Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

07/10 Curieus Genk: inzameling en digitalisering super 8 filmpjes

Recto_2 'De Jacht op Super 8', het jongste project van v.z.w. Curieus

Voor v.z.w. Curieus is geen enkel super 8 filmpje in Vlaanderen nog veilig want de jacht op oud beeldmateriaal is geopend. Met het project 'De Jacht op Super 8' wordt sinds 25 september door de vereniging Curieus op verschillende plaatsen in Vlaanderen, van Genk tot Oost-Vlaanderen en van Antwerpen tot Vlaams-Brabant, inzamelmomenten georganiseerd. Voor een democratische vergoeding van 1 euro per minuut kan je de oude beelden op je super 8 filmpjes digitaal laten omzetten. Curieus zet deze filmpjes voor jou op DVD.

Lees verder

Populaire babynamen in Genk

Babyontheblog_gr_31_2_2

Statistieken zijn enerzijds saai en anderzijds leuk, zeker wanneer ze niet stroken met de plaatselijke situatie. Zo geeft de Dienst Statistiek en Economische Informatie van de Federale Overheidsdienst Economie aan dat in 2007 in Limburg Lore (61) en Wout (63) de meest gekozen namen zijn voor mama's en papa's nieuwe borelingen, maar Genk zou Genk niet zijn wanneer we niet afweken van deze trend.

Lees verder

28/09 Zwartberg: viering Zuster Hendrika (80)

Zuster_hendrika_002 De Sint-Albertuskerk in Zwartberg ontvangt vandaag de 80-jarige zuster Hendrika (Foto: Belgin Özgünes)

De Sint-Albertuskerk van Zwartberg ontvangt vandaag, op zondag 28 september, een bijzondere gaste: zuster Hendrika. De 80ste verjaardag van de geliefde zuster Hendrika gaat in Zwartberg niet onopgemerkt voorbij. Met een viering in de Sint-Albertuskerk om 15 uur en een aansluitende receptie in ontmoetingsruimte 'Ons Heem', willen de medezusters en bewoners van Zwartberg zuster Hendrika danken voor al die jaren van onvoorwaardelijke inzet voor Zwartberg.

Zuster_hendrika_7 Zuster Hendrika (Foto: 'Genk Nu' editie 2003, stadsmagazine)

Zuster Hendrika is in Zwartberg en de omliggende wijken nog steeds geliefd door de speciale aandacht die ze voor de sociaal zwakkere medemens betoonde.

Lees verder

26/09: KRC Genk beloften winnen knap tegen Moeskroen

Beloften_krc_genk__moeskroen01 Tossen voor de wedstrijd KRC Genk - Moeskroen. KRC-kapitein Hubert David kijkt toe (wedstrijdfoto's: Dirk Vandebergh) 

Dat het vrijdagavond geen 'walk over' zou worden tegen de beloften van Excelsior Moeskroen was vooraf geweten. Een stevige ploeg uit het verre Moeskroen, versterkt met ondermeer Sishuba Asanda en Sakanoko Bassalia, zakte naar het Genkse af. Maar Moeskroen moest de duimen leggen tegen de Genkse beloften in een regen van doelpunten en een erg spannend matchverloop: 6 - 4 wees het scorebord na affluiten. KRC Genk prijkt na 6 ongeslagen wedstrijden op plaats 1 in de (voorlopige) rangschikking.

De reeds gespeelde wedstrijden van de 6de speeldag:
25/09/2008  RSC Anderlecht - Standard Luik  2 - 0
26/09/2008  VC Westerlo - Cl.Brugge   1 - 1
26/09/2008  FC Dender - KV Mechelen   3 - 0
26/09/2008  KRC Genk - Exc. Moeskroen  6 - 4
26/09/2008  Cercle Brugge - SC Lokeren O.VL. 4- 3
26/09/2008  F.C. Tubeke - Zulte Waregem  1 -  4

Op maandag 29/09 staan er nog drie wedstrijden op het programma:
29/09/2008  KV Kortrijk - RSC Charleroi
29/09/2008  KSV Roeselaere - R.AEC Bergen
29/09/2008  AA Gent - Germ.Beerschot

1. KRC Genk         6  6  0  0    29  8  21   18
2. R.AEC Bergen    6  5  0  1   16   2  14   15
3. Standard Luik    6  5  0  1    11  3    8   15
4. Zulte Waregem  6  4  1  1   16  14   2   13

Beloften_krc_genk__moeskroen04 Beloften_krc_genk__moeskroen02 KRC op doelpuntenjacht

Lees verder

Bepaal mee tot 28 september: wie is de M/V met macht in Genk?

Burgemeester_gabriels Burgervader Jef Gabriels leidt de tussenstand met 30,94%. Dit is bijna een derde van het totaal aantal stemmen

Tot zondag 28 september kan je nog stemmen op de poll die bepaalt wie de meest invloedrijkste Genkenaar is, met andere woorden: de persoon met macht in Genk. Momenteel zijn er 181 stemmen uitgebracht.  Ongeveer een derde van deze stemmen gaan naar burgemeester Jef Gabriels. Op ruime afstand wordt de burgervader 'bedreigd' door Wim Dries (12,71%) en Jo Vandeurzen (11,60%). Blijft dit de top 3 of komt er nog verandering in het klassement? Het is aan jullie om hierop een antwoord te geven! Nog twee dagen te gaan! Op 4 oktober zullen de meest invloedrijkste Vlamingen verschijnen in jouw krant, Het Nieuwsblad. Klik hier en stem mee. De 15 Genkse genomineerden staan in de rechterkolom. 

Klik hier en hier voor een gerelateerd artikel.

Wilt u graag uw stemkeuze toelichten en uw reactie op deze blog lezen? Mail me!   

Meer dan 300 bezwaarschriften voor het behoud van 3 hectare groen

Dsc_6510 Burgemeester Gabriels ontving op 25 september meer dan 300 bezwaarschriften uit handen van Bianca Booms (PVDA+) voor het behoud van het stukje bosrijk gebied gelegen aan het Albertkanaal. (Ingestuurde foto's: Peter Vanloffelt)     

De Genkse oppositiepartijen ProGenk en PVDA+ hebben zich in de strijd geworpen om het stukje natuur van 3 hectare aan de wijk Termien te 'redden' van ontginning. Dit ten koste van omzetting tot industriezone. Op vraag van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) wordt er momenteel een studie uitgevoerd in het bosrijk gebied, gelegen aan de Winterbeeklaan, naast het Albertkanaal (hier klikken). De uiterste datum van indiening van bezwaarschriften tegen de studie werd gesteld op donderdag 25 september.

Dsc_6534 Dit is het stukje natuur waarvoor oppositiepartijen ProGenk en PVDA+ het opnemen      

ProGenk ging verleden week in de wijk Termien de inwoners informeren met een folder waarin ze wezen op de mogelijkheid tot het indienen van een bezwaarschrift tegen het verdwijnen van het bedreigde stukje natuur (hier klikken). Medeoppositiepartij PVDA+ laat weten dat er 300 bezwaarschriften van bezorgde inwoners binnengehaald werden. Een delegatie, in aanwezigheid van gemeenteraadslid Harrie Dewitte (PVDA+), werd door burgemeester Jef Gabriels gisterenmorgen ontvangen (25/09)

Lees verder

29/09 & 29/10 & 24/11: Zitdagen aanvraag studietoelage 2008-2009

Europaschool_kolderbos Europaschool_kolderbos1 Europaschool in Kolderbos (Foto's: Belgin Özgünes)

Vanaf het schooljaar 2008-2009 is de toekenning van de school -en studietoelage uitgebreid van leerlingen en studenten van het middelbaar- en hoger onderwijs naar leerlingen van het deeltijds leerplichtonderwijs en leerlingen van het kleuter- en lager onderwijs.

Wil je hulp bij het invullen van de studietoelage voor het schooljaar 2008-2009? De Dienst Studietoelagen van het Provinciebestuur houdt zitdagen op het Genkse stadhuis (Sociaal Huis - 1ste verdieping) op volgende momenten:

Maandag 29 september van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur
Woensdag 29 oktober van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur
Maandag 24 november van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur   

Je kan ook online een aanvraag indienen op de volgende website: www.studietoelagen.be

Diegenen die reeds voor andere schooljaren een aanvraag indienden krijgen automatisch een nieuw aanvraagformulier in de bus. Wie voor het eerst een aanvraag indient kan de aanvraagdocumenten vragen aan de onderwijsinstelling van zijn kind (eren) of kan terecht aan de onthaalbalie van het stadhuis.

Basisschool_hoevenzavel De studie-en schooltoelage wordt uitgebreid naar zowel deeltijds onderwijs als naar lager- en kleuteronderwijs. (Op de foto: lagere school Hoevenzavel)

Belangrijk om weten: het Genkse stadsbestuur organiseert geen aparte dienstverleningsmomenten meer voor het invullen of nazien van aanvraagdocumenten .

Je kan wel terecht bij de Vlaamse infolijn op het gratis nummer 1700 voor meer info en zijn er aan de onthaalbalie van het stadhuis infofolders beschikbaar over de schooltoelage voor het secundair en hoger onderwijs. Tel. Provinciehuis: 011/29 96 05 of surf naar www.studietoelagen.be   

Foto's: Belgin Özgünes

Heeft u praktische tips? Laat het me weten!

28/09: Begeleide wandeling in het Zonnewijzerpark

Zonnewijzerpark_028 Zonnewijzerpark_082_4 Een zonnewijzerparkbezoek is niet alleen educatief interessant maar je komt ongetwijfeld tot rust in dit prachtig stukje natuur (Foto's: Belgin Özgünes) 

Aanstaande zondag krijg je een tweede kans om het Zonnewijzerpark te bezoeken. Wie de begeleide wandeling op 22 juni gemist heeft (hier klikken) kan dit op zondag 28 september goedmaken. Vanaf 14 uur tot 16 uur wandelt een stadsgids met jou doorheen het park en vertelt je alles over de eerste tijdsaanwijzers. Het zijn geen 'steenophopingen' die je tegenkomt maar stuk voor stuk kunstwerken en wetenschappelijke spitsvondigheden.

Zonnewijzerpark_004 Zonnewijzerpark_079 Het Zonnewijzerpark kan je bereiken langs het Molenvijverpark of aan de Hoogzij. Afspraakplaats voor zondag 28 september: Heempark, Hoogzij 7   

Prijs: € 2,00 per persoon - Kinderen -12 jaar: gratis
Duur wandeling: 2 uren
Vertrek: om 14 uur aan de parking van het Heempark (Hoogzij 7)

Reserveren is niet nodig!

Locatie: Tel: 089 65 44 49 - Fax: 089 65 34 82
Email: toerisme@genk.be

Foto's: Belgin Özgünes

Heeft u een activiteit te melden? Laat het me weten!

Zondag 28 september: Opendeurdag Heempark

Heempark2 Opendeurdag in het Heempark op zondag 28 september om 14 uur (Foto's: Belgin Özgünes)

Het Heempark heeft de laatste jaren grondige en bijzondere veranderingen ondergaan wat meermaals aanzet gaf tot feesten. Consequente aandacht voor vernieuwing maakt dat het Heempark er anders maar ook beter bij ligt. Zo werden de kippen-en konijnenrennen volledig vernieuwd en bevolkt met nieuwe bewoners. Maar ook de omliggende paadjes werden volledig aangelegd en her en der werden nieuwe infoborden geplaatst. Dit alles geeft aan tot wat het Heempark vandaag is: om fier op te zijn!

Heempark4 Het Heempark heeft grondige veranderingen achter de rug, mede gerealiseerd door de natuurploeg 

Op zondag 28 september, tijdens de opendeurdag, staan niet alleen de veranderingen en de nieuwe dieren van het Heempark in het zonnetje, maar wordt je ook getrakteerd op randanimatie onder de veelzeggende titel: ‘Heempark binnenstebuiten en ondersteboven’. Als bezoeker wordt je verwend door tal van activiteiten. Zo kan je een bezoek brengen aan de kruidentuinen waar je een 'kruidige verrassing' wacht. Of je kan kennismaken met de heemparkbijtjes in de bijenhal en proeven van het produkt van hun naarstig werk: honing.

Lees verder

Foto van de week: wat valt er te kijken?

Img_0011_3 Tijdens de beloftewedstrijd KRC Genk -Zulte Waregem (hier klikken) keek de scheidsrechter met veel interesse naar de onderbuik van een Zulte Waregemspeler. Weet er soms iemand wat er te kijken viel? Suggesties welkom! (Foto: Dirk Vandebergh)

Heeft u een  leuke foto voor deze blog? Mail maar door!   

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!