Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

31/08 Genks Kampioenschap Barbeque: een sfeerbeeld

Deze middag omstreeks 15u. Het Evenementenplein werd het decor van kijklustigen, culinaire fijnproevers, vrijwilligers, supporters en natuurlijk de deelnemende ploegen aan het Genks Kampioenschap Barbeque.  Onder een stralende zon werd er duchtig op los gebarbequed, uit het vuistje gegeten, frisse pintjes getapt en een dansje gepleegd. Ambiance dus op deze laatste zondag van de maand. Een sfeerbeeld:   

Barbeque_volk Barbeque_volk_1

Barbeque__gypsies Barbeque_dansen

Barbeque_varken_aan_t_spit Barbeque_eten_tentoongesteld_2

Barbeque__felix_alen Barbeque__felix_alen1 Foto: Felix Alen, zelf een vermaard chef-kok, is voorzitter van de jury en noteert hier zorgvuldig z'n bevindingen over de klaargemaakte barbequemaaltijden. 

Lees verder

1 september: Opening nieuwe bibliotheek

2908008_020 2908008_024 Openingsaankondiging van de nieuwe bibliotheek op 1 september (rotonde Europalaan) (Foto's: Belgin Özgünes)

Maandag 1 september is niet alleen een belangrijke dag voor de schoolgaande jeugd, ook de medewerkers en de vele gebruikers van de Genkse stadsbibliotheek wachten vol spanning op deze eerste septemberdag. De dag dat de bibliotheek haar deuren opent in een gloednieuw gebouw op het Stadsplein.

Op 10 juli (klikken) kon je nog een laatste maal terecht in de bibliotheek gelegen aan de Dieplaan 2, in het gebouw van het stadhuis. Daarna werd de definitieve verhuis (klikken) naar het nieuwe adres, Stadsplein 3, een feit.   

Lees verder

29/08 Beloften KRC Genk: doelpuntenkermis in Lokeren

Cid_2ceb80fbcd0c46f09a0cfa72f4108_3 De beloften van KRC Genk zetten hun zegereeks ongestoord verder. Gisterenavond wonnen ze overtuigend met 1-5 cijfers in het stadion van Lokeren. Net geen forfaitscore. Het eerste KRC-doelpunt viel reeds in de 5' en op het uur was de wedstrijd gespeeld na goals van Benteke in de 27' en De Bruyne in de 58'. De winst op Lokeren maakt dat de beloften na drie speeldagen, zonder puntenverlies, het klassement aanvoeren. Op vrijdag 12 september komt Zulte Waregem naar Genk voor het afwerken van speeldag 4. De beloften van Zulte Waregem werden op de voorlaatste speeldag van het voorbije seizoen nog verslagen met 7-0 op het veld van KRC.

Lees verder

30/08 Monitoren Genkse speelpleinen in playbackfinale

Jeugdcentrum_rondpunt_26 Jeugdcentrum Rondpunt 26 (website)

In het Jeugdcentrum Rondpunt 26 kan je op zaterdagavond 30 augustus de monitoren van de Genkse speelpleinen aan het werk zien in een heuse playbackfinale. Het is reeds de tiende maal dat deze show plaatsvindt. De organisatie ligt in handen van de Dienst Jeugd en enkele vrijwilligers. Opzet van de avond is het samenbrengen en danken van alle vrijwilligers die tijdens de zomervakantie actief bezig geweest zijn op de Genkse speelpleinen.

Lees verder

31/08 Genks Kampioenschap Barbeque in volle voorbereiding

2908008_050 2908008_046

2908008_047 2908008_058 Tenten zijn opgeslagen en barbequeplaatsen zichtbaar. Nog even en de barbequewedstrijd kan beginnen.

"Genk op de Rooster", de 4de editie van het Genks kampioenschap Barbeque, nadert. Op zondag 31 augustus kan je én als toeschouwer én als fijnproever terecht op het Evenementenplein voor een heerlijk bereide barbequemaaltijd. De barbequegerechten worden door verschillende multiculturele ploegen klaargemaakt en daarna aan het publiek verkocht. Dat er organisatietalent en voorbereidend werk nodig is, zodat een dag als deze succesvol verloopt, heb ik deze namiddag zelf mogen ondervinden.

Lees verder

Foto van de week: nieuwe flitswagen in Politiezone GAOZ

Jeep_3 Jeep_2

Jeep_1 Ford_fista Ford Fiësta aan de kant, Landrover Defender neemt de flits over. Deze foto's dateren van 13 augustus 2008 en werden genomen in Zutendaal centrum op de N77 Vijftien Augustusstraat richting Lanaken en in Wiemesmeer.

Neen, deze Landrover dient niet om safari-uitstapjes te maken in de natuurparken van Afrika maar wel om je op de bon te flitsen voor te hoge snelheid. De Landrover Defender is dan ook de nieuwste aanwinst van het wagenpark in de Politiezone GAOZ (Genk/As/Opglabbeek/Zutendaal) en dient als vervanger van 'oudgediende' Ford Fiësta. Dus: matig je snelheid en kijk uit voor deze blauwe flitser!

Bron en foto's: http://www.flitsservice.be/

Deze info werd ingestuurd. Heeft u nog andere nieuwtjes? Laat het me weten!   

31/08 'Zomerse zondag' Heempark: planten vermeerderen

Buxus_stekken_010 Buxus_stekken_021 Planten stekken: hoe krijg je deze kleine Buxusplantjes zo gezond en zo groot als de Buxus op de foto rechts? Hiervoor is er meer nodig dan enkel wat water en liefde, heb ik me laten vertellen (Foto's: Belgin Özgünes)

De laatste 'Zomerse zondag', georganiseerd door v.z.w. Heempark, komt eraan. Volgens de weerkaarten zal het op zondag 31 augustus zomeren en wordt het letterlijk een zomerse zondag. Een ideale gelegenheid om onder een stralende zon wijzer te worden over de vraag hoe je planten vermeerdert. Dat je planten kan scheuren wist ik niet, wel dat je ze kan stekken, maar hoe en wanneer, daar ben ik niet uit.

Buxus_stekken_008 Buxus_stekken_025 Buxus laat zich gewillig snoeien in alle maten en vormen. Hier gesnoeid als sierhaag. 

Lees verder

Voetbalbeloften 1ste Nationale: rangschikking en speeldag 3

Vrijwilliger_van_de_maand_juni_02_2 Foto: Belgin Özgünes

Beneden vindt u de top 5-rangschikking terug van de beloften in 1ste Nationale na het afwerken van de 2de speeldag. KRC Genk heeft zich bovenaan genesteld en speelt op vrijdag 29 augustus haar derde wedstrijd op het veld van Lokeren. Opmerkelijk is de 15de plaats van Anderlecht na 2 nederlagen. 

Uitslagen Speeldag 2

22/08  Genk -  Bergen                            2 - 1
22/08  Cercle Brugge -  Kortrijk              1 - 0
22/08  KV Mechelen -  Moeskroen            0 - 1
22/08  V. Dender -  G. Beerschot             0 - 3
22/08  Westerlo -  Standard                    0 - 3
22/08  Tubeke -  Lokeren                        3 - 3
25/08  Roeselare -  Charleroi                   4 - 2
25/08  AA Gent -  Anderlecht                   4 - 3
25/08  Zulte Waregem -  Club Brugge      2 - 1

Rangschikking na 2 speeldagen

                              GS  W   V    G       DS         P
1. Roeselare             2    2    0    0       8-2        6
2. Standard              2    2    0    0       4-0        6
3. Genk                    2    2    0    0       5-2        6
4. Cercle                  2    2    0     0      2-0        6
5. Tubeke                 2    1    1    0       5-1        4

Lees verder

30/08 Heempark: Europese Nacht van de Vleermuis

Hp_vleremuis V.z.w. Natuurpunt organiseert op 29, 30 en 31 augustus op verschillende locaties in het land de 'Europese Nacht van de Vleermuis'. Op zaterdag 30 augustus kan je ook in Genk deelnemen aan activiteiten die jouw eventuele vooroordelen over de vleermuis kunnen ontkrachten. Wat drinkt een vleermuis? Is het nu water of bloed? Welke vleermuizensoorten leven er zoal in België en welke vleermuizen tref je er het vaakste aan?  Van 20 uur tot 21 uur krijg je al veel antwoorden op je vragen na een boeiende filmvoorstelling en wacht de allerkleinsten een leuk programma met verhaaltjes en knutselen. De kinderen die verkleed zijn in vleermuizen staat een verrassing te wachten!

Pag_1086_cartoon2_2 Klik hier voor nog meer vleermuizencartoons

046_2

Foto: Belgin Özgünes

Vanaf 21 uur tot 23 uur neemt een natuurgids je mee voor een leerrijke vleermuizenwandeling. Hierna kan je genieten van een hapje en een drankje in de 'vleermuizencafetaria'.

Vitalski3_2 Vitalski neemt het peterschap van de Europese Nacht  van de Vleermuis op zich 

Peter van de Europese Nacht van de Vleermuis is 'Nachtburgemeester' Vitalski. Deze dichter, schrijver, stand-upcomedian en striptekenaar wijdt zelfs een conference (klikken) aan de vleermuis.

Heempark_genk_2 Afspraak aan het Heempark (Foto: Belgin Özgünes)   

Afspraak om 20u: Milieu- en Natuurcentrum Heempark, Hoogzij 7 Genk 

Foto's: website Natuurpunt

Contact: Rik Brys rik.brys@telenet.be  0478-75 55 02

Let wel: het wandelparcours is slechts gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

Heeft u een activiteit aan te kondigen? Contacteer me!

Toegankelijkheidsprijs Genk 2008: sportverenigingen en -clubs maken aanspraak

Shopping1_041_2 Toegankelijkheid, bereikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid zijn maatstaven die toegepast worden door de jury voor de toekenning van de Toegankelijkheidsprijs.

In de loop van de maand november reikt de stad Genk voor de derde maal op rij de Toegankelijkheidsprijs uit. De Toegankelijkheidsprijs 2008 zal dit jaar toegekend worden aan een sportvereniging of- club. Vóór 26 september worden de aanvraagformulieren op het stadhuis verwacht. Het formulier kan hier gedownload worden en het wedstrijdreglement kan je hier lezen.

Toegankelijkheidsprijs_2006_2007_01 De eerste Toegankelijkheidsprijs werd toegekend in 2006. Winnaar werd Bistro Wheel's gelegen in Shopping 1 (zie foto).

Aan de prijs hangt een mooie geldsom van 1.250 euro vast en een plakkaat met de vermelding ‘Winnaar Toegankelijkheidsprijs Genk 2008’. De prijs kan evenwel verdeeld worden onder meerdere kandidaten. Er wordt gekeken naar de inspanningen die de kandidaat sportvereniging of -club  doet rond toegankelijkheid, bereikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid voor personen met een handicap.

Volgende maatstaven worden in acht genomen: telt de vereniging of club personen met een handicap onder haar leden? Kunnen zij actief deelnemen aan sportactiviteiten? Zijn er voorzieningen getroffen zodat ze kunnen supporteren voor hun club? Is de kantine, het sanitair,... voor hen toegankelijk?

Lees verder

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!