Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

22/06 & 28/09: begeleide wandeling in het Zonnewijzerpark

Zonnewijzerpark_077 Zonnewijzerpark_011

Zonnewijzerpark_085 Zonnewijzerpark_007

Zonnewijzerpark_092 Zonnewijzerpark_034

Op deze zonnige zaterdagmiddag begeef ik me naar het wondermooie Molenvijverpark in Genk. Een natuurlandschap zo dicht bij het stadscentrum is vrij uniek. Mensen die op een bankje een boek lezen of langzaam indutten, een groepje eenden dat zich bijeengetroept heeft, wachtend op een lieve dame met droge sneetjes brood, enkele vissers gefocust op hun dobber en een gezinnetje dat gezwind voorbij de zonnewijzers fietst.

Zonnewijzerpark_006 Zonnewijzerpark_016

Lees verder

Foto van de week: vakantie in zicht!

Vakantiekiekje_barcelona_2006 Vakantie is...op Plaça de Catalunya, een druk plein in het centrum van Barcelona, duiven voeren.   

Nog een maand aftellen en 't is weer zover: de grote vakantie komt eraan! Schoolvakantie, wettelijk verlof, bouwverlof, zwanger-of ouderschapsverlof, onbetaald verlof,...eender welk verlof: het maakt niet uit hoe je het noemt: congé is congé! En we gaan er van genieten! Sommigen blijven in 't land, nog anderen kan je aan andere kant van de aardkloot terugvinden, tot in Australië.

Ramblas_2006_2 Vakantie is...op de Ramblas op een verhoogje staan naast de look-a-like van Che Guevara.

Er worden natuurlijk foto's genomen tijdens deze vakantiemomenten om ze later met leuke anekdotes aan familie, vrienden en kennissen te tonen. Zelf heb ik mooie herinneringen aan een vakantietrip die ik maakte in 2006 naar Barcelona. De foto's spreken voor zich: on-ver-ge-te-lijk!

Foto's: Belgin Özgünes

Wie leuke foto's maakt tijdens z'n vakantieperiode mag ze me doormailen. Ik zet ze op de blog!

Nationaal Park Hoge Kempen: fietstocht met een Ranger

Ben je een natuurliefhebber en denk je eraan om enkele uren te onthaasten? Dan kan je onder leiding van een ervaren Ranger van het Nationaal Park Hoge Kempen een natuurfietstocht van 2 uur beleven. Geen gecaste Texas Ranger maar een echte Ranger die je al fietsend meeneemt naar de mooiste plekjes van het Nationaal Park. Je waant je in Afrika op safaritocht. Evenwel geen gevaarlijke leeuwen of olifanten die je pad zullen kruisen, maar wel fauna en flora waarvan je wellicht het bestaan nog niet afweet. Deze adembenemende fietstocht zal zich elke zondag herhalen en dit tot eind oktober 2008.   

Met een Ranger op ontdekkingstocht doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen:

Start fietstocht: 14 uur aan het bezoekersonthaal Kattevennen
Duur: 2 uren
Kostprijs per persoon: 2 euro
Max. aantal personen: 20
Ticketverkoop: van 13u tot 13u55 aan de balie van het bezoekersonthaal Kattevennen
(ter hoogte van het Europlanetarium).
Info: Toerisme Genk: 089/65.44.49

Klik hier voor het Rangeraanbod van het Nationaal Park Hoge Kempen. Website Nationaal Park Hoge Kempen

31 mei: Ingrediëntentocht in Genk

Oerman_2 Er zijn mensen die graag op reis gaan om ondermeer op zoek te gaan naar andere culturen. Er zijn ook mensen die alles willen weten over het culinaire. In welke winkel kan ik terecht voor een specifiek ingredïent dat net dat ietsje meer geeft aan mijn schotel?

Krijgt u ook een kick wanneer u een gezellig restaurant ontdekt? Dan bent u op zaterdag 31 mei welkom op verschillende locaties in Genk. Op 3 plaatsen in Genk kan u onder begeleiding van een gids op culinaire ontdekkingstocht.

Deze gids wandelt met u doorheen de typische Genkse winkelstraten en laat u kennismaken met het multiculinaire aanbod aan winkeltjes en restaurants. Smakelijk!

Meer info hierover vindt u onder 'Lees verder'. U kunt ook mailen naar toerisme@genk.be.

Heeft u een gezellig restaurant in Genk ontdekt? Of u heeft een keukenrecept dat u met ons wilt delen? Laat het me weten!   

Foto: www.09546.07br.thinkquest.nl

Lees verder

29 mei & 1 juni Euroscoop: The Band's Visit

Wwwtoquocgovvn Regisseur en scenarist Eran Kolirin   

The Band's Visit is de debuutfilm van de Israëliër Eran Kolirin. Deze tragikomedie werd door hemzelf geregisseerd en geschreven, en kreeg lof en prijzen van verschillende internationale filmfestivals van Cannes tot Tokyo.

Postervisit_the_bands_visit Egyptische blaaskapel in 'the middle of nowhere'

Zet een Egyptische blaaskapel in een Israëlisch, door God en klein Pierke, verlaten boerengat en je krijgt geheid problemen. Geen problemen van het '1000-bommen- en- granaten' type maar intermenselijke problemen. De taal- en cultuurkloof lijkt onoverbrugbaar maar de droge humor en de, op momenten vertederende, tête-à-têtescènes stemmen hoopvol voor de toekomst.

Acht Egyptenaren komen op ongelukkige wijze in een verkeerd dorp aangewaaid. Ze wachten op een Israëlisch vliegveld op een auto die hen komt oppikken. Er komt geen auto en daarom nemen ze de bus. Communicatieproblemen zorgen ervoor dat ze niet op hun eindbestemming raken, maar wel afgezet worden in een verlaten woestijndorp. Daar worden ze, de gegeven omstandigheden in acht genomen, goed opgevangen door de lokale bevolking en merken ze naderhand dat er tussen hen toch meer overeenkomsten zijn dan verschillen. Een film die het "zo kan het ook"-gehalte heeft. Onderaan vindt u een fragment uit The Band's Visit.

Officiële website

Foto: www.toquoc.gov.vn

Regie & scenario: Eran Kolirin, Israël/Frankrijk 2007; 85 minuten
Datum: donderdag 29 mei (20u15) + zondag 1 juni (11 uur)
Plaats: Euroscoop Genk - C-mine 1 - Winterslag
Prijs: € 6,00 - € 5,50 (studenten/senioren)

Kijk op www.projectorcinema.be  voor meer filminfo!

Dieselprijs blijft stijgen: "speculatie op de wereldmarkt de oorzaak"

Tankstation_048 Tankstation_046    De dieselprijs blijft stijgen. Het prijsverschil benzine/diesel is bijna verwaarloosbaar. (Klik op de foto's om te vergroten)

De prijsstijgingen aan de pomp blijven het nieuws beheersen. Morgen klimt de dieselprijs tot een nooit geziene recordhoogte en bedraagt de maximumprijs voor 1 liter diesel 1,47 euro. Er komt dus een prijsstijging van bijna 5 cent. Als oorzaak wordt de stijging van de duurdere olie op de internationale markten aangeduidt. Het prijsverschil benzine/diesel is door deze zoveelste prijsstijging bijna verwaarloosbaar. Deze vaststelling geldt zeker voor de pomphouders die de officiële prijzen toepassen.

Tankstation_040 Tankstation_044 Pomphouder Nicolaos Campanis

Nicolaos Campanis (44), uitbater van het tankstation Pollet op de Guillaume Lambertlaan 113, is iemand die volgens de gangbare, officiële prijzen werkt. Reeds 16 jaar baat hij het tankstation uit op de hoek van de Gieterijstraat en de Guillaume Lambertlaan in Zwartberg.

Tankstation_033 Tankstation Pollet in Zwartberg

Deze geboren en getogen Genkenaar baat dit tankstation uit sinds 1982. Eerst onder de vlag van Esso en sinds 1986 bedient hij de pomp voor Pollet. Een man met ervaring en een visie: "wij, kleine pomphouders, zijn net als jullie klanten het slachtoffer van deze prijsstijgingen", zegt Campanis. "Volgens mij heeft het allemaal te maken met speculatie op de wereldmarkt. Vroeger waren het de grote verdelers die met elkaar in concurrentie gingen, nu zijn het de beursspeculanten die het met elkaar uitvechten", aldus de uitbater.

Klik hier voor de goedkoopste tankstations in je buurt

Lees ook het artikel:  Is het nog de moeite een dieselwagen te kopen?

Foto's: Belgin Özgünes

Hebben de prijsstijgingen aan het tankstation een invloed op uw dagdagelijkse leven? Zo ja, in welke mate? Graag uw reacties!   
                               

31 mei: Internationaal Kick-thaiboxing B-gala

Starmuay_3

De Genkse Tai-kickboxingclub Muay-thai (hier klikken voor website) organiseert op zaterdag 31 mei een Thai-kickboxing B-gala. Deze genaamde "Fightingworld Talents" avond zal doorgaan in de sporthal van het Sint-Jan Berchmanscollege, Collegelaan 1 te Genk.

Voorverkoopkaarten (15€) zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende clubs en bij Fightingworld, een winkel die gespecialiseerd is in ondermeer vechtsportartikelen en sportvoeding, (hier klikken voor website). Aan de kassa betaalt u 20€. De deuren gaan open om 17u.30, aanvang om 18u.

Michael_5Ckim_2Chichammoujtahid_2Cmiekepapy_3 Michael, Kim, Hicham en Mieke                                                                           

Op het programma staan volgende partijen:
B- Michael (mt-genk) vs kostas (düren-Germany)
B- Kim (mt-genk) vs Vangelis (Dipanegara-nl)
B- Pavel (defcross) vs Ilhan (samir-gym)
B- Maxim (death row) vs Ilman (samir-gym)
C- Hicham (mt-genk) vs Xavier (black panthers) Vlaams titelgevecht!
C- Mieke (mt-genk) vs Kim (dipanegara-nl) dames

VTM maakte onlangs een reportage over de Genkse Tai-kickboxingclub Muay-thai

De allerkleinste talentjes zullen op 31 mei voor het eerst kennismaken met de ring door onderlinge demonstratiewedstrijdjes.
Voor meer info: muaythaigenk@hotmail.com

Collegelaan te Genk

Heeft u een activiteit op het programma staan? Laat het me weten!

Zondag 1 juni: Dag van de Open Kerken

Logo_nl  1 juni  2008 vindt de eerste Open Kerkendag plaats. Klik hier voor een videofragment over het opzet van deze opendeurdag.

Op de Dag van de Open Kerken, aanstaande zondag 1 juni, krijgt u de gelegenheid om kennis te maken met 44 kerken verspreid over gans het land (klikken). Dit kan op verschillende manieren: door rondleidingen, inwijdingen, lezingen, tentoonstel­lingen, vertellingen, concerten en picknicks.

Kerk_termien   O-L-V-van-de-Rozenkranskerk ontvangt u op 1 juni.

In Genk staat de O-L-V-van-de-Rozenkranskerk op de Rozenkranslaan in de kijker. Op deze dag, onder begeleiding van stadsgidsen, kan u de kerk bezichtigen met zijn kunstwerken en bezoekt u het klooster van de Dominicanen, begeleid door paters van het klooster.

Kruis_termien Onder begeleiding van stadsgidsen kan u kunstwerken in de kerk bezichtigen.

De Dag van de Open Kerken is een initiatief genomen door verantwoordelijken die zich aansloten bij de Stichting Open Kerken. Door het organiseren van deze dag wil men een stimulerende aanzet geven om de verschillende religieuze gebouwen in het land beter te leren kennen. Dit kan in de periode van juni tot eind september 2008, tijdens de bezoekuren.

Programma op 1 juni: O-L-V-van-de-Rozenkranskerk Rozenkranslaan 47 • 3600 Genk
Zondagvieringen
10u.00 gezongen
11u.30 gelezen
Bezichtigen van de kerk met zijn kunstwerken
Opendeurdag in het klooster van de Dominicanen
14u.00 tot 18u.00 Rondleidingen
Stadsgidsen leiden de bezoekers rond in de kerk met aansluitend een bezoek in het klooster van de Dominicanen begeleid door paters van het klooster.
De toegang is gratis

Deze dag komt tot stand met medewerking van de Stad Genk.
Voor meer informatie over de bezoekmodaliteiten op 1 juni en het programma van de plaatsen waar u terecht kunt tussen juni en eind september : www.openkerken.be

Foto's: www.openkerken.be

23 & 24 & 25 mei: Grote braderie in de Stalenstraat

Braderie_stalenstraat_025 Activiteitenaffiche van de grote braderie (klikken om te vergroten) 

De Stalenstraat in Waterschei is weer aan 't feesten. Drie dagen nog wel. Het hoogtepunt valt evenwel op zondag 25 mei wanneer de jaarlijks wederkerende rommelmarkt het volk zal doen aanzwellen, maar vandaag werd reeds een aanloop genomen. Vrijdag en zaterdag zijn het de verenigde handelaars die de gelegenheid te baat zullen nemen om hun kwaliteitsprodukten aan de slenterende voorbijgangers aan te prijzen.   

Braderie_stalenstraat_029 Braderie_stalenstraat_028   De eigenaar van 'de Griekse winkel' aan de barbeque en fier poserend aan z'n winkeldeur

Een barbeque met heerlijke eetklare vleesstokjes trekken m'n aandacht. Het is de eigenaar van 'de Griekse winkel' op nummer 169 die met kennis van zaken het vleeshoopje omtovert tot een brochette. Hij wil graag op de foto maar: "m'n winkel moet er ook op", zegt ie stout.

Braderie_stalenstraat_024 Braderie_stalenstraat_019  Braderie_stalenstraat_021 Grote vlaggen van verschillende landen wapperen broederlijk naast elkaar en duiden het karakter aan van dit driedaagse evenement: internationaal. Winkels zijn aantrekkelijk versierd en terrasjes raken gevuld. Eén woord: fiësta!

Op zondagmorgen, om 9u., begint de dag met een grote rommelmarkt. Een folklore en -dansfestival zorgt voor de culturele apotheose en wat volgt is een totaalspektakel met Radio Viva FM en publiekstrekker is ongetwijfeld Kelly Pfaff, dochter van, die het Antwerpse even verlaat om het DJ-schap in Waterschei te vervullen. Maar ook DJ Johnny zal er zijn, net zoals de look-a-like van Joe Cocker. Vespafans kunnen hun hartje ophalen door een heuse tentoonstelling van de Vespaclub.

Braderie_stalenstraat_031 Braderie_stalenstraat_034 Aan de allerkleinsten is ook gedacht: zij kunnen eendjes vissen en in een roze olifant de wereld verkennen in een minikermis.

Braderie_stalenstraat_041 Een kermis zonder frituur en smoutebollen is geen kermis. Zodoende staat er een kraam klaar om aan de goestingskes tegemoet te komen..

Foto's: Belgin Özgünes

Heeft u een activiteit in het vooruitzicht? Laat het me weten!

23 mei: Handtassenontwerper Michaël Verheyden nodigt uit

Michael_verheydenMichaël Verheyden (Foto: Mine Dalemans)

Michaël Verheyden (29), dé handtassenontwerper waar Genk best trots op mag wezen, nodigt op vrijdag 23 mei in zijn C-mine een waslijstje aan getalenteerde creatievelingen uit. De breedste aspecten uit het culturele spectrum komen aan bod: fotografie, mode, vormgeving, kunst en muziek.

T_estheraccessories Een Michaël Verheyden-ontwerp

Om welke reden? Michaël Verheyden viert de opening van z'n nieuwe atelier en we zullen het geweten hebben. Onlangs nam Verheyden z'n intrek in één van de gebouwen op de voormalige mijnterreinen van Winterslag  gelegen in de Evence Coppeelaan. Een weloverwogen plaats waar hij over voldoende werk-en tentoonstellingsruimte beschikt.

20080523mvHet  waslijstje aan genodigden op 23 mei. Zij brengen een mix van fotografie, mode, vormgeving, kunst en muziek   

Diegenen die de start-up gemist hebben kunnen nog minstens twee weken terecht voor een expositie op hetzelfde adres.

Deze loopt van zaterdag 24 mei tot zaterdag 7 juni (op afspraak tel.: 089 71 64 71)

Ietwat cultuuradept, die naam waardig, zal zich na 23 mei 'rotten' voelen wanneer hij of zij dit geweldige programma-aanbod mist! Go! Go! Go! 

Website: www.michaelverheyden.be

Opening: vrijdag 23 mei, 20:30 – 03:00
Adres: C-mine, Evence Coppeelaan 91, 3600 Genk

Tickets: cultuurcentrum@genk.be of  Tel.: 089 653 843
VVK 7 euro - KASSA 10 euro

Voor meer info: http://www.statiuspr.com

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!