Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

28/12 Turkse verenigingen organiseren Cultuur- en Kunstfeest

Slen_flyer_achterkant Slen_afis_2 (klikken op de affiches om te vergroten)

De Belgisch-Turkse verenigingen van Winterslag en Waterschei, aangesloten bij het Verbond der Turkse Verenigingen in België, organiseren op 28 december een groots Cultuur- en Kunstfeest. De Mehtermuziekband, volgens de organisatoren de oudste militaire muziekkapel ter wereld, zorgt voor een feestelijke intrede in de Stalenstraat en de Vennestraat. Na de parade wordt het feest verdergezet in restaurant Anatolia waar diverse Turkse artiesten en een folkloregroep hun opwachting maken en de heerlijkste Turkse gerechten geserveerd worden.

Programma:

13u. - 14u.: intrede Mehtermuziekband Stalenstraat
15u. - 16u.: intrede Mehtermuziekband Vennestraat
17u. - 22u.: feestavond met diverse artiesten en folklore
Inkom: 15 euro
Plaats: Restaurant Anatolia, Evence Copéelaan 22, Genk
Info en voorverkoopkaarten: restaurant Anatolia Tel.: 0485/ 70 02 50 - 0476/ 94 31 03   

Restaurant_anatolia2 Restaurant_anatolia1 Restaurant Anatolia (Foto's: Belgin Özgünes)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105368c5d2d970b Listed below are links to weblogs that reference 28/12 Turkse verenigingen organiseren Cultuur- en Kunstfeest :

Reacties

merhaba Belgin hanim
ilgi ve alakaniza tesekkür eder çalismalarinizda basarilar dilerim .
Mithat ÖZTÜRK
Belçika Türk Federasyon
GenelBaskan

Mithat ÖZTÜRK op 24 december 2008 om 07:22

Het is schandalig dat het Nieuwsblad, en Belgin Özgunes, die tien jaar geleden nog een links aktiviste was (wij waren toen beide aktief in het Nationaal Comité voor het Algemeen Stemrecht), zoveel publiciteit maakt voor een "feest" die door de fascistische Grijze Wolven was georganiseerd. De "Belçika Türk Federasyonu" is ook gekend (zie de affiche) als "Belçika Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu", de Belgische afdeling van de Turkse fascistiche Partij van de nationalistische Actie (Milliyetçi Hareket Parti), die een emanatie is van de Grijze Wolven.

 Pierre-Yves Lambert op 29 december 2008 om 17:41

Beste,

Uit deze aankondiging blijkt niet dat het evenement georganiseerd werd door een al dan niet extremistische vereniging.

Zelfs Vlaams minister van Integratie Marino Keulen was op het evenement aanwezig. Hij ontkent in dit artikel dat het om een extremistisch feest zou zijn gegaan: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF29122008_101

Mattijs Ooms
Nieuwsblad.be

 Mattijs Ooms op 30 december 2008 om 14:18

Marino Keulen heeft helemaal niet gezegd "dat het om een extremistisch feest zou zijn gegaan". Hij zegt "dat hij op basis van de uitnodiging niet kon vermoeden dat het om een extreemrechts feest zou gaan".

Op de website van Het Belang van Limburg staat ook dat "De bijeenkomst werd georganiseerd door de Turkse Culturele Verenigingen van Winterslag en Waterschei onder het toeziend oog van Het Verbond der Turkse Verenigingen in België.Beide organisaties staan bekend om hun sympathieën voor de Turks extreemrechtse beweging Grijze Wolven. Ook hangen in de lokalen van de verenigingen vlaggen van de MHP." en "Eerder al zei burgemeester Jef Gabriels van Genk dat hij het contact met die organisaties niet wil verbreken "omdat zo het risico bestaat dat ze in een isolement geraken en controle er op veel kleiner wordt."" Kijk op http://www.hbvl.be/vindzoek/archief/Artikel_detail.asp?id={9A2A3686-85ED-4F55-AF19-9E8250252875}&check=online

Het Nieuwsblad was misschien bona fide, maar Belgin Özgünes is Turk en Genkenaar en gepolitiseerd, ze weet perfekt over welke soort "vereniging" het ging, over fascisten van de MHP. Voor Turken is er geen "cordon sanitaire" tegenover hun "mestkevers", en ze brengen de naïeve (of hypocriete) Belgen ermee.

Pierre-Yves Lambert
www.suffrage-universel.be (de erste niet-Turkse website die het bezoek van Keulen heeft gehekeld)

 Pierre-Yves Lambert op 30 december 2008 om 17:11

In het artikel (http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF29122008_101) zegt Marino Keulen 'Mocht het om een extremistisch feest zijn gegaan, dan waren die mensen (uit de integratiesector en uit de politiek, nvdr) daar ook niet geweest'.

Ik blijf erbij dat uit de uitnodiging niet blijkt dat het eventueel om een evenement zou gaan dat georganiseerd werd door een al dan niet extremistische vereniging. Deze aankondiging is in mijn ogen dan ook even onschuldig als eender welke aankondiging van een ander evenement. De afkomst van onze webcorrespondente is dan ook niet van belang.

Mag ik iedereen er trouwens aan herinneren dat de reactiemogelijkheid op deze blog ook onderhevig is aan de spelregels die u vindt op http://www.nieuwsblad.be/forum. Zonder aan censuur te willen doen zullen anonieme, kwetsende reacties of valse beschuldigingen worden verwijderd, en bij herhaling wordt de auteur verbannen.

Mattijs Ooms
Nieuwsblad.be

 Mattijs Ooms op 30 december 2008 om 18:38

Ik zal dus een klacht indienen bij het comité van deontologie van de Journalistenvereniging. Ik vind de toon van uw antwoord onaanvaardbaar. Ik heb geen lessen van antiracisme te horen van u. De afkomst van uw webcorrespondente is wél helemaal van belang, want het gaat over haar eigen gemeenschap en ze weet dus heel wél over welke soort "verenigingen" het ging.

 Pierre-Yves Lambert op 30 december 2008 om 18:43

Een url voordat de inhoud van deze tekst in de vuilbak belandt. Mijn antwoord op bovenstaande insinuaties van mijnheer Pierre-Yves Lambert:

http://www.indymedia.be/index.html%3Fq=node%252F31455.html

 Belgin Özgünes (Genk) op 12 september 2010 om 16:13Laat een reactie achter


Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!