Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

31/01 Nieuwe vereniging 'ONS Genk' van start

Ons_Genk_023    Op de kennismakingsdag van de nieuwbakken vereniging kwamen een 50-tal mensen opdagen, veelal jongeren (Foto's: Belgin Özgünes)

Deze middag werd in de schouwburg van het Cultuurcentrum de nieuwe vereniging ONS Genk voorgesteld. Ministers Marino Keulen en Bert Anciaux stonden op het lijstje van genodigden maar beiden gaven verstek. Genkse schepenen Michaël Dhoore en Ali Caglar waren wel present.

 Ons_Genk_016  Ons_Genk_011 Voorzitter Ramazan Erbas (links) in gesprek met Genkse schepenen Ali Caglar en Michael Dhoore 

ONS Genk gaat er prat op dat ze de eerste multi-etnische culturele jeugdvereniging van Vlaanderen is die als doelstelling openheid, neutraliteit en samenhorigheid onderschrijft. Vandaag, op de kennismakingsdag van de nieuwbakken vereniging, kwamen een 50-tal mensen opdagen, veelal jongeren. Zij kregen het VRT-jaaroverzicht van 2008 "Het jaar van de val" als eerste activiteit voorgeschoteld.

  

Ons_Genk_015De voorzitter van de vereniging, Ramazan Erbas (28), benadrukte nogmaals de doelstellingen van ONS Genk en zei vooral weerwerk te willen bieden aan het "watervalsysteem". Als voorbeeld gaf deze regent van opleiding aan dat hij in de scholen die hij in het verleden bezocht talentvolle jongeren jaar na jaar zag 'wegzakken' en daardoor hun talenten zag verkwanselen.

Met de opstart van ONS Genk wil Erbas aan dit gegeven een halt toeroepen. Naast sensibilisering en vorming van jongeren - de doelgroep ligt tussen 12 en 26 jaar - wil de vereniging ook bekomen dat het zelfbeeld opgekrikt wordt.

 

Ons_Genk_007

Het organiseren van maandelijkse activiteiten, gaande van forum, film- en debatavonden moet hierbij soelaas bieden. Zo worden de vertoonde films, geselecteerd op hun educatieve waarde, achteraf met de jongeren bediscuteerd en krijgen ze de kans de microfoon te nemen om zo hun mening te verdedigen. 

Ons_Genk_012Ook geeft de vereniging een forum aan jongeren op de website ONS Genk. Bedoeling is dat ze leren inspelen op actua en het debat aangaan met anderen.


 Van deze vereniging gaan we ongetwijfeld nog horen!

Klik hier voor een gerelateerd artikel. 

Wilt u graag uw verenigingsnieuws op deze blog? Laat het me weten!

 

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010536fd7901970b Listed below are links to weblogs that reference 31/01 Nieuwe vereniging 'ONS Genk' van start:

ReactiesLaat een reactie achter


Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!