Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Foto van de week: De Kreuners op Genk on stage

Foto's van het optreden van De Kreuners op Genk on stage (zondag 29 juni) werden me bezorgd door Bartje Achten. Waarvoor dank.

Wie nog nooit van Bartje Achten gehoord heeft kan hier en hier klikken

Bartje_en_walter_grootaers Bartje Achten en Walter Grootaers

Img_9574 Img_9534

Img_9585  Img_9602

Img_9591 Img_9590

Lees verder

Euro 2008: Genkse Spanjaarden vieren Europese titel

Nadat Spanje de Europese kampioenenbeker in de lucht stak en een toeterende autokaravaan m'n venster passeerde wist ik waarnaartoe om Spaanse vreugdedansen live mee te maken. Ik reed richting Hoevenzavellaan, naar de vereniging Altas Torres (hier klikken), the place to be voor de Spaanse Genkenaren. En of ze even op de foto wilden? Tuurlijk! Het resultaat zie je op onderstaande foto's. Olé! 

Spanje_europees_kampioen_290608_006 Spanje_europees_kampioen_290608_012

Spanje_europees_kampioen_290608_013 Spanje_europees_kampioen_290608_015

Lees verder

Zondag 29 juni Genk on stage: enkele sfeerbeelden

Op deze zonnige zondagmiddag begeef ik me naar het centrum om de sfeer op Genk on stage op te snuiven. De Kreuners, Zita Swoon, Stan Van Samang en Guy Swinnen (The Scabs) zullen deze nacht het licht doven van een meer dan geslaagd muziekfestival. Voor diegenen die om de een of andere reden Genk on stage 2008 voorbij hun neus zien gaan: enkele sfeerbeelden om het leed te verzachten. 

Genk_on_stage_290608_001 Genk_on_stage_290608_003 The Belgian Dixie Kings op de Fruitmarkt.

Genk_on_stage_290608_014 Genk_on_stage_290608_015 De groep Buurman op de Mainstreamstage (Fruitmarkt).

Lees verder

30/06 Euroscoop: IL DOLCE E L'AMARO (The sweet and the bitter)

Ildolceelamaro Affiche "Il dolce e l' amaro" 

"Il dolce e l' amaro", vertaling "the sweet and the bitter", zijn de woorden die Saro Scordia' s vader meegaf aan z'n zoon bij diens laatste bezoek in een Siciliaanse gevangenis. Saro's vader is een onverbeterlijke crimineel die voor lange tijd opgesloten zit en na een gevangenisopstand het leven laat.

Ildolceelamaro_1  Saro Scordia (Luigi Lo Cascio, °1967) 

Hij leeft in de waan dat z'n vader vermoord werd door de politie en raakt in de ban van de maffia. Door het opknappen van belangrijke opdrachten (lees: het opruimen van mensen) krijgt hij meer en meer aanzien in de maffia-hiërarchie en staat op het punt om opgenomen te worden in de Costra Nostra, een organisatie die verschillende maffiafamilies verenigt.

Lees verder

Drie jongeren blikken terug op het voorbije schooljaar

Laatste_schooldag_2 Valentina (15), Vito (11) en Laurens (13).

14u.30 deze middag. Een drietal jongeren zitten samen ontspannen op een drempel te praten. Waarover het ging kon ik niet horen, maar wanneer ik hen spontaan enkele vragen stel over het voorbije schooljaar zijn ze onmiddellijk bij de les.

Laatste_schooldag__024_2 Laurens volgt volgend jaar de richting Industriële Wetenschappen in het Technisch Instituut Sint-Lodewijk (website)

Laurens Cupers (13) loopt school in het Technisch Instituut Sint-Lodewijk in de Mosselerlaan en hij mag z'n schooljaar afsluiten met een puike 81% in het eerste middelbaar. Op 1 september, bij de start van het nieuwe schooljaar, kiest Laurens voor de richting Industriële Wetenschappen (IW) in dezelfde school.

Laurens, welk was je lievelingsvak het voorbije schooljaar en waarom? Laurens: "Nederlands omdat we een fijne leerkracht hadden en omdat het vak belangrijk is". En welk vak vond je het minst interessant? Laurens: "Geschiedenis, omdat het me gewoon niet interesseert". Welke leerkracht vond je het leukst? Laurens: "Mijnheer Laureys, die geeft de vakken Nederlands en Geschiedenis. En Mevrouw Pauli, die geeft het vak Godsdienst". Wanneer ik vraag wat hij later wil worden moet Laurens me het antwoord schuldig blijven: "ik weet het nog niet".

Lees verder

Ambtenaren ACV Openbare Diensten voeren actie voor start gemeenteraad

Acv_actie_gemeentehuis_260608_gemee ACV-actie aan het gemeentehuis voor koopkrachtverhoging. (Klikken op foto's om te vergroten)   

De 24-urenstaking van de lokale en regionale ambtenaren is nog maar goed twee dagen achter de rug of er diende zich vandaag om 19u. een volgende actie aan: om de eis voor een lineaire loonsverhoging kracht bij te zetten verzamelden ruim 35 militanten en leden van het ACV, sector Openbare Besturen, voor het stadhuis van Genk. Achterliggende bedoeling van deze actie, een trouwens zeer ludieke bleek achteraf, was om vlak voor de start van de gemeenteraad aan burgemeester Jef Gabriels aandacht te vragen voor de voorliggende eisen van de ruim 140.000 lokale en regionale ambtenaren in Vlaanderen.

Lees verder

Portret Piet Baeten: "leren leven met suikerziekte"

Piet_baeten_25_juni_2008_009 Piet Baeten

Op deze zonnige, wat kleffe woensdagmiddag rij ik richting Winterslag, met bestemming Noordlaan. Ik bel aan bij Piet Baeten (52). Piet woont sinds 1990 in Genk en betrekt nog steeds hetzelfde huis waar hij destijds introk. Alhoewel Piet het levenslicht zag in het oud ziekenhuis van Genk is hij een geboren en getogen Nielenaar. Hij zegt er nadrukkelijk bij dat het Niel-bij-As is en niet As. Piet is de jongste van 6 kinderen, allemaal jongens. Wanneer het lot destijds niet keihard toegeslagen had zou hij als Boudewijn door het leven gegaan zijn, zoals de traditie het wil. Maar één broer stierf op vrij jonge leeftijd en zo bleef het bij Piet.

Piet_baeten_25_juni_2008_014 Piet in z'n leuk ingerichte woonkamer.

Ongetwijfeld zullen verschillende mensen Piet herkennen als 'Piet de facteur'. Piet begon z'n loopbaan op De Post in december 1979 en sinds begin 1981 bedeelt hij post in de straten van Genk, al bijna 30 jaar.
In december 2006 kreeg Piet het moeilijk met het lezen van adressen op brieven die hij moest behandelen. Een bril hielp allang niet meer en noodgedwongen maakte hij een afspraak met de oogarts.

Lees verder

24-urenstaking ambtenaren: "staking in Genk geslaagd"

Genk_bord

Dat de eis om koopkrachtverhoging niet alleen bij de werknemers in de privé grote weerklank vindt maar ook gevoelig ligt in de openbare diensten bewijzen vandaag de ambtenaren van de gemeenten, OCMW's en provincies met een vrij goed opgevolgde 24-urenstaking. 

Lees verder

22 juni Opendeurdag CARBON Sense: bekijk hier de foto's

Werken_alleen_2 Werken_met_2_2_2   Op de vijfde etage, in het welness center CARBON Sense, werd in april nog hard gewerkt.

Hotel CARBON, het voorlopig enige echte design hotel van Vlaanderen, gelegen op de Europalaan, opende op 25 april jongstleden haar deuren. Evenwel was er nog een etage onafgewerkt: het welness center, anders gezegd CARBON Sense (Spa Lounge), dat zich op de vijfde en hoogste verdieping bevindt. Ik laat jullie meegenieten...

Hotel_carbon_052 Hotel_carbon_050   Na het aanmelden wacht u een comfortable kleedkamer. U kan zich daarna in de rustgevende ruimtes begeven. Waar ondermeer gelegenheid is om op een gezellig terras een kop koffie te drinken of een voetbad te nemen (foto rechtsboven).

Hotel_carbon_027_2 Hotel_carbon_029_2

Hotel_carbon_031_2 Hotel_carbon_047

 

Lees verder

27 & 28 & 29 juni: 'Genk on stage Tapas menu'

Gos_color Nog even en Genk on stage (website) kan losbarsten. Op 27, 28 en 29 juni zal Genk ingepalmd worden door muziekliefhebbers allerhande. Van jong tot oud, ieder vindt wel z'n genre terug in het voorliggende programma: De Kreuners, Udo, Freddy Birset, Kate Ryan, Stan Van Samang, en nog veel meer binnen-en buitenlands muziektalent. Wat Genk on Stage van andere festivals in dit land onderscheidt is dat het volledig gratis is. Not seen yet!

_grieks_restaurant_080 _grieks_restaurant_078 Het Genk on Stage Tapas menu van restaurant 'O Geros'. Een creatief initiatief van uitbaatster Vallina Nelles (foto).    

Dat Genk on stage mensen tot inspiratie en creativiteit aanzet bewijst het Grieks restaurant 'O Geros', gelegen in de Centrumlaan, hartje centrum Genk. Hier hebben mevrouw Mariane Nelles-Tzamouranis (49) en haar twee dochters Vallina (22) en Sari (20) het voor het zeggen.

_grieks_restaurant_064 _grieks_restaurant_073 Mariane Tzamouranis (zittend) samen met dochters Sari (links) en Vallina op het terras van hun restaurant, hartje Genk, in de Centrumlaan. 

Lees verder

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!