Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Zaterdag 2 augustus: Absolutely Free Festival (AFF)

Logoaff08_highres Info: www.absolutelyfree.be

Wie 'absolutely' weg is van alternatieve muziek en een migraine-aanval krijgt van gecommercialiseerde en dure muziekfestivals kan op zaterdag 2 augustus z'n gram halen op het Absolutely Free Festival (AFF). Het woord 'Free' staat dan ook heel letterlijk voor gratis. Met de programmatie van 17 groepen, verdeeld over twee podia, heb je keuze te over: folk, country, blues en zelfs een streepje punk krijg je geserveerd op het oude mijnterrein van Winterslag. Met The Tellers, een Belgisch exportprodukt en de Londense countryband The Cedars (UK) (hier klikken) op het hoofdpodium is het festival nu reeds top. En zeker niet te vergeten zijn de Genkse groepen Black 'n Bones (hoofdpodium) en Winterslag (frontstage)!

Lees verder

Vereniging in de kijker: v.z.w. Het Vervolg

Verenigingindekijker_gr1_2

30_juli_het_vervolg_050 30_juli_het_vervolg_037

30_juli_het_vervolg_009 v.l.n.r.: Karen Wyckmans, Paul Boutsen, Gunther Truyen en Michiel Kragten

Deze middag hield ik halt in de Vennestraat in Winterslag ter hoogte van het huisnummer 127. Dit is het adres waar V.z.w Het Vervolg, Projectencentrum voor de Mijnstreek, gehuisvest is. De vereniging bestaat reeds 10 jaar maar heeft haar onderkomen in dit gebouw pas sinds een 4-tal jaren. Een stoepbord met OPEN Foto EXPO 'triage de Beeringen' en het opschrift op de etalageruit 'COALFACE Gallery - identity under construction' spoort aan om binnen te stappen. Dat de deur wagenwijd openstaat maakt het des te makkelijker.

30_juli_het_vervolg_002 Paul, Karen, Michiel en Gunther in de exporuimte

Eénmaal over de drempel kom ik in de fotogalerij COALFACE terecht en word ik hartelijk verwelkomd door Paul Boutsen (46), directeur van de v.z.w. Ook maak ik kennis met Karen Wyckmans (30), project- en productiemedewerker, Michiel Kragten (25) en Gunther Truyen (22). Zij maken deel uit van de 40-koppige medewerkersploeg die de vereniging rijk is.

Lees verder

31/07 & 3/08 Euroscoop: PARIS (tragikomedie)

Moviemachinenl Paris, een tragikomedie over mensen..zoals ze zijn   

Paris, het laatste werk van Frans regisseur Cédric Klapisch (°1961) is een tragikomedie overgoten met een vleugje romantiek. De prent geeft de intermenselijke relaties tussen mensen weer. De dagdagelijkse beslommeringen, op het eerste zicht banale en pietleutige problemen, van de doorsnee Parijzenaar worden door de ogen van Pierre (Romain Duris °1974) gefilterd.

Lefigarofr Juliette Binoche (Elise) en Romain Duris (Pierre) als zus en broer in de hoofdrol. (Foto: lefigaro.fr)

Pierre is een professioneel danser en ziet zich genoodzaakt een punt te zetten achter z'n carrière door een ernstige hartkwaal. Hij zoekt steun bij z'n zus Elise (Juliette Binoche °1964) die met haar drie kinderen bij hem intrekt.

Lees verder

Foto van de week: uw blogger op de Gentse Feesten

Pole_pole_280708_047 Pole20pole2028070820049

Pole_pole_280708_053 Pole_pole_280708_082 Optredens tijdens het Polé Polé festival waaronder Delazouk uit de Dominikaanse Republiek (foto linksbeneden)

Op uitnodiging van nieuwsblad.be begaf ik me gisterennamiddag, het was m'n eerste keer, naar de Gentse Feesten. En het mag gezegd worden: het was fantastico en Polé Polé-time ! Aan de Gras- en Korenlei werden de medewerkers van nieuwsblad.be als VIP's verwelkomd op een verhoogd platform met een prachtig overzicht op de festivalsite en het podium. In een exotisch decor konden we genieten van cocktails, wijn, cava, sangria en een walking buffet.

Lees verder

Wateroverlast in Genk: bekijk hier de foto's

Henri_esserslaanhengelhoefstraat20w Henri20esserslaanhengelhoefstraat_2 Henri Esserslaan

Henri20esserslaanhengelhoefstraat_3 Henri20esserslaanhengelhoefstraat_4 Postbode Marianne Koziel en de brandweer van Genk aan het getroffen huis op de Hengelhoefstraat 56

Henri20esserslaanhengelhoefstraat_7 Henri20esserslaanhengelhoefstraat_8

Henri_esserslaanhengelhoefstraat_wa Henri_esserslaanhengelhoefstraat__4 Tuin en garage  zijn ondergelopen. De auto in deze garage is van Mathieu's zoon Mark. Mathieu's auto staat in een andere garage (zie foto rechtsonder) 

Omstreeks 6 uur deze morgen kon niemand vermoeden dat er onheil in de lucht zat, toch niet van die omvang, maar goed een half uur later werden de hemelsluizen geopend. In een mum van tijd werd Limburg getroffen door een enorme wolkbreuk. Ook Genk bleef niet gespaard, zo ook de woning in de Hengelhoefstraat 56 en de Henri Esserslaan waar de weg afgesloten werd voor het verkeer. Mathieu Daniels, net 80 geworden, is er niet goed van. Hij is nog maar net terug thuis na een verblijf in het ziekenhuis en kan deze tegenslag best missen. Het is reeds voor de tweede maal in korte tijd dat z'n woning getroffen werd door wateroverlast.

Lees verder

30/07 tot 14/08: Zomerbeker Voetbal Stad Genk

Voetbalterrein_terboekt Trainingsveld Bregel Sport (Foto: Belgin Özgünes)

De maand augustus nadert wat betekent dat Koning Voetbal de touwtjes weer in handen neemt, ook in Genk. Vanaf woensdag 30 juli tot donderdag 14 augustus kan je op de terreinen van de Genkse provinciale voetbalploegen terecht voor de 15e Zomerbeker Voetbal. De organisatie van dit bekertreffen ligt in handen van de stedelijke Sportraad (info). De halve finales worden gespeeld op donderdag 21 augustus, de finale op donderdag 11 september op het terrein van Bregel Sport.      

Lees verder

29/07 Muziek in de stad: Born Crain (ReBorn)

Reborn Born Meirlaen (Gent, °1980) Foto

Born Meirlaen is de eerstvolgende artiest, en niet van de minsten, die op 29 juli geprogrammeerd staat in 'Muziek in de stad', een initiatief van de stad Genk en Zomerfestival Vlaanderen (website) 

Born Meirlaen zegt je waarschijnlijk niet veel, maar bij Born en ReBorn beginnen er gegarandeerd lichtjes te flikkeren. Wie herinnert zich niet die knappe rosse gast van idool 2004, de kloon van een Elton John in jongere versie? De originele voornaam Born kreeg hij uit de titel van de hit 'Born to be alive' van Patrick Hernandez uit 1979.

Lees verder

Vrijwilliger Gerda Vanloffelt in de kijker: "ik probeer met iedereen overeen te komen"

Vrijwilliger_gr1_2

Gerda_vanloffelt_en_monika_beerens_ Monika Beerens en Gerda Vanloffelt (r.)

Ja, er bestaan mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen, zonder een tegenprestatie te verwachten, bescheiden en zonder bijbedoelingen. Wat drijft iemand om dag in dag uit klaar te staan voor z'n medemens? Neem nu Gerda Vanloffelt (53) uit Sledderlo-Terboekt: een belletje van haar vriendin Monika Beerens (63) volstaat en Gerda staat paraat. Gerda en Monika kennen elkaar reeds 23 jaar. Het was Gerda die Monika in de donkerste periode van haar leven uit de put haalde. Monika's man Achiel overleed in 2003 na een aanslepende ziekte aan de ziekte van Burger (het dichtslippen van de aderen). Ook leed Achiel aan blaaskanker.

Gerda_vanloffelt_en_monika_beeren_2

Tussen 1993 en 2003 stond Gerda paraat om Monika, die niet over een rijbewijs beschikt, overal naartoe te brengen. Van kliniek naar kliniek, van dokter naar apotheker, van de winkel naar het postkantoor. En belangrijk voor Monika was dat Gerda een luisterend oor aanbood. Monika vertelt: "wat Gerda allemaal voor mij gedaan heeft kan je niet onder woorden brengen. Andere mensen worden het na een tijdje moe om te helpen, Gerda niet. Alleen Gerda heeft tijd en maakt tijd. Maar het heeft wellicht ook te maken met het feit dat we vriendinnen zijn. Het klikt", zegt ze.

Lees verder

27/07 'Zomerse zondag' Heempark: afvalarm tuinieren
In de maanden juli en augustus kan je iedere zondagnamiddag terecht tijdens de 'zomerse zondagen' in het Heempark voor een leuke, educatieve activiteit. Op zondag 27 juli komen de hobbyisten met groene vingers aan hun trekken. Dat tuinieren een ontspannende en zinvole bezigheid is moet je aan hen niet vertellen. En dat er tuinafval mee gemoeid is ook niet. Dat tuinafval niet 'zo maar' afval is en je er ook nuttige dingen mee kan doen wordt allemaal duidelijk op deze zomerse zondag. Maurice Verheyen is een begenadigd en ervaren tuinier en vertelde me vandaag hoe hij het groen in zijn tuin laat renderen. Ook gaf hij enkele nuttige tips mee.

Maurice_verheyen_240708_012 Maurice_verheyen_240708_015

Maurice_verheyen_240708_023 Maurice_verheyen_240708_020_2 Maurice Verheyen (64) uit de wijk Driehoeven is terecht fier op z'n sier- en moestuin. Sinds 1970, reeds 38 jaar, geniet hij van het  werken tussen z'n groenten. Maurice vertelt: "ik heb het tuinieren reeds vroeg meegekregen van m'n ouders, dus vanaf m'n prille jeugd". Sinds z'n opruststelling in december 2003 maakt Maurice nog meer tijd vrij voor het tuinieren. Bij hem kan je terecht voor ongespoten en gezonde groenten. Van onkruid-en insectenverdelgers moet hij niet weten. Noem Maurice gerust een biologische tuinier, een groene jongen. Ook de kunst van het composteren is hem niet onbekend, getuige de bovenstaande foto's.

Maurice_verheyen_240708_030 Maurice_verheyen_240708_029_2

Maurice_verheyen_240708_031 Maurice_verheyen_240708_032

Hoe hij de wormen van z'n groenten weghoudt? Hij plant radijzen tussen z'n (pluk)salades, courgetten, bonen, bieslook, aardappelen, wortelen, rabarber en peterselie zodat de wormen naar de radijzen gelokt worden en niet naar z'n groenten. Je moet het maar weten.          

Lees verder

23 juli Cristal Arena: enkele sfeerbeelden vóór België-Nederland

450pxlogobeijing2008  Jong_belgijong_nederland_230708_020 

Logo Olympische Spelen: bron                 Drukte aan de Cristal Arena in Genk.

De Belgische Olympische ploeg speelt vanavond nog een laatste oefenduel vooraleer ze zaterdag naar Peking vertrekt, naar de reeds lang verwachte Olympische Spelen. Een half uur voor de aanvang van de voorbereidingswedstrijd tegen de Nederlandse Olympische ploeg trok ik naar het terrein van KRC om de sfeer op te snuiven en enkele beelden te schieten.

Jong_belgijong_nederland_230708_032 Jong_belgijong_nederland_230708_033

Jong_belgijong_nederland_230708_034 Jong_belgijong_nederland_230708_035

Een Belgische en Nederlandse supporter die elkaar van haar noch pluim kennen vraag ik om even te poseren voor een foto. Spontaan neemt de Nederlander de Belgische vlag in handen waarop de Belg z'n hand uitreikt. Een toch ontroerend moment, vind ik. Voetbal oorlog?

Lees verder

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!