Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Foto van de week: Nieuwjaarsreceptie in de Kneippstraat

Eindejaarsviering_kneippstraat_004 Gastheer en gastvrouw Johny en Bernadette

Maak het mee: met een nieuwjaarsreceptie uitpakken op 31 december. Of vergis ik me en stond ik deze avond omstreeks 17 uur dan toch op een verlaat kerstfeest in de Kneippstraat 20 in Termien? In ieder geval werd ik hartelijk verwelkomd door gastheer Johny Vierendeels (50) en gastvrouw Bernadette Geurts (45).

Eindejaarsviering_kneippstraat_009 Buren, vrienden en kennissen uit alle uithoeken van Genk en ver d'er buiten waren present op het buurtfeest 

Eindejaarsviering_kneippstraat_045 A Capella met de F-Four

Ik kreeg een kerstmuts en een gluwein in de handen gestopt, wat me direkt een thuisgevoel opleverde. En ik was niet de enige met een wit pomponnetje op het hoofd en een hartig drankje in de handen. Mensen kwamen en gingen, een gezellige sfeer onder opengeklapte parasollen en verwarmingselementen op de oprit.

Eindejaarsviering_kneippstraat_042

En de aanwezigen kwamen niet alleen uit de buurt, maar uit alle uithoeken van Genk, zelfs uit Sint-Niklaas, Tongeren en Houthalen-Helchteren. Deze laatsten hebben Johny en Bernadette leren kennen tijdens een vakantie in Oostenrijk. "Maar hier vind je vandaag tennis- en paardenvrienden terug, zelfs duivenvrienden", zeggen Johny en Bernadette al lachend.

Eindejaarsviering_kneippstraat_050 Eindejaarsviering_kneippstraat_012

En aan de muzikale noot werd ook gedacht: een viertal mensen, gekend onder de naam F-Four, zingen A Capella. De jeugdband van de familie Iven heb ik op een haar gemist, zegt gastheer Johnny. "Sinds een viertal jaren spelen ze tijdens het buurtfeest met hun band drum en harp. Het koude weer maakte evenwel dat de sessie niet zo lang duurde als de voorgaande jaren, wat wel te begrijpen is. En de harp werd om diezelfde reden vandaag niet meegebracht."

Lees verder

Beloften Standard Luik verliezen 4 wedstrijden met forfaitcijfers

De beloften van Standard Luik gaan een minder prettig jaareinde tegemoet. De rangschikking zal herzien worden en in de top van het klassement zal er van Standard geen sprake meer zijn. De Rouches hebben namelijk een testspeler opgesteld die feitelijk rood geschorst was. Deze speler liep in de wedstrijd tegen Moeskroen tegen een rode kaart aan en mocht gedurende een tijd niet spelen. Omdat Standard Luik de geschorste speler toch liet opdraven worden alle wedstrijden waarin hij opgesteld werd omgezet in forfaitcijfers. Het betreft hier vier wedstrijden waarvan er twee gewonnen, een verliesmatch en één draw:

Standard - GBA             0 – 5     (4 – 1)

Standard - Lokeren        0 – 5     (0 – 3)

Moeskroen - Standard    5 – 0     (1 – 1)

Standard - KV Mechelen  0 – 5     (3 – 2) 

Een laat kerstgeschenk of nieuwjaarswensen die vervroegd ingevuld worden? Wie zal het zeggen. In ieder geval hebben de jonge Genkenaren een tegenstander minder in hun gevecht voor de kampioenentitel voor het voetbalseizoen 2008-2009 en lijkt alleen Zulte Waregem nog wat weerwerk te zullen bieden tegen de knappe prestaties van de Genkse beloftenploeg. Klik hier voor een gerelateerd artikel.

04/01/09: Schaatsen tijdens Genker Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaar2009_2 Foto: Stad Genk

Ja, Sire, er zijn nog winters in België! De temperatuur gaf deze morgen -8° aan in Genk en het was eraan te zien en te voelen. Ik passeerde in de vroege morgen een vrachtwagen, kilo's strooizout achterlatend, en bij het uitademen leek ik wel een dampende kookpot. Her en der was het levensgevaarlijk op de voet- en fietspaden door de aangevroren waterplasjes. Dit kan wel eens hét signaal zijn dat er wel wat meer aangevroren is dan een plasje hier en daar. En ja hoor, de stad Genk weet dat het nu het moment is en koppelt de 5de editie van haar 'Genker Nieuwjaarsreceptie' aan schaatsplezier op de vijver van het nieuwe Industriegebied Zwartberg II.

4_jan_09_feest2_2 De vijver aan het Industriegebied Zwartberg II (Foto: Belgin Özgünes)

Lees verder

22/01 Heempark: start cursus beginnend imker

Wie van bijtjes en honing houdt krijgt een unieke kans om zich in te schrijven voor de cursus beginnend imker. Deze cursus is een initiatief van de Koninklijke Imkersbond Genk en vzw Heempark Genk en start op 22 januari 2009. In 11 lessen wordt je ingewijdt in de wereld van de 'biekes' en de imkerij. Alle aspecten van de bijenteelt worden je bijgebracht en is er vooral aandacht voor het oogsten en het verzorgen van honing, bijenziekten, het zwermgebeuren, het inwinteren, juridische aspecten van de bijenteelt, de biologie van de bij, verschillende bedrijfsmethoden en nog andere belangrijke bijenweetjes ...

Clip 'The birds and the bees'

Lees verder

Gianmario's Kookhoekje: "Grootmoeders oliebollen"

Regiobutton_gr_kookhoekje_2

Gianmario_271108_046 Nieuwjaarsgewoonten: overal ter wereld hebben mensen tradities ontwikkeld om het einde van het jaar uit te wuiven en het begin van het nieuwe jaar te verwelkomen samen met een hoop goede voornemens. Precies ofdat iedereen die behoefte wel lijkt te hebben om het oude vaarwel te zeggen en het nieuwe binnen te halen. Dat zie je vooral wanneer mensen al feestend, met eten en drinken, al wat nieuw is te vieren. Ik ben eens nagegaan hoe deze gewoonten zijn ontstaan en gaan grasduinen naar een culinaire link die hiernaartoe gelegd kan worden. Volgens onze voorouders is het allemaal een 4000 tal jaar geleden begonnen in Babylonië. Zij vierden Nieuwjaar in het begin van de lente, dus rond half maart. De oude Egyptenaren vierden het nieuwe jaar in september. Maar ja, onze huidige kalendertelling bestond toen nog niet. De Romeinen, inzonder Julius Caesar, maakte deze onduidelijkheid, over de tijdsbepaling van Nieuwjaar, ongedaan. In 46 voor Christus nam hij de beslissing dat het 1 januari zou zijn wat het begin van elk nieuwe jaar zou inluidden.

Lees verder

28/12 VTM-Kerstparade in Genk: een sfeerbeeld (2)

Vtm_kerstparade_116 Vtm_kerstparade_110

Vtm_kerstparade_122 Vtm_kerstparade_121

Vtm_kerstparade_134 Vtm_kerstparade_128

Lees verder

28/12 VTM-Kerstparade in Genk: een sfeerbeeld (1)

In de namiddag zag het zwart van het volk in het centrum van Genk en dit door de komst van de VTM-Kerstparade. Reeds voor de klok van 15u. was het aanschuiven geblazen aan het VTM-Kersthuis en het reuzenrad ernaast. Op de Grote Markt, het Stadsplein en in de zijstraten stonden massa's volk te wachten op de sprookjesachtige praalwagens met ruim 130 figuranten en bekende VTM-gezichten. Ook de kersthuisjes op het Stadsplein trokken veel volk. Een gluhwein kon er bij dit koude weer dan ook makkelijk in. Evenwel loonde het de moeite om in de ijzige koude Nijntje, Kabouter Plop, Anne De Baetzelier, Faroek Özgünes, Piet Huysentruyt, Guy Van Sande, Sam Gooris, Kelly Pfaff en nog vele anderen te zien passeren op de VTM-Kerstparade die iets later dan verwacht van start ging. Een sfeerbeeld:

Vtm_kerstparade_045

Vtm_kerstparade_044 Vtm_kerstparade_035

Vtm_kerstparade_022 Vtm_kerstparade_055

Vtm_kerstparade_063

Lees verder

Genk in cijfers: 154,21 kg per inwoner restafval in 2007

Containerpark_bosdel Foto: Belgin Özgünes

Dat we milieubewuster leven en ernaar handelen is een positieve evolutie. Toch blijkt uit de cijfers van OVAM (afvalstoffenmaatschappij) dat we niet aan het streefcijfer van 150kg restafval per inwoner komen. Dit zou meerdere redenen hebben. 

In 2007 zorgden we in Genk samen voor 9.914.527 ton restafval, wat per inwoner neerkomt op 154,21kg. We zijn dus nog 4,21kg verwijderd van het streefcijfer van 150kg per inwoner. Iemand een oplossing?

Bijlage_1_2

Bijlage2 Klikken op de gegevens om te vergroten

Bron

Genk uit de oude doos: Herdenkingsmonument der Gesneuvelden

885_001_2 Fotobron

Herdenkingsmonument2_2 Foto genomen aan het Herdenkingsmonument der Gesneuvelden. Klik hier voor het artikel over de Wapenstilstand van 11 november 2008 in Genk (Foto: Belgin Özgünes)   

28/12 & 29/12 Euroscoop: ELEGY

Benkingsleyandpenelopecruzinelegy_2 De 60-jarige, zeer populaire en ongehuwde docent David Kempesh, vertolkt door een sublieme Ben Kingsley, raakt verliefd op de 24 jarige Consuela (Penélope Cruz), dochter van rijke Cubanen die jaren geleden Castro inruilden voor Uncle Sam. Ben Kingsley, wereldberoemd door z'n Ghandi-vertolking, mag dan letterlijk z'n pluimen kwijtgeraakt zijn, z'n acteertalent bezit ie in duizendvoud. In Elegy, een prent van regisseur Isabel Coixet, mag docent Kempesh gecrispeerd door de intense relatie met Consuela, kennismaken met z'n eigenste ik, z'n uiterst gevaarlijke jaloezie en z'n laatste treetjes naar de eeuwigheid. Foto: bron

Trailer van de film Elegy

Elegy is een verfilming naar de novelle 'the dying animal' van Pulitzerprijswinnaar Philip Roth. Coixets' voorgaande films 'My Life Without Me' en 'The Secret Life Of Words' werden door het Euroscooppubliek met positief resultaat onthaald. En Elegy gaat dit ongetwijfeld evenaren!             

Regie: Isabel Coixet, USA 2008; 110 minuten met Ben Kingsley, Penélope Cruz, Dennis Hopper,...
Wanneer: zondag 28/12 om 11u + Maandag 29/12 om 20u15
Plaats: Euroscoop Genk - C-mine 1 - Winterslag
Prijs: € 6,00 - € 5,50 (studenten/senioren)
Officiële website: www.elegythefilm.com

Klik op www.projectorcinema.be  voor meer filminfo!

Oudere berichten:
> Sfeerbeelden machtsoverdracht aan stadsprins Roel I (Deel 1)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 2)
> 21/02 Genk: sfeerbeelden internationale carnavaloptocht (Deel 1)
> Foto van de week: grootste kindercarnavalstoet van Limburg
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 2)
> Sfeerbeelden Prinsenreceptie (Deel 1)
> Genk uit de oude doos: Koning Boudewijnlaan (Nieuwe Kempen)
> Nationale beloften: KRC Genk brengt punten mee uit Moeskroen
> 21/02 Coalface Gallery: opening fototentoonstelling "Cité 3"
> PROgenk: "55 gratis parkeerplaatsen voor Genkenaren in Q-Park Stadsplein"
> Foto van de week: de comeback van Jo Vandeurzen
> Nationale voetbalbeloften: rangschikking en vooruitblik speeldag 23
> Vermist: Jef Bijnens (79) uit Opglabbeek
> 22/02 Vereniging ONS Genk: filmnamiddag in Jeugdcentrum Rondpunt 26
> 24/04: Uniek optreden van Judith Clijsters en 'Verve Dance Company'
> Oppositiepartijen nemen afvalbedrijven onder vuur
> 20/03 Zaal Elysee: Gencker Discobar Revival met 'Joe Berluck'
> Foto van de week: Broederschool ontvangt 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs
> Inhuldiging beeldje 't Spasbinkje (sfeerbeelden)
> Beloften KRC Genk - Club Brugge: 3 - 2 (verslag en foto's)

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!