlijk een coole aanvulling en deze werd wijselijk gevonden in het Gents-Brussels theatergezelschap Union Suspecte klikken. De broers Ben Chikha en de jonge choreograaf Haider Al Timimi trakteren de toeschouwers op een avondje theater met muziek en meegebrachte filmpjes en houden ze met de schrijvers een artistiek praatje.

Ingrediënten van deze literaire avond: jong talent samengebundeld in culturele verscheidenheid. Een avond om vrij te houden!

NIEUWE STEMMEN/UNION SUSPECTE
Maandag 5 mei 2008 om 20.15 uur - Schouwburg Cultuurcentrum
tickets: € 10,00 - € 8,00 (-26/+55 jaar)  € 7,00 (abonnement) – reservaties: 089 65 38 70 – www.cultuurcentrumgenk.be - cultuur.secretariaat@genk.be 

Organisatie: Cultuurcentrum i.s.m. Bibliotheek Genk CC Genk - www.genk.be/cultuur

Doe mee met de wedstrijd van Het Nieuwsblad: "Met Belgerinkel naar de Winkel"!

3600_genk Herkent u deze fietsstalling? Staat deze in de Winterslagstraat, de Rootenstraat of de Stationsstraat? Klik hier wanneer je het antwoord kent en maak zo kans op de vele prijzen die Het Nieuwsblad wegschenkt!

Logonbkrant Het Nieuwsblad doet mee!

Vanaf 26 april tot 14 juni loopt in verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen de fietscampagne: "Met Belgerinkel naar de Winkel". En hoe kan het anders... onze krant Het Nieuwsblad doet mee! Het Nieuwsblad is partner van de Belgerinkel-actie en organiseert een wedstrijd in 200 gemeenten van Vlaanderen. Op dinsdag 29 april verschijnt er een extra bijlage, een campagnemagazine, bij de krant met alle info!

De krant wil zowel uw kennis over fietsstallingen testen maar ook uw mening vragen Klik hier. U krijgt de mogelijkheid tot het winnen van leuke prijzen klik hier.

Ook Genk doet natuurlijk mee! Klik hier voor meer info.

Heeft u suggesties of opmerkingen over fietsstallingen in Genk? Heeft u foto's van fietsstallingen die naam niet waardig? Laat het ons weten en klik naar www.belgerinkel.be

Op 25 april opent Design Hotel CARBON haar deuren (deel 2)

Bad_desk_en_bed_2 Bed_3 Het hotel telt 60 kamers en in 3 type kamers waar het bad centraal in de kamer staat.

Hotel CARBON beslaat een totale oppervlakte van 5700 m² waarvan liefst 800m² ingepalmd wordt door lange gangen. Het inmens grote hotel laat zich opdelen in 4 onafscheidelijke elementen: Sleep (hotel), Taste (Food & Wine bar), Sense (Spa Lounge) en Meet (vergaderen) en richt zich voornamelijk op cliënteel uit de bedrijfswereld en toeristen die de onnoemelijk vele bezienswaardigheden in Genk komen verkennen. Maar ook de Genkenaar en Limburger komt aan z'n trekken. 

Werken_alleenWerken_met_2_2 Op de vijfde verdieping opent op 1 mei de Spa Lounge, een welness center

Bewijze onder andere het CARBON Sense (Spa Lounge) aanbod, een welness center op de vijfde en tevens hoogste verdieping, waar iedereen welkom is. Met speciale arrangementen waar je tot aan de toppen van je tenen verwend wordt en professioneel advies krijgt over voeding, levensstijl en bewegingsleer. Ook massages, gelaatsverzorging, een Turkse hammam en een Finse sauna brengen je naar de zevende hemel. Deze verdieping zal later, op 1 mei, de deuren openen vanwege de laatste werkjes die nog moeten gebeuren.

Restaurant Rode_zetels

Maar ook de bar, het restaurant en de lounge op de 1ste verdieping nodigt de Genkenaar uit om te proeven, heerlijk te relaxen en ontspannen weg te glijden in het designmeubilair van Indera.

Wc Het CARBON-zwarte toiletpapier

Het hotel telt 60 kamers en is er een kamerkeuze van 3 types:  twee type-kamers met een oppervlakte van 40m² en een groot bad in het midden van de kamer en een type-kamer met een oppervlakte van 29m² met een grote inloopdouche. Een luxe badkamer heeft normaliter ook een luxe toilet. In hotel CARBON is het toiletpapier dan ook carbonzwart!   

In de ondergrondse parking van Q-park zijn er gereserveerde plaatsen voor de gasten van het hotel.
Voor meer info over het CARBON Sleep, Taste, Sense en Meet Hotel: www.carbonhotel.be of

www.designhotels.com/carbonhotel

Adres: Europalaan 38, 3600 Genk Tel: +32(0) 89 32 29 20

Foto's: Belgin Özgünes

Heeft u onlangs een leuk hotel of restaurant bezocht in het Genkse en u vindt het de moeite waard om erover te schrijven? Laat het me weten!

Nieuw gemeenteraadslid voor Vlaams Belang Genk

Het Vlaams Belang afdeling Genk zal vanaf 15 mei, op de eerstvolgende gemeenteraadszitting, weer met haar oorspronkelijk aantal gemeenteraadsleden (6) oppositie voeren. Eerste opvolger bij de Vlaams Belangfractie Koen Wijnen (1971), handelsingenieur en zelfstandig consulent, legt die dag de eed af en vervangt Chris Du Bois. Deze laatste werd in december 2007 uit de partij gezet en zetelde tot gisteren als onafhankelijk gemeenteraadslid.

Du Bois verloor alle krediet bij het Vlaams Belang nadat hij door het Hof van Beroep te Antwerpen voor vijf jaar uit z'n burgerrechten werd ontzet. Hij zette een minderjarige aan tot het afleggen van valse verklaringen en werd hiervoor veroordeeld. Deze veroordeling werd bevestigd in cassatie en op basis hiervan kan Du Bois geen zetel meer opeisen in de gemeenteraad. Ook niet als onafhankelijke. Het vervallen van dit mandaat werd op 24 april, de recentste gemeenteraadszitting, door alle aanwezige gemeenteraadsleden unaniem erkend.

Het Vlaams Belang ontkent, bij monde van Fractieleider Chris Janssens, formeel de aantijgingen van Du Bois als zou het Vlaams Belang meegewerkt hebben aan diens veroordeling: "de veroordelingen door zowel de rechtbank in eerste aanleg als het hof van beroep en ten slotte het hof van cassatie, spreken voor zich. Het Vlaams Belang is hierin op geen enkel moment betrokken partij geweest. De veroordeling is dan ook volledig voor rekening van betrokkene persoonlijk", luidt het .

Klik hier voor een gerelateerd artikel

Reacties op bovenstaande zijn uiteraard welkom!

Op 25 april opent Design Hotel CARBON haar deuren (deel 1)

Peter_geurden_bar Peter_bar_met_2

Eigenaar Peter Geurden aan de wijnbar met uitgelezen wijnen uit wereldwijde omtrek.

Genk krijgt een primeur. De zoveelste. Op 25 april opent aan het nieuwe stadsplein op de Europalaan 38, tegenover het station, een hotel. Niet zo maar één, maar het 2de Design Hotel van het land. In Brussel werd het eerste Design Hotel reeds geopend. Dat de naam van het hotel niet willekeurig en onbezonnen gekozen werd is dan ook een "specialleke". CARBON is de naam. Wanneer we het woordje carbon horen denken we aan steenkool en laat dat net de bedoeling zijn.

Carbon, een chemisch element, terug te vinden in steenkool, "maar ook in al wat  leven heeft terug te vinden is", weten eigenaar Peter Geurden en diens echtgenote Hildegarde Poortmans. En dit willen ze ook uitstralen met hun Design Hotel CARBON. Het hotel behoort tot het uitgelezen kransje van de Limburgse Different Hotels Groep (website) waaronder ook het gekende ECU Hotel en Hotel Atlantis in Genk. De specifieke groep van Design Hotels waar CARBON deel van uitmaakt heeft 170 hotels in 41 landen en werd opgericht in 1993. 

Bed_6 Rachida_naya_2

Stijn Helsen (website) ontwierp niet alleen de hotelbedden maar zorgt er tevens voor dat het CARBON-team modieus gekleed wordt. Rechts op de foto ziet u Rachida Naya, een van de 40 personeelsleden van Hotel CARBON.

Dat het hotel Genkse en Limburgse invloeden heeft is ook niet verwonderlijk want Peter Geurden is een rasechte Genkenaar maar ook Limburger: het Genks architectenbureau Peter Cornoedus & Partners benaderde de vormgeving van het hotel op een onuitgegeven manier en combineerde de steenkoolmijngeschiedenis van de streek met vijf Chinees filosofische elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water en creeërde een modern a-symetrisch en statig gebouw.      

Carbon_buiten Buiten_zonder

Een Piet Stockmans ontwerp op de 1ste etage met een indrukwekkende tuin, gelegen in het drukke Genkse stadscentrum.

Het keramiek in het hotel is van de hand van de Genkse kunstenaar Piet Stockmans (website). Maar ook het overdekte terras met waterpartij, omringd door tuinen, gelegen op de 1ste etage is een creatie van Stockmans, midden in het drukke stadscentrum. Ongezien!

Hotel CARBON heeft 40 mensen in dienst die op enkelen na uit het Genkse komen. De sympathieke 29- jarige Rachida Naya (foto), studeerde af aan het Koninklijk Atheneum te Genk waar ze de richting Economie-Talen vervolmaakte en ging vervolgens naar Brussel om de studie Hotel Managment aan te vatten. Vandaag werkt ze in Hotel CARBON als Operationeel Verantwoordelijke, maar tevens is ze ook Operationeel Verantwoordelijke van de hotelgroep.

Foto's: Belgin Özgünes

1 mei 2008: Meikoninginnestoet wordt O-Parade

1_mei_stoet_logo_2 De O-parade: een dag vol verwondering  (Logo: Stad Genk)

De Meikoninginnestoet van Genk, één van de mooiste en meest unieke evenementen van het land, neemt vanaf dit jaar een andere naam aan: de O-parade, de parade van de verwondering. Een naam op maat, want de oooh's van de toeschouwers werden ieder jaar groter en groter en luider en luider. Meer dan 40 nationale en internationale groepen zorgen ook in 2008 voor wervelende theatheracts en een kleurrijk schouwspel. Nederlandse, Duitse, Franse en Italiaanse deelnemers vervoegen zich bij de 20 deelnemende Genkse verenigingen en tonen in premère hun nieuwe creaties.   

1_meikoningin_2007 1 mei 2007 met de Meikoningin (Foto Stad Genk)

De basis van de Genkse 1 meistoet werd gelegd in 1952. Het gemeentelijk feestcomité van destijds nam de draad weer op nadat tijdens het begin van de 20ste eeuw de 1 meiviering verwaterde. In de 18de en 19de eeuw kon men op 1 mei terecht op de jaarmarkt. Vandaag is de programmatie van de 1 mei viering in Genk zo ruim opgevat dat eenieder aan z'n trekken komt. Niet onwaarschijnlijk is dat wanneer Genk de weergoden op 1 mei gunstig stemmen, de kaap van 100.000 bezoekers overschreden wordt.

1_mei_stoet_2007_orkest 1 mei 2007: éénmansorkest in de stoet (Foto: stad Genk)

Het kan bijna niet anders met een programma om u tegen te zeggen: wielertoeristen rijden hun Ronde van Limburg, er is een jaar-en rommelmarkt, een kermis, een eucharistieviering, een heus concert gebracht door het Groot Genker Orkest, een meiboomplanting, de O-parade, een unieke kijk-en luisterstoet, een Taptoe, de officiële inhuldiging van de zuil van Luciano Fabro op het stadsplein en als toetje een groots vuurwerk om de dag af te sluiten.

Zuil_van_genkVanaf 21u.30: officiële inhuldiging van De zuil van Genk of 'la colonna di Genk' op het nieuwe Stadsplein. De laatste creatie van de Italiaanse kunstenaar Luciano Fabro die onverwacht overleed in 2007. (Foto: Stad Genk)

Programma:

46ste Ronde van Limburg voor Wielertoeristen & Recreanten.
Organisatie Genker Trappers van 7.30 uur

• Jaarmarkt centrum van 7 uur tot 15 uur
• Rommelmarkt Grotestraat van 8 uur tot 13 uur
• Kermis 9.30 uur tot 24 uur
• Eucharistieviering Sint-Martinuskerk van 10 uur tot 11 uur
• Openluchttoneel door De Ghesellen om 10.30 uur en 11.30 uur
• Concert Groot Genker Orkest van 11 tot 12 uur
• Meiboomplanting van 13 uur tot 14 uur

• O-Parade: unieke kijk- en luisterstoet van 15.45 uur tot 18 uur centrum.

• Oprichting Zuil van Genk vanaf 17.15 uur • Stadsplein
• Taptoe 18 tot 19 uur
• Officiële inhuldiging beeld Fabro van 21.30 uur tot 22 uur • Stadsplein

• Vuurwerk van 22 uur tot 22.15 uur • Evenementenpark

Voor een volledig overzicht van de dag, met zicht op pendeldiensten, parkeermogelijkheden en  stoetsamenstelling, klik hier en download de 1 mei folder (pdf-formaat).

Wilt u graag uw leuke 1 mei foto's op deze blog terugvinden? Contacteer ons!

Voetbal: Genkse beloften zijn bijna kampioen!

Beloften_krc_genk Beloften op weg naar de titel. (Foto: KRC-Genk)

De beloften (what's in a name?) van KRC Genk doen het dit seizoen beter dan de oudere broers van het A-team. Maar dit mag alleen maar hoopvol stemmen naar de toekomst toe gezien de voorhoede die in aantocht is.

Met nog 3 speeldagen te gaan moet het al wreed verkeerd lopen wanneer de KRC-beloftenploeg naast het kampioenschap grijpt. Vrijdagavond 25 april spelen de beloften uit tegen FC. Brussels waar ze bij winst evenwel nog geen mathematische zekerheid hebben om de titel te vieren, maar de champagneglazen kunnen op zaterdag 3 mei wel bovengehaald worden. Dan komen de beloften van Zulte Waregem op bezoek en staat winnen gelijk aan feesten.   

Talent komt naar boven drijven en zal zich als een olievlek verspreiden in het voetbalseizoen 2008-2009. Een voorbode? KRC-Genk in mei 2009 Jupiler League kampioen? Let's hope!

25/04/2008  20:00  FC.M.BRUSSELS -  K.RC.GENK      
03/05/2008  15:00  K.R.C.GENK - Zulte Waregem

Voorlopige (onvolledige) rangschikking top 3:

1  K.RC.GENK                                  30  22   1  7  48    58  10 73 
2  R.STANDARD DE LIÈGE                 29  20  4  5  42    76  34 65 
3  SP.DU PAYS DE CHARLEROI          29  14  4 11  21   47  26  53 

Website KRC Genk

Meer sportnieuws op www.sportwereld.be

Artikel: Ex-Genk-voorzitter Jos Vaessen gunt bestuur van Rouches titel niet

Bent u een uitgesproken KRC-fan en u wilt ook vertellen waarom? Mail me!

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!