Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

23 & 24 & 25 mei: Grote braderie in de Stalenstraat

Braderie_stalenstraat_025 Activiteitenaffiche van de grote braderie (klikken om te vergroten) 

De Stalenstraat in Waterschei is weer aan 't feesten. Drie dagen nog wel. Het hoogtepunt valt evenwel op zondag 25 mei wanneer de jaarlijks wederkerende rommelmarkt het volk zal doen aanzwellen, maar vandaag werd reeds een aanloop genomen. Vrijdag en zaterdag zijn het de verenigde handelaars die de gelegenheid te baat zullen nemen om hun kwaliteitsprodukten aan de slenterende voorbijgangers aan te prijzen.   

Braderie_stalenstraat_029 Braderie_stalenstraat_028   De eigenaar van 'de Griekse winkel' aan de barbeque en fier poserend aan z'n winkeldeur

Een barbeque met heerlijke eetklare vleesstokjes trekken m'n aandacht. Het is de eigenaar van 'de Griekse winkel' op nummer 169 die met kennis van zaken het vleeshoopje omtovert tot een brochette. Hij wil graag op de foto maar: "m'n winkel moet er ook op", zegt ie stout.

Braderie_stalenstraat_024 Braderie_stalenstraat_019  Braderie_stalenstraat_021 Grote vlaggen van verschillende landen wapperen broederlijk naast elkaar en duiden het karakter aan van dit driedaagse evenement: internationaal. Winkels zijn aantrekkelijk versierd en terrasjes raken gevuld. Eén woord: fiësta!

Op zondagmorgen, om 9u., begint de dag met een grote rommelmarkt. Een folklore en -dansfestival zorgt voor de culturele apotheose en wat volgt is een totaalspektakel met Radio Viva FM en publiekstrekker is ongetwijfeld Kelly Pfaff, dochter van, die het Antwerpse even verlaat om het DJ-schap in Waterschei te vervullen. Maar ook DJ Johnny zal er zijn, net zoals de look-a-like van Joe Cocker. Vespafans kunnen hun hartje ophalen door een heuse tentoonstelling van de Vespaclub.

Braderie_stalenstraat_031 Braderie_stalenstraat_034 Aan de allerkleinsten is ook gedacht: zij kunnen eendjes vissen en in een roze olifant de wereld verkennen in een minikermis.

Braderie_stalenstraat_041 Een kermis zonder frituur en smoutebollen is geen kermis. Zodoende staat er een kraam klaar om aan de goestingskes tegemoet te komen..

Foto's: Belgin Özgünes

Heeft u een activiteit in het vooruitzicht? Laat het me weten!

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e552798b118833 Listed below are links to weblogs that reference 23 & 24 & 25 mei: Grote braderie in de Stalenstraat:

Reacties

Vriendschap is liefde zonder zijn vleugels.

Cheap Nike Shox Shoes op 14 januari 2011 om 10:31

hallo wanneer is braderie in Genk Watershei waar de Wara ligt zou ge mij de datum kunnen door geven dan mvg heidi ramakers

 ramaekers heidi op 20 mei 2016 om 15:27

Beste Heidi,

de braderie in de Stalenstraat in Waterschei vindt plaats op 27, 28 en 29 mei.

Vriendelijke groeten,

Belgin Özgünes
Webcorrespondente Het Nieuwsblad Regio Genk
http://www.nieuwsblad.be/regio/genk

 Belgin Özgünes op 20 mei 2016 om 16:02

Hier een link naar de affiche:
http://users.telenet.be/bobs-countryband/bobs-countryband/nl-fr/agenda.htm

 Belgin Özgünes op 20 mei 2016 om 16:03Laat een reactie achter


Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!